Şimdi Ara

Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
32.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EKE58

Evet dediğim lifterler kalın yağ ile tıkanıyor olabilir. Aracınız marka modeli nedir merak ettim

Tavsiye edilen yağ nedir

vw polo 97 model 1.6 motor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tabi ki 10w40'dan çok daha gelişmiş bir yağdır 10w60. Tam sentetik olduğu için daha dayanıklı olmakla beraber yüksek performans araçlarda ve yıpranmış araçlarda kullanılmaktadır. Yüksek teknolojili bir yağ olduğu için 10w40'a göre çok daha pahalıdır.

Mobil'in sitesinden:

Mobil 1 10W-60 Gelişmiş Tam Sentetik Motor Yağı, 150.000 km'yi dahi aşan eski araçların özel ihtiyaçları için formüle edilmiştir. Mobil 1 10W-60, yüksek viskoziteli motor yağı gerektiren yüksek performanslı ve motor sporları uygulamaları için de uygundur.

Faydalar

Mobil 1 10W - 60 Gelişmiş Tam Sentetik Motor Yağı, hassas bir şekilde dengelenmiş bir bileşen katık sistemi ile desteklenen ultra yüksek performanslı sentetik baz yağlardan oluşan özel bir karışım ile formüle edilmiştir. Mobil 1 10W-60, aracınızın uzun ömürlü olması amacıyla, kilometresi yüksek motorlarda uzun süreli koruma sağlamaya yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-10w60.aspx

Motora yağ pompasına, subaplara, egzantrik miline zararı var daha sayayım mı ?

• Onurusl kullanıcısına yanıt
    Neden zararı var yani nasıl zarar veriyor 10w60 biraz anlatabilir misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende öyle duydum otomatik lifterli yani subap ayarını otomatik yapan arabalara 10 w60 kalın yağ belirli süre sonra subapları zorladığı için bozuyormuş

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım iyi misin? Sana otomatik lifter sistemini bozduğunu yazan benim zaten. Benim söylediğimi bana cevap olarak söylüyorsun. Cevap yazmadan önce nicklere bir bak kim ne demiş ne yazmış.

Ben diğer arkadaşın iddiasını açıklamasını istedim yani motora, yağ pompasına, subaplara ve saymadığı diğer yerlere zarar veriyormuş ya bunu teknik olarak açıklamasını istedim.

• quote:

Nasıl zarar veriyor demissinya bende subaplara zarar veriyor dedim

• quote:

En fazla lifter sesi yapar en azından yağ yakması kesilir diye düşünmüştür. Ses duymuyorsanız zaten sorun değil. Tren çufçuf sesi gibi gelir sesi. Fincan sesi, kadeh sesi falan da diyorlar

En fazla lifter sesi yapar dediniz ama traktör gibi çalışıyor araba lifter sesimi yani bu

Hayır kardeşim, egzantrik miline, motora, yağ pompasına, subaplara zarar veriyor daha sayayım mı dedin. Bu bahsettiğin aksamlara teknik olarak zarar verdiğini açıklamanı istiyorum

Ccestr
    Tabi ki lifter sesi. Araban için tavsiye edilen yağ 10w40. Kaliteli bir marka 10w40 konulunca o ses kesilir. Eğer ki bahsettiğin gibi aracın lifterli ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 28 Ağustos 2017; 12:44:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersabr

Yağ eksiltme durumunda aynı marka aynı özelliktr yağ konuşması gerek. Farklı markalar ve vizkozitesi farklı yağlar karıştırılmaz. Yağını tamamen boşalttır bence. Servis kitapçığına bak servisi ara en doğru yağı onşar söyleyecektir aracına göre. Ustaların sözüne hiç inanmam

Hocam yarim litre yag eksikti. Ayni özellikte farklı marka koydum. Bir sorun olur mu?

• quote:

Hayır kardeşim, egzantrik miline, motora, yağ pompasına, subaplara zarar veriyor daha sayayım mı dedin. Bu bahsettiğin aksamlara teknik olarak zarar verdiğini açıklamanı istiyorum

Ccestr
    Tabi ki lifter sesi. Araban için tavsiye edilen yağ 10w40. Kaliteli bir marka 10w40 konulunca o ses kesilir. Eğer ki bahsettiğin gibi aracın lifterli ise

Yani traktör gibi tarafından tar tar tar çalışması 10 60 yağdan dolayı demi kaliteli 10 40 yağ koyuldugu zaman ses kesilir

• quote:

Ccestr

Yağ kalın olduğu için subaplar yavaşlıyor subap yavaşladığını içinde egzantrik miline baskı yapıyor yağ pompası durumuda aynı şekilde yağ kalın olduğu için yağı motora geç pompalıyor

Hayır bu konuda yanlış düşünüyorsun. Öncelikle soğuk viskozite değeri 10w40 ile 10w60'ın aynı. Baştaki 10 rakamı bunların soğuk viskozite değerini gösterir. Soğukken bu yağ 10w40'tan daha kalın değil. Bu yüzden pompayı zorlaması diye bir şey söz konusu değil. Isındıktan sonra 10w60 yağ 10w40 gibi incelmez biraz daha kıvam olarak koyu kalır ama bu fark atla deve kadar değil sadece bir miktar. 20w50 dediğimiz yağdan biraz daha koyu ama dikkat edin sıcakkenki viskozite olarak. Yağ pompasının zorlanması gibi bir durumun oluşması çok çok zor. Gres yağı koyacaksın ki zorlansın o bahsettiğin şey gerçekleşsin. Ha yağ pompası eskimiş ve görevini yapamıyorsa zaten her halükarda zorlanır. Onun haricinde subapların yavaşlaması gibi bir şey de söz konusu değil. Lifter sistemini bozar tıkar orası ayrı konu. Bildiğimiz sıradan subaplarda 10w60 bir negatif etki doğurmaz. Olsa olsa motorun çalışmasını çok az oranda zorlaştırıp yakıt tüketimini artırabilir. Ama kompresyon kaçağı olan motor zaten fazla yakacaktır, kalın yağ ile kompresyon kaçağı telafi edildiği için çekiş artar yakıt tüketimi artmaz aksine azalabilir. Özetle; yağ yakmayan eksiltmeyen arabada eğer ki söz konusu araç bmw m serisi gibi yüksek performans araç değilse tamamen gereksizdir. Yağ yakan araçtaysa 10w60 kullanılabilir ve bahsettiğiniz zararları doğurmaz. Eğer doğursaydı benim arabamda doğururdu ezbere konuşmuyorum bizzat denedim, benim arabam da 97 model yağ eksilten bir arabaydı, 150 binde 10w60 yağa geçtim hiçbir arıza durumu oluşmadı, gayet güzel çalışıyor hatta geçtiğimiz haftalarda subap ayarı için üst taraf açıldı en ufak bir problem yok. Fakat ben 10w60 pahalı olduğu için artık 20w50 yağ koymayı düşünüyorum zaten aracımın el kitabında 20w50 de kullanılabileceği yazıyor. Tabi 10w60 ile 20w50 mukayese bile edilemez 10w60 çok daha gelişmiş ve kaliteli bir yağ ama fiyat olarak da çok ciddi fark var. İşimi göreceği için 20w50'ye geçeceğim ben. Yoksa 10w60 en ufak bir sorun dahi çıkarmadı.

Ccestr;

Evet senin problem yağdan büyük ihtimal. 10w60 boşalt ama motor iç temizleyici koydur öyle boşalt ki lifterler tıkandıysa açılsın. Sonra 10w40 yağ koydur, shell helix yağlar teknik verilere bakılınca güzel ondan koyabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKE58 -- 28 Ağustos 2017; 13:10:23 >

• bizim mal tamirciler Mobil 1 5W-50 diye bir yağdan haberi yok.hem 40'dan 60'a direk geçilmez.Mobil 1 Peak Life 5W-50 VW onayı da var normal olarak da kullanılabilir.
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    10w60 artık son durak. Dediğin gibi arada 5w50 denenebilir. Güzel bir yağ. Ama 10w60'tan bile pahalı :) Daha bizim tamirciler 10w60 bilmiyor ki 5w50' yi ne bilecekler.

• pahalılığı az geldiğinden olsa gerek.biraz fazla kullanılsa fiyatı aynı olur.
  • quote:

10w60 artık son durak. Dediğin gibi arada 5w50 denenebilir. Güzel bir yağ. Ama 10w60'tan bile pahalı :) Daha bizim tamirciler 10w60 bilmiyor ki 5w50' yi ne bilecekler.

Lifter sesinin arabaya tek zararı ses yapmasımı başka zararları varmı
  • ses nerden geliyor yatak sesi mi lifter sesi mi yoksa motorun kendi sesi mi onu öğren önce?
    arabanda sorun var ama bu çok kilometre yaptığından olmadığı için 10w60 yağ sana zarar vermese dahi pek faydalı gelmeyecektir.
  • Ccestr kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki bu ses lifterin kendisini ayarlayamadığına delalet. Yabi hidrolik iticilerde sorun var. Normal subap sisteminde subaplar ayarsızken çalışmada sorun olur, çekişi düşer, yakıt artar. Lifter sesi de bir ayarsızlığa işaret olduğu için bu problemler görülebilir.

Bu arada şunu da söyleyeyim bir arkadaşımın 2000 model polosunda gaza basıldığında çok enteresan bir motor sesi olduğuna şahit olmuştum araba daha 100 bindeydi ve çok temiz bir araçtı. Bu motorların sesi böyleymiş sanırım. Ciğerli hatta ciğer yırtılması gibi :)

Yani evham da yapmayın fazla. Adam gibi bi ustaya gidip gerçek sorunun sebebini öğrenin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

ses nerden geliyor yatak sesi mi lifter sesi mi yoksa motorun kendi sesi mi onu öğren önce?
    arabanda sorun var ama bu çok kilometre yaptığından olmadığı için 10w60 yağ sana zarar vermese dahi pek faydalı gelmeyecektir.

yatak sesi tak tak tak diye yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurusl -- 28 Ağustos 2017; 17:0:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

ses nerden geliyor yatak sesi mi lifter sesi mi yoksa motorun kendi sesi mi onu öğren önce?

Ses akünün olduğu bölgeden geliyor alt kesimden ve kır kır kır kır şeklinde traktör gibi çalışıyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.