Şimdi Ara

Yabancı uyruklu arac satın alımı ve sonra Türke satmak. Yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok kısa maddeler halinde bulandırmadan sorumu sorayım.

1) Kız arkadaşım yabancı uyruklu ve türkiyede çalışma izini ile 10 yıldır çalışıyor.
    2)Bir kaç ay sonra Türk vatandaşlığı alacak.

sorum; Şu an ona gidip almanyadan/bulgaristandan 0 araç alsak vergisiz şekilde Türkiye'de kullanabilecek. Türk vatandaşlığı aldığı zaman ise, bildigim kadarıyla vatandaş olmadan önce aracı aldığı için, ekstra vergi vermeden araba onun olacak.

Bundan sonra, aracı bana satabilir mi ? ben turk vatandasıyım. Yani kısaca kız arkadaşımın TC vatandaşı olmasını değerlendirerek , vergisiz arac satın alabilirmiyim?

• O aracı vergisiz satın alamassınız... işlemleri de çok meşakatli olur.
  • Çifte vatandaş olmazsanız kullanamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle kiz arkadasiniza tavsiyem Türkiye vatandasi olmasin. Yoksa simdi almak istedigi arabalari Türk vatandasi olunca iki uc katina alacak.

Araci yurt disindan almasina gerek yok. Burdanda alabilir. Ama satarken bi Türke satamaz. Proseduru nasildir bilmiyorum.

• Arac kiz arkadasinizda kalsin size vekaletname versin, devrini almayin. Bi arastirinbelki boyle oluyodur

• Kız arkadaşın 180 gün aralıksız yurt dışında kalmadan türkiye ye araba getırıp suremez. 6 ay yurt dısında kalıp 2 senelık turkıye ye getırebılır. Birde MA plaka var onun ıcınde devlete temınat belgesı vermen gerekıyor. Bunun ıcın bankaya para yatırıyorsun o da sana belge verıyor, o para araba turkıye de kaldıgı surece bankada kalmak zorunda. Kaç para oldugunu turıng soyluyordu sanırım, aşağı yukarı arabanın fıyatı kadar temınat ıstıyorlar az para değil.

Yurt dısından araba getırıp satamazsın ve çifte vatandas sınırsız araba sokamaz turkıye ye. Dedıgım gıbı 6 ay yurt dısında kalıp 2 sene kalabılır. Çifte vatandaş değilse ma plaka ıle kalabılır ama para lazım.

Benım bıldıklerım bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Aralık 2016; 16:1:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.