Şimdi Ara

Yabancı film izlerken bu iki yoldan hangisini izlemeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben ileride sinema-tv alanında kendimi geliştirmek istiyorum ki aynı zamanda hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bir yandan da yabancı dilimi (İngilizce) geliştirmeye çalışıyorum (şu an intermediate seviyesindeyim, kelime bilgim günlük hayatta kullanacak, muhabbet edecek kadar var). Bu yüzden İngilizce altyazı ile izlemeye başladım dizileri. Filmleri de öyle izlemeye başlayacağım. Şimdi sorum şu ;

İngilizce altyazılı izlerken diziler olayı kabaca anlayabiliyorum. Her kelimeyi bilmesem de her cümleyi anlayabiliyorum. Fakat kaçırdığım, eksik kaldığım noktalar illa ki oluyor. Filmleri de İngilizce altyazılı izlemeyi düşünüyorum. İngilizce altyazılı izlemek benim İngilizce'de dinleme yeteneğimi geliştirir ama izlediğim filmlere sizce hakim olabilir miyim Türkçe'de hakim olduğum kadar ? O filmi İngilizce altyazılı izlersem bana Türkçe altyazılı izlediğim kadar bir şeyler katar mı daha az anlasam bile ? Yani tabiri caizse bir taşla iki kuş vurabilir miyim ?

• Cümleleri hem okuyup hem çevirip hem de filmi, diziyi yakalamak zor olur. O yüzden Türkçe altyazı ile devam edin derim ben.
  • Türkçe kadar anlayamazsınız, ama dil için ingilizce altyazı ile devam etmeniz da iyi olur.Biraz daha basit filmler izleyin mesela inception yerine oz büyücüsü izleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer okuduğun cümlelerin çoğunu anlayabiliyorsan ve kaçırdığın yerler seni rahatsız etmiyorsa ingilizce altyazılı izle. Bu arada bende çok film izlerim ve İngilizce mi film izleyerek geliştirdim diyebilirim. Hangi seviyede olduğumu nasıl anlayabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaneLimoni

Türkçe kadar anlayamazsınız, ama dil için ingilizce altyazı ile devam etmeniz da iyi olur.Biraz daha basit filmler izleyin mesela inception yerine oz büyücüsü izleyin.

Mesela demin Django'yu izledim. İlk önce İngilizce altyazılı izleyeyim dedim ama 15. dk den sonra Türkçe altyazılı izledim. Peki bana basit filmler önerebilir misin İngilizce altyazı ile rahat izlenebilecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerruzFirat

quote:

Türkçe kadar anlayamazsınız, ama dil için ingilizce altyazı ile devam etmeniz da iyi olur.Biraz daha basit filmler izleyin mesela inception yerine oz büyücüsü izleyin.

Mesela demin Django'yu izledim. İlk önce İngilizce altyazılı izleyeyim dedim ama 15. dk den sonra Türkçe altyazılı izledim. Peki bana basit filmler önerebilir misin İngilizce altyazı ile rahat izlenebilecek ?

Film değil de dizi olarak Lost u tavsiye ediyorlardı, söylediklerine göre çoğu ingilizce aksanı varmış bu sebeple yararlı diyorlardı bir bak istersen.

• Aynen ben hazirlik okuyorum bikac hocamiz Lost u tavsiye etti arkadasin dedigi gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim ilk etapta çocuk Filmleri izle. Misal arabalar, buz devri tarzı basit anlatımlı animasyonlarla ingilizce altyazılı olarak başla. Sonra kademe kademe ingilizce altyazılı devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: FerruzFirat

quote:

Hocam şurayı bir inceleyin
    http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=109062

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.