Şimdi Ara

Y510P NGFF ile SSD kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buna ssd takma imkanim var mi sshdyi cikarmadan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Msata SSD yuvasına takılır diye tahmin ediyorum

• msata ssd ye takabilirsiniz ama fiyatlar şu an için çok uçuk
  • Grim.Reaper G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Cihazın m-Sata girişi üzerinden SSD takabilirsiniz yada Ultrabay slotunda bulunun 2. ekran kartını çıkartıp SSD takabilirsiniz.
  • Msata girisi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Grim.Reaper

Elimde y510p var gt750m sli

Malesef takamazsınız. SSHD yerine WD Black2 Dual Drive 2.5" 120 GB SSD + 1 TB HDD takmak en uygun çözüm ancak çok pahalı.

2. Alternatif istediğiniz boyutta SSD almak, SSHD yerine takmak ve çıkan SSHD için USB 3.0 HDD kutusu alıp harici olarak kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

quote:

Malesef takamazsınız. SSHD yerine WD Black2 Dual Drive 2.5" 120 GB SSD + 1 TB HDD takmak en uygun çözüm ancak çok pahalı.

2. Alternatif istediğiniz boyutta SSD almak, SSHD yerine takmak ve çıkan SSHD için USB 3.0 HDD kutusu alıp harici olarak kullanmak.

Usb 3.0 hdd kutu nerden anlicam hocam? Dun kutu siparis verdim usb 3.0 mi bilmiyorum. Daha dogrusu bakmadim cunku zaten sata kendihizini kullanir usb3.0 da diye

Edit:Kusura bakmayin hdd kutu diyince internette ciktigini bilmiyordum. Vatanda buldum bugun bakacagim usb 3.0 degilse ordan alacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grim.Reaper -- 12 Haziran 2014; 15:17:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Casper TW9 SATA3 SSD Destekler mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grim.Reaper G kullanıcısına yanıt
    mSata girişi yok ise eğer, cihazın servis kapağı bulunuyor alt kısımda SSHD disk'i söküp SSD takabilirsiniz yada 2. ekran kartını çıkartıp SSD siparişi verebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1stOrfe

mSata girişi yok ise eğer, cihazın servis kapağı bulunuyor alt kısımda SSHD disk'i söküp SSD takabilirsiniz yada 2. ekran kartını çıkartıp SSD siparişi verebilirsiniz.

Sshd sokup asagidaki 3ssdden birini almaya karar verdim

• msata olmadığına emin misiniz.

edit: msata ssd portu yerine galiba m2 ssd portu varmış y510p de. kesin bilgi değil araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 12 Haziran 2014; 16:20:45 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

quote:

Usb 3.0 hdd kutu nerden anlicam hocam? Dun kutu siparis verdim usb 3.0 mi bilmiyorum. Daha dogrusu bakmadim cunku zaten sata kendihizini kullanir usb3.0 da diye

Edit:Kusura bakmayin hdd kutu diyince internette ciktigini bilmiyordum. Vatanda buldum bugun bakacagim usb 3.0 degilse ordan alacagim

En iyi çözümü uyguluyorsunuz. SSD almadan önce bu yazıyı okuyun, ihtiyacınızı ona göre belirleyin. Fiyat belirleyici olmasın! Samsung 840 serisi revaçta. IOPS değerlerine bakmayı da ihmal etmeyin. (Alttaki yazının 2. başlığı)

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/ssdlerde-performansi-dogru-anlama/

• konuyu okuyun. 4mm m2 ssd ler uyuyormuş.

ör:
    www.mydigitalssd.com
    SATA M.2 NGFF SSD | Solid State Drives | MyDigitalSSD.com
    http://www.mydigitalssd.com/sata-m2-ngff-ssd.php

• quote:

Orijinalden alıntı: tns1

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/New-mSata-SSD-Doesn-t-Fit-Slot-in-y510p/td-p/1380551

konuyu okuyun. 4mm m2 ssd ler uyuyormuş.

ör:
    http://www.mydigitalssd.com/sata-m2-ngff-ssd.php

Y510p modellerinin ülkemizde satılan versiyonlarında anakart üzerinde portlar takılı durumda değil. Bu yüzden uyumlu kartlar olsa dahi takılamıyor.

Y510p satışa sunulduğunda forumda günlerce tartışıldı. Hatta bir üye portu yurt dışından getirttiğini, bilgisayarına montaj etmeyi deneyeceğini ve başarabilirse isteyene yapabileceğini de belirtti. Sonuç değişmedi. Kimsede bu portlar yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_82218275/mpage_33/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Haziran 2014; 16:51:13 >

• vay lenovo vay...

benim y500 de msata portu da var(16gb takılı) dvd yi de sökebilirim(slı değil). rahatım şükür...
  • hocam bende o port var .... nasıl hiç kimsede olmaz .... vatan dan aldım laptopu 2-3 ay oldu daha en yakın zamandada msata ssd alıp takıcam....
  • Merhaba ben Çinden ngff SSD'yi msata SSD'ye dönüştürücü getirtiyorum. Eğer sorunsuz çalışır işe bilgi vereceğim. Ozaman en az 50 adet ürün alacağım. Herkes faydalansın.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliksan

Merhaba ben Çinden ngff SSD'yi msata SSD'ye dönüştürücü getirtiyorum. Eğer sorunsuz çalışır işe bilgi vereceğim. Ozaman en az 50 adet ürün alacağım. Herkes faydalansın.

Hocam ben de bu hafta Y510p aldim, ngff destekliyor anakarti. Cinden en ucuz 6 dolara getirtebiliyoruz sanirim. Siz ne yaptiniz sorun cikti mi? Sonradan tekrar getirttiniz mi?
  • Bana 29 TL'ye maal oldu çevirici.
  • aliksan kullanıcısına yanıt
    Ben de şu an minimum 20 liraya getirtebiliyorum ancak. Çeviriciden memnun musunuz peki, performansa bir etkisi oluyor mu?
  • Elimde 128 GB NGFF SSD mevcut, ilgilenen varsa mesajla ulaşabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.