56 zaten 85mm e denk ??! Yoksa 85 = 130 mm kast ediyorsunuz ?
Evet, 85mm denginden değil, direkt 85mm'den :) Veya 135mm'e denk gelen 90mm'den. :)
Dostlar bu soruyu belki onun yazıp soruşum...Konuyla bilgili çok insan olduğuna inanıyorum ama nedense es geçiliyor sorum her defasında :( Fujifim kullanan arkadaşlara yazılımla ilgili kısa bir sorum olacaktı. Fujifilm makinelere ait MyFinePix Studio yazılımı ile FinePix Viewer programlarının farkları nedir ? RAW açıp düzenlemek için hangisini kullanıyorsunuz ?
Ed -
kullanıcısına yanıt
Sabit lens şu anda düşünülmüyor, ancak 50-140/2,8 gibi bir aralıkta zoom gelecek XF. (Yani 75-210/2,8) Ve bir yıl içinde 8 lens daha :) Photokinada bir çoğu sunulacak Eylül2014
quote:
Orijinalden alıntı: distomat
Dostlar bu soruyu belki onun yazıp soruşum...Konuyla bilgili çok insan olduğuna inanıyorum ama nedense es geçiliyor sorum her defasında :( Fujifim kullanan arkadaşlara yazılımla ilgili kısa bir sorum olacaktı. Fujifilm makinelere ait MyFinePix Studio yazılımı ile FinePix Viewer programlarının farkları nedir ? RAW açıp düzenlemek için hangisini kullanıyorsunuz ?
Ben raw için PS CAmera RAW kullanıyorum. Bu nedenle Fuji'nin CD'lerinde çıkan probramları kurmadım bile. bU nedenle bilemiyorum. PS kullanan herkes te benim gibi düşünür herhalde. Bu nedenle sorun cevapsız kalmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: distomat
Buradaki kullanıcılar deneyimli biraz. Raw düzenlemede en çok kullanılan yazılım Adobe Camera Raw eklentisidir. Diğer bir program ise Lightroom. Bahsettiğiniz programları genelde amatörler ve yazılım ücreti ödemek istemeyenler tercih ediyor. Fotoğraf düzenlemede geleceğe dönük yatırım için Camera raw veya ligthroom ile başlayın.
distomat
kullanıcısına yanıt
Çok özür dilerim, size cevap verecektim ama es geçtim daha önce... Şöyleki: FinePix Viewer Fuji makinelerin beş yıl önceki programının adı. My FinePix Studio ise yeni güncel programlar. En son sürümü fujifilm.com.tr den (türkçe) indir bölümünden indirebilirsiniz...
Raw bunlarda da işlemek mümkün...
X-E2 + 14mm , 60mm kullanıldı :)
quote:
Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.
Çok özür dilerim, size cevap verecektim ama es geçtim daha önce... Şöyleki: FinePix Viewer Fuji makinelerin beş yıl önceki programının adı. My FinePix Studio ise yeni güncel programlar. En son sürümü fujifilm.com.tr den (türkçe) indir bölümünden indirebilirsiniz...
Hocam bilgi için teşekkür ederim. Almak istediğim yanıt bu idi. Kendim Photoshop kullanıyorum zaten ama öğrenmek istediğim bu iki programın farkı idi. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
distomat
kullanıcısına yanıt
Rica ederim
jimi1984J
kullanıcısına yanıt
Özellikle son çekimdeki binanın iç avlusu 14mm nin hakkını vermiş , daha önce yazılanları doğrular gibi...
Ne arkadaşlar varmış tam takımı elden almakta marifet...
Birde - neden hapşırık ??!
Arkadaşınızın kıymetini bilin gerçekten de, ben makinayı hanıma emanet vermiyorum bir yere giderken. 3 lensle de fotoğraf örneği bekliyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.
Ne arkadaşlar varmış tam takımı elden almakta marifet...
Birde - neden hapşırık ??!
Karşılığında neler gitti neler Ama çantasını bile aldım
Tam bir Nick düşünüyordum tam o sırada hapşırınca buldum ismi Ama güzel isim oldu bence
@Fujifilm Türkiye Mrk.
quote:
Orijinalden alıntı: madmax50
Arkadaşınızın kıymetini bilin gerçekten de, ben makinayı hanıma emanet vermiyorum bir yere giderken. 3 lensle de fotoğraf örneği bekliyoruz.
Fotoğrafları yükleyeceğim. @madmax50 Umarım beğenirsiniz. Burada @jimi1984 nin fotoğraflarını görüyorum , onun gibi çekebilmek yıllarımı alır belki ama çalışıyorum ve dediğim gibi çok seviyorum bu işi. Neyse kötü fotoğraflar olursa suçu yeni makineye atarım
Son günlerde ben de araştıran ve merak eden, okuyan biri olarak favori lens setimi söylemek isterim. Xe2 14 mm 23 mm 56 mm
Bu üçü bir harika olacaktır. Ama 56 malum epey pahalı olur. Onun yerine 60'la idare edilebilir galiba. Ama en iyi 3 açı 14-23-56 olur gibime geliyor :)
XF 56 1.8 olsaydı düşünürdüm ama bu şartlarda 1000 dolardan aşağı olmayacaktır. 2200 TL birçok kişi için çok para. 56'nın amacı da sadece portre olacaktır. Birde 14mm ile 23mm kıyaslanıyor ama inceleme ve örneklerde 23mm başarılı bulunmuyor. Bence en güzel set 14-60mm ikilisi.