Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o_an

Merhaba;

X100s ve xe1 arasında gidip geiliyorum sizce hangisi daha iyi görüntü kalitesi sunar. X100s çok beğeniyorum ama sanki görüntü kalitesi bir tık daha aşağıda gibi..
    sizce hangisi?

belki gövdelerde kalite farkı yok ama xe-1 daha iyi bir lensle kullanılabilir ve daha kaliteli bir ekipman haline gelebilir.
  • jimi1984 ilgin ve tavsiyelerin için teşekkürler. Ayrıca beni en doğru şekilde yönlendirmeye çalıştığın için de ayrıca teşekkürler. Tahmin ve öngörülerin doğru. İlk defa ciddi bir makineye sahip olacağım. Bu konudaki tecrübem yok denilecek kadar az. Ama aynı zamanda heyecanlı ve meraklı birisiyim. Söylediğin modelleri inceledim, belki de bana daha uygun makineler ama sonrası için endişeliyim. Kendimi geliştirmeye başladıkça bu modellerden sıkılma ihtimalim fazla. Ve benim bu sistemleri tekrar değiştirmek için ileride ayrı bir bütçe ayırmam çok zor. Bunun için bu işe ayırdığım parayla beni en uzun idare edecek makine ve lens / lenslere sahip olmaya çalışıyorum. Doğru hatırlıyorsun 9 aylık bir bebeğimiz var. Bu işe daha çok onu fotoğraflamak için girdim, belki de ileride ona da bu ilgi ve merakı aşılayabilirim :) Boş zamanlarımın tamamını doğada geçiren birisi olarak, bu ortamda yakalayacağım görüntüleri de fotoğraflamak istiyorum. Geçen hafta sipariş vermek üzereyken sen, Ed ve diğer arkadaşların yaptığı yorumlar ışığında tekrardan düşünmek istedim. Tabiki herkes kendi yaklaşımını ve bakış açısını sunuyor, zaten işin güzelliği de bence burada, eğer tek bir doğru olsaydı hayatımız bu kadar çeşitli ve renkli olmazdı. Zaten istediğim benim adıma karar vermeniz değil sizin yaklaşımlarınızdan pay çıkarmak. Ve bunda da başarılı olduğunuzu söylemek isterim.

Şu anda halen kararsızlığım sürüyor, yaklaşık 4000 liralık bir bütçeye sahibim, aslında x-e1'le yola çıktım ama, bebeğimin hareketliliği karşısında beni üzer mi diye düşündüm ve de x-e2 birçok artıyı beraberinde getirmiş ve aradaki farkı hak eden bir makine gibi duruyor. Bunun için de x-e2'de karar kıldım. Lenste ise portre çekimleri benim için öncelikli şu an ve 35mm'nin efsanesi sürüyor gibi ama diğer taraftan da 23mm kafamda soru işaretleri bırakıyor. Yabancı forumları da takip ediyorum. Oralarda 35mm'nin 23mm'den halen daha keskin fotoğraflar sunduğundan falan bahsediyordu. 23mm.'nin fiyatı sanki aradaki farkın hakkını vermiyor gibi duruyor. 35mm'de karar kılsam, geniş açı ihtiyacı ortaya çıkıyor, burada da 14mm devreye giriyor. 14mm ile çektiğin fotoğraflardaki açılar hoşuma gitti. Sonuç itibariyle 35mm + 14mm'de karar kıldım gibi ama emin olamıyorum. 23mm ve ileride çıkacak olan 56mm şimdiden kafamı karıştırıyor. Hatta diyorum ki bekleyim 56mm'yi, sadece onu alayım bitsin bu iş diyorum :)

Şimdiden bu işten çok keyif almaya başladım, bir de makine ve lensleri alabilsem :) Tekrar katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler, inşallah birgün acemice çekilmiş ve hatalarla dolu fotoğraflarımı sizlerle paylaşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

1. “Full frame” level image quality
    2. EVF: World’s biggest magnification 0.77x (31°angle of view)
    3. Continuous Shooting 8fps with Tracking AF
    4. Weather Resistant
    5. LCD: Tiltable 3.0” 1040K pixels premium clear
    6. Built-in Wi-Fi : Remote Control
    7.UHS-ⅡSD Card Slot
    8. Vertical Battery Grip (Optional)
    9. Video: 1080/60P

Bunlar konuşuluyor

Hani ff bir makine bu sene çıkmayacaktı?
  • okanrua O kullanıcısına yanıt
    Full Frame değil APS-C X-Trans ("FF Kalitesinde" diye konuşuluyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

FF ayarında diyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetozturk20

jimi1984 ilgin ve tavsiyelerin için teşekkürler. Ayrıca beni en doğru şekilde yönlendirmeye çalıştığın için de ayrıca teşekkürler. Tahmin ve öngörülerin doğru. İlk defa ciddi bir makineye sahip olacağım. Bu konudaki tecrübem yok denilecek kadar az. Ama aynı zamanda heyecanlı ve meraklı birisiyim. Söylediğin modelleri inceledim, belki de bana daha uygun makineler ama sonrası için endişeliyim. Kendimi geliştirmeye başladıkça bu modellerden sıkılma ihtimalim fazla. Ve benim bu sistemleri tekrar değiştirmek için ileride ayrı bir bütçe ayırmam çok zor. Bunun için bu işe ayırdığım parayla beni en uzun idare edecek makine ve lens / lenslere sahip olmaya çalışıyorum. Doğru hatırlıyorsun 9 aylık bir bebeğimiz var. Bu işe daha çok onu fotoğraflamak için girdim, belki de ileride ona da bu ilgi ve merakı aşılayabilirim :) Boş zamanlarımın tamamını doğada geçiren birisi olarak, bu ortamda yakalayacağım görüntüleri de fotoğraflamak istiyorum. Geçen hafta sipariş vermek üzereyken sen, Ed ve diğer arkadaşların yaptığı yorumlar ışığında tekrardan düşünmek istedim. Tabiki herkes kendi yaklaşımını ve bakış açısını sunuyor, zaten işin güzelliği de bence burada, eğer tek bir doğru olsaydı hayatımız bu kadar çeşitli ve renkli olmazdı. Zaten istediğim benim adıma karar vermeniz değil sizin yaklaşımlarınızdan pay çıkarmak. Ve bunda da başarılı olduğunuzu söylemek isterim.

Şu anda halen kararsızlığım sürüyor, yaklaşık 4000 liralık bir bütçeye sahibim, aslında x-e1'le yola çıktım ama, bebeğimin hareketliliği karşısında beni üzer mi diye düşündüm ve de x-e2 birçok artıyı beraberinde getirmiş ve aradaki farkı hak eden bir makine gibi duruyor. Bunun için de x-e2'de karar kıldım. Lenste ise portre çekimleri benim için öncelikli şu an ve 35mm'nin efsanesi sürüyor gibi ama diğer taraftan da 23mm kafamda soru işaretleri bırakıyor. Yabancı forumları da takip ediyorum. Oralarda 35mm'nin 23mm'den halen daha keskin fotoğraflar sunduğundan falan bahsediyordu. 23mm.'nin fiyatı sanki aradaki farkın hakkını vermiyor gibi duruyor. 35mm'de karar kılsam, geniş açı ihtiyacı ortaya çıkıyor, burada da 14mm devreye giriyor. 14mm ile çektiğin fotoğraflardaki açılar hoşuma gitti. Sonuç itibariyle 35mm + 14mm'de karar kıldım gibi ama emin olamıyorum. 23mm ve ileride çıkacak olan 56mm şimdiden kafamı karıştırıyor. Hatta diyorum ki bekleyim 56mm'yi, sadece onu alayım bitsin bu iş diyorum :)

Şimdiden bu işten çok keyif almaya başladım, bir de makine ve lensleri alabilsem :) Tekrar katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler, inşallah birgün acemice çekilmiş ve hatalarla dolu fotoğraflarımı sizlerle paylaşabilirim.

@ ahmetozturk20 bende sizin gibi arayış içerisinde idim.. Teknosa da ki arkadaşların Bana HS28 EXR yi satmalarından sonra fotoğraftan nerede ise soğuyacaktım taki x-e1 in kalitesini görene kadar , Benim de 3 aylık bir bebeğim var. Fuji nin x-e1 ve x-e2 serisi arasında bende sizin gibi kararsız kaldım.. Tabiki e2 daha üstün ama ben söyle düsündüm yaklaşık olarak aynı cihazlar aradaki fiyat farkı ile ileride kendime objektif alarak elimde daha fazla bir donanım a sahip olabilirim diye düşündüm.. Ben bu sebeple kararımı X-E1 den yana kullandım.. tabiki birazda bu bütçe meselesi,,

Simdiden size hayırlı olsun demek istiyorum..

• quote:

Yeni X-??? modelinin ilk görüntüsü bu sabah çıktı piyasaya...

Bilgiler geldikçe paylaşacağım sizlerle ...
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Ben de söylentilerden bahsedeyim o zaman :)

www.fujirumors.com sitesine göre;
    Model X-T1 olacakmış bilgiler şu yönde;

*28 Ocakta açıklanacak
    *daha büyük (extra-large) ve daha iyi (high performance) EVF / (güvenilir + anonim kaynaklar)
    *APS-C X-Trans sensor II (16MP) / (güvenilir + anonim kaynak)
    *çift SD-card slot / (güvenilir kaynak)
    *weather sealed body / (güvenilir kaynak)
    *fiyatı X-E2 ve X-PRO arasına konumlandırılacak / (yeni ve anonim kaynaklar)
    *X-E2 den daha hızlı AF / (Yeni kaynaklar)
    *Ek Griple beraber / (anonim kaynaklar)
    *isim: X-T1 / (anonim kaynaklar)

• quote:

quote:

1. “Full frame” level image quality
    2. EVF: World’s biggest magnification 0.77x (31°angle of view)
    3. Continuous Shooting 8fps with Tracking AF
    4. Weather Resistant
    5. LCD: Tiltable 3.0” 1040K pixels premium clear
    6. Built-in Wi-Fi : Remote Control
    7.UHS-ⅡSD Card Slot
    8. Vertical Battery Grip (Optional)
    9. Video: 1080/60P

Bunlar konuşuluyor

2 3 gün uzak kaldım hemen yeni cihaz çıkmış

Ne Full Frame mi?
    Sistem kamerada 8 kare mi?
    Weather Resistant mı? oy oy oy noooluyor öle

Bu X-Pro1 in daha mı üstü olacak yani ??? çok soru oldu ama napimmm

• ferrolifer F kullanıcısına yanıt
    Uzak kalınca bööle oluyo
  • quote:

Çakma ff değil harbi ff istiyoruz :)
  • Fujifilm Türkiye Mrk. kullanıcısına yanıt
    Fuji bu makinayı nereye konumlandırıyor. Xpro ve xe-1 (veya xe2 ) arası biryerde mi? Yoksa xe'lerin altına mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

X-Pro1 de FF diye konuşuldu ama sonra APS-C olacağı duyuruldu, ilk başta pek sıcak bakmadım ama daha sonra kullanıcı yorumları ve fotoğrafları gözlemledikten sonra ilk başta inanmamakla berber bizzat kullanıcı kişiden gelen olumlu yorumlar beni bu makineye yönetti.

İlk zamanlarda FF in tadını APS-C vermez diye düşünüyordum ama kullandıkça FF kavramımım çok değişti. Şuan tek kriterim çekmek istediğim fotoğrafa göre lens seçimi yapmak

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrolifer

quote:

quote:

X-Pro1 de FF diye konuşuldu ama sonra APS-C olacağı duyuruldu, ilk başta pek sıcak bakmadım ama daha sonra kullanıcı yorumları ve fotoğrafları gözlemledikten sonra ilk başta inanmamakla berber bizzat kullanıcı kişiden gelen olumlu yorumlar beni bu makineye yönetti.

İlk zamanlarda FF in tadını APS-C vermez diye düşünüyordum ama kullandıkça FF kavramımım çok değişti. Şuan tek kriterim çekmek istediğim fotoğrafa göre lens seçimi yapmak

Benimde umurumda değil ff miş değilmiş. şu an dslr dan sonra fujiye alışmaya çalışıyorum. 35 mm ile çıktım dün ve sonuçları çok beğendim. şu anda şahsi görüşüm en iyi aps-c dslr dan hiçbir eksiği yok bu cihazların. bu tamamen şahsi görüşüm.

• Ya bu tam kare kalitesinde ama tam kare olmayan bir sensöre kafam takıldı...

Tam kare performansı verirken fiziki olarak tam kare boyutunda olmayan bir sensör kafa karıştırıcı :)

Hani bana şey gibi geliyor.. 5LT'lik su damacanası 10TL su alıyor gibi :)

------------------------
    Gerçi X trans sensör oldukça garip haddinden fazla detay veriyor ve İso performansı sunuyor... Belki ona istinaden öyle bir yaklaşımda bulunmuş olabilirler :) Fakat yine de çok iddia'lı geldi :) Bakalım göreceğiz :) Hatta şimdi 56mm örneklerine bakıyorum da ağzımın suyu aktı resmen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ocak 2014; 17:31:35 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Benimde umurumda değil ff miş değilmiş. şu an dslr dan sonra fujiye alışmaya çalışıyorum. 35 mm ile çıktım dün ve sonuçları çok beğendim. şu anda şahsi görüşüm en iyi aps-c dslr dan hiçbir eksiği yok bu cihazların. bu tamamen şahsi görüşüm.

Hem fikirimmmm

Şuan tek derdim bol zaman ve bol bol fotoğraf çekmek

• Merhaba beyler, X-E2 nin video performansı nasıl, inceleyen oldu mu acaba? OM-D E-M5 e göre nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: safirem

Fuji bu makinayı nereye konumlandırıyor. Xpro ve xe-1 (veya xe2 ) arası biryerde mi? Yoksa xe'lerin altına mı?

Aslında X-E2 / X-Pro1 / X-T1 / X-100s modellerinde "üst/alt" diye bir konumlandırma yapmıyorlar. Hepsinin kullanım açısından farkları var ve hemen hemen aynı fiyat kategorilerinde makineler.
  • quote:

quote:

quote:

Sayın ferrolifer,
    son Tokyo ziyaretimde (2-3 ay önce) ARGE tarafındaki kişilerle görüştüğümde bana 2-3 tane FF tasarımları gösterdiler gerçekten, ancak APS-C Trans sensördeki yakaladıkları kaliteye eşdeğer bir imaj kalitesine ulaştıklarını söylüyorlar.
    Bunu pek anlamadım, zira X-Trans sensörünü niye FF olarak yapmıyorlar - onu anlamadım ve açıkçası biraz aceleye de geldi bu toplantı... Öbür taraftan da gövdenin büyüyeceği ve FF kullanımından dolayı yeni lensler de kullanıcıları üzeceği görüşü hakim biraz.

Ama haklısınız, bizde burada ilk X-100 ve Pro1 i elimize aldığımızda X-Trans ın performansını bu kadar yüksek beklemiyorduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Ya bu tam kare kalitesinde ama tam kare olmayan bir sensöre kafam takıldı...

Tam kare performansı verirken fiziki olarak tam kare boyutunda olmayan bir sensör kafa karıştırıcı :)

Hani bana şey gibi geliyor.. 5LT'lik su damacanası 10TL su alıyor gibi :)

------------------------
    Gerçi X trans sensör oldukça garip haddinden fazla detay veriyor ve İso performansı sunuyor... Belki ona istinaden öyle bir yaklaşımda bulunmuş olabilirler :) Fakat yine de çok iddia'lı geldi :) Bakalım göreceğiz :) Hatta şimdi 56mm örneklerine bakıyorum da ağzımın suyu aktı resmen :)

Biraz kelime oyunu da var işin içinde Yani "Bizim X-Trans sensör FF sensöre eşdeğer" anlamında....

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.