Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theory of a dead man

quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

Yeni X-??? modelinin ilk görüntüsü bu sabah çıktı piyasaya...

Bilgiler geldikçe paylaşacağım sizlerle ...
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

CP+ 2014 de lansmanı yapılacak makineler belli oldu mu?

x-20 siyah renk ne zaman zincir mağazalarda olacak?

Merhaba,
    X-20 modelinin Siyah rengini Türkiye de pazara sunmadık.

CP 2014 de lansmanı yapılacak makinelerin öncesinde X-T1 geliyor... Bunun haricinde bir bilgi yok şu anda verebileceğim...

• quote:

1. “Full frame” level image quality

quote:

"Bizim X-Trans sensör FF sensöre eşdeğer"

Fujifilm X serisinde yapmaz demiştim ama, malesef buradaki mantalite de aynıymış. Hatta herhalde Fujifilm'in komple şirket olarak mantalitesi aynı.

Belirli bir segmentteki kamerayı "bir üst segmentle boy ölçüşür" diye pazarlamak.

Şaşırdık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 20 Ocak 2014; 18:07:54 >
  • FUJİ biraz daha para kazansın ilerde ff sensör makina ileri sürer diyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Bundan sonra da sunmayacaksınız mı demek oluyor? Açıkçası neden sunmadığınızı merak ettim. Hele de bu ve buna yakın bodylerde siyah ilgisi varken. sırf bu yüzden x100s black çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 20 Ocak 2014; 18:39:21 >

• netün kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar çıkan X lensler FF uyumlu değilse o iş zor. Çünkü FF sensör tasarlayıp üretime sunmak uzun bir süreç. Onu piyasaya sunarken belirli lenslerle birlikte sunmak lazım. O lenslerin tasarlanıp geliştirilmesi bir süreç.

Bu süreçleri düşünüp Fujifilm'in önümüzdeki birkaç yıl için X serisi lenslerden yol haritası çizdiğini ve bu yolu takip ettiğini düşünürsek, FF olayı zor. Ama kendi makineleri FF'lerin kalitesini veriyor zaten, FF'e gerek de yok :))

FF çıkardığında da FF'i de Medium Format'a denk olacak çünkü.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Bundan sonra da sunmayacaksınız mı demek oluyor? Açıkçası neden sunmadığınızı merak ettim. Hele de bu ve buna yakın bodylerde siyah ilgisi varken. sırf bu yüzden x100s black çıktı.

Retro tarzında yapılan makinelerde gümüş talebi daha yüksek. Eğer ciddi bir talep olursa Siyahı da devreye alırız X-20 modelinde.
    X-100s Black geldi Türkiyeye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Şu ana kadar çıkan X lensler FF uyumlu değilse o iş zor. Çünkü FF sensör tasarlayıp üretime sunmak uzun bir süreç. Onu piyasaya sunarken belirli lenslerle birlikte sunmak lazım. O lenslerin tasarlanıp geliştirilmesi bir süreç.

Bu süreçleri düşünüp Fujifilm'in önümüzdeki birkaç yıl için X serisi lenslerden yol haritası çizdiğini ve bu yolu takip ettiğini düşünürsek, FF olayı zor. Ama kendi makineleri FF'lerin kalitesini veriyor zaten, FF'e gerek de yok :))

o zaman ben ff body almayip fuji alayim hem cok ucuz hemde ff tadinda

jimi bu son cikan x modeli güzelmis istedigim sekilde simdi ben bunu alirsam senin gibi fotograf cekebilirmiyim

jimi bu fuji pentaxida gecti

• quote:

Evet, bugün karar verilse FF Body ve lenslerin piyasaya sunulması en az bir yıldır.
    Sayın Ed belki bana katılmaz ama şu anda bize içerden verilen bilgi "FF sensörde X-Trans APS e göre ciddi bir kalite farkı olmadıktan sonra üretmeyi düşünmüyoruz" diyorlar.

• quote:

Aslında FF kalitesi başka bir şey. Tam kare sensor her zamn avantajlıdır. Hadi her zamn değil de çoğu zaman diyelim. Ama benim incelediğim, araştırdığım kadarı ile Xtrans sensör ile Fuji çağ atladı APSC sensörlerde.

Şu anki lensler FF makine çıkınca uyumsuz olursa iş zor kısmına kesinlikle katılıyorum. Şu andaki kaliteli lensler. Öyle ucuz da değiller hani. Bu lenslerden daha pahalı lensler çıkarılıp "bunlar FF uyumlu, öncekileri kullanamazsınız" denirse bence de kötü bir durum olur. Ama bu lensler FF'lerde de kullanılırsa o zaman Fuji'yi tutamaz kimse. Her lensini her makinede kullanabiliyor oluruz. Harika da olur.
    Ha bu aşamada FF çıkacağını da düşnmüyorum, X serisi ile gayet iyi gidiyorlar bence şimdilik.

Xe1/Xe2 almanın arefesindeyken bi de Xt1 çıktı başımıza. Bi açıklansın bakalım da aklımı çelen bi şey çıkmasa bari. XT1 yolunu gözlemek istemiyorum da.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Aslında FF kalitesi başka bir şey. Tam kare sensor her zamn avantajlıdır. Hadi her zamn değil de çoğu zaman diyelim. Ama benim incelediğim, araştırdığım kadarı ile Xtrans sensör ile Fuji çağ atladı APSC sensörlerde.

Şu anki lensler FF makine çıkınca uyumsuz olursa iş zor kısmına kesinlikle katılıyorum. Şu andaki kaliteli lensler. Öyle ucuz da değiller hani. Bu lenslerden daha pahalı lensler çıkarılıp "bunlar FF uyumlu, öncekileri kullanamazsınız" denirse bence de kötü bir durum olur. Ama bu lensler FF'lerde de kullanılırsa o zaman Fuji'yi tutamaz kimse. Her lensini her makinede kullanabiliyor oluruz. Harika da olur.
    Ha bu aşamada FF çıkacağını da düşnmüyorum, X serisi ile gayet iyi gidiyorlar bence şimdilik.

Xe1/Xe2 almanın arefesindeyken bi de Xt1 çıktı başımıza. Bi açıklansın bakalım da aklımı çelen bi şey çıkmasa bari. XT1 yolunu gözlemek istemiyorum da.

Katılıyorum, lensler FF e uyumlu olursa anlamı olur. Dediğiniz gibi, şu anda FF Arge çalışmaları olsa bile uzun süre FF planlamada yok. X-Trans APS-C sürekli geliştirilecektir ve şu anda profesyonellerden gelen talep doğrultusunda kayıt hızı ve AF özellikle çok geliştirildi. (X-E2 ve X-T1 de yapıldığı gibi)
    X-E2 bile UHS 1 de 100mb/s yakalamışken şimdi X-T1 de profesyonellerin talep ettiği UHS-2 uyumluluğu olacak ve burada 300mb/s bir hızdan bahsediyoruz. Bu tabi profesyonelin talebidir, ancak bu seviyeye/hıza ulaşmak önemli bir şey kanımca..

• quote:

Orijinalden alıntı: acordis

quote:

o zaman ben ff body almayip fuji alayim hem cok ucuz hemde ff tadinda

jimi bu son cikan x modeli güzelmis istedigim sekilde simdi ben bunu alirsam senin gibi fotograf cekebilirmiyim

jimi bu fuji pentaxida gecti

Enver abi Jimi imzalı ürünleri alırsan jimi gibi çekersin :)
    Hatta altına imzamı atıyorum
    Bir jimi hendrix farkıyla aldığınız X trans sensörlerle Orta format makinelere kafa tutuyorsunuz :D :D

Yalnız tarih tekerrürden ibarettir derler ya :) K10D bitti gitti... Şimdi X-Trans sensör ! ! !

• Belki oncelikle sony rx1 muadili sabit 35 mm lensli ve optik vizorlu bir model cikarabilirler. Mumkunse en fazla f 1.8 olmali. Fuji x100s okudugum yorumlarda sony rx1 in gerisinde kaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öbür taraftan, tüm APS sensörlerden dolayı yapılan hesaplamalardan ve odak çevirilerinden dolayı bende şahsen sıkılmış durumdayım. Ama bu tartışmalar eskiden filmli analog dönemlerinde de kısmen yaşanmıyor değildi. "APS film formatı 24x36 ya ulaştımı?" şeklinde. Burada da yüksek kaliteli bir APS filmi kullanımı sayesinde standart bir 24x36 formatındaki filmin çözünürlükte üzerine çıkabiliyordunuz.
    Dijital ortamda biraz kafa karıştıran unsur ise her üreticinin farklı format ve kalitede sensörlerinin olmasıdır.
    Bugün msl sinema filmlerinde önemli yapıtlarda hala 70mm geniş band film kullanılır ve sinema sektörü hala bundan vazgeçmez. Bende şahsen eskiden sadece Velvia, Provia ve Astia gibi ksek performanslı slide filmler kullanır ve projeksiyonda çekimleri severdim. Bugün iyi bir dijital sensöre sahip olan bir makine ile çekim yapsanız bile o zamanda veya bugün yüksek sinema yapıtlarında ulaştığınız kaliteye dijital projeksiyonda yakalamanız mümkün değil.
    Öbür taraftan geçenlerde bizim şirketde endoskopi bölümündeki arkadaşlarla sohbet ederken aramızda bir çözünürlük konusunda tartışma oldu ve endoskopi bölümündeki teknik servisde cihazlarda kullanılan sensör/lensleri inceledim ve samimi söylüyorum ağzım açık kaldı. Bu ufacık sensör/lens parçacığını bir insanın organlarının içinde düşünsenize - çok zor bir ortamda, deli bir kalitede ve çözünürlükte çekim yapılıyor... Kaliteyi görünce hayretler içinde kaldım... (Tabi bu minik kameranın bedeli 30.000 Dolar civarındaydı-o başka)

• quote:

Orijinalden alıntı: okanrua

Belki oncelikle sony rx1 muadili sabit 35 mm lensli ve optik vizorlu bir model cikarabilirler. Mumkunse en fazla f 1.8 olmali. Fuji x100s okudugum yorumlarda sony rx1 in gerisinde kaliyor.

Herhalde böylesi mantıklı olur...
    Diğer üyelerinde belirttiği gibi bu format tartışmaları bitmeyecek, çünkü her markanın farklı bir teknolijide geliştirdiği sensörler var. Oly OM-D ye sensör boyutundan dolayı yetersiz demek mümkünmü ?! Kime göre ? Neye göre ? (Gerçi X-T1 de farkı göreceğiz amaaa bir görücüye çıkması lazım önce)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

56mm Örnek fotolar dökülmeye başladı :)

Tam Boy
    https://store.donanimhaber.com/b6/4a/39/b64a39fde8a90f9c50cd36ba47d8d862.JPG

Tam Boy
    https://store.donanimhaber.com/96/0e/8f/960e8fe2800eb0c34c1f7c5b2791c641.JPG

Tam Boy
    https://store.donanimhaber.com/4c/36/10/4c3610a4155b9caed29eae9567221b51.JPG

Bende önümüzdeki günlerde farklı imajlar yüklerim ...

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    steam punk mı denemişler?

gözlerde istediğim tadı alamadım, özellikle ilk fotoda. 2. ve 3. fotoğraflar güzel.
    belki benim bilmediğim bir çekim türüdür çünkü çok soft bir his verdi fotoğraflar.

bu arada x serisinin en kötü yanı fiyatı. malum dslr ağır her zaman yanımızda taşınamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

steam punk mı denemişler?

gözlerde istediğim tadı alamadım, özellikle ilk fotoda. 2. ve 3. fotoğraflar güzel.
    belki benim bilmediğim bir çekim türüdür çünkü çok soft bir his verdi fotoğraflar.

bu arada x serisinin en kötü yanı fiyatı. malum dslr ağır her zaman yanımızda taşınamıyor.

Haklısınız, bu fiyat konusu sürekli Tokyo ile yapılan görüşmelerde gündemde, ancak Japonlar makine ve lenslerin "Made in Japan" olmasının fiyatları yüksek oluşturduğundan bahsediyorlar. Ancak öbür taraftanda hiç bir ülke bu seviyedeki makinelerin üretiminin Çin veya Tayvan a kaydırılmasını kalite sebebi ile istemiyor...
    Lenslerin üretim yerinin değişme şansı zaten yok, çünkü lenslerin tamamı Fujinon dan Japonya dan çıkıyor ve böyle bir tesisin tekrar bu kalitede kurulmasının çok zor olduğunu söylüyorlar.

• Yanlış mesajlar. Benim gözümde Fujifilm X serisiyle çok büyük saygı kazandı. Ama HS serisindeki gibi bu seride de "abilerine kafa tutuyor" mottosu güdülürse değeri düşer. O x-trans sensörle kendine özel bi hava yakaladı, sadece Fujifilm'e özel bi imaj karakteri ve algı yarattı. Bu özgün konumu böyle küçük kafa ürünü sloganlarla kirletmemesi gerek. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.