Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

X-E2 + 60mm 2.4 Macro

@ferrolifer

Teşekkür ederim :)

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Teşekkür ederim hocam :)

@safirem

Aynen abi değerini bil güzel lens :)

@okanrua

Bende aynı seti kurmaya çalışıyorum :)

14 + 35 (imkanım olursa 23mm ile takaslarım belki) + 56mm ( Param çıkışmazsa 60mm Macro) şeklinde 3'lü set yapacağım :)

@yasin_kaya

Teşekkür ederim hocam :) Yazılımla öyle bir limitleme gelse harika olur :)

@madmax50

Hacı Mark III olan arkadaş 24-70mm kullandığı için şaşırmış olabilir :) Sonuçta aralıklı lens :) 60mm sabit odak o yüzden bozulma daha az oluyor :)
    Bir de bizim sensör bir garip ya onun etkisi var. Tabi bir de filitresiz misss :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Ocak 2014; 0:53:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: OGUZHANILK

Fujifilm X-PRO1 ve iki 14mm karenin küçük bir panaroması...
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Bende bu kareyi çok sevdim :) İki farklı fotoğraf gibi :)

X-E2 + 14mm + 60mm

Jimi son fotoğraftaki makine ayarların tam olarak nedir? yazar mısın? Çok farklı çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrolifer -- 14 Ocak 2014; 11:12:35 >

• Hmm hatırladığım kadarını yazayım :)

Keskinlik : -1
    Kontrast : -1
    Renk : 0
    Gölge : -1

film similasyonu : Standart

DR : 100

Diyafram öncelikli mod'da çekildi.

f/8

1/680

-----------------------------
    ---------------------------------------------

Renkli olarak çekildi fakat havada pus sis kirlilik fazla olduğundan ve etraf karışıklığından dolayı siyah beyaz'a photoshop ile çevrildi :)
    Biraz kontrast verdim biraz da Histogram ile oynadım bu kadar :)

@ferrolifer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 14 Ocak 2014; 11:31:16 >
  • quote:

Hmm hatırladığım kadarını yazayım :)

f/8

1/680

Renkli olarak çekildi fakat havada pus sis kirlilik fazla olduğundan ve etraf karışıklığından dolayı siyah beyaz'a photoshop ile çevrildi :)

@ferrolifer

Jimi sanki eski İstanbul fotoğrafları gibi olmuş ellerine sağlık, çok güzel

• quote:

Hmm hatırladığım kadarını yazayım :)

f/8

1/680

@ferrolifer

Caminin onunde biraz sis mi var? Cok hos, insan bakmaya doyamiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimi1984 güzel kareler sen pentakçı değilmiydin? çektiğin kareler benim hafta sonu
    iş için gittiğim unkapanı ,karaköy civarları değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

jimi1984 güzel kareler sen pentakçı değilmiydin? çektiğin kareler benim hafta sonu
    iş için gittiğim unkapanı ,karaköy civarları değilmi?

Yok abi :)

Kalbim Pentaxian (ilk başladığım slr gövdeydi)
    Ruhum Nikoncu (ilk geçtiğim FF gövdeydi boynumu sakatladım :D )
    Bedenim Fujifilmci (şimdi ve ilerisi düşündüğüm yegane minik canavar :) )

:D :D

• Ferrolifer teşekkür ederim. Jimi hocam tünel fotosu da sağlam olmuş hani beğendim.
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• quote:

Geçen hafta komşuma bir kaç aynasız (omd , x-e1 , x-e2 şeklinde) tavsiye ettim ve dayanamayıp X-E2 almış :)

Bende fırsat bu fırsat dedim ve makineyi kurcaladım :)

X-E1 vs X-E2

----------------

Bedensel farklar...
    Bir iki tuşun yeri değiştirilmiş...X-E1'deki Vıew Mode tuşu yerine Q tuşu gelmiş. Yine X-E1'deki Q tuşu yerine AE-L tuşu çekilmiş. Yani X-E1'deki AE-L/AF-L tuşu artık X-E2'de iki ayrı tuş olarak alt alta dizilmiş.
    Yine X-E1'deki AF tuşu yerine de FN2 tuşu eklenmiş.

Vizörden bakınca...
    *X-E1 de vizörden baktığınızda sürekli pozlama değerini gösterdiğinden "az ışıklı" ortamlarda takıla takıla görüntü akışı gösterir , netleme alıp pozlamayı kilitlediğiniz de ise verdiğiniz enstantene değerine göre
    görüntü stabil olurdu... Yani daha çekmeden size fotoğrafın nasıl olacağını gösterir yarım netlediğiniz de ise görüntü akıcı olur.Yani Sony Nex serisi gövdelerin tam tersi durumu :) Bu olay çoğu kişiyi rahatsız etmişti...
    Ben takılmadım hiç çünkü rahatsız olmamıştım :)

*X-E2'de ise elemanlar sanırım çok şikayet aldığından dolayı durumu tam tersine çevirmişler :) Yani artık Nex'ler gibi... İlk bakıldığında görüntü akıcı pozlama değerleri kilitlendiği zaman çekeceğiniz fotoğrafı görüyorsunuz.

AF performansı

Hızlanırken de doğru netleme yapmaya devam ediyor :) Bu oldukça etkiledi beni :) Özlemişim diyebilirim :) Gerçi AF hızı sorun hiç bir zaman etmedim fakat hızlı olmasının konforunu da unutmuşum ve X-E2 bana
    bunu hatırlattı :)

Yani X-E2 alan kullanıcılar kesinlikle lensleri ve gövdeyi hemen güncellemelerini tavsiye ederim :)

Hız...

Bana "X-e1" nasıl diye sorduklarında arkadaşlar "Kırıkkale Tüfek gibi" derim hep :) Kompozisyonunu kur ve pusu da bekle... Şartlar olgunlaşınca çek. Keyifçi makinesi yani derim :)
    X-E2'de ise makinenin tepkisi felaket artmış... Yani o kırıkkale tüfeği gitmiş yerine yarı otomatik bir av tüfeği gelmiş :)
    Çok daha seri iyi tepki veriyor... En sevdiğim yanı bu oldu makinenin... Birden fazla fotoğraf çekmek istediğiniz zaman X-E2 farkını acayip belli ediyor...

Diğer Gözüme Çarpan Şeyler...

*X-E2 daha iyi ışık ölçümü alıyor.

*Manuel netleme yaparken focus peaking dışında bir de Split Image diye bir zibil var. Eğlenceli :) Ama Peak kadar yararlı bulmadım :)
    Gerçi manuel lenslerle denemek lazım hangisi daha iyi diye...

*X-E2 dinamik aralık olarak sanki çok az daha iyi gibi... Yada ben öyle hissettim.

*X-E2 sanki daha fazla NR uyguluyor... Bu durumu da NR'yi eksi -1 değere getirip hallettim :)

Şimdilik gördüğüm farklar bunlar onun dışında imaj kalitesi olarak birbirlerinden çok farkları yok gibi...IQ anlamında daha iyi E2 ama öyle büyük bir fark yok :)
    Kısacası daha çevik , hızlı bir X-E1 modeli gibi... Şahsen çok sevdim hatta arkadaşıma verirken makinesini çaktırmadan bendeki X-E1'i versem yer mi diye de ahlaksızca düşünmedim de değil hani

Bir kaç gün birlikte fotoğraf'a çıktık
    ve kadrajıma takılanları sizinle paylaşayım dedim :)

Tam aradığım karşılaştırma. Emeğine sağlık, teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkanbsr

quote:

Geçen hafta komşuma bir kaç aynasız (omd , x-e1 , x-e2 şeklinde) tavsiye ettim ve dayanamayıp X-E2 almış :)

Bende fırsat bu fırsat dedim ve makineyi kurcaladım :)

X-E1 vs X-E2

----------------

Bedensel farklar...
    Bir iki tuşun yeri değiştirilmiş...X-E1'deki Vıew Mode tuşu yerine Q tuşu gelmiş. Yine X-E1'deki Q tuşu yerine AE-L tuşu çekilmiş. Yani X-E1'deki AE-L/AF-L tuşu artık X-E2'de iki ayrı tuş olarak alt alta dizilmiş.
    Yine X-E1'deki AF tuşu yerine de FN2 tuşu eklenmiş.

Vizörden bakınca...
    *X-E1 de vizörden baktığınızda sürekli pozlama değerini gösterdiğinden "az ışıklı" ortamlarda takıla takıla görüntü akışı gösterir , netleme alıp pozlamayı kilitlediğiniz de ise verdiğiniz enstantene değerine göre
    görüntü stabil olurdu... Yani daha çekmeden size fotoğrafın nasıl olacağını gösterir yarım netlediğiniz de ise görüntü akıcı olur.Yani Sony Nex serisi gövdelerin tam tersi durumu :) Bu olay çoğu kişiyi rahatsız etmişti...
    Ben takılmadım hiç çünkü rahatsız olmamıştım :)

*X-E2'de ise elemanlar sanırım çok şikayet aldığından dolayı durumu tam tersine çevirmişler :) Yani artık Nex'ler gibi... İlk bakıldığında görüntü akıcı pozlama değerleri kilitlendiği zaman çekeceğiniz fotoğrafı görüyorsunuz.

AF performansı

Hızlanırken de doğru netleme yapmaya devam ediyor :) Bu oldukça etkiledi beni :) Özlemişim diyebilirim :) Gerçi AF hızı sorun hiç bir zaman etmedim fakat hızlı olmasının konforunu da unutmuşum ve X-E2 bana
    bunu hatırlattı :)

Yani X-E2 alan kullanıcılar kesinlikle lensleri ve gövdeyi hemen güncellemelerini tavsiye ederim :)

Hız...

Bana "X-e1" nasıl diye sorduklarında arkadaşlar "Kırıkkale Tüfek gibi" derim hep :) Kompozisyonunu kur ve pusu da bekle... Şartlar olgunlaşınca çek. Keyifçi makinesi yani derim :)
    X-E2'de ise makinenin tepkisi felaket artmış... Yani o kırıkkale tüfeği gitmiş yerine yarı otomatik bir av tüfeği gelmiş :)
    Çok daha seri iyi tepki veriyor... En sevdiğim yanı bu oldu makinenin... Birden fazla fotoğraf çekmek istediğiniz zaman X-E2 farkını acayip belli ediyor...

Diğer Gözüme Çarpan Şeyler...

*X-E2 daha iyi ışık ölçümü alıyor.

*Manuel netleme yaparken focus peaking dışında bir de Split Image diye bir zibil var. Eğlenceli :) Ama Peak kadar yararlı bulmadım :)
    Gerçi manuel lenslerle denemek lazım hangisi daha iyi diye...

*X-E2 dinamik aralık olarak sanki çok az daha iyi gibi... Yada ben öyle hissettim.

*X-E2 sanki daha fazla NR uyguluyor... Bu durumu da NR'yi eksi -1 değere getirip hallettim :)

Şimdilik gördüğüm farklar bunlar onun dışında imaj kalitesi olarak birbirlerinden çok farkları yok gibi...IQ anlamında daha iyi E2 ama öyle büyük bir fark yok :)
    Kısacası daha çevik , hızlı bir X-E1 modeli gibi... Şahsen çok sevdim hatta arkadaşıma verirken makinesini çaktırmadan bendeki X-E1'i versem yer mi diye de ahlaksızca düşünmedim de değil hani

Bir kaç gün birlikte fotoğraf'a çıktık
    ve kadrajıma takılanları sizinle paylaşayım dedim :)

Hakikaten 2 saat önce XE1'i kurcalarken Xe2 arasındaki farkları kullanıcı gözünden merak ediyodum, şimdi jimi döktürmüş tam aradığımız şeyler.

@volkanbsr ile epey bi kurcaladık kapalı mekan da olsa epey bi çektik fotoğraf. Beni tek üzen yönü (tabi ayak üstü kurcalama ile) netlemesi olmuştu. Oradaki görevli Nuri kardeşim sağolsun çok ilgilendi, Xe1, Xpro1, 35 mm, 18-55, 55-200 hepsini döktü önümüze hepsini kurcaladık. Kendisi de Fuji'yi seviyomuş baya da anlıyor. Öyle iş bilmeyenlerden değil epey bilgili. Hepsini denedik lensleri değiştirdik falan. Dediğim gibi tek sıkıcı yönü netlemesiydi. Hele 55-200'ü takınca 200'de netlemesi berbat'tı Xe1'in. Bulamıyor nerdeyse objeyi. Ama 18-55 ve 35'i çok beğendim. Küçücük lensler ufak bi çantaya at gez, DSLR ağırlığını alıp götürür. Aynı hissiyatı vermese de alıştıktan sonra aynı şekilde çekim yapılabileceğini düşünüyorum.
    Volkan'la kurcalarken sürekli "seti satıp buna geçme" fikri dolaştı aramızda ama işte iş maddiyata dönünce biraz sıkıntılı. Daha yeni Sigma 17-70 2,8-4 C aldım olacak iş mi şimdi bu.

Yalnız şu da var, makinemi değiştirirsem imkanım da olursa alırım Xe2'yi ve 3 lensini. Keyfime bakarım. İlerde de bi FF falan belki bi ihtimal çok param olursa yani. Yoksa cidden gereksiz görünüyor gözüme artık büyüklükleri...

Tekrar teşekkürler @jimi1984 eline sağlık
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Alıntı yaparken, kotalı internet kullanıcılarını göz önünde bulundurursanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: spex

Alıntı yaparken, kotalı internet kullanıcılarını göz önünde bulundurursanız sevinirim...

Fotoğrafları silerdim genelde alıntıdan ama unutmuşum, hallettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Alıntı yaparken, kotalı internet kullanıcılarını göz önünde bulundurursanız sevinirim...

Fotoğrafları silerdim genelde alıntıdan ama unutmuşum, hallettim.

• quote:

• Çok güzel paylaşımlar çok güzel fotograflar.
    Bu başlıkla ilgili ufak bir eleştirim olacak, başlık sanki e-x1 başlığı gibi e-x2 çıkınca o serinin konusu gibi oldu.
    Mesela bir arkadaş x20 sormuş haliyle kullanıcısı yok sanırım aramızda cevap bile verilmemiş.
    Açıkçası ben kompakt sınıfıyla ilgileniyorum ama malesef hiç paylaşım yok.
    Bu paylaşım yapan arkadaşlar için yaptığım bir eleştiri değil yanlış anlaşılmasın. Zevkle takip ediyorum. Ama genel olarak x- serisine hitap etmiyor malesef.

açıkçası ben de x30 söylentilerini okuyup heyecanlanan biri olarak ilk elden sorayım dedim.

Fujifilm Türkiye Mrk. ;

x30 lansmanının şubatta olacağı doğru mu?
    düşünülen özellikleri nelerdir. (1 inç sensör, %100 viewfinder???)
    x10,x20 serisindeki rekabete uzak fiyat politikası x30 için de sürer mi?
  • Merhabalar , DH yi takip ederim ama şimdiye kadar yazma ihtiyacı duymamıştım. İlk mesajımda bu konuya kısmetmiş. Ben bir D90 kullanıcısıyım ( 24 - 70 mm / 50 mm / 70 - 300 mm lensler ile) Çok fazla gezerim ve fotoğraf benim için bir zevktir. Gelelim sadede , iş yerinde bir arkadaşımda Fujifilm XE - 2 gördüm ve PC den fotoğraflarını incelediğimde de çok şaşırdım hatta inanmayıp exif bilgilerine bile baktım. (Fotoğraflar güzel ve kaliteli) Benim emektar artık ağır geliyor bana daha doğrusu diğer makineyi görünce ağır gelmeye başladı Buradaki resimleri görünce de hevesim iyice arttı. Gelecek hafta biraz inceleme şansı da bulacağım sanırım ama ön bilgim olsun istiyorum. D90 ı elden çıkarıp bu makineyi alma konusunda kararsızım yardımcı olur musunuz acaba ? Daha doğrusu burada SLR den X serisine geçen arkadaşlar görüyorum , pişmanlık var mı ? :)

• Orijinalden alıntı: PHI

Hakikaten 2 saat önce XE1'i kurcalarken Xe2 arasındaki farkları kullanıcı gözünden merak ediyodum, şimdi jimi döktürmüş tam aradığımız şeyler.

@volkanbsr ile epey bi kurcaladık kapalı mekan da olsa epey bi çektik fotoğraf. Beni tek üzen yönü (tabi ayak üstü kurcalama ile) netlemesi olmuştu. Oradaki görevli Nuri kardeşim sağolsun çok ilgilendi, Xe1, Xpro1, 35 mm, 18-55, 55-200 hepsini döktü önümüze hepsini kurcaladık. Kendisi de Fuji'yi seviyomuş baya da anlıyor. Öyle iş bilmeyenlerden değil epey bilgili. Hepsini denedik lensleri değiştirdik falan. Dediğim gibi tek sıkıcı yönü netlemesiydi. Hele 55-200'ü takınca 200'de netlemesi berbat'tı Xe1'in. Bulamıyor nerdeyse objeyi. Ama 18-55 ve 35'i çok beğendim. Küçücük lensler ufak bi çantaya at gez, DSLR ağırlığını alıp götürür. Aynı hissiyatı vermese de alıştıktan sonra aynı şekilde çekim yapılabileceğini düşünüyorum.
    Volkan'la kurcalarken sürekli "seti satıp buna geçme" fikri dolaştı aramızda ama işte iş maddiyata dönünce biraz sıkıntılı. Daha yeni Sigma 17-70 2,8-4 C aldım olacak iş mi şimdi bu.

Yalnız şu da var, makinemi değiştirirsem imkanım da olursa alırım Xe2'yi ve 3 lensini. Keyfime bakarım. İlerde de bi FF falan belki bi ihtimal çok param olursa yani. Yoksa cidden gereksiz görünüyor gözüme artık büyüklükleri...

Ben tüm dslr takımımı sattım ve pişman değilim. Yavaş yavaş alışıyorum xe-2 ye. Kendimi Xe-2 (+)ve (-) lerine göre ayarlamayı öğreniyorum, zaten keyif almasıda bu süreçten sonra başladı.

• Orijinalden alıntı: okanrua

Orijinalden alıntı: PHI

Ben tüm dslr takımımı sattım ve pişman değilim. Yavaş yavaş alışıyorum xe-2 ye. Kendimi Xe-2 (+)ve (-) lerine göre ayarlamayı öğreniyorum, zaten keyif almasıda bu süreçten sonra başladı.

Teşekkürler @okanrua , Fiyat konusunda pek sıkıntım yok diyebilirim. Bu mesaj beni cesaretlendirdi Çok net söyleyebilirim D90 ı severek kullanıyorum ama bazen üşeniyorum , şansdır ya , yanıma almadığım zamanlarda da fotoğraflamak istediğim bir çok kare görüyorum. Bu seferde makinamı niye taşımıyorum diye kendime kızıyorum. En azından bu sorundan kurtulurum herhalde ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapşırık -- 15 Ocak 2014; 15:57:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Dünya tersine döndü - insanlar Almanyadan gelip Türkiyede makine almayı düşünür oluyor

Evet fakat bu olay sadece fuji ve olympus icin gecerli almanyadan gelip türkiyeden fuji alsak özel bir indirim uyguluyormusunuz
    Ben pentax setimin yanina ya panasonic yada fuji istiyorum hafif olmasindan dolayi bakalim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

X-E2 + 14mm

Jimi fujifilm türkiye sana bir 56 mm lens hediye etmeli cektigin fotolardan sonra ben bile fuji almak istiyorum sen cektigin fotolari almanyadaki cevreme gösteriyorum onlarin bile fujiye bakis acisi degisti artik alayim bir 14 mm dag tas bayir manzara fotolari cekeyim diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.