Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.414
Cevap
101
Favori
450.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 90mm lensim mevcut memnun olarak kullandığım. Bu ara biraz makro ya sardım. Raynox 250 ile bu lensi kullanabilir miyim? Performans durumunu tecrübe eden var mı?
    Laowa 65mm Manuel makro da düşünmüyor değilim. Yoksa macera aramayım 90mm satıp 80mm makro fuji mi alayım. Tavsiyeniz ne olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mateach -- 1 Nisan 2021; 20:13:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mateach M kullanıcısına yanıt

Şu incelemeyi bir bak istersen faydası olacaktır diye düşünüyorum.

https://mirrorlesscomparison.com/x-mount-lenses/fuji-xf-80mm-vs-90mm//

• quote:

Orijinalden alıntı: mateach

Arkadaşlar merhaba. 90mm lensim mevcut memnun olarak kullandığım. Bu ara biraz makro ya sardım. Raynox 250 ile bu lensi kullanabilir miyim? Performans durumunu tecrübe eden var mı?
    Laowa 65mm Manuel makro da düşünmüyor değilim. Yoksa macera aramayım 90mm satıp 80mm makro fuji mi alayım. Tavsiyeniz ne olur acaba?

Raynox 250 beklenti çok asgari ise ancak memnun kalırsınız. Bu opsiyon için macera aramayın derim

Laowa 65mm epey keyifli manuel olmasını göz ardı edersek. Keskinliği de hiç fena değil 2.5x olması da cabası. Güzel bir alternatif. (Statik ağırlıklı çalışacaksanız)

80mm macro, aynı zamanda şahane bir tele portre lensi. 90'ı satıp 80'i aldığınızda bir kaybınız olmayak sonuçlar açısından. Ama biraz daha ağır bir lens ve al sat yaptığınızda belli bir miktar kaybınız olacak.

Son olarak mcex11 ya da mcex16 AF 'li macro tüplerinden alabilirsiniz 90mm'de kullanmak için. Ama İstanbul'dasınız sanırım, mağazalardan hangisi yakınsa önce deneyin derim. (Önceden bir alo deyip stok sormanızda fayda var.)

• Pek fotoğraf ekleyen yok yine buralara :) X-H1 + 16-55 F2.8

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

İnceledim hocam teşekkür ederim.

• GullyFoyle kullanıcısına yanıt

Aslında henüz başlayan merakım uzun soluklu olur mu olmaz mı kestiremediğimden boş yere de yatırım yapmak istemiyorum. O yüzden düşük bütçeli bir deneme sürecinden sonra para harcamayı düşünüyordum. O yüzden alternatifleri araştırdım.. Fakat 90mm elden çıkartıp 80 mm almak söylediğiniz gibi mantıklı olacak. Teşekkür ederim cevap için

• quote:

Aslında henüz başlayan merakım uzun soluklu olur mu olmaz mı kestiremediğimden boş yere de yatırım yapmak istemiyorum. O yüzden düşük bütçeli bir deneme sürecinden sonra para harcamayı düşünüyordum. O yüzden alternatifleri araştırdım.. Fakat 90mm elden çıkartıp 80 mm almak söylediğiniz gibi mantıklı olacak. Teşekkür ederim cevap için

Bence yine de hem mcex11 ve mcex16 yı bir inceleyin hem de 80mm nin karakteristiğini bir kaç kare çekerek görün derim. Mağazalarda arkadaşlar yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

@Glorfindel1907

Eline sağlık hocam. :)

• 500px de 90mm ile mcex16 fotoğraflarına ulaştım. Görüntü olarak beklentimi karşılıyor. Söylediğiniz gibi en kısa zamanda denemek için karaköye uğrayacağım.belki 80mm de mevcuttur denerim. Çok teşekkür ederim.

• quote:

500px de 90mm ile mcex16 fotoğraflarına ulaştım. Görüntü olarak beklentimi karşılıyor. Söylediğiniz gibi en kısa zamanda denemek için karaköye uğrayacağım.belki 80mm de mevcuttur denerim. Çok teşekkür ederim.

Tamamdır hocam. 80mm her daim var orada. PM atıyorum ayrıca size

• Bende makro lens yerine böyle bir tüplemi ihtiyacımı karşılasam acaba 16-55 için, Pro iş yapmayacağız sonuçta tatmin eder gibi.

• Arkadaşlar Türkçe Fujifilm X-E3 + 18-55mm f2.8/4 incelemesi için:

https://www.arthenos.com/fujifilm-x-e3-ve-xf-18-55mm-f-2-8-4-0-incelemesi/

Bu da ikinci sayfa:

https://www.arthenos.com/fujifilm-x-e3-ve-xf-18-55mm-f-2-8-4-0-incelemesi-sayfa-2/

Aynı sitede yakında X-T200 incelemesi de gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Bende makro lens yerine böyle bir tüplemi ihtiyacımı karşılasam acaba 16-55 için, Pro iş yapmayacağız sonuçta tatmin eder gibi.

Extention tube ler çok özelliği olan parçalar değil,auto diafram çalıştırması,içinin siyah yansıma yapmaz boya ile kaplı olması ve çıkarıp takmaların sorunsuz olması işinizi göreceği anlamına gelir.Yaptığı iş ise takılı lensin odak mesafesini kendi uzunluğu kadar uzatmaktır.Bu da daha fazla yaklaşma imkanı tanır ama uzaklığın karesi ile de ışık şiddeti o oranda azalır.Ancak pozometre ışığı ölçtüğünden bu sorunda bir düzeltme yapmamız gerekmez.Çin sitelerinden 3 parça olanları alabilirsiniz tek dikkat edeceğiniz metal ve metal olmayanları,metal olmayanlar yaklaşık % 40 -50 daha ucuz yoksa yaptıkları iş aynı.

Bir de tek farklı yan en küçük parça da orjinali 11 mm çin den alacağınız tüplerin en küçük parçası 10 mm özetle yazayım milimetrik bir kadraj işiniz yoksa hiç bir şey farketmez gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Pek fotoğraf ekleyen yok yine buralara :) X-H1 + 16-55 F2.8

Ellerine sağlık :) Ya fotoğraf çekiyorum ama ekleme tarafı artık zor geliyor. Aslında bunun temel sebebi Flickr sahibi değişip fotoğraf sınırı vs getirdiği için. Oradaki sistemi çok seviyordum. Fotoğrafları yükle exif bilgisi vs herşey oluyordu. Yüklemek basit seçmek basit vs vs... O rahatlıkta yeni bir yer bulursam başlayacağım.

Yada fotoğraf yüklemek ve paylaşmak için önerisi olan var mı?

• Arkadaşlar X-T200 incelemesi ve X-E3 ile karşılaştırma yazısı:

https://www.arthenos.com/fujifilm-x-t200-ve-x-e3-detayli-karsilastirmasi/

• ozturert kullanıcısına yanıt

Çok güzel olmuş inceleme karşılaştırma. Bende XT200 aldım , XT4 'e geçmek için satıyorum. Başlangıç için XT200 çok güzel.

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bu sene güzel kareler çekebildim şimdiye kadar bende :) Sadece Flickr kullanıyorum en pratik ve kolay sistem hala bu bence başka üye olduğum siteler olmasa'da detaylı arama kısmı filan çok iyi gerçekten bende o yüzden kullanıyorum bedava üyelik ile :)

• Merhaba ;

Bir sorum var . ( https://fujixweekly.com/ )

İnternette gördüğüm üzere fujifilm makinalarının içinden doğrudan bir ayarlama ile eski 35 mm analog filmlerin etkisini alabiliyoruz veya çok yakın bir görüntüsünü . ( Kodachrome gibi ... )

Canon'un makinalarında doğruda makina içinden bu yapılabiliyor mu ?

Canon'un menü dizilimine baktığımda , fujifilm makinaları kadar özelleştirebilir komplike bir yapısı olduğu göremedim veya ben görmedim . Sanki menü dizilimi daha basit gibiydi . ( İçeriği )

Genellikle okuduğum yorumlarda Canon'dan Fuji makinalara geçen kişilerin bir süre alışmaya çalıştıklarını ve menüsünün daha farklı / daha detaylı olduğunu yazdıklarını gördüm .

Bunlar Doğru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

Merhaba ;

İnternette gördüğüm üzere fujifilm makinalarının içinden doğrudan bir ayarlama ile eski 35 mm analog filmlerin etkisini alabiliyoruz veya çok yakın bir görüntüsünü . ( Kodachrome gibi ... )

Canon'un menü dizilimine baktığımda , fujifilm makinaları kadar özelleştirebilir komplike bir yapısı olduğu göremedim veya ben görmedim . Sanki menü dizilimi daha basit gibiydi . ( İçeriği )

Genellikle okuduğum yorumlarda Canon'dan Fuji makinalara geçen kişilerin bir süre alışmaya çalıştıklarını ve menüsünün daha farklı / daha detaylı olduğunu yazdıklarını gördüm .

Bunlar Doğru mu ?

Canon aynasızlarda da benzer ayarlar var. Ancak bu kadar detaylı ve daha yakın sonuclar veremiyor. RAW üzerinden gidiyorlr genelde. Burada Fuji’nin başarısı zaten film üreticisi olduğu için hazır film simülasyonları neredeyse eş analoglarla. X weekly’deki reçeteler de Fuji’deki custom ayarlarının buna göre olmasından dolayı şahane sonuclar veriyor

genel olarak tüm menüye hakim olmak biraz daha uzun sürebiliyor Fuji’de (Ki ben öyle düşünmüyorum) Ama bir kere özelleştirdiniz mi tadından yenmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqus

Merhaba ;

Bunlar Doğru mu ?

Diğer markalarda aynı fuji'deki gibi detaylı yapılamaz sanırım bu ayarlar hocam, Menü konusu kafa karıştıracak bir şey değil bence 1 hafta karıştırınca neyin ne olduğunu tam anlıyorsunuz zaten'ki çoğu ayarı sabit bırakırsınız tabi birde kendinize özel bir bölüm yapabiliyorsunuz buda büyük kolaylık olur ben kullanmıyorum mesela menü ile çok işim yok, Lakin bahsettiğiniz eski film etkileri ile uğraşmak zevkli bazı yerlerde çok güzel sonuçlar verebiliyor.

• Fujifilm xt-4 için soruyorum ; Bu 425 Af noktası yeterli mi ? Canon eos R modeline baktığımda 5665 AF noktası yazınca epey bi şaşırdım . Ama kalite olarak yan yana karşılaştırmaları izleyince Canon Eos R ne kadar full frame bi makina olsada ; Xt-4 ile karşılaştırınca aralarında çok bir fark görünmüyor hatta aralarında fark yok gibi bile .

Ekstradan Fujinin renkleri sanki canon'un renk kalitesinden daha iyi gözüktü .

Bide Fujifilm Xt-4'ün macro performansı nasıl ?

• 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.