Şimdi Ara

Yağ eksiltmeyen motor olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
73.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

benim araç her 1000km de 1lt yag eksiltse 15bin km nasıl gidecek. = ) gecen 13bin kusurde yag degistirdim hiç eksiltmemişti dijital ekrandan baktıgım için kaç diş oldugunu gorebiliyorum.
    yagın yanmasının nedeni segmanlar arasındaki bosluklardan yada motor yatagında yanma odasına yag girmesi durumu.
    istisnai olarak motoru cok sıkıstırırsanız yag yakar. Ama normal bir durum degil gene.Ya motorda sorun var yada kullanan araba kullanmayı bilmiyor.

Yine edindiğim bir bilgiyi paylaşayım.

Motor gömlek iç kısımlarında yağlanmayı sağlamak için çok ince kanalcıklar vardır. Bu kanallar aracılığıyla pistonların her aşağı yukarı hareketinde yağ taşınır ve bu yağ yanma esnasında yanar. Bu da yağ eksilme sebeplerinden biridir.

Bu kanallar kurum ile kaplandığında yağ taşımaz ve bu nedenle yağ tüketimi de gerçekleşmez.

Ama bu motorun düzgün yağlanmadığı anlamına gelir.

Alıntıları Göster
    Kısaca izah edersek.Tonlarca baskıya eşdeğer ortamda çalışan motorlarda sürtünme sonucu bir miktar yağ eksilmesi normaldir.Bu aracın Yağ yaktığı anlamına gelmez.Aracın yağ tüketimini etkileyen bir çok faktör vardır. En başta geleni özellikle kış aylarında motor çalışma sıcaklığına ulaşılmadan yapılan seyahatlar özellikle kısa mesafe kullanımları, Motor yağına su karıştırır. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur. önereceğim yegane çözüm yağ değişim periyotlarını az da olsa kısaltmanız. Tam sentetik yağlar yapısı itibariyle sentetik yağlara göre daha etkilidirler sürtünme azalacağından bir miktar yakıt tüketimi avantajı ve motrun ömrü açısından faydalıdırlar. En azından haftada bir yağ kontrolü yaparsak araç mekanik aksamı için oldukça faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdrive

Kısaca izah edersek.Tonlarca baskıya eşdeğer ortamda çalışan motorlarda sürtünme sonucu bir miktar yağ eksilmesi normaldir.Bu aracın Yağ yaktığı anlamına gelmez.Aracın yağ tüketimini etkileyen bir çok faktör vardır. En başta geleni özellikle kış aylarında motor çalışma sıcaklığına ulaşılmadan yapılan seyahatlar özellikle kısa mesafe kullanımları, Motor yağına su karıştırır. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur. önereceğim yegane çözüm yağ değişim periyotlarını az da olsa kısaltmanız. Tam sentetik yağlar yapısı itibariyle sentetik yağlara göre daha etkilidirler sürtünme azalacağından bir miktar yakıt tüketimi avantajı ve motrun ömrü açısından faydalıdırlar. En azından haftada bir yağ kontrolü yaparsak araç mekanik aksamı için oldukça faydalı olacaktır.

Alıntıları Göster
    bundan oncekı aracım 90 model renault 25 10w/40 yağ koymama rağmen 10 bın km de 400 500 gram felan eksıltıyordu , 1000 km de 1 lıtre eksltmesı cok cok anormal bence araba yakıtla değil yağ ıle calısıyor desek yerıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

bundan oncekı aracım 90 model renault 25 10w/40 yağ koymama rağmen 10 bın km de 400 500 gram felan eksıltıyordu , 1000 km de 1 lıtre eksltmesı cok cok anormal bence araba yakıtla değil yağ ıle calısıyor desek yerıdır

Alıntıları Göster
    Bence de yağ eksiltmeyen motorun olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü sürekli aynı yağı kullanan bir motor ile belirli periyotlarla yağı değişen motorun performansı bir midir sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sean Boswell

Bence de yağ eksiltmeyen motorun olmayacağı kanaatindeyim. Çünkü sürekli aynı yağı kullanan bir motor ile belirli periyotlarla yağı değişen motorun performansı bir midir sizce?

Alıntıları Göster
    aracım 140 bin km de dizel pejo 307 1.6 HDI .
    10 bin km boyunca hiç yağ eksiltmiyor. hiç yağ eklemiyorum.
    bitmek üzere olan motorlar yağ yakar ve eksiltir diye biliyorum.
    birde ince yağ daha fazla eksiltirmiş.
  • Çok yağ eksilten araçtan ve artan yağı hacılayan ustadan uzak duracaksın. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Çok yağ eksilten araçtan ve artan yağı hacılayan ustadan uzak duracaksın. :)
    Bir ayrılık hikayesiyle mi karşı karşıyayız acaba.

• 1.5 reno symbol 80.000 kmde gecen sefer olctum ozel serviste bakim yapiyorum

4 litreden biraz fazla yag aliyor arac 4 litre yag cikti aractan

Meragimdan yag tablasina bosalttim
    Ordanda 4 litrelik bos yag bidonuna

2000 model ford var transit 5000 kmde 2 litre yag eksiltiyor

Carsamba gunu jettayi bakima goturcem onada bakicam dogus izin verirse

Genelde ticari araclar cok yag eksiltiyor
    Birde spor araclar servise sorsan normal diyor
    Bir ara 1.4 dizel corollar yag eksiltiyordu sikayetvar.comda okumustum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 31 Ocak 2012; 1:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

1.5 reno symbol 80.000 kmde gecen sefer olctum ozel serviste bakim yapiyorum

4 litreden biraz fazla yag aliyor arac 4 litre yag cikti aractan

Meragimdan yag tablasina bosalttim
    Ordanda 4 litrelik bos yag bidonuna

2000 model ford var transit 5000 kmde 2 litre yag eksiltiyor

Carsamba gunu jettayi bakima goturcem onada bakicam dogus izin verirse

Genelde ticari araclar cok yag eksiltiyor
    Birde spor araclar servise sorsan normal diyor
    Bir ara 1.4 dizel corollar yag eksiltiyordu sikayetvar.comda okumustum
    önceki aracım vectra 1000 kmde 1 lt eksiltiyordu.motora segman yapıldı.3000 kmde 1lt yağ eksiltti.daha önce bindiğim araçlarımda yada kullandığım şirket araçlarımda böyle aşırı yağ tüketen bir motor görmemiştim.üstelik aldığım vectra daha 38 binde idi.şimdiki aracım lpg li ve 155 binde yağ çubuğunu kontrol ettiğimde gözle görülür bir eksiltme göremiyorum.100 hp bir motorun bu kadar yağ eksiltmesi beni çıldırtmıştı ve epey zararla opeli satmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: frisby2

önceki aracım vectra 1000 kmde 1 lt eksiltiyordu.motora segman yapıldı.3000 kmde 1lt yağ eksiltti.daha önce bindiğim araçlarımda yada kullandığım şirket araçlarımda böyle aşırı yağ tüketen bir motor görmemiştim.üstelik aldığım vectra daha 38 binde idi.şimdiki aracım lpg li ve 155 binde yağ çubuğunu kontrol ettiğimde gözle görülür bir eksiltme göremiyorum.100 hp bir motorun bu kadar yağ eksiltmesi beni çıldırtmıştı ve epey zararla opeli satmıştım.

Alıntıları Göster
    clio 1.4 8v motor, son 130bin i lpg olmak üzere 150bin km'de, her 8-9binde bir elf moligraf 10w-40 yağ filtreyle beraber değişir, değişim periyodu boyunca çubuktan kontrol edildiğinde 1-2mm eksiltiyor.

lpg'li araç yağ yakar diye genellemek çok doğru değil bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: Stranger

clio 1.4 8v motor, son 130bin i lpg olmak üzere 150bin km'de, her 8-9binde bir elf moligraf 10w-40 yağ filtreyle beraber değişir, değişim periyodu boyunca çubuktan kontrol edildiğinde 1-2mm eksiltiyor.

Alıntıları Göster
    Önceki aracım Clio 3 1.4 100PS + LPG(31.000km) ve şimdiki aracım A3 1.6(19.000km) hem benzin hem de LPG'de kayda değer yağ eksiltmeleri olmadı.Hatta değiştirilmese bile sağlıklı yürümeye devam edebilir dendi.

Teorik olarak LPGli araç daha fazla yağ eksiltmesi gerekir kurumlaşma olmadığından ama atmosferik benzinli araçlarda pratikte bu pek olmuyor kendi tecrübelerime göre.

Bildiğim ve gerçek hayatta tecrübe ettiğim yağ eksilten araçların başında D4D Toyota'lar geliyor.Gerçekten de nette araştırıldığında bu konudaki şikayetler çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Önceki aracım Clio 3 1.4 100PS + LPG(31.000km) ve şimdiki aracım A3 1.6(19.000km) hem benzin hem de LPG'de kayda değer yağ eksiltmeleri olmadı.Hatta değiştirilmese bile sağlıklı yürümeye devam edebilir dendi.

Teorik olarak LPGli araç daha fazla yağ eksiltmesi gerekir kurumlaşma olmadığından ama atmosferik benzinli araçlarda pratikte bu pek olmuyor kendi tecrübelerime göre.

Bildiğim ve gerçek hayatta tecrübe ettiğim yağ eksilten araçların başında D4D Toyota'lar geliyor.Gerçekten de nette araştırıldığında bu konudaki şikayetler çok fazla.

Alıntıları Göster
    Günah çıkarma başlığına doğru gidiyor, hadi hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Günah çıkarma başlığına doğru gidiyor, hadi hayırlısı

Alıntıları Göster
    Multijet'lere ne kadar yağ koyuyorsunuz arkadaşlar?En son yağ değişiminde 4 lt'lik castrol 10w-40 ile yeniledim yağı. Çağ çubuğunda maksimum çizgisinin baya üstüne çıktı ben de sonrada max-min çizgilerinin ortasına gelecek şekilde fazla yağı boşalttırdım. O halde 3.20 Lt gibi bir miktar bizim araçlar için yeterli, oluyor sanırım. Araç GP 1.3 mjet 90 bg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 31 Ocak 2012; 12:44:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osencag

Yağ eksiltmenin motora hiç bir zararı yoktur. Motor yağ eksiltti diye yağ eklemek motora zarar verir.

açıklaması nedir bu dediğinizin? Niye zarar versin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: osencag

Yağ eksiltmenin motora hiç bir zararı yoktur. Motor yağ eksiltti diye yağ eklemek motora zarar verir.

açıklaması nedir bu dediğinizin? Niye zarar versin?

Alıntıları Göster
    Her 10bin kmde 1 lt eksitlmesi normaldir diye biliyorum.Yani benim hitler motor için bu böyle.Bu miktar aşırı performanslı kullanımlarda artıyor.Yağ eksildiği zaman kullanılan motorun belirli standartlarına uygun yağın konulması gerekir.Aracın km si arttıkça yağın viskozitesi de değiştirebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stranger

Alıntıları Göster
    bende motoru ölü bir samara var yaklaşık 2000 km 1lt yağ eksiltiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

bende motoru ölü bir samara var yaklaşık 2000 km 1lt yağ eksiltiyor

Alıntıları Göster
    bu konuyu gördüğüm iyi oldu. aracım 2004 fiat punto 1.4 16v 95hp benzin/lpg, 75 bin km de

yetkili servise gitmiyorum. tanıdığım bir ustam var, sürekli orada yaptırıyordum bakımlarını. aracın kitapçığında yazılan SELENA 10w-40 yağ kullanılıyordu. 60 bin bakımında general marka yağ koydu. bu davranışı benim pek hoşuma gitmese de neyse koysun dedim. 5000 km kadar yaptıktan sonra kontrol ettiğimde 1 litre kadar eksiltti ve ben tamamlayıp ustaya gittim. yağ eksiltmesinin normal olduğunu söyledi, zamanla araba bu yağa alışır dedi.

10 bin bakımı gelmeden yine kontrol ettim. 1 lt daha eksiltmişti. bu olay ustaya olan güvenimi tamamen sarstığından dolayı, gitmeyi bıraktım ve baska bir yerde bakımını yaptırdım. 70bin bakımında yine SELENA 10w-40 kullandım. şu an herhangi bir eksilme söz konusu değil.

bu konuyu okuduktan sonra, acaba ustaya haksızlık mı ettim diye düşünüyorum.

• Her motor yağ yakar, yağ yakma oranı segmanların ve sübapların aşınma durumu ile doğru orantılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

1000 km'de 1 litre yağ, benzin alırken yağ da eklenen zamanlardan kalmış gibi geldi bana...

değil 1 litre 0.1 litre olsa 20-30 bin kmde bakıma giren bmw'ler vs yollarda sapır sapır dökülürdü.

1000 kilometrede bir yag seviyesi kontrol edilip, eksik varsa ayni yag ile tamamlanmasi tavsiye ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Her motor yağ yakar, yağ yakma oranı segmanların ve sübapların aşınma durumu ile doğru orantılıdır.
    Benim Focus aracım 100.000km'de LPG taktırana kadar farkedilmeyecek derecede az yağ eksiltiyordu. Bakım yapıldıktan sonra 10.000km'deki bir sonraki bakıma kadar çubuktaki çizgi en fazla 2-3mm aşağı inmiş olurdu, minimum çizgisinin altına inmezdi.

100.000km'de LPG takıldı. LPG takıldıktan 60.000-70.000 km sonra yani 160.000 - 170.000 km'lerde yağ tüketimi 5000km'de 1lt. olarak gerçekleşmeye başladı. Şu an hala bu kadar yağ yakıyor. Motorun performansında çekişinde herhangi bir azalma veya sorun yok. Arabamı devamlı götürdüğüm Ford ustası motorun rektefiye olması gerektiğini söylüyor. Ben ise rektefiyeye gerek olmadığını, eksilen yağın eklenerek daha motorun çok uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyorum. Şu an zaten bagajım 4lt'lik yağ kutusu duruyor, arasıra yağ seviyesini kontrol edip eksilen yağı ekliyorum.

Bu başlıktan 5000km'de 1lt. yağ tüketiminin gayet normal olduğu izlenimi oluştu bence, hele ki aracın LPG'li olduğu hesaba katılırsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Benim Focus aracım 100.000km'de LPG taktırana kadar farkedilmeyecek derecede az yağ eksiltiyordu. Bakım yapıldıktan sonra 10.000km'deki bir sonraki bakıma kadar çubuktaki çizgi en fazla 2-3mm aşağı inmiş olurdu, minimum çizgisinin altına inmezdi.

100.000km'de LPG takıldı. LPG takıldıktan 60.000-70.000 km sonra yani 160.000 - 170.000 km'lerde yağ tüketimi 5000km'de 1lt. olarak gerçekleşmeye başladı. Şu an hala bu kadar yağ yakıyor. Motorun performansında çekişinde herhangi bir azalma veya sorun yok. Arabamı devamlı götürdüğüm Ford ustası motorun rektefiye olması gerektiğini söylüyor. Ben ise rektefiyeye gerek olmadığını, eksilen yağın eklenerek daha motorun çok uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyorum. Şu an zaten bagajım 4lt'lik yağ kutusu duruyor, arasıra yağ seviyesini kontrol edip eksilen yağı ekliyorum.

Bu başlıktan 5000km'de 1lt. yağ tüketiminin gayet normal olduğu izlenimi oluştu bence, hele ki aracın LPG'li olduğu hesaba katılırsa...

Alıntıları Göster
    Astra H 1.6 30.000 kmde bir yag degisiyor ve yag lambasi hic yanmadi eksiltse bile minimumun altina duseek kadar eksiltmedi hic bir zaman.

Honda CRV 2.2 dize ilk aldigimizdan beri yag eksiltiyor daha ilk bakima girmeden yolda yag lambasi yandi servis normal dedi. Bagajda yag ile gezmeye basladik.

Subaru Legacy 2.5 boxer motor 5000 km civarinda yag cubugu kup kuru cikiyordu, zaten yag degisim zamani geldigi icin yagini degistiriyordum.

Araca gore degisiyor ama yani ben bagajimda yag gezdirip isik ne zaman yandi acaba azaldi mi diye dusunurek yolculuk etmekten hoslanmam acikcasi. O yuzden 1000km de 1 litre cok yuksek geldi bana.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.