Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xpro3 teki dura gövde nasıl peki bu tip aşınmalarda daha iyiyse x100v yerine xpro3 e bile kayabilirim :) bir de benim x100f için önerebileceğiniz bi tamir/bakım/parça değişimi gibi servis işleri olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

Xpro3 teki dura gövde nasıl peki bu tip aşınmalarda daha iyiyse x100v yerine xpro3 e bile kayabilirim :) bir de benim x100f için önerebileceğiniz bi tamir/bakım/parça değişimi gibi servis işleri olur mu?

Off the record. Yani tabi ki tavsiye etmiyoruz :) Ama ben bozuk para ile tanıtım için gönderilen Dura black ve Dura silver'lara bozuk para ile işkence ettim bir miktar hiçbir şey olmadı. (Tabi ki çok keskin cisimlerle çizilecektir.) Dura dediğimiz malzeme silahlarda kullanılan cerakote malzeme ile epey eş. Yani aşınmaya epey dayanıklıdır o da.

X100 serisi ile X-Pro serisi arasında daha çok kullanım metoduna göre tercih etmek mutlu edecektir. X-pro3 'ün ergonomisi çok daha iyi elbette. WR 'ı X-Pro serisinde bolca test ettim. Ama X100V'de filtre ile tam WR olabilen bir sistem var. (Ondan da negatif bir geri dönüş olmadı henüz tabi ki) Lens değiştirmekle uğraşmam bol bir cep de olsa rahat girsin cıksın leaf shutter 'ın sessiz sakinliği cezbediyor diyorsanız X100v mantıklı olacaktır. Ama ergonomi daha iyi olsun 23mm f2 takarım keyfime bakarım ama ileride tercihlerim değişebilir başka açıları da deneyimlerim derseniz X-Pro3 mantıklı olacaktır.

Bu arada kolonyadan ziyade desenfektan fena. Cep telefonu boyasını söken, paltosunu beyazlastıran gördüm :( Servise sorarız 100F'in durumu da. Hatta müsaitsen gel mağazaya Xpro3 ve 100v muhabbetini yaparız servise de sorarız durumu

• quote:

Orijinalden alıntı: atanamayansantrafor

Abi yaşınıza ve tecrübenize saygı duyuyorum. Fakat hayat kısa değil mi? Bir kamerayı 6-8 ay bekleyebiliyorsam ihtiyacım yoktur. İhtiyacım olmayan bir şeyi almamak daha mantıklı değil mi?

Amatör olarak fotoğrafla ilgilenen yaşça sizden küçük birisi olarak ben de bu şekilde düşünüyorum. Saygılar

Tercihlere saygılıyız arkadaşım ben sadece bu zamana kadar yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeyi paylaştım.

İsterseniz ön siparişle bile alabilirsiniz.

Ama amaç keyifle ve istediğiniz gibi kullanabilmek ise bence biraz beklenmeli.

Niye derseniz burası Türkiye servislerde Türkiye servisi kendinizi Avrupa veya ABD deki bir tüketici olarak görmeyin.

Başınıza gelirse anlatmak istediğimi o zaman anlarsınız.

Ha bir hak kaybı olur mu? genelde olmaz, zaman ve sinir kaybına uğrarsınız. ilgili servisler alır bir şey yapıyormuş gibi davranır büyük ihtimal bir şey yok diye geri verir.

Ta ki ana şirket hatayı kabul edene veya bir şekilde ya yazılım ya parça değişimi yada komple makine değişimi ile çözene kadar sıkıntı yaşarsınız.

A elbette bir de tabii ki makineye çek aslanım diyenler var; ama ne yaptığını kontrol etmeyen bu arkadaşlar genelde hatanın farkına da pek varmazlar.

O zaman kamera nasıl pişirir önümüze koyarsa o na razı oluruz. Ya farkına vararak ya da varmadan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 31 Ocak 2021; 22:52:28 >

• GullyFoyle kullanıcısına yanıt
    X100f i elde tutup? Xpro 3 ile (dura gövde iyi bi alım kriteri gibi duruyor sanki benim için) devam edebilirim veya belki bi giriş seviyesi tam kare veya gfx ler :) degistirilebilir lensli bir makine de kullansam tek sabit odaklı bi lensle dolaşmayı seviyorum ben o yüzden x100f e geçmiştim.

Çok teşekkürler degerli yönlendirmeleriniz için. Çok saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GullyFoyle

Off the record. Yani tabi ki tavsiye etmiyoruz :) Ama ben bozuk para ile tanıtım için gönderilen Dura black ve Dura silver'lara bozuk para ile işkence ettim bir miktar hiçbir şey olmadı. (Tabi ki çok keskin cisimlerle çizilecektir.) Dura dediğimiz malzeme silahlarda kullanılan cerakote malzeme ile epey eş. Yani aşınmaya epey dayanıklıdır o da.

X100 serisi ile X-Pro serisi arasında daha çok kullanım metoduna göre tercih etmek mutlu edecektir. X-pro3 'ün ergonomisi çok daha iyi elbette. WR 'ı X-Pro serisinde bolca test ettim. Ama X100V'de filtre ile tam WR olabilen bir sistem var. (Ondan da negatif bir geri dönüş olmadı henüz tabi ki) Lens değiştirmekle uğraşmam bol bir cep de olsa rahat girsin cıksın leaf shutter 'ın sessiz sakinliği cezbediyor diyorsanız X100v mantıklı olacaktır. Ama ergonomi daha iyi olsun 23mm f2 takarım keyfime bakarım ama ileride tercihlerim değişebilir başka açıları da deneyimlerim derseniz X-Pro3 mantıklı olacaktır.

Bu arada kolonyadan ziyade desenfektan fena. Cep telefonu boyasını söken, paltosunu beyazlastıran gördüm :( Servise sorarız 100F'in durumu da. Hatta müsaitsen gel mağazaya Xpro3 ve 100v muhabbetini yaparız servise de sorarız durumu

Alıntıları Göster

Yakında X-E4 gelecek lensi de değişir cebe girer çıkar da o da düşünülebilir. x-pro 3 ile fiyat ve büyüklük farkı gözetildiğinde iyi bir şeçenek olabilir özellikle sokak fotografında.Fiyat farkına da iki lens alınır..Tabii ki az beklenip alınabilinir, genel bir sıkıntı yoksa X-T4 base olacağından fazla hata olacağınıda düşünmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 31 Ocak 2021; 23:4:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

X100f i elde tutup? Xpro 3 ile (dura gövde iyi bi alım kriteri gibi duruyor sanki benim için) devam edebilirim veya belki bi giriş seviyesi tam kare veya gfx ler :) degistirilebilir lensli bir makine de kullansam tek sabit odaklı bi lensle dolaşmayı seviyorum ben o yüzden x100f e geçmiştim.

Çok teşekkürler degerli yönlendirmeleriniz için. Çok saolun.

Rica ederim. Bu arada derin07'nin bahsettiği alternatif de olabilir. Onu da es geçmeyelim. X-E4 XF27mm kit olarak da alınabilir.

GFX50R + 50mm kitte de enteresan fiyatlar olabiliyor.

100v'ye geçmeyeceksem, başka gövdeye geçeceksem, ben 100F'i elde tutardım mesela.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
    Bende komple sattım takımın tamamını,ama bir X-E3 kaldı hem hanım kullanıyor hem ben küçük makine aradığımda çalıyorum ondan ara sıra X E 3 ü 23 2.0 ile..
    O 18-55 ile kullanıyor ben 23 mm 2.0 ı takımı komple sattığımda satmayıp kendime ayırmıştım..Küçük makine aradığımda ben de kullanıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 1 Şubat 2021; 18:50:19 >
  • XT200 'ü satıyorum ve sonrasında XT3 + F1.2 - F1.4 gibi bir lens ve 18-55 yapacağım. Video çekimleri yapıyorum, F1.2 - 1.4 gibi değerleri video kapağı çalışmalarında kullanacağım derinlik ve netleme için. Youtube ürün kapakları çalışması ekleyeceğim.

Fujinon XF35mmF1.4 R veya Fujinon XF56mmF1.2 R kullanan varmıdır aramızda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hie

XT200 'ü satıyorum ve sonrasında XT3 + F1.2 - F1.4 gibi bir lens ve 18-55 yapacağım. Video çekimleri yapıyorum, F1.2 - 1.4 gibi değerleri video kapağı çalışmalarında kullanacağım derinlik ve netleme için. Youtube ürün kapakları çalışması ekleyeceğim.

Fujinon XF35mmF1.4 R veya Fujinon XF56mmF1.2 R kullanan varmıdır aramızda ?

Her ikisi de gayet tatminkar lensler. 56mm epey daha dar bir açı olduğu için hareket alanınızı kısıtlayabilir ufak ortamlarda. 35 daha iyi olacaktır bu durumda. Keskinlik açısından 35 gerçekten muhtesem. Bence vaktiniz olursa Ankara mağazaya uğrayın rica edin 2 lensi de deneyin. Hatta ulaşın bana haber veririm arkadaşlara.

• Dostlar merhaba,

Emektar Canon 5D'm ile artık vedalaşıyoruz. Niyetim Fuji aynasız almak.

Bütçem çok yüksek değil. Maksimum 4500 liraya kadar gövde ve lens işini halletmek istiyorum başlangıç için. X-t10, x-e2, x-e2s, x-t1, x-t20 modelleri hedefimde. Yanına da bi 18-55 f2.8-4 veya 35 f2 almak niyetindeyim. Tecrübeli dostlardan yardım bekliyorum. Hangi gövdeyi neden seçmeliyim?
  • O fiyata bence x E3 ile 18-55 bulacağınızı düşünürüm malum siteye bakınız.Küçük bir şey artabilir belki paradan bir müddet sonrada fix optiğinizi alırsınız.Diğer bodyler bayağı eski en iyi ihtimal gövde pilleri biter ayar tutmaz neden olduğunu anlayana kadar servise servis ve değişim parası veya bir tamirciye ki düzgününe raslarsanız pil değişim parası ödersiniz aldıktan kısa süre sonra şevkiniz kaçabilir..
  • derin07 D kullanıcısına yanıt
    "Gövde pilleri"nden kastınız nedir? Ben tam olarak anlayamadım.

Bir de benim yazdığım gövdelerden x-t20 de x-e3'le aynı yıl duyurulmuş. Onu tavsiye etmemenizin özel bir sebebi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuğra_ -- 5 Şubat 2021; 20:8:13 >
  • tuğra_ kullanıcısına yanıt
    Gövdenin içinde ayarların hafızada tutulması için küçük 3-4 şansa 5yılyaşayan bir pil vardır.Bundan bahsediyorum..
  • İkinci sorunuz tamamen şahsi,yada şöyle söyleyeyim kendi tecrübeme göre X-E serisini X-T10-20-30 serisine göre daha güvenli bulurum nedense..Birde o kadar küçük değiller ...
  • derin07 D kullanıcısına yanıt
    Bu gövde pili meselesini ilk kez duydum aklımda bulunsun.
    Boyut çok problem değil. Dediğim gibi 5d kullanıyordum zaten. Xe-3 ve x-t20'nin tek farklı özelliği ekranlarının sabit olup olmaması sanırım. Önceliğimi bu iki gövdeye vereceğim.

İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuğra_ -- 5 Şubat 2021; 21:39:46 >
    XE serilerinde optik vizör de yok diye biliyorum. Ben evf lere DSLR dünyasından gelmiş biri olarak hala alisamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 7 Şubat 2021; 17:25:9 >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Atlamış olabilirim ama x-t20'de de yok sanırım.
    Optik vizör olmazsa olmaz benim için
  • Optik vizor sadece X100 ve X-Pro serilerinde mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.