Şimdi Ara

Yabancıların yös ile üniversiteye girmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır yabancılar yös ile en iyi üniversitelere giriyor

Ama bugün katarlılara sınavsız tıp hakkı verilince ortalık karıştı.

Zaten yös sınavını ortaokula giden her 2 cocuktan 1 i si fuller.

Ben cok dedim bu yabancılar bizim hakkımızı yiyor diye. Irkçı olduk, faşişt olduk.

Kimisi gitti beni ırkçı diye şikayet etti, kimisi tehdit etti. Ha bu arada bunu yapanlar Türk öğrencielr yabancı değil.

Bakın bu ülkede biz ne çekiyorsak hakederek çekiyoruz.

Hiç siyasilere suç bulmaya gerek yok, hakettiğimizden fazlasını yaşıyoruz bu ülkede.

Dedelerimiz boşuna savaşmış bu toprakları bize bırakmış.

• Katar ile yapılan protokolü okudunuz mu? Sanmıyorum ama ben anlatayım sadece askeri tıp diş eczacılık öğrencileri için geçerli bir durum. Öte yandan aynı denklik Türk öğrenciler içinde geçerli bir nevi askeri öğrenciler için exchange durumu diyebiliriz. Normal tıp okuyan öğrencileri etkileyen bir durum yok.
    Yös konusuna gelince ise bunların yabancı öğrenci ve Türkçeyi başka bir dil olarak öğrendiklerini düşündüğümüz de sana çok kolay geliyor olsa da o öğrenciler için Yös o kadar kolay değil. Amerikanın GRE sınavı gibi düşünebilirsin YÖS'ü. Üniversitelerin daha çok farklı kültür ve insan topluluklarından oluşmasının da herhangi bir zararı olduğunu düşümüyorum hatta iyi bir şey farklı back groundlardan gelen öğrenciler olması. Şuan asıl sorun Yös ve katarla yapılan protokolden ziyade bizim üniversitelerin içler acısı durumudur. Yös ile öğrenciler geldiği için değil boğaziçi üniversitesinin hukuksuzca içinin boşaltılması için yabancı dil zorunluluğunun kaldırmak istenmesi. Binlerce torpille akademiye giren bomboş akademisyenler eş dost akran kayırmacılığı. Bunlar Yös ve katarla yapılan protokolden çok daha büyük problemler. Atalarının savaştığı memlekette bence Yös ile giren öğrencilerden ziyade bunlar çok daha büyük problemler.
    En iyi Üniversitelerden birinde okuyan biri olarak şunu da söylemeliyim. Yabancı öğrenciler ciddi miktarda okula para ödüyor. Yös ile gelenler de oldukça az hatta denk gelmedim. Ve yine bunlar için ayrı kontenjan var bunlar senin hakkını gaspetmiyor. Türk üniversitelerinde yabancı öğrenci miktarının artması yine Tükiye için faydalı bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 26 Haziran 2021; 12:10:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• odtudensin heralde

yabanci kgrenci senede 3 veya 6 bin gibi komik rakam oduyor.

yos sinavi ingilizce ve turkce olarak 2 dilde yapiliyor. ikisini de bilmese yine o sinav yapilir cunku cocuk sinavi

yabanci ogrenci odtude yiginla dolu. ozellikle muhendislikler afgan pakistan azeri dolu

yabancilar okulun isleyisini bozuyor

azeriler kopya cetesi kuruyor. parayla kimlik sinav belgese hatta odtu diplomasi basiyor

afgablar pakistanlilar yurt yasamini mafediyor.

gidip sunshine da yabancilarin sesinden oturup cay icemiyoruz.

ya bilerek yabancilari savunuyirsun ya da gormuyorsun.

yabanci derken avrupali falan gelmiyor zaten. isletmeye fln geliyor avrupali tek tuk. geri kalan afgan pakistanli azeri arap zenci

• miko_miko kullanıcısına yanıt

Kanka ne etti bu Pakistanlılar, Araplar sana onu anlamadım ben. Yığınla yabancı öğrenci var bu doğru ama bundan 6 sene evvel balkanlardan ve Avrupa'dan da gelen öğrenciler vardı. Bu birazda bizim ülkenin liginin düşmesiyle alakalı maalesef

Ortada bir adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum.

Azeri kopya grubu oluyor da Türklerden olmuyor mu. Iktisatta her sınav sonrası sorular chegge yükleniyordu gruplar gırla sonra anamızı ağlattılar 😂

Normal dönemde zaten öyle efsanevi bir kopya çekemezsin sınavlarda.

Sunshine'da hiç bir insanın Pakistanlı veya arab olmasına'da takılmadığımı belirtmeliyim. Sunshineda zaten herkes konuşuyor ve çok sesli insanların ırklarıyla alakalı bir durum yok ki. Yaptığın ırkçılık. Almanı Fransız gelse rahatsız olmayacaksın ama Pakistanlı Arap zenci geldi diye. Nefret mi kusuyorsun. Bu arada ben o beğenmediğin Araplar ve zenciler sayesinde Fransızca öğrendim sana da tavsiye ederim.

Bence yurt yaşamını bozma konusuna gelince aslında bir çok insan etnisitesinden ayrı olarak çok bozuyor yurt hayatını ama sanırım insan oğlu biraz türcü bundan dolayı kendinle aynı olan insanın yaptığından ziyade başkalarının yaptığına daha çok takılıyor anlıyorum elbette. Yurtlarda bu sorunlar oluyor. Hatta geçmişte ÇS'de kuran okumaya kalkan bir ürdünlü biriyle kavga da etmiştim. Bunlar insanların etnisitesinden bağımsız olan sorunlar. Bu okulda pisuvara mıçtılar ya ve Türk'tü bunu yapan 😂😂 neler gördük neler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 26 Haziran 2021; 22:59:25 >

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Küçük Amerika olduk dahası mı kalmış ne ettiler diyorsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sorun şu ki keşke küçük Amerika olsaydık. Daha çok Mısır veya Pakistan olduk  

(Yabancı öğrencilerden bağımsız)

• www.gantep.edu.tr
    Gaziantep Üniversitesi
    https://www.gantep.edu.tr

gaziantep için yabancı öğrenci sınavı başvuruları başlamış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.