Şimdi Ara

Yabancı Ülkelerde Bulunmuş Olanların Dikkatine !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Başlıktanda anlaşıldığı gibi, Türkiye'nin birçok kuralından sıkılmış ve bunalmış durumdayım. Normal şartlarda geleceğe yönelik hiçbir birikimin yapılamayacağı, yapılsa da helal yönden olamayacağı bariz. Benim düşüncem ise kuralları geniş, iş konusunda gayet güzel ve para biriminin Türkiye'ye oranla yüksek olması.

Mesela Almanya geçiyor aklımdan. Biraz uzaktan tanıdıklarım var fakat net bir bilgi alamadım.
    Şimdi sizlerden ricam; Türkiye dışında Amerika, Almanya vs. gibi ülkülere gidip, hakkında geniş bilgi verebilecek kişiler mümkünmüdür ? Nasıl gidilir, ne iş yapılır, en önemli şehirleri nelerdir ( Türkiye'nin İstanbul'u gibi) ..
    Bir önemli konuda araba fiyatlarının ve benzinin ucuz olması En azından Türkiye'ye oranla ..

Gittiğimde en az 5-6 sene kalmayı planlıyorum. Bir aksilik olmazsa hiç gelmemeyi de planlıyorum tatil dışında
    ..

Şimdiden konu hakkında bilgi vericek, yardımcı olucak herkese binlerce kez teşekkür ederim. Herkese hayırlı forumlar :)

• Her yerin kuralları var ve özellikle sizin gibi göçmen olacak insanlar için buradakilerden bunaltıcı olabiliyorlar. Bürokrasiye kızdım, yurtdışında rahat ederim yok, daha beteriyle karşılaşabilirsiniz.

ABD için konuşabilirim. Çalışma vizesi almayı başarabilirseniz (ki onu araştırmayı size bırakıyorum, bürokrasisi fazladır). ABD'de tek önemli şehir yok. Her eyalette önemli şehirler var. Araba fiyatları (özellikle ikinci el) ve benzin oldukça ucuz. Emeğe önem veriliyor. Yani teknik eleman (tamirci, teknik servis elemanı, vb.) olarak iş bulabilirseniz buradakinden daha fazla kazanırsınız. Tabii işi nasıl bulacağınız da önemli. Mutlaka gideceğim diyorsanız yeşil kartı araştırın. Bunun yanında Türk yemeklerini bırakın Türk ekmeğine benzer ekmek bile çok çok zor bulacaksınız, bulsanız da pahalı olacak. Ekmek-peynirle hayat geçirmek üç öğün hamburger yemekten pahalıya gelebilir. İnsanlar ve insan ilişkileri Türkiye'dekinden çok çok farklı olacak. Götürdükleri, bunlara siniri bozulabilecek biriyseniz getirdiklerinin fersah fersah üstünde olacak.

Otuz yaşın altındaysanız gitmek buradan kurtulmak gibi gelebilir ama öyle olmuyor çoğu zaman. İyi düşünün. ABD'de yaşayanların da yazdığı forumlar var, onları araştırın, onlara sorun bir de isterseniz.

• Gerçekten çok açıklayıcı bir yorumdu, çok teşekkür ederim emeğiniz için Orada yaşayanlardan ve gidip dönenlerden de bişeyler bekliyorum if]
  • aman dıkkat perısan olma oralarda kımsenın ıpıylede kuyuya ınme
    anca akraban olursa tekın olur..
  • şimdi kural sıkıldın öylemi,almanyada özellikle ve bütün avrupada kural mantağı yaparlar adamı,günde 20 taen araba geçmeyen sokakta 1 dakika yeşil ışığın yanmasını beklemek zorundasın,tren garlarında açık olsa dahi sigara içemezsin,oturdun evde az bir şey gürültü yap polis çağırırlar,orada kurallar konuşur,torpil ,insaf gibi şeyleri unut ,gerisinide orada yaşayan arkadaşlar yazsın

tabiki bende kalıplaşmış tabulardan,geleneklerden,örf adetten nefret ediyorum fakat yasal oturma hakkın olmadan sürünürsün diye düşünüyorum,sahip çıkan olmazsa

benim orada oturma iznim olsa,yaşarmıyım zor ihtimal,burada çok mu kazanıyorum hayır,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hella -- 25 Aralık 2011; 19:17:26 >
  • Ya aslına bakarsan beni bu yaşıma kadar yanlız bırakmayan, hayatımda en iyi tanıdığım çocukluk arkadaşımla beraber gideceğiz. Amcaları enişteleri dedesi felan almanyadalar. Tabi bize düşen işi araştırmak, detaylarını incelemek..
    Sigara kullanmadım, kullanmam da , Allah'a şükür o alışkanlığım yok :) Aslına bakarsanız yavru vatanımız kıbrısa çok meraklıydım 6 aydır. İş konusu düşündür
    dü sadec
    e.
  • Güncel [sm=s18.gif]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ee arkadaşlar, hiçmi gidip gelen yada orada ikamet etmekte olanlar yok ? Almanya olmaz ise kıbrıs olabilir.
  • Ben 8-10 gün parisde kaldım hayatımda hiç görmediğim binbir türlü rezillik gördüm:D, ankara'nın dolmuşçularını özledim

Biraz abartı oldu ama gerçekten dışarıda yaşamak çok zor, gidenlerin önemli bir bölümü mecburiyetten gitmişler, şimdi dönmek istiyorlar ama dönemiyorlar.
  • 1. İyi dostlarınızın iyi dostlarınız olarak kalmasını istiyorsanız onlarla ortak iş yapmayın derler eskiler.
    2. Almanya'da da, Kıbrıs'ta da yabancı çalışan olacaksınız, bu da bir sürü devlet işi, prosedür demek. Türkiye'deki kurallardan sıkılıp oralara bu sebeple gitmek saçma olur. Yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz.
    3. Kıbrıs Türkiye'ye göre çok pahalı. İş imkanlarının da buradan iyi olacağını sanmıyorum. Oradayken gözlemlediğim kadarıyla da Türklere pek öyle bayılmazlar.
  • almanya ve isviçreyi görmüş biri olarak,
    gitmeni tavsiye etmem..

oradakilerde kan ağlıyor.
    birdünya sosyaldan geçinen insan var.

illa gitmek istiyorsan almanyaya git.
    (evlenmeden gitmen çok zor)

Çok türk var. bir illaki sana yardım eder.

kıbrısta türkleri işimizi elimizden alıyorlar diye
    pek sevmiyolarmış diye duydum..
  • Güncel
  • amerika eski amerika degil

son 10 yildir gelenlerin cogu TR nin capulcu surusu hepsi degil ama cogu

zaten beyaz amerikali cok cok azaldi heryer meksikali zenci ve arap dolu

eski amerikan filmleriyle yeni filmleri karsilastirin insanlar konusmalar falan anlayacaksiniz

amerika batiyor zaten bu yuzden inanilmaz sayida Turk geri goc ediyor TR ye hatta abd den bir cok tanidigim Turk oldu ab ye gitmeye calisiyorlar. Cunku ABD vatandasi kolaylikla oturum calisma hakki falan aliyormus orada
  • @ misterno1 hocam sakın yanlış anlama ama bayılıyorum söyle diyenlere ya bura eski bura değil :)

Senin soruna gelecekse dostum benim akrabalarım var iyi de para kazanıyorlar yiyecek icecek sektöründe olursan sırtın yere gelmez restaurant Cafe fln gibi evet iyi çalışıyon yogun ama ona göre de getirisi var sürekli burda yatırım yaparlar paralarını değerlendirirler Euro da artmıştı yeni başlayana 1000 Euro civarı para veriyorlarmış mesela onların orda zamanla artıyor...orda geziyorlar keyiflerini de yapıyorlar bana anlatıyorlar hep :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametbaggio
    Euro da artmıştı yeni başlayana 1000 Euro civarı para veriyorlarmış mesela onların orda zamanla artıyor...orda geziyorlar keyiflerini de yapıyorlar bana anlatıyorlar hep :)

Euro isterse 5 Lira olsun, Almanya'da kazanip Almanya'da harciyorsan bir anlami olmuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afd92 -- 26 Şubat 2012; 1:04:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afd92

quote:

Orijinalden alıntı: sametbaggio
    Euro da artmıştı yeni başlayana 1000 Euro civarı para veriyorlarmış mesela onların orda zamanla artıyor...orda geziyorlar keyiflerini de yapıyorlar bana anlatıyorlar hep :)

Euro isterse 5 Lira olsun, Almanya'da kazanip Almanya'da harciyorsan bir anlami olmuyor :)

valla dostum adamlar orda da keyfini yapıyor geziyorlar bir çok ülke de gezdiler hep de marka şeyler alırlar yani bence orda da harcasa anlamı oluyor
  • Hocam bence daha uzaklara bakabilirsiniz.. uzakdoğu mesela.. gitmek yerleşmek zor ama hayat kurabilirseniz bence memnun kalırsınız.. uzakdoğu derken tabi gelişmiş ülkeleri diyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.