Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: acordis

quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Şu ana kadar çıkan X lensler FF uyumlu değilse o iş zor. Çünkü FF sensör tasarlayıp üretime sunmak uzun bir süreç. Onu piyasaya sunarken belirli lenslerle birlikte sunmak lazım. O lenslerin tasarlanıp geliştirilmesi bir süreç.

Bu süreçleri düşünüp Fujifilm'in önümüzdeki birkaç yıl için X serisi lenslerden yol haritası çizdiğini ve bu yolu takip ettiğini düşünürsek, FF olayı zor. Ama kendi makineleri FF'lerin kalitesini veriyor zaten, FF'e gerek de yok :))

FF çıkardığında da FF'i de Medium Format'a denk olacak çünkü.

o zaman ben ff body almayip fuji alayim hem cok ucuz hemde ff tadinda

jimi bu son cikan x modeli güzelmis istedigim sekilde simdi ben bunu alirsam senin gibi fotograf cekebilirmiyim

jimi bu fuji pentaxida gecti

Enver abi Jimi imzalı ürünleri alırsan jimi gibi çekersin :)
    Hatta altına imzamı atıyorum
    Bir jimi hendrix farkıyla aldığınız X trans sensörlerle Orta format makinelere kafa tutuyorsunuz :D :D

Yalnız tarih tekerrürden ibarettir derler ya :) K10D bitti gitti... Şimdi X-Trans sensör ! ! !

Alıntıları Göster
    [Enver abi Jimi imzalı ürünleri alırsan jimi gibi çekersin :)
    Hatta altına imzamı atıyorum
    Bir jimi hendrix farkıyla aldığınız X trans sensörlerle Orta format makinelere kafa tutuyorsunuz :D :D

Yalnız tarih tekerrürden ibarettir derler ya :) K10D bitti gitti... Şimdi X-Trans sensör ! ! !

jimi yanliz alacagim panasonic ve k30 satliga cikardim yanliz hangisini alayim
    x-e1
    x-e2
    x-pro
    yada yenisinimi
    birde yeni fujinin fiati nekadar türkiyede fiatlar daha uygun alirsam orda alirim
    uzun pozlama olayi nasil biliyorsun benim son Dersim gezisinde iyi manzaralar yakalamistim

bak bu vatandas benim fikrimi celdi hepside kit lensle cekilmis
    500px.com
    Sabino Parente
    http://500px.com/sabinoparente

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Yanlış mesajlar. Benim gözümde Fujifilm X serisiyle çok büyük saygı kazandı. Ama HS serisindeki gibi bu seride de "abilerine kafa tutuyor" mottosu güdülürse değeri düşer. O x-trans sensörle kendine özel bi hava yakaladı, sadece Fujifilm'e özel bi imaj karakteri ve algı yarattı. Bu özgün konumu böyle küçük kafa ürünü sloganlarla kirletmemesi gerek. :)

Sayın @ed,
    FF konusunu ben açmadım ve Fujide bunu ön plana çıkarmıyor böyle basa basa... Bu seviyedeki kullanıcıları (eğer bir kaliteniz yoksa ) basit sloganlarla zaten yönlendirmenizde mümkün olmaz, aksine dediğiniz gibi gülünç olur. Elimden geldiği kadar bana sorulduğu müddetçe bilgi vermeye çalışyor ve her hangi bir strateji, slogan, motto uygulamadığıma emin olabilirsiniz. Bu forumdan benim buradaki üyelerden aldığım bir takım düşünceler ve eleştriler var, bu eleştriler ise kullanıcıları daha iyi anlamamıza sebep oluyor ve bu hususta tartışmalar değerli benim için. Yazarken kelimeleri özenle seçmeye çalışıyor ve yanlış algılanmasını istemiyorum ama her şeye rağmen böyle bir algı oluşuyorsa amacım bu değildir.

• @Ed -

Japonlar yapmaz da yapsa yapsa stevehuff kekosu yapar Onuda aklı başında kimse ciddiye almıyor zaten :)
    X-Trans bence en kral APSC sensörü oldu(Sigma Faveon'da çok ilgi çekici ve üstün) bu bir gerçek. Optiklerde çok başarılı gerçekten
    inanılmaz detaylı kaliteli sonuçlar alınabiliyor. Ama ortada fiziksel bir gerçek var ki tam kare sensör boyutu :) Ve herşey keskinlik , detay değil...
    Renk tonajlarındaki geçiş ve zenginlik , derinlik vs gibi konularda büyük boyutlu bir sensörün içine aldığı bilgi miktarı da büyük olduğundan farklı...
    Fakat benim hoşuma giden olay X-Transseksüel sensörde :D şudur... İnsan kullanırken aldığı ürünlere baktığında keşke tam kare sensör olsaydı demiyor :)
    Yani ben demiyorum :) Tatmin oluyorum :)

@serseri sirin

İlk iki foto sanırım 1.2f'de çekilmiş ki son derece normal. Hatta 1.2 için verdiği detay iyi bile denilebilir. Tabi bu fotoğraflar stüdyo ışığında yada
    reflektör vs tarzı ışığa doyurulmuş kareler :) Bakalım sokakta senin benim onun elinde nasıl sonuçları çıkacak ?
    Bence iyi olması yüksek ihtimal :)

@Fujifilm Türkiye Mrk.

Hangi semtte oturuyordunuz ? Akşam camları kapıları iyi kilitleyin
    Yastık altına 56mm'yi koyun derim :D :D

@acordis

Enver abi alırsan X-E2 al :) Yada bekle şu yeni makine çıksın ona bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Ocak 2014; 21:51:07 >

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    Elime bir geçirsem 56 yı , nerede saklarım bilmem walla

(X-Transseksüel iyi olmuş ... capon abiler duymasın )
  • @Fujifilm Türkiye Mrk.
    Beni şaşırttığı için öyle diyorum artık :)

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Xe2 + 35mm işbirliği. Testlere devam.

Orijinal hali ile yüklendi. Ayarlar exifte var.

Fujifilm xe2 + 35mm f1.4 by yasinkaya, on Flickr

• Fujifilm Türkiye Mrk. kullanıcısına yanıt
    Hocam size üç sorum olacaktı..1) X-M1 modelinin kahverengi modeli de ithal edilecek mi ülkemize ? 2) X-M1 ile X-A1' arasında ne fark var ? 3) Fuji X serisi makinelerde Made in Japan yazıyor..Bu bir satış stratejisi mi, yoksa hakiki Japon üretimi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi distomat -- 21 Ocak 2014; 2:27:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Elime bir geçirsem 56 yı , nerede saklarım bilmem walla

(X-Transseksüel iyi olmuş ... capon abiler duymasın )

sen bana ver ben saklarım.
  • XE serisini kullanan arkadaşlar. XE'ler RAW çekerken 100 ISO çekmiyor mu? Öyle bi şey okudum sanki de emin olamadım. 100 ISO için illa jpg çekmek lazımmış doğru mu bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: distomat

Hocam size üç sorum olacaktı..1) X-M1 modelinin kahverengi modeli de ithal edilecek mi ülkemize ? 2) X-M1 ile X-A1' arasında ne fark var ? 3) Fuji X serisi makinelerde Made in Japan yazıyor..Bu bir satış stratejisi mi, yoksa hakiki Japon üretimi mi ?

Sayın @distomat,
    1) Şu anda X-M1 modelinin Kahverengi getirilmedi, ancak Mart gibi bu rengide gelmiş olacak.
    2) X-M1 APS Size X-Trans sensöre sahip, X-A1 ise normal APS sensör kullanıyor. (X-Trans değil)
    3) "Made in Japan" konusu ciddi ve tüm cihazlar Fujinin ana fabrikasında Japonyada, bünyede olan en yüksek kalite standartlarında üretiliyor. X-Serisinin "sınıfında üretilebilen en yüksek kalitede" olan makineler diye bir iddiası var, bu birazda göreceli tabii ama yüksek kaliteyi tutturmak için Japonyada üretimi zorunlu görüyorlar.

Bilginize...

Hocam zaman ayırıp tane tane yanıt vermişsiniz, bunun için teşekkür ederim :)
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Sayın @PHI,
    evet doğru RAW formatında 200 - 6.400 ISO arası JPEG formatında 100 - 25.600 ISO arası çekim yapıyorsunuz.
  • quote:

Hocam zaman ayırıp tane tane yanıt vermişsiniz, bunun için teşekkür ederim :)

Rica ederim..
    Bu ara size cevabımı evden çıkmadan yazmıştım, şimdi Ofiste ithalat departmanına sordum ve X-M1 in Kahverengi modelinin Şubat sonunda geleceğinin bilgisini aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Xe2 + 35mm işbirliği. Testlere devam.

Orijinal hali ile yüklendi. Ayarlar exifte var.

Fujifilm xe2 + 35mm f1.4 by yasinkaya, on Flickr

35mm gerçekten şahane bir açı... sanki daha gerçek, daha hayat dan gibi..

Açıkçası ben bu renk seçeneğinin çok az kişi tarafından talep göreceğini düşünüp ithal edileceğine dair şüpheyle bakarken gelecek olacağını bildirmenize gerçekten sevindim. Peki objektiflerin bu makine ile uyumlu gri renk seçeneği var mı yada ithal edilecek mi ?
  • quote:

Açıkçası ben bu renk seçeneğinin çok az kişi tarafından talep göreceğini düşünüp ithal edileceğine dair şüpheyle bakarken gelecek olacağını bildirmenize gerçekten sevindim. Peki objektiflerin bu makine ile uyumlu gri renk seçeneği var mı yada ithal edilecek mi ?

Evet,
    X-A1 ve X-M1 için özel çıkan 16-50 ve 50-230 Gümüş renkte lensler mevcut ve piyasada bulunmakta.
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    jimmi şu elemanın fotoğraflarına bir göz at istersen tam senlik çalışmalar yapıyor.

kadrajdaki çizgileri kullanarak konuya yön veriyor.
    http://www.ruipalha.com/
    http://www.flickr.com/photos/ruipalha/

bascek.com da işlenmişti bu konu bende çok beğenmiştim bu yaklaşımı.
    http://www.bascek.com/5454/kompozisyonda-konuya-yoneltim/

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

jimmi şu elemanın fotoğraflarına bir göz at istersen tam senlik çalışmalar yapıyor.

kadrajdaki çizgileri kullanarak konuya yön veriyor.
    http://www.ruipalha.com/
    http://www.flickr.com/photos/ruipalha/

bascek.com da işlenmişti bu konu bende çok beğenmiştim bu yaklaşımı.
    http://www.bascek.com/5454/kompozisyonda-konuya-yoneltim/

palha çok iyi gerçekten

• quote:

Sayın @PHI,
    evet doğru RAW formatında 200 - 6.400 ISO arası JPEG formatında 100 - 25.600 ISO arası çekim yapıyorsunuz.

Ben hep RAW ve 100 iso kullanırdım. 200'e alışacağız anlaşılan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Sayın @PHI,

Ben hep RAW ve 100 iso kullanırdım. 200'e alışacağız anlaşılan :)

Alışmanız biraz zor olabilir. Mesela 35 mm lens ile yüksek ışık altında(öğle vakti ışığı)ve açık diyafram ile foto çekerken (f 2.2'ye kadar) ciddi manada zorlanıyorsunuz. Pozlama ne yapsanızda fazla geliyor. Bunun sorunun çözümü için nd filtre en iyi yöntem olur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 21 Ocak 2014; 14:27:10 >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.