Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bugün bu sitede çekilen fotoğtafları ve yorumları inceledim beğendim ve hemen yeni üye olup aranıza katıldım bende xe1 veya xe2 almayı düşünüyorum sizce hangi lensleri almalıyım macro çekim yapmıcam manzara portre çekimleri yapcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: manyak.cagatay

merhaba arkadaşlar bugün bu sitede çekilen fotoğtafları ve yorumları inceledim beğendim ve hemen yeni üye olup aranıza katıldım bende xe1 veya xe2 almayı düşünüyorum sizce hangi lensleri almalıyım macro çekim yapmıcam manzara portre çekimleri yapcam

Xe2 + 14 mm + 35 ya da 56 mm :) Daha da başka ihtiyacınız olmaz :)
  • peki benim düşüncem şu 56mm ve 10-24 daha türkiyeye gelmedi şubat mart gibi geleceği söyleniyor xe2 + 10-24 + 56mm olsa nasıl olur
  • quote:

peki benim düşüncem şu 56mm ve 10-24 daha türkiyeye gelmedi şubat mart gibi geleceği söyleniyor xe2 + 10-24 + 56mm olsa nasıl olur

Daha güzel olabilir aslında. Manzara için bir lens portre için bir lens tamamdır :)
  • quote:

merhaba arkadaşlar bugün bu sitede çekilen fotoğtafları ve yorumları inceledim beğendim ve hemen yeni üye olup aranıza katıldım bende xe1 veya xe2 almayı düşünüyorum sizce hangi lensleri almalıyım macro çekim yapmıcam manzara portre çekimleri yapcam

14 + 35 + 56+ 18-55 (ne olur ne olmaz)+ 55-200

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @theory of a dead man

x20 kullanan birisinin yorum yapması daha sağlıklı olacağından kullanmayan kişilerin makine hakkında atıp tutması sağlıklı olmaz :)
    İllaki vardır aramızda yakında paylaşım yapıp fikirlerini paylaşır :) Misal X100 , X100S kullanan hiç mi yok yahu ? :D Yakında çıkar merak etmeyin :)
    Forumda X-E1 ve Pro modelini kullananlar ağırlıkta olduğu için paylaşımlarda bu yönde :)

@PHI , @okanrua , @volkanbsr

İşinize yaradıysa ne mutlu bana :)

@acordis

Enver abi deme öyle şeyler :) Valla totom kalkacak sonra burnu hava da bir herif olacam

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

Elim ayağım titriyor zaten 56mm için :)

Bu arada 14mm ile doğada çok keyif alırsın :)

• Bu forum başlığına paralel bir rangefinder forumu var. Oradaki fotoğrafları ve yorumları da takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

www.rangefinderforum.com
    Fuji X Lenses & Images - Rangefinderforum.com
    http://www.rangefinderforum.com/forums/forumdisplay.php?f=173
  • Merhaba arkadaşlar xe-2 ile aranıza katılmak üzereyim. Ancak lens seçimlerinde kararsız kaldım. Ağırlıklı portre, sokak ve doğa fotoğrafları olacak. Lens seçiminde 35m olmazsa olmaz gibi duruyor. 14mm de geniş açılarda olmazsa olmaz duruyor. Peki;
    *23mm bu işin neresinde?
    *23mm alırsam 35mm ya da 14mm nin kullanım alanı düşer mi? Gereksiz mi kalır?
    Aslında hepsinin yerinin ayrı olduğunu biliyorum ama bütçe ancak 2 lens için yeterli olacak.

Önceliklerim ya da tercihlerim nasıl olmalı?
  • @ahmetozturk20

Hocam çok sakat bir soru sormuşsunuz :)

Aslında kendinize sormanız gereken soru şu " En çok kullandığım açı nedir ? "

Herkes farklı açılarda rahat eder ve kullanır.

Ben 14mm ile sokakta daha rahat olurum fakat bir başkası 60mm ile rahat eder gibi...

Bu yüzden yönlendirme yanlış olur.

Genel olarak bilgi verecek olursam ;

Sokak fotoğrafçılığında en çok tercih edilen açılar 21-35mm arasıdır.
    Yani 14mm (21mm'ye tekabü eder.) de işinizi görür 23mm'de(35mm'ye denk düşer) aynı şekilde :)

Portre yine her lens ile çok rahat çekilir :) Fakat bunun için en temizi 35mm 1.4 şimdilik. Yakın zaman da çıkacak olan 56mm 1.2f'lik lens portre canavarı olacak gibi ama çıkmasına bir iki ay var :(

Ben olsam 14mm + 35mm ile çok rahat ederim.

Tabi siz yine kendinizi düşünün yapmak istediğinizi tartın kafanızda ona göre seçiminizi yapın derim.

• Jimi1984, Bakış açın bana yardımcı oldu, teşekkürler... 35mm ve 14 mm üzerinde yoğunlaşıyordum, sanırım kararımı verdim. Yakın zamanda aranızdayım. Forumdaki tüm arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Nex serisinde eksik olduğunu düşündüğüm ruhu bu makine ve lenslerde buldum. Gerçek dünyaya en gerçek bakışı yapan makineler arasında hatrı sayılır bir seri bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetozturk20 -- 16 Ocak 2014; 13:03:29 >
  • Manzara için en geniş lense lüzum yok aslında. Bence 14 yerine 23 de düşünülebilir. Hem genişlği hem de diyaframıyla birçok durumda güzel işler çıkaracak bir lens. 14 daha spesifik. 23 ile çok yaklaşmamak kaydıyla portre de çekilebilir.

Çok genişe ihtiyaç olduğunda zaten 14 de iş görmeyecektir, 23 ile dik şekilde 3-4 kare çekip birleştirmek mümkün. Ayrıca FF'de 35mm'e denk gelen bu açıyı kullanmak da çok zevklidir

Tabi bu biraz benim tercihim olduğundan böyle diyorum. OM-D gibi bir gövdede bir X serisi makine yapsa Fuji'ye geçerdim ve kuracağım set 23mm + 56mm olurdu.

• @Ed -

Hacı dayı işte bu işler kişiden kişiye değişiyor derken bunu kastettim :)

14mm bence sokak ve manzara için en iyi açılardan birisi ( 21mm ) Her yola geliyor :)

23mm 1.4 (35mm) gez dolaş sabit odaklı lensi... Herşeyi yapabiliyorsun bir şekilde :)
  • Ed - kullanıcısına yanıt
    " OM-D gibi bir gövdede bir X serisi makine yapsa Fuji'ye geçerdim ..."

kim bilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

kim bilir

Yoksa bunun dijital versiyonu haberleri doğru mu ? ? ?

• Ben bilemem.. Kıvrak ve touch shutter özellikli bir LCD + OM-D'nin AF performansı gelirse eğer beni bi düşündürür :) Bu şekilde bi gövdeyi 23 + 56mm ile düşünmek güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Bu forum başlığına paralel bir rangefinder forumu var. Oradaki fotoğrafları ve yorumları da takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Bizim Fuji Genel Müdürlük'e söyleyelim hemen gitsin oraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: Fujifilm Türkiye Mrk.

kim bilir

Yoksa bunun dijital versiyonu haberleri doğru mu ? ? ?

Yassağğ henüz ... Konuşamıyorum

• Ed - kullanıcısına yanıt
    No puedo dar información
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

Bu forum başlığına paralel bir rangefinder forumu var. Oradaki fotoğrafları ve yorumları da takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Bizim Fuji Genel Müdürlük'e söyleyelim hemen gitsin oraya

• Arkadaşlar bugün kafam iyice karıştı Şu anda sipariş vermek üzereyim. Bir tarafta 14mm + 35mm diğer tarafta da 23mm şimdi alıp, çıkacağı tarihlere kadar bütçe oluşturup 56 mm yi beklemek. x serisiyle yeni tanışan birisi olarak bana ne önerirsiniz ya da soruyu şöyle sorayım, siz olsanız ne yapardınız? 35 mm ye takmış durumdayım ancak merak ettiğim 23mm yetenekleriyle 35mm nin yaptıklarını yapabilir miyim? Ya da şöyle mi dersiniz 35mm'nin yeri ayrıdır!!! ya da başka bir alternatif sunun
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.