Şimdi Ara

Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
32.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

Orijinalden alıntı: The Anonymous

Hocam kronik yag yakiyor denen araclarda bile ( ornegin ustten cift eksantrikli opel motorlari), arac tas catlasin 3000-4000km'de 1 litre yag eksiltiyor. Emin ol bu araclar da bu miktar yagi eksiltirken mavi duman atmiyor. Ufleme diye bir sey sehir efsanesi. Kompresyon testinde temiz ciktiysa o zaman neden boyle acayip yag eksiltiyor araç? Bence adam gibi kaçak kontrolü yapın, contalara bakın, karter bile delik olabilir.

Lifte kaldırıp baktırdım altta hiç yağ yok kupkuru motorun üstü yine kupkuru egzoza baktım hiç yağ yok sadece yağ değişiminde usta dedi yağı değiştireli kaç km oldu dedi bende 3000 km oldu dedim arabadan 2.5 litre yağ çıktı dedi normalde araba 4 litre yağ alıyor 3000 kmde 1.5 litre yağ yakmış dedi

Ustanız bu ölçümü nasıl yaptı bilmiyorum ama bu işte bir yanlışlık var gibi. 10/60 yağ yatak falan sardırmaz merak etmeyin. Sıcak havalarda daha koruyucu olur. Kışın kalın yağdan dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz bu ayrı bir tartışma konusu tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Afanasyevo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Afanasyevo

Ustan doğrusunu yapmış.

10/60 yağ yatak sardırırmı peki

Önemli olan yağ eksiltmenin sebebidir.Kaçak falan yoksa motor gercekten yakiyorsa o kadar yağı zaten baya eskimiş demek.Yatak falan sardirmaz.Tam sentetik 10w60.Yani kullandiğin 10w40 yağdan daha iyi.

İnternette yorumlarda okudum çoğu kişi bu yağdan dolayı aracın motorunun zarar gördüğünü yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompresyon testinde güzel sonuçlar veren araçlar da yağ eksiltebilir. Çünkü piston üzerinde iki ya da üç segman bulunuyor. Yağ segmanı farklıdır, kompresyon segmanı farklı, ateş segmanı farklı. Kompresyon segmanı aşınmış ömrünü doldurmuşsa kompresyon testinde düşük çıkar sonuçlar. Yağ segmanı ölmüş ama kompresyon segmanları nispeten iyi durumdaysa yağ eksiltebilir ama kompresyon sonucu düşük çıkmayabilir. Ayrıca aşınmış motorlarda süpürme dediğimiz olay (yani segmanın yağı süpürmesi, sıyırarak indirmesi) gerçekleşmediği için ve yanma odasında yanma sıcaklığı yüksek olduğu için (özellikle lpg'de) yağ eksiltmesi normaldir.

10w60 yağ için belli oranda eksiltmeyi azalttığı söylenir. Çünkü alevlenme noktası yüksek ve yüksek ısıda viskozitesi düşmüyor, yani kalın kalmaya devam ediyor incelmiyor.

Benim arabamda hiç işe yaramadı. Motorun geçmişiyle alakalı bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EKE58

Kompresyon testinde güzel sonuçlar veren araçlar da yağ eksiltebilir. Çünkü piston üzerinde iki ya da üç segman bulunuyor. Yağ segmanı farklıdır, kompresyon segmanı farklı, ateş segmanı farklı. Kompresyon segmanı aşınmış ömrünü doldurmuşsa kompresyon testinde düşük çıkar sonuçlar. Yağ segmanı ölmüş ama kompresyon segmanları nispeten iyi durumdaysa yağ eksiltebilir ama kompresyon sonucu düşük çıkmayabilir. Ayrıca aşınmış motorlarda süpürme dediğimiz olay (yani segmanın yağı süpürmesi, sıyırarak indirmesi) gerçekleşmediği için ve yanma odasında yanma sıcaklığı yüksek olduğu için (özellikle lpg'de) yağ eksiltmesi normaldir.

10w60 yağ için belli oranda eksiltmeyi azalttığı söylenir. Çünkü alevlenme noktası yüksek ve yüksek ısıda viskozitesi düşmüyor, yani kalın kalmaya devam ediyor incelmiyor.

Benim arabamda hiç işe yaramadı. Motorun geçmişiyle alakalı bir durum.

5/30 yağ nasıl olur

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Bence kendi yağı 10w40 olan ve yağ eksilten araca 5w30 yağ kullanmayın. Motorun sıfır halindeki toleransı bile 5w30'a uygun değil ki 10w40 kullanılmış. Şu anda ciddi bir yıpranma neticesi 5w30 konulursa çok daha fazla yağ eksiltebilir.

• quote:

Bence kendi yağı 10w40 olan ve yağ eksilten araca 5w30 yağ kullanmayın. Motorun sıfır halindeki toleransı bile 5w30'a uygun değil ki 10w40 kullanılmış. Şu anda ciddi bir yıpranma neticesi 5w30 konulursa çok daha fazla yağ eksiltebilir.

Arabanın kullanma klavuzunda 1000 kmde yarım litre normal gözüküyor

• Araç ne bizde atmosferik lpgli araç kullanıyoruz hiç eksilmiyor.

Genelde kitapçılarda öyle yazar :) bazılarında 1000km'ye 1 litre eksiltme normal yazıyor. Esas soru şu bana yağ bakım aralığı 10 bin km diyorsun, 1000kmde 1 lt eksiltme normal diyorsun. Bu hesapla 4 bin km sonra araçta yağ kalmayacak. Yani sizin anlayacağınız firmalar sorumluluğu üzerinden atabilmek için o notu oraya koyuyor

• quote:

Genelde kitapçılarda öyle yazar :) bazılarında 1000km'ye 1 litre eksiltme normal yazıyor. Esas soru şu bana yağ bakım aralığı 10 bin km diyorsun, 1000kmde 1 lt eksiltme normal diyorsun. Bu hesapla 4 bin km sonra araçta yağ kalmayacak. Yani sizin anlayacağınız firmalar sorumluluğu üzerinden atabilmek için o notu oraya koyuyor

Yağ 10000 de değişmez ben en fazla 5000 kmde değiştiriyorum

5000 km de bir yağ değiştirmek para israfı başka birşey olmaz.

Sıfır bir araç bile 20 binde falan değiştiriyor.

20 bin km bir insan icin çok fazla yılda 1 defa veya 10 bin km normal bir rakam.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih33yucel

20 bin km bir insan icin çok fazla yılda 1 defa veya 10 bin km normal bir rakam.

Ben 10000 i beklemem 5000 ideal ne olcak yağ değişimi 150 lira bişey kafam rahat olsun

• quote:

quote:

Ben 10000 i beklemem 5000 ideal ne olcak yağ değişimi 150 lira bişey kafam rahat olsun

Araç polo mu sadece tahmin

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

quote:

Araç polo mu sadece tahmin

Lupo

Size iyi niyetle yorum bulunanda suç sağlıklı bir motor 1000km de yarim litre yağ eksiltmez yağ yakan araç mavi duman atar siyah dumanı ise bozuk karışımdan dolayı atar daha bunları bile net bilmiyorsunuz kalkıp ahkam kesiyorsunuz kendin nasıl biliyorsan kendini öyle tatmin et hadi eyvallah.

Yağ değişim aralığı yağın yapısına göre ve motorun çalışma şekline göre değişir.

Mineral yağların değişim aralığı kısadır. 3000, 4000, 5000 gibi.

Yarı sentetik yağların değişim aralığı daha uzundur 8000, 10000 gibi.

Tam sentetik yağlarınsa çok daha uzundur 15000, 20000 gibi.

Yanlış hatırlamıyorsam yeni Fluence'ların yağ değişimi 20000'de bir. Neden çünkü yağ eskimiyor kolay kolay.

5000'de yağ değiştirmek, eğer ki mineral yağ kullanamıyorsanız israftır. Belki olsa olsa bu 5000 km sürekli İstanbul dur kalk trafiğinde olmuşsa yağın daha çabuk eskdiği söylenebilir. Ama 10w40 bir yağ için üretici değişim aralığını 10 bin olarak belirlemişse (ki bunun içinde tolerans payı da vardır tedbir olarak, yani belki o yağ daha da uzun dayanır ama tedbiren değişimi önerilir) bunu kullanıcı olarak 5000'e çekmek en basit tanımıyla ya mühendislerden iyi biliyorum demektir ya da param bol sanayiye gitmeyi de seviyorum demektir.

Mineral yağ olsaydı durum değişirdi dediğim gibi. Çünkü onların değişim aralığı kısa

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

Size iyi niyetle yorum bulunanda suç sağlıklı bir motor 1000km de yarim litre yağ eksiltmez yağ yakan araç mavi duman atar siyah dumanı ise bozuk karışımdan dolayı atar daha bunları bile net bilmiyorsunuz kalkıp ahkam kesiyorsunuz kendin nasıl biliyorsan kendini öyle tatmin et hadi eyvallah.

Ama siyah duman mavi duman falan atsa zaten belli olur

• Fikir vermek için bir şeyler yazacaktım ama gerek yok konu sahibi arkadaş zaten her şeye hakim, ne önerilse ne söylense bi cevap vermiş

• Aracınız 1.4 16v ise yarım litre yağ kesinlikle fazla,motorda problem olduğu aşikar.Bu problemi çözmek yerine ustanızın 10w60 koyalım demesi de ustanızı değiştirmeniz gerektiğine işaret bence.O motor o kadar yağ asla yakmaz 1000 kmde.

• quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Aracınız 1.4 16v ise yarım litre yağ kesinlikle fazla,motorda problem olduğu aşikar.Bu problemi çözmek yerine ustanızın 10w60 koyalım demesi de ustanızı değiştirmeniz gerektiğine işaret bence.O motor o kadar yağ asla yakmaz 1000 kmde.

Motorda üfleme falan yok egzozdan duman falanda atmıyor ama sorun nerde olabilir

• Arac nedir kaç km de modeli kaç

Biraz bilgi verir misin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.