Şimdi Ara

YA HARDDİSKİ GÖRMÜYOR YA DA ANAKARTTA Bİ SORUN VAR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Casper Neo bilgisayarım var 2009da kampanyadan almıştım. Bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce 3rd master harddisk hatası aldım. Bi çok kere format attım, harddiski biçimlendirdim ama olmadı en sonunda yeni bir harddisk aldım. Yeni aldığım harddiski sorunsuz kullanıyordum.

Yaklaşık 5-6 aydan beri yine 3rd master harddisk hatası almaya başladım. f1e basıp hatayı geçiyordum. Kafasına göre bi gün windowsu yüklerken bilgisayarı tekrar başlatıyor, başka bi gün windowsu sorunsuz yükleyip bilgisayarı açıyordum. Bi kaç kere format attım düzelmesi için(5 kere olabilir). Her formatladığımda tekrar aynıları oldu bi gün bilgisayarı açarken bi gün açmadı. Formatladığımda eski windows dosyalarını windows.old adlı klasöre atıyordu en sonki bi kaç formatımda her şey tamamen gitti. Son 1 aydır hiç bir şekilde windowsu açmamaya başladı. Bilgisayarı bi kaç hafta hiç açmadım. Dün format attım bilgisayara. Yaklaşık 2 dakika sonra yüklediğim usb wifi'yı görmemekle başladı daha sonra da bilgisayarı tekrardan başlattığımda yine aynı şeyler oldu, windowsu yüklerken başa atıyordu.

Bugün tekrar format atmak için bilgisayarı açtım fakat ilk açılışta ekrana gelen "CASPER" yazısından ileri gitmedi, ekran karadı ve tekrar tekrar yeniden başlattı bilgisayarı. Harddiski başka bi bilgisayara taktım yine aynı şeyler oldu. Windowsu yüklerken başa attı. Format cd'sini okumadı. Başlangıç onarmayı çalıştırıp sistem geri yükleme yaptım yine windowsu yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattı.

Bunun üzerine bi kaç sorum var:
    -
    Acaba harddiski mi değiştirmem lazım?
    -Bundan öncede harddiski değiştirmiştim yine aynı şeyler oldu. Acaba bilgisayarın anakartında ya da kendisinde bi sorun mu var? Başka bi harddisk alsam yine aynı şeyler olucak 5-6 ay sonra. Bunun kökten bi çözümü var mı?
    -Yoksa sorun sadece harddiskle mi alakalı? Eğer sorun sadece harddiskteyse bu hata neden gerçekleşir, nasıl önüne geçilebilir?

Biraz uzun oldu ama sabredip okuyan, cevaplayan, yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim. İyi günler dilerim

• Konuyu okuduğumda aklıma gelen.Format atarken hdd biçimlendiriyormusunuz anladığım sistemin üzerine kuruyorsunuz önemli dosyalarınızı yedekleyip hdd biçimlendirip temiz bir kurulum yapmanız.

@alpren357
  • Hocam harddiski başka bilgisayara takıp formatlamayı denedim fakat dvdyi görmedi. Şuan harddisk iki bilgisayarda da hiçbir şekilde okunmuyor. Windows açılmıyor. En fazla sistem geri yükleme yapabiliyorum. Dediğiniz şekilde dün temiz bi format atmıştım eski dosyaları komple silmiştim fakat yine aynı sorunu verdi bugün.

@EĞİNLİ
  • Diğer bilgisayara 2 hdd olarak taktığınızda biçimlendirebiliyormusunuz denedinizmi ilginç bir sorun.
  • Ve 2. bilgisyara taktığınızda HDTune ile bad sector taraması yaptırdınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Diğer bilgisayara 2 hdd olarak taktığınızda biçimlendirebiliyormusunuz denedinizmi ilginç bir sorun.

Diger bilgisayara takarken bilgisayarin kendi hddsini devre disi biraktim. Sorunlu hddyi ilk bilgisarin guc kaynagiyla calistirip sata kablosunu ikinci bilgisayara taktim. Format dvdsini acmadi fakat icindeki yazili windows surumunu tanidi calistirmayi denedi bi sekilde. Eger bahsettiginiz buysa formatlayadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiky2122003

Ve 2. bilgisyara taktığınızda HDTune ile bad sector taraması yaptırdınız mı ?

Hayir taramayi yapmadim. Forumda onceden acilmis bir konusunu buldum, okuduktan sonra hdd izin verirse ya da duzgun anlarsam yapmayi deniycem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakartımda sorun mu var
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.