Şimdi Ara

Yağ eksiltmeyen motor olur mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
73.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hemican

Astra H 1.6 30.000 kmde bir yag degisiyor ve yag lambasi hic yanmadi eksiltse bile minimumun altina duseek kadar eksiltmedi hic bir zaman.

Honda CRV 2.2 dize ilk aldigimizdan beri yag eksiltiyor daha ilk bakima girmeden yolda yag lambasi yandi servis normal dedi. Bagajda yag ile gezmeye basladik.

Subaru Legacy 2.5 boxer motor 5000 km civarinda yag cubugu kup kuru cikiyordu, zaten yag degisim zamani geldigi icin yagini degistiriyordum.

Araca gore degisiyor ama yani ben bagajimda yag gezdirip isik ne zaman yandi acaba azaldi mi diye dusunurek yolculuk etmekten hoslanmam acikcasi. O yuzden 1000km de 1 litre cok yuksek geldi bana.

Alıntıları Göster
    olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

1000 km'de 1 litre yağ, benzin alırken yağ da eklenen zamanlardan kalmış gibi geldi bana...

değil 1 litre 0.1 litre olsa 20-30 bin kmde bakıma giren bmw'ler vs yollarda sapır sapır dökülürdü.

1000 kilometrede bir yag seviyesi kontrol edilip, eksik varsa ayni yag ile tamamlanmasi tavsiye ediliyor.

ben de onu diyorum, üreticiler diyor da kaç kişi kontrol ediyor? onu da geçtim kaç kişi kontrol etmeyi biliyor?

gerçekten okadar yağ yakımı, hatta onun çeyreği bile normal-sıradan bir olay olsaydı başta kadınların kullandıkları arabalar 6 ayda bir motor değiştirirdi. sadece 3.5 litre yağ kapasitesi olan motorlar var...

onlar biraz da ilerde çamura yatabilmek "bakın biz demiştik" demek için konulmuş bir ifade gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 31 Ocak 2012; 20:13:17 >

• quote:

ağben de onu diyorum, üreticiler diyor da kaç kişi kontrol ediyor? onu da geçtim kaç kişi kontrol etmeyi biliyor?

gerçekten okadar yağ yakımı, hatta onun çeyreği bile normal-sıradan bir olay olsaydı başta kadınların kullandıkları arabalar 6 ayda bir motor değiştirirdi. sadece 3.5 litre yağ kapasitesi olan motorlar var...

onlar biraz da ilerde çamura yatabilmek "bakın biz demiştik" demek için konulmuş bir ifade gibi geliyor bana.

Benim de kafama takılmıyor değil o.

Ama hepsi zaten aynı miktarda yağ eksiltecek diye bir şey yok. Bazısı az, bazısı çok eksiltebilir.

Yağ ikaz lambası uyarı niteliğinde orada duruyor zaten.

Ama acaba belirtilen üst limit ne kadar samimi bir bilgi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 31 Ocak 2012; 19:57:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

ağben de onu diyorum, üreticiler diyor da kaç kişi kontrol ediyor? onu da geçtim kaç kişi kontrol etmeyi biliyor?

Benim de kafama takılmıyor değil o.

Ama hepsi zaten aynı miktarda yağ eksiltecek diye bir şey yok. Bazısı az, bazısı çok eksiltebilir.

Yağ ikaz lambası uyarı niteliğinde orada duruyor zaten.

Ama acaba belirtilen üst limit ne kadar samimi bir bilgi?

Alıntıları Göster

2010 yılında küresel ısınma faktörlerininde etkisi ile yürürlüğe giren euro5 motor normları birçok firmayı yeni ve daha çevreci motorlar üretmeye zorladı. Ayrıca üretimde olan bütün araçların motorları yeni testlerden geçirildi ve Honda Civic Type-R'ın K20Z4 kodlu VTEC motoru euro5 standartlarını karşılayamadı. Bunun üzerine Honda, Civic Type-R'ın üretimini durdurma kararını aldı. Birçok hayranı tarafından üzüntü ile karşılanan bu karar, aracın artık bir efsane olarak kalacağının göstergesi oldu.

-100.000bin km Test süresi boyunca toplam: 101.810 km yol yapmışlar ve toplam: 11.827 litre benzin harcamışlar (sehirici, şehirlerarası ve otoban) fakat test süresi boyunca aracı hor kullandıklarını belirtiyorlar...

-test sırasında bizlerinde başına gelen yağ lambası (yol bilgisayarındaki yağ eksilme uyarsı) olayı yaşanmış. TypeR 100.000 km boyunca toplam 10,05 litre yağ yakmış. 1000 km de ortalama 0,1 litre yağ yaktığını hesaplarsak bunun yüksek devirli bir motor için gayet az ve normal olduğunu yazmışlar...

-İlk ölcülen hızlanma değerlerinin test bitiminde neredeyse hiç değişmediğini yazmışlar...

-Test boyunca hicbir şekilde yolda kalmamışlar...

-Vites gecişlerin 100.000 km boyunca sorunsuz, sadece kışın ****l vites topuzun soğuk olduğunu belirtmişler

-Kaportasında sorun olmadığını halen ilk günkü gibi diri durduğunu acıklamışlar...

-Onlara göre aracın en zayıf noktaları: Frenler ile Debriyaj

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

2010 yılında küresel ısınma faktörlerininde etkisi ile yürürlüğe giren euro5 motor normları birçok firmayı yeni ve daha çevreci motorlar üretmeye zorladı. Ayrıca üretimde olan bütün araçların motorları yeni testlerden geçirildi ve Honda Civic Type-R'ın K20Z4 kodlu VTEC motoru euro5 standartlarını karşılayamadı. Bunun üzerine Honda, Civic Type-R'ın üretimini durdurma kararını aldı. Birçok hayranı tarafından üzüntü ile karşılanan bu karar, aracın artık bir efsane olarak kalacağının göstergesi oldu.

-100.000bin km Test süresi boyunca toplam: 101.810 km yol yapmışlar ve toplam: 11.827 litre benzin harcamışlar (sehirici, şehirlerarası ve otoban) fakat test süresi boyunca aracı hor kullandıklarını belirtiyorlar...

-test sırasında bizlerinde başına gelen yağ lambası (yol bilgisayarındaki yağ eksilme uyarsı) olayı yaşanmış. TypeR 100.000 km boyunca toplam 10,05 litre yağ yakmış. 1000 km de ortalama 0,1 litre yağ yaktığını hesaplarsak bunun yüksek devirli bir motor için gayet az ve normal olduğunu yazmışlar...

-İlk ölcülen hızlanma değerlerinin test bitiminde neredeyse hiç değişmediğini yazmışlar...

-Test boyunca hicbir şekilde yolda kalmamışlar...

-Vites gecişlerin 100.000 km boyunca sorunsuz, sadece kışın ****l vites topuzun soğuk olduğunu belirtmişler

-Kaportasında sorun olmadığını halen ilk günkü gibi diri durduğunu acıklamışlar...

-Onlara göre aracın en zayıf noktaları: Frenler ile Debriyaj

Alıntıları Göster
    92 corolla var bi tane sıfırdan beri şirkette 400000 km de
    gerçekten yağsız gidiyor , bi kere kadıköyden gebzeye gidip gelmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

92 corolla var bi tane sıfırdan beri şirkette 400000 km de
    gerçekten yağsız gidiyor , bi kere kadıköyden gebzeye gidip gelmiştim

Alıntıları Göster
    benim araç yağ eksiltiyorsa bile fark edilecek düzeyde değil galiba. 13500 de değiştirdim. denilen oranda eksiltseydi mutlaka yağ lambası yanardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

benim araç yağ eksiltiyorsa bile fark edilecek düzeyde değil galiba. 13500 de değiştirdim. denilen oranda eksiltseydi mutlaka yağ lambası yanardı.

Alıntıları Göster
    2000-2008 yılları arasında Renault Megane 1.6 16 V kullandım. Sıfır kilometre aldım, 190 bin kilometrede sattım. 10 bin kilometrede bir yağ değiştirdim. Yağ çubuğunda gözle görülebilir miktarda yağ azalmasıyla hiç karşılaşmadım.

Daha önce kullandığım Spring ve şimdi kullandığım Fiat Lineada da yağ eksiltmesi olmuyor.
    Captiva şehir içi kullanımda yağ eksiltmiyor. Şehirlerarası kullanımda 5000 kilometrede 0.3-0.4 litre kadar yağ eksiltiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

quote:

Orijinalden alıntı: BF033

1000km de 1 litre yağ eksiltirse her hafta 1 litre yağ eklemem gerekir, 1 litre çok çok fazla.

hocam ayda 4000km mi yapiyorsun?

Alıntıları Göster
    hayır
  • ben lpgli vectramla 12.000 km yol yaptiktan sonra yag cubugunu bi cikardim sadece 1 dis yag kalmis. ama o kadar yag ilede ankaraya gittim.araca masallah yag koyma yine gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ben lpgli vectramla 12.000 km yol yaptiktan sonra yag cubugunu bi cikardim sadece 1 dis yag kalmis. ama o kadar yag ilede ankaraya gittim.araca masallah yag koyma yine gider
    Üreticiler kendilerini garantiye almak için 1000km/1 LT yağ yakmasını normal olduğunu yazarlar, bu değer ufak araçlarda normal değildir ama hızlı performanslı araçlarda uzun zaman çok sıkışdırınca olabiliyor. Ne Golf de nede Hanımın C230T servis arası (20.000km) yağ eklemedim yanlız benzin canavarında çok sıkışdırırsam uzun zaman 250-300km/s 4-5 bin km 1-1,5LT yağ eksiltiyor yoksa servis arası yağ eklemiyorum, AMG Motorlarında Mercedes 1000km 1-1,5 LT yağ yakmasını normal karşılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Üreticiler kendilerini garantiye almak için 1000km/1 LT yağ yakmasını normal olduğunu yazarlar, bu değer ufak araçlarda normal değildir ama hızlı performanslı araçlarda uzun zaman çok sıkışdırınca olabiliyor. Ne Golf de nede Hanımın C230T servis arası (20.000km) yağ eklemedim yanlız benzin canavarında çok sıkışdırırsam uzun zaman 250-300km/s 4-5 bin km 1-1,5LT yağ eksiltiyor yoksa servis arası yağ eklemiyorum, AMG Motorlarında Mercedes 1000km 1-1,5 LT yağ yakmasını normal karşılıyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 2008 model 1.4 tjet lineam var. yağ eksiltme sorunum olduğuna inanarak servise gittim. gerçekten aracım yağ eksiltmişti. servis 2000-3000 km de aracın yarım litre yada bir litreye yakın yağ eksiltmesi çok normaldir. hatta yağ eksiltmezse sorun olacağını söylediler. bende şimdi bir litrelik yağ aldım aracıma kontrol ediyorum eksildikçe tamamlıyorum hiçbir sorun yok...

• quote:

Mercedes'in bazi dizellerinde de yag yakmasi normal deniliyor. Tamamen motor dizayniyla ilgili bir durum sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

quote:

Mercedes'in bazi dizellerinde de yag yakmasi normal deniliyor. Tamamen motor dizayniyla ilgili bir durum sanirim.

Alıntıları Göster
    Polo GTI nerdeyse yağla çalışıyor zaten. İşin şakası bir yana yağlama olabilmesi için yağın segmanlarla yukarı doğru taşınması gerek. Film tabakası olştuktan sonrada yanmadan sonra segmanların tekrar geri sıyırdıklarından kalan yağ zerreleri yanarlar. Burada gömlekle segman arasında tolerans miktarı, motorun tasrımı, kullanılan yağ, kullanım şartları vs. bi sürü etken var. Bazı motorlar fazla, bazı motorlar az yağ eksiltir. Belli sınırılarda (bakım periyodunda yağ ekeleme gerektirmeyecek kadar) olduğunda sorun yok. Ama fazlası veya azı zararlıdır. Hiç yağ eksilmiyorsa yağlama yeterli olmuyordur ve kuru çalışan piston ilerde çok sorun açar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

quote:

Alıntıları Göster
    aracım hiç yağ eksiltmiyor .
    yağ değişiminden 10 bin km sonra baktığında çubukta aynı yerde yağ duruyor.
    km si 155 bin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentboz

km si 155 bin.

HDI'lerde bu konuda iyi galiba :) 1.4 HDI 70 hp olan aracım sıfırdan beridir her 200-300 kmde yağı kontrol ederim, 12.000 km oldu eksiltme yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

quote:

km si 155 bin.

HDI'lerde bu konuda iyi galiba :) 1.4 HDI 70 hp olan aracım sıfırdan beridir her 200-300 kmde yağı kontrol ederim, 12.000 km oldu eksiltme yok.

Alıntıları Göster
    161 binde aldım 12 bin km ve 1.5 yıl sonra bakımda yağı değişinceye kadar yağ çubuğu seviyesinde hiç azalma olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

161 binde aldım 12 bin km ve 1.5 yıl sonra bakımda yağı değişinceye kadar yağ çubuğu seviyesinde hiç azalma olmadı.

Alıntıları Göster
    bu konuyu gördüğüm iyi oldu bende arabaya kızıp duruyordum. her 10 bin kmde çubuk yarıya düşüyor. 2 lt eksiltiyor. araç lpgli şuan 39 bine yanaştı
  • quote:

km si 155 bin.

Sanırım 10W40 yağ kullanıyorsunuz.Birde tam sentetik 5W40 yağ kullanmayı deneyin bakalım neler oluyor.Benim aracımda 1.4 hdi motor var ve şuan 200 bin kmler civarında.Yaklaşık olarak her 5 bin kmde 1 litre yağ eksiltiyor.İlk başlarda bunun sorun olduğunu düşünmüştüm.Sonra 10W40 yağ denedim ve hiç eksiltme olmadığını gördüm.Şuan aracım yağ eksiltiyor ama içim rahat.Çünkü motorun ve turbonun daha iyi yağlandığını biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

km si 155 bin.

Sanırım 10W40 yağ kullanıyorsunuz.Birde tam sentetik 5W40 yağ kullanmayı deneyin bakalım neler oluyor.Benim aracımda 1.4 hdi motor var ve şuan 200 bin kmler civarında.Yaklaşık olarak her 5 bin kmde 1 litre yağ eksiltiyor.İlk başlarda bunun sorun olduğunu düşünmüştüm.Sonra 10W40 yağ denedim ve hiç eksiltme olmadığını gördüm.Şuan aracım yağ eksiltiyor ama içim rahat.Çünkü motorun ve turbonun daha iyi yağlandığını biliyorum...

Alıntıları Göster
    UZMANTV
    Motor yağı neden eksilir?
    https://www.uzmantv.com/motor-yagi-neden-eksilir

UZMANTV
    Araçlarda motor yağı hangi nedenlerle eksilir?
    https://www.uzmantv.com/araclarda-motor-yagi-hangi-nedenlerle-eksilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 29 Ekim 2012; 12:15:02 >

• Aracim 10-40ta hic eksiltme olmuyordu yani 4.2 lt. koyulunca ortadan biraz fazla oluyor 10000 km degistirirken cubukta ortadan biraz az oluyordu eksilme max 0.2 lt.

Son 2 seferdir 5-40 tam sentetik koyuyorum 15binde degistiriyorum 15 binde yarim litre kadar eksiltiyor. Cikan yag da oldukca temiz cikiyor.

Japon araclari genelde basarilidir yag eksiltmez hatta tabiri caizse motor yag olmasa da gider :D

1000 kmde 1 litre ne demek ya. Arac benzin gibi yag yakar mi.

Ozet olarak bana gore degisim periyodu
    oyunca yag ekleme ihtiyaci duyulmayan araba lar icin kisaca "gram yag eksiltmiyor" denir yoksa hakikaten hic eksilmemesi nadir bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 29 Ekim 2012; 12:23:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.