Merhaba, eşim yabancı.. eşimin üzerine bayiden sıfır araç alırsak ÖTV ödemiyormuşuz. ÖTV'ye ödeyeceğimiz parayı Turing'e teminat bedeli olarak ödeyecekmişiz. Daha sonrada aracı satarken teminat bedelini geri alacakmışız. Böyle bir durum varmış. Turing teminat bedelini nasıl hesaplayacağız ? İlla mail mi atmak gerek ? Bu gibi durumda tecrübesi olan arkadaşlar aktarırsa sevinirim. İyi forumlar dilerim. |
Yabancı Eş Üzerine Sıfır Araç Alımı

-
-
İlginç. Takipteyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam valla hiç mantıklı iş değil belirteyim, gidin yabancıdan yabancıya alın ikinci el, Şöyle düşünün atıyorum araç 1,5 milyon
750 bin araç bedeli, 750 bin ÖTv ( atıyorum rakamlara takılmayın)
Eşinizin üzerine alırsanız, 750 bin bayiye , 750 bin teminat, toplam maliyet : 1,5 milyon yani cepten çıkan para 1,5 milyon
bir sene sonra satmaya kalktınız, bir aracı yabancıya satmanız gerek fakat yabancılar ödediğiniz 750 yi verecek mi ?
Şu an teminata koyduğunuz 750 bine 2 ci el 2020 model yılında bir araç alabiliyorsunuz, enlasyonun %100 civarı olduğu ülkede gelecek yıl teminattan aldığınız 750 bin ile şahin alırsınız ancak.
Onun yerine gidin kendi üzerinize alın aracı bir sene kullanın 2 milyona satın.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizde haklısınız.
En Beğenilen Yanıtlar

Hocam valla hiç mantıklı iş değil belirteyim, gidin yabancıdan yabancıya alın ikinci el, Şöyle düşünün atıyorum araç 1,5 milyon 750 bin araç bedeli, 750 bin ÖTv ( atıyorum rakamlara takılmayın) Eşinizin üzerine alırsanız, 750 bin bayiye , 750 bin teminat, toplam maliyet : 1,5 milyon yani cepten çıkan para 1,5 milyon bir sene sonra satmaya kalktınız, bir aracı yabancıya satmanız gerek fakat yabancılar ödediğiniz 750 yi verecek mi ? Şu an teminata koyduğunuz 750 bine 2 ci el 2020 model yılında bir araç alabiliyorsunuz, enlasyonun %100 civarı olduğu ülkede gelecek yıl teminattan aldığınız 750 bin ile şahin alırsınız ancak. Onun yerine gidin kendi üzerinize alın aracı bir sene kullanın 2 milyona satın. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X