Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

23 daha çok işe yarar. Tabi bunları örnek fotoğrafları görmeden söylüyorum, ama Fujinon lenslerin hepsi iyi deniyor. 35 ile yaptıklarınızı biraz daha yaklaşarak 23 ile de yapmanız mümkün. Ama 23 ile yaptıklarınızı biraz uzaklaşarak 35mm ile yapmanız mümkün olmayabilir, zira uzaklaşacak kadar geniş bir yeriniz olmayabilir zaman zaman. Bu yüzden 23 daha kullanışlıdır

İkinci sebep 35mm'in AF hızının pek tatmin edici olmaması.

Üçüncü sebep APS-C üzerinde 35'in sıkıcı bir açı olması. Hani ne genişe geliyor ne teleye, her şeyden biraz yapıyormuşçasına arada kalıyor. Yani bana göre.

Ya bu makineyle FF'deki 35'e denk gelen 23'ün kullanılması lazım :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

" OM-D gibi bir gövdede bir X serisi makine yapsa Fuji'ye geçerdim ..."

kim bilir

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Yoksa bunun dijital versiyonu haberleri doğru mu ? ? ?

Yassağğ henüz ... Konuşamıyorum

Konusma yaz sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanrua -- 17 Ocak 2014; 13:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanıtımı 28 Ocak'ta olacakmış dedikodusu var.

http://www.fujirumors.com/tilt-screen-for-the-x-t1/
  • @Ed -

İşte bu yanlış hacı... Bende en rahat 35mm lensle geziyorum. Çünkü herşeyden biraz yapıyorsun :)

14mm+35mm çok daha keyifli ve kullanışlı olur 23mm yerine :)

Tek lensle dolaşılacaksa uzun süre 23mm daha iyidir.

Ama 14mm gibi bir nimetten yararlanamamak da üzücü bir durum

Optik açıdan 23 ile 35 arasında uçurum bir fark görmedim. Hatta bir ara 14 ile 35'i satıp 23mm almayı düşündüm ama sonra vaz geçtim :)
    İyi ki de gazım hemen gitmiş yoksa çok pişman olurdum :)

Gerçi @ahmetozturk20 şimdi bebeğinin fotolarını çekmeyi düşünüyordu yanlış hatırlamıyorsam :)
    Tek lensle de idare edebilir ve bunun için en iyisi 23mm...

Aslında lens almayacağım dese Fuji X100S daha iyi olurdu da demek ki oda 2.000 küsür TL'ye 56mm 1.2f almak için gözünü kararttı :D :D

ahmetozturk20

Tabi illaki X serisi bir gövde almak da zorunda değilsiniz. Daha önce fotoğraf ile ilgilendiyseniz şiddetle öneririm. Ama ilk defa başlayacaksanız kullanmak biraz sizi zorlaya bilir. Hazır çekim mod'ları yok misal X-E2'de... Ya diyafram öncelikli mod'da ya otomatik ya da manuel kullanmanız gerekiyor.

Belirli bir deneyiminiz yoksa 1 ay kadar bocalayabilirsiniz ; Örnek ; Enstantenenin yüksek olması gereken bir durum olur ve siz diyaframı açmanı gerekiyorsa İSO yu yükseltmeniz ve hatta pozlamaya karışmanız gerebilir ; bunlar zamanla oturan şeyler :) Merakınız var ve ben öğrenir çekerim diyorsanız hiç bir şey diyemem :) O zaman alın :) Ama dediğim gibi hazır çekim modları (Manzara , Hız , Gece Çekimi vs) X-Pro ve X-E1-2 tayfasında bulamazsınız :) X-M1 modeline bakmanız daha mantıklı olur. Tabi vizör olmaz o zamanda :)

Siz bilirsiniz ben kafanızı karıştırmayayım ama şunu al bunu al demek kolay karşı tarafı tam tanımadığımız için ben çekiniyorum artık makine / lens önerirken :) Çünkü öneren kişi kendi gibi sanıyor karşı tarafı ve kendi istediği veya kullandığı ürünü öneriyor... Karşı tarafın ne kadar bilgili olduğu bilinmeden...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Bu forum başlığına paralel bir rangefinder forumu var. Oradaki fotoğrafları ve yorumları da takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

http://www.rangefinderforum.com/forums/forumdisplay.php?f=173

Bizim Fuji Genel Müdürlük'e söyleyelim hemen gitsin oraya

ALMANYAYA GELSIN ALMANYADA FUJI FILM GEREKEN ILGIYI GÖRMÜYOR BEN HALA KARARRSIZIM JIMI 84 CEKTIGI FOTOGRAFLARA BAKARAK FUJI ALMAK ISTIYORUM FAKAT MARIFET MAKINA DEGIL JIMIDE

• @acordis

Enver abi makine de çektiriyor ama :D
    Sen panasonic'i yavaş yavaş sat TR'ye geldiğin zaman X-E1 alırsın 14mm ile mis gibi manzara çekersin bol bol :)
    Yada sen gelince buluşuruz abi benim makineyi bol bol kurcalarsın lenslerle öyle karar verirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 17 Ocak 2014; 16:39:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@Ed -

İşte bu yanlış hacı... Bende en rahat 35mm lensle geziyorum. Çünkü herşeyden biraz yapıyorsun :)

14mm+35mm çok daha keyifli ve kullanışlı olur 23mm yerine :)

Tek lensle dolaşılacaksa uzun süre 23mm daha iyidir.

Ama 14mm gibi bir nimetten yararlanamamak da üzücü bir durum

Optik açıdan 23 ile 35 arasında uçurum bir fark görmedim. Hatta bir ara 14 ile 35'i satıp 23mm almayı düşündüm ama sonra vaz geçtim :)
    İyi ki de gazım hemen gitmiş yoksa çok pişman olurdum :)

Gerçi @ahmetozturk20 şimdi bebeğinin fotolarını çekmeyi düşünüyordu yanlış hatırlamıyorsam :)
    Tek lensle de idare edebilir ve bunun için en iyisi 23mm...

Aslında lens almayacağım dese Fuji X100S daha iyi olurdu da demek ki oda 2.000 küsür TL'ye 56mm 1.2f almak için gözünü kararttı :D :D

ahmetozturk20

Tabi illaki X serisi bir gövde almak da zorunda değilsiniz. Daha önce fotoğraf ile ilgilendiyseniz şiddetle öneririm. Ama ilk defa başlayacaksanız kullanmak biraz sizi zorlaya bilir. Hazır çekim mod'ları yok misal X-E2'de... Ya diyafram öncelikli mod'da ya otomatik ya da manuel kullanmanız gerekiyor.

Belirli bir deneyiminiz yoksa 1 ay kadar bocalayabilirsiniz ; Örnek ; Enstantenenin yüksek olması gereken bir durum olur ve siz diyaframı açmanı gerekiyorsa İSO yu yükseltmeniz ve hatta pozlamaya karışmanız gerebilir ; bunlar zamanla oturan şeyler :) Merakınız var ve ben öğrenir çekerim diyorsanız hiç bir şey diyemem :) O zaman alın :) Ama dediğim gibi hazır çekim modları (Manzara , Hız , Gece Çekimi vs) X-Pro ve X-E1-2 tayfasında bulamazsınız :) X-M1 modeline bakmanız daha mantıklı olur. Tabi vizör olmaz o zamanda :)

Siz bilirsiniz ben kafanızı karıştırmayayım ama şunu al bunu al demek kolay karşı tarafı tam tanımadığımız için ben çekiniyorum artık makine / lens önerirken :) Çünkü öneren kişi kendi gibi sanıyor karşı tarafı ve kendi istediği veya kullandığı ürünü öneriyor... Karşı tarafın ne kadar bilgili olduğu bilinmeden...

aslında alıcaksın bir x100s + xe-2 ve 56 mm. çantada ikiside olucak. hangisi lazımsa çıkarıp çekiceksin. lens değiştirme yok ohh.

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Bu konuda doğru-yanlış olamaz ki :) Sen en rahat 35 ile geziyorsun diye bu bir standart oluşturmuyor zanum evladum :)

23'ün esnekliği yukarıda da dedim, birkaç adım yaklaştığında 35'in işini yapabilmesinden geliyor. Fuji'nin bu açıda 1.4 bir lens çıkarması bence bulunmaz bi nimet. Bildiğin üzere FF'de insanlar 35mm (APS-C'de'de 24mm'e denk geliyor) almaya çalışıyor ama 1.4 alternatifler pahalı olduğundan insanlar yaklaşamıyor. Ve bu yönde bir talep var. Sigma 35mm 1.4 de bu açıda bu kadar kaliteli bir optik sunması ve fiyatının uygun olması sebebiyle böyle popüler oldu ve efsaneliğe gidiyor.

Bir de çok geniş insanı sıkar, 14mm zaten çok geniş, hem de 2.8 olduğundan yavaş. Onun yanında 35 çok mesafe özgürlüğü vermiyor. Yeterince fark yaratmıyor bana sorarsan. Açılar birbirinden çok ayrılmıyor.

Ayrıca X gövdede sadece 2 lens kullanılacaksa bunların 1 tanesinin kesinlikle 56mm 1.2 olması lazım. Hani 3 lens kullanılsa 56+23'ün yanına geniş opsiyonu olarak 14 veya makro opsiyonu olarak 60 eklenebilir. Ama 14 bana çok birincil bi lens gibi gelmiyor.

FF'de 35 + 85mm açısı oldukça popüler, bu da APS-C'de 23 + 56mm'e denk geliyor. Düşünsene bir normal geniş bir de orta tele lensin var, ikisi de 1.4 :)

• acordis A kullanıcısına yanıt
    En güzel, en iyi makineye sahip olun - marifet yine çekende olacaktır. ama bu becerikli kişilerin tercihi olmakta bir marka için güzel bir şey
  • Ed - kullanıcısına yanıt
    35 + 85 ayrıca bir Leica klasiğidir ..M kullanıcılar için eskiden beri. ( yani 23 & 56 APS-C de )
    Bu 23 & 56 kombinasyonu benim şahsi favorim...
  • Fujifilm Türkiye Mrk. kullanıcısına yanıt
    Kesinikle aynı fikirdeyim, çok fazla bir tecrübem olmasada özellikle uzun seyahatlerde (3-5 gün sırf foto için) keşke sadece kaliteli bir 23mm lensim olsaydı yeterli olurdu, hemde hammallık yapmazdım dediğim çok oldu.... tabiiki yanına 56mm özellikle portre ve candid için benim tercihim...

tabiiki diğer arkadaşlarında dediği gibi 14+35+56 da ayrı bir set tercihi, ama işin finalinde geriye dönüp çektiğimiz fotoğraflara bakıp, hangisini beğendiğimizi hangi açının sizin bakış açımıza uygun olup olmadığını test etmemiz gerekiyor, tabiiki bunu yapmak için değişik yerlerde minimum 10-15bin fotoğraf tecrübesi yaşamak gerekir...

bunlar benim şahsi görüşlerim, fotoğraf göreceli bir güzelliktir...
  • OGUZHANILK O kullanıcısına yanıt
    +1
    Katılıyorum...
  • Fujifilm Türkiye Mrk. kullanıcısına yanıt
    Bir kaç ay önce çok istediğim ve uzun zamandır hayal ettiğim bir venedik seyahati şansım oldu (alone :) ) seyahat öncesinde 1 yıldır kullandığım NikonD600 'le gitmek için hazırlık yaptım 17-35mm, 50mm ve 85mm lenslerimi hazırladım, tripod ve CPL + ND filitreler var tabiiki.... Tüm bu sete ilave yaz başından beri sevdalandığım FUJI-X serisini alıp almamakta çok tereddüt ettim ama dayanamadım ve XP1 + 35mm lensimi de aldım... o zaman sadece bu lensim vardı...

tam bir "cevat kelle" şeklinde çıktım yollara, zaaten bel sorunum vardı ama fotoğraf sevdası işte... 4 gün sabah 8 akşam 8 dolaştım tüm sokaklarını venedikin... :) yaklaşık 1500 kare nikon 500 kare de fuji ile foto vardı dönüşte... (tabiiki her ikisinde de anlamsız kareler bolca mevcuttu)

herneyse çok uzadı ama işin finalinde önceki mesajımda yazdığım gibi keşke bir 23 + 56mm lensim olsaydı bu hamallığı yapmaz daha az yorulur ve daha güzel fotolar çekermişim dedim...

fotoğraflara baktığımda 17-35mm lens ile çektiğim fotoların %80'i 35mm 'de çekilmiş ve en beğendiğim fotoğraflarımı da fuji 35mm ve nikon 85mm ile çekmişim...

böyle bir seyahat için 17-35mm çok gerekliymiş gibi duruyordu ama inanın bana herşeyi çekmek zorunda olmadığımızı anladığımızda sadece 23 + 56 biz amatör sevdalıların %70 'ne yeter görünüyor... geri kalan %30 için makro ve iç mekan mimari vesaire için 14mm ve 60mm makro gerekir...

bir fuji x-pro1 + 35mm uzun pozlama denemesi eklemek isterim...

• Merhaba arkadaşlar..Fujifim kullanan arkadaşlara yazılımla ilgili kısa bir sorum olacaktı. Fujifilm makinelere ait MyFinePix Studio yazılımı ile FinePix Viewer programlarının farkları nedir ? RAW açıp düzenlemek için hangisini kullanıyorsunuz ?
  • quote:

En güzel, en iyi makineye sahip olun - marifet yine çekende olacaktır. ama bu becerikli kişilerin tercihi olmakta bir marka için güzel bir şey

o zaman siz eski pentaxcilardansiniz isi biliyorsunuz buarada sizi almanya fuji filme transfer edelim almanyada fuji gerekli ilgiyi görmüyor

http://www.dslr-forum.de/ yanliz bu forumun 400000 üstünde üyesi var yanliz burdaki forumlar biraz bu konuda kati marka adiyla foruma katilamiyorsunuz ben sizin fuji calisani oldugunuzu anlayinca bayagi sasirdim burada böyle birseye müsade etmezler

jimi bosver ben pentaxtan vazgecmem panasonic ise oglum icin aldim raw cekimleri idare eder birde videosu cokccok iyi mayis ve haziranda Dersim belgeseli hazirlayacagim k30 k5 ve panasonic gf3 isimi fazlasiyla görür

• acordis A kullanıcısına yanıt
    Ben Almanyada Fotoğraf sektöründe 17 yıl çalıştım zaten [:)
    Türkiye başka... 1999 dan beri buradayım...
  • Beyler, 56 lık "lokumlar" böyle duruyor makinelerin üzerinde
    İlk deneme lensleri gelince bir an önce imajları yükleyeceğim - söz...
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXxxXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• @Ed -

quote:

23 daha çok işe yarar.

quote:

APS-C üzerinde 35'in sıkıcı bir açı olması. Hani ne genişe geliyor ne teleye, her şeyden biraz yapıyormuşçasına arada kalıyor. Yani bana göre.

quote:

Ya bu makineyle FF'deki 35'e denk gelen 23'ün kullanılması lazım

İşte bende onu diyorum sana :)

@Sen en rahat 35 ile geziyorsun diye bu bir standart oluşturmuyor zanum evladum :)

Sen en rahat 23mm ile geziyorsun diye bu bir standart oluşturmaz hacı dayı :)

Bu konuda doğru yanlış olmaz herkesin beğendiği bir açı vardır illaki sana göre 35mm mükemmeldir 50mm berbattır. (Bana göre 35mm mükemmel 50mm'de mükemmel :) )

Yani demek istediğim tanımadığımız bir kişiye lens önerirken "ör:nasıl fotoğraflar çekmekten hoşlanır ?" kişiyi bilmediğimiz için "Seni 23mm lens paklar " demek yanlış diyorum :) O yüzden dedim ben 35mm Fuji'de daha rahatım belki diye :)

Hani buradaki "bunu almalısın " demekten çekiniyorum çünkü adam belki lensi çok sevicek ama açıdan nefret edecek ? Para elemandan çıkacağı için çekiniyorum :)

Bak zamanında @Madmax rumuzlu arkadaşa Nex kullanırken " Hacı Fuji manyak kesin fujiye geç" dedim. Adam geçti akşamında makineyi sattı... Sonra kötü oldum resmen :D :D Gerçi sonra X-Pro aldı o ayrı

23mm hakkındaki fikrim tek başına makineden çıkarılmadan kullanılacak en güzel açıdır ama bana göre :)

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Hocam aynı zaman da 35-85mm klasiktir ama Leica kullanıcıları için 21mm'de aynı şekilde efsanedir :)

14mm'yi sevme nedenim

1) Konuya yakınlaştıkça daha fazla keyif alma :)

2) Dar sokaklarda iyi iş yapması :)

Benim favori setim ,

14mm + 35mm (23mm olsa daha iyi olur) + 56mm şeklinde olacak :) Ama aradaki lensi 56mm'ye bütçe için kurban edeceğim sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 17 Ocak 2014; 22:45:17 >

• Biri benden mi bahsetti?

x-e1 pentax smc 50 f1.7

1/125 f1.7

• Fuji'nin 85mm bi lens için planı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.