Bugün yabanci bir arkadaşımla konuşuyordum Türkiye ye tatile gelmek istiyordu hemde birlikte vakit geçiririz diye düşündük. Tatil yerlerine bakiyorduk bana attiği tatil yeri 2 kişilik rezervasyon yaptiriyorsun 1 haftalına 710 euro olarak ödüyorsun. Ayni tatil köyünü türkiyeden bir türk gitmek ister ise fiyati tam 163400 türk lirasi.... Yani 4300 euro... Şimdi banada rezervasyon yaptirmak istedi fakat milliyet farkı bilmemne uğraşır isek acayip sıkıntı olucak. Bunun işi mahkemeye giderse zehir olur tatil.. Bu yüzden yunanistana gitmesini söyledim. Arkadaşım uzun zamandir konuştugum yaklaşık 10 yil felan oluyor. ama sürekli irtibatta oldugum çok sevdiğim bir insan. Bu fiyat farkını bana çıkıp kimse maliyetler uçtu şöyle böyle goygoyu yapmasin. 7 kat pahalı olamaz OLAMAZ.. Aslında giderim ama 2 kişilik rezervasyon yaptirmak zorunlu. Birde o bana yaptirir ise mahkemelik vs olursak sonradan sıkıntı o yüzden buluşamıyoruz. İstanbul a gelse 4 günlük 970 euro.... En az 1 hafta vakit geçirmemiz lazim. Ortada kaldık paramız ile rezil oldugumuz tek ülke galiba.. |
Yabanciya 700 euro tatil Türklere 4000 euro
-
-
Turizm bitti diye ağlarlar bi de
FETHİYE HABER (@FETHYEHABER1) on XtwitterTÜRİZM ÖLDÜ Hisarönü nden turizmci acentacı Tarkan .. turizm öldü.. Başımız sağ olsun.. diye duyuru yaptı..https://x.com/FETHYEHABER1/status/1826186639909011626/video/1 -
-
Eskiden turistler acentayla toplu geldiği için sizden ucuza kalıyorlar diyorlardı şimdi turist tek başına gelse de bizden ucuza kalıyor açıklamalarını merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
100-150 euro fazla olsa gene anlıyacağım. Bu bildiğin dolandiriclik..... Bunun hiçbir açıklamsi yok 7 kat fiyat farkı ne demek ya? insanlar tatile demi gitmesin parası olana bile çok abi. Bu parayi veren net enayidir.. Tek başına rezervasyon almadiklari içinde arkadaş da gelemiyor nasil bir zamandayiz anliyamiyorum....
-
Kardeşim neyini anlamadın?
Qvrupa bitmiş bitmiş, alım güçleri olmadığı için onlara indirim yapıyorlar.
Çocuk zaten yabanci.... Sadece benimle vakit geçirmek için Türkiye ye gelmek istiyordu ama görüldüğü gibi tatilde yapamıyoruz.... Bana kimse bu fiyat farkının mantıklı bir açıklamasini söylüyemez....
-
adamlar zaten kiralarını zar zor ödüyor 2000 öyro mayış zaten 1000 öyro kira 500 öyro markete gitse geriye ne kalıyor çocukları okula gidemiyor zaten eylence yok dışarı çıkma yok anca yazın türkiye'ye tatile geliyor garibanlar üzmeyin şu adamları
-
bizi hiçbir zaman istemediler ki zaten.yabancıya tur satıyor,ekstralar kitliyor,bahşiş alıyor vs. senden bunları alamıyor,alsa bile senle uğraşmak istemiyor.
zaten hem yabancılar hem de bizimkiler akıllandı artık.yabancılar düşen kaliteden ve kazık yemekten bıktı,bizimkiler de ya yunan adalarına ya şarm'a ya da karadağ'a gidiyor artık çünkü daha ucuza geliyor.biraz daha parası olan ve vize alabilen italya'ya,ispanya'ya vs. gidiyor.
-
ne bahşişi hocam? 3500 euro bahşiş mi olur? atarsin 10-20 euro.... Giden insanlar zengin değil ki sadece eglenmek farklı bir yer görmek için geliyorlar. Hadi 1000 euro olsun kalan 3400 euro nerede bana bunun mantıklı açıklamasini sunabilir misin?
-
deniz kenarına gidip çadır bile kuramıyorsun artık çadır yerleri var onlarda 250-500tl arası para istiyor günlük sonra yaşasın türkiye falan mı dememizi bekliyorlar
-
Konuya bir dane troll gelmemiş ilğinç.... Herkes tatil de bok gibi para harciyor bilmemne goygoyunu yapmamışlar....
-
Amaç ne ki, müşteri müşteri değil mi? Özel teşvik filan mı alıyorlar yoksa vatandaşa düşmanlar mı(hepsi mi düşman?)?
-
o 3400 euronun manası "buraya gelecekse zengin TC vatandaşı gelsin,parası ucu ucuna yeten gelmesin"
böylece hem yabancının az verdiği parayı sübvanse edebilir hem de gelen misafirleri kendince belirli bir standartta tutabilir.
-
Bunun anlami su, yerli turistler onlara belirlenen yerlerde 2. sinif otellerde tatil yapsin. 1. Sinif otellerin oldugu turistik bolgelere doviz getiren yabancilar gelsin, cunku onlarin dovizi sizin Liranizdan 10 kat fazla odese izde daha degerlidir.
Yabanci ulkeler yabancilara 2. sinif muamelesi yaparken, yerlilere 2. sinif muamelesi yapilan tek tuk ulkelerden biriyiz.
Kendi insanini ulkeye hapsetmis ve kalitesiz urun ve tatilleri yuksek paralara uygun goruyorlar. Cunku uretim az bunun yerine turizmle doviz getirmeye calisiyor. Insanlar cok calisiyor ama degeri yok.
AB Turklere vize versin, ulkede genc insan kalmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ülkede parası olanı da çok fena tokatlıyorlar piyasada. Hele lüx tatillerden tutun lüx harcamalara varıncaya fahiş ötesi fiyatlandırma var ülkemizde ne yazık ki. Futbolcular işte ne bileyim tv programcıları çok çok ünlü iş insanları ceo lar vs düzeyinde zengin olan insanlar bile tokatlanıyor türkiyede. Aynı paraya 2-3 kat daha uzun ve daha kaliteli tatil yaparsın dünyanın en iyi ülkelerinde.
-
Devlet devlet değil. Halkda tepki koymuyor. Başka bir açıklaması yok.
Yahu bi kere sana kendi devletin kıymet vermeyip seni 2. sınıf vatandaş konumuna sokmuş, sen ise hala gelip otelcilerin seni 2. sınıf vatandaş konumuna sokmasına kızıyorsun...Şu anda bu ülkede sana kıymet veren bir kurum, kuruluş ve sektör yok, sok bunu kafana...Biri sığınmacılara, diğeri de turistleri el üstünde tutuyorlar, sana ise tekmeyi basıp ne halin varsa gör diyorlar...
-
Bunu açık açık faturaya yansıtmışlardı. Yurtdışına giden yerli turistler en güzelini yaptı. Madem yabancı turist olmak daha iyi biz de yabancı turist oluruz dediler.
Eleştirenler de hain cart curt diyeceklerine o zaman yerli otellere yaptırım yapılmasını sağlasınlar. Birşeyi düzeltmenin en güzel yolu protestodur, yerli turist gelmeyince anlarlar.
5-6 günlük tatile 160.000tl isteyen oteller neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum zaten, o kadar para verecek olan üst düzey gelirli dünyayı gezer zaten.
-
Tamamen yalan bir başlık.
Niyeyse bu tarz başlıkları söyleyenler asla kaynak paylaşmıyor.
Ben size Almanya'dan bir seyahat sitesi linki paylaşayım Türkiye'deki çoğu otel mevcut istediğiniz otele bakabilirsiniz.
Fiyatlar Türkiye'deki ile aynı. Tek fark fiyatlar KDV hariç.
Yurtdışındaki turistler ülkemizde vergi mükellefi olmadığı için onlara fiyatlar KDV'siz çıkıyor. Otel fatura keserken de onlara KDV'siz fatura kesiyor.
Twitter'da bu tarz haberleri hep FETÖ'cüler paylaşıyor. Ver kaynağı bende kontrol edeyim dediğinizde kaçıp saklanıyorlar nedense.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kardeşim neyini anlamadın?
Qvrupa bitmiş bitmiş, alım güçleri olmadığı için onlara indirim yapıyorlar. |
Benzer içerikler
- gerçek atatürk fotoğrafları
- migpack apk
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- başkent inşaat şikayet
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- togg fiyat listesi 2024
- 1 milyon tl eft ücreti
- togg 800 bin kredi
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- türkiye"nin en büyük fabrikası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X