Şimdi Ara

Yağ eksiltmeyen motor olur mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
72.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    moralinizi bozmak gibi olmasın 96 model 250.000 km de bilmem kaçıncı km den beri lpgli olan 1.6 corolla aracım hiç yağ eksiltmemektedir (eksiltsede ben göremiyorum hani bazı arkadaşlar demişler ya illa eksiltir diye) hatta bundan önce sattığım 95 modeli de öyleydi.
    Motor yapmak var mötör yapmak var aradaki fark bu bence. Ayrıca efsane kolay olunmuyor.
    (not araç hiç rektefiye olmadı)
  • Madem hort olmuş bende yazayım,arkadaşım dizel Toyotasına her 5000Km'de 1Lt yağ ekliyor.
  • Ben de cevap vereyim. Aracımın yağını 9000-10000 km.de bir değiştiriyorum. Ve benim fark edebileceğim bir eksiltme asla olmuyor. Çubuğa gözle bakınca görülen yağ seviyesi hep aynı.(Üstelik LPG'li)
  • 8 yaşında 1.3 multijet doblomuz var. 5000 km de 2litre yağ eksiltti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Üreticiler kendilerini garantiye almak için 1000km/1 LT yağ yakmasını normal olduğunu yazarlar, bu değer ufak araçlarda normal değildir ama hızlı performanslı araçlarda uzun zaman çok sıkışdırınca olabiliyor. Ne Golf de nede Hanımın C230T servis arası (20.000km) yağ eklemedim yanlız benzin canavarında çok sıkışdırırsam uzun zaman 250-300km/s 4-5 bin km 1-1,5LT yağ eksiltiyor yoksa servis arası yağ eklemiyorum, AMG Motorlarında Mercedes 1000km 1-1,5 LT yağ yakmasını normal karşılıyor.

Bu konuya öylesine bakarken gözüm takıldı, 250-300 km /s hız mı yapıyorsunuz ? Nerede yapıyorsunuz bu hızı ? Trafiğe kapalı alandadır umarım ...
    İnsanın canı bu kadar ucuz mu ? O süratle gidecek kadar insanın canından daha önemli ne olabilir ? Ya kontrolü kaybedip aracı vursanız ?
    Ya karşıdan ve ya yandan gelen ve hiç bir sçu olmayan başka bir araca çarpsanız ?
    O araçtaki insanlar ölse ama siz hayatta kalsanız ? ya da onları sakat bıraksanız ? Belki de bebe var karşıdan gelen araçta ?
    Bunları neden düşünmüyorsunuz ?

Sizin canınız ucuzsa bizimkini neden tehlikeye atıyorsunuz ?

Hız tutkunuz varsa gidip rally ye katılın ya da pilot olun , hem kendinize hem de çarpacağınız olası insanlara yazık !!

O süratle kaza yaparsanız araçtan kaç parça çıkaracaklar sizi düşündünüz mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucuko -- 25 Ocak 2013; 3:25:16 >

• Konu biraz hortlamış yağ yakmayan araç olamaz bütün içten yanmalı motorlar yağ eksiltir. Özellikle motoru eskimiş ve performans odaklı araçlarda bu durumla çok karşılaşılır. Araba satma sebeplerinden birtanesidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki en ince yağı kullanmama rağmen (Mobil1 0-30w) 10000 km'de 250 - 300 Gr civarı, eğer 10000 km içinde devirli veya yüksek hızda kullandım çoksa 500 gr'a kadar eksiltiyor. Bu kadar ince yağa ve km'sine rağmen bu kadar az yağ yakan araç tabiki Multijet
  • tofasa ekleyeni biliyorum 250km git 400 gram yağ ekle ben kaputu açmaktan veya yağ eklemekten üşenmem ama en kötü yağın litresi 10-15 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Her motor yağ yakar, yağ yakma oranı segmanların ve sübapların aşınma durumu ile doğru orantılıdır.

peki üstten tek eksantrikliler ?
    mesela fiat palio 1.4 el 8v olan modeller
    bunlarda nasıl durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Her motor yağ yakar, yağ yakma oranı segmanların ve sübapların aşınma durumu ile doğru orantılıdır.

peki üstten tek eksantrikliler ?
    mesela fiat palio 1.4 el 8v olan modeller
    bunlarda nasıl durum.

Sübap lastiklerinde aşınmalar varsa, sübap kenarlarından yanma odasına hafif yağ sızar. Yine segmanlardaki aşınmalar yağ yakmaya neden olur. Motorun DOHC yada SOHC olmasının bu anlamda pek bir etkisi yok. Yağ yakma motor parçalarındaki aşınmalar ile alakalı, aşınma varsa yağ sızıntıları da oluşuyor doğal olarak.
  • 1.3 cdti corsa multijet aracıma yağ kapasitesi 3.2 litre yazmasına rağmen bakımlardan çok nadir 3 litreden fazla yağ koydurdum ve 15000km sonraki bakımlarda da hiç koyduğum yağdan eksik aldığımı hatırlamam. Belirteyim, 65000km boyunca bir kez bile yağ tamamlama ihtiyacı olmadı. dediğim gibi hiç eksiltmedi.Bunda benim kullanış tarzımın da etkisi olduğu kanaatindeyim.
    Saygılarımla
  • Konu hort olacak ama sorunumu paylasayim bilen birisi cevap yazarsa ogrenmis olurum.

Aracim 1.6 atmosferik Cruze ancak motor Astra'da kullanilar ecotec motor. Aracin bakimlarini duzenli yaptirmama ragmen 44500km civarlarinda bayram oncesi kontrolunu yaptirmistim hersey normalken 44700km civarinda motor yatak sardi.

1.piston odasindan kaynaklanan sorundan dolayi motor yatak sardi ve krank miline kadar Opel servisi garantiden degisim yapti.

Bildigim kadariyla motorun yatak sarmasi icin yagsiz kalmasi gerekiyor. Ancak motor yagsiz kalacak sekilde yag eksilttiyse gostergede uyari isigi yakmasi gerekmez miydi? (Olay esnasinda ses disinda herhangi bir farklilik olmadi.)

Olay Temmuz ayinda yasandi ve yasanmasinin nedenini hala bilmiyorum, serviste " su su nedenden dolayi olmus " demedi.

• 240.000 km deki mitsubishi carisma aracım 10w-40 yağda (önerilen) 10.000 de hiç yağ eksiltmiyor yağ nerdeyse ilk günkü gibi duruyordu.lpgsi 180.000 de takılmış
  • konu hort olacak ama

bugune kadar 2001 model golf 1.6 lpgli 110 bin km

2008 model accent era 1.6 lpgli 80 bin km

2009 model kia ria 1.5 crdi dizel 110 bin km 2 yildir bende 5/30 tam sentetik yag kullaniyorum

hicbir aracta gram yag evet gram yag eksilme olmadi ortalama 2 ayda bir yag seviyelerini kontrol ederim gram eksilme olmaz motorlarda cok sukur saat gibiydi...

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansencag

Yağ eksiltmenin motora hiç bir zararı yoktur. Motor yağ eksiltti diye yağ eklemek motora zarar verir.
    Evet kolesterol yapar

• İhmal edilecek kadar az miktarda eksiltmeler olabilir, normaldir.

15.000 Km'de 1 bakım yapıldığında çıkan yağ ve giren yeni yağ kıyaslandığında hacim ve ağırlık açısından aynı olmayacaktır.

Lack of Oil uyarısı veya Service Due uyarısı yanmadığı müddetçe endişe edilmez.

Fakat 1.8 ve 2.0 TFSI ve TSI araçlarda yağ eksiltmeyen araca rastlamak zordur
  • 10 bin km boyunca gayet sakin kullandım gozle gorulur bir eksiltme olmadı. Ama diger bakımdan sonra uzun yola çıktım 180 200 dağ yollarında yüksek devir yokuş yukarı felan bayağı kırbaçladım bir baktım yağ lambası yaktı motorun karakteri ve kullanım tarzı önemli bence

• eksiltmez. kimi motorlar fabrika çıkışından sorunlu mu oluyor nedir eksiltiyor.
  • Japon motorlarinin geneli kayda deger seviyede yag eksiltmez. 19yildir 2 seneyi saymazsan hep japon araclari kullandim daha yag takviyesi yaptigimi hatirlamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanciy

tofasa ekleyeni biliyorum 250km git 400 gram yağ ekle ben kaputu açmaktan veya yağ eklemekten üşenmem ama en kötü yağın litresi 10-15 lira.
    tarih 2013 ama olsun

bizdede 90 model tofaş var boş durmaz heryere gider öyle kolay kolayda yag eksiltmez bahsettigin o tofaşın motor saglıksızdır saglıksız motorlar saglıklı motorlara oranla fazla yag eksiltir...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.