Şimdi Ara

Yağ eksiltmeyen motor olur mu? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
72.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kimiferhat

her araç yağ eksiltir dediğiniz gibi ama çok fazla eksiltmemesi lazım, gram yağ eksiltmedi tabiri de çok az eksiltti yerine kullanılıyor sanıyorum. ayrıca 1000 km de 1 litre yağ eksilmesi çok ciddi sorundur, emin misin öyle yazdığına? eğer bu kadar yağ eksilecekse 3 ayda motorda yağ kalmaz motorda sorun varsa yağ yakıyorsa aşırı yağ yakar, ayrıca motora uygun olmayan yağ konulmuşsa aşırı yağ eksiltmesinin nedeni bu olabilir.
    Merhaba.

Her tarafta aracım şu kadar yağ eksiltiyor diye yazan arkadaşlar var. Acaba eksilen yağ miktarını (mililitre veya santilitre) insanlar nasıl ölçüyor? Yağ çubuğunda çizgilerin karşılık geldiği noktada sayısal değer yok çünkü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Eski seviyesine gelene kadar eklenen yağın hacmini ölçerek ölçüyor.

Ayrıca yağ çubuğunda min-max noktaları arası genelde 1 litre civarıdır, buradan da çıkarım yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder61

Eski seviyesine gelene kadar eklenen yağın hacmini ölçerek ölçüyor.

Ayrıca yağ çubuğunda min-max noktaları arası genelde 1 litre civarıdır, buradan da çıkarım yapılabilir.
    Tahmin ettiğim gibi o zaman hocam tam da. Açıklamanız için teşekkürler. Zira bazı arkadaşlar genelde 100'ün tam katları şeklinde değilde küsüratlı şekilde (örneğin 350-750 ml) ilave ettikleri yağ miktarını ifade ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Ağustos 2018; 21:11:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai Motor Company kullanıcısına yanıt
    sanıyorum ki dizeller istisna.
    servisin yorumuna göre toyota dizellerde genel olarak yağ eksiltme oluyor.
    sorun olarak değil çalışma şekilden kaynaklı diyorlar.

babamda toyota 1.4 d-4d var. gözle görülür şekilde yağ eksiltiyor.
    bakım aralıkları içinde yağ çubuğu maximumdan ortaya kadar iniyor.
    aracı 90 bin km dir kullanıyoruz 90 binde almıştık.
    ilk aldığımızda bunun yarısı kadar eksiltiyordu.
  • bugün tam 10.000 km olmuş yağ değişeli. mobil 5-30 esp var araçta. 1.6 asx araç.

milimetrik hesap yapmaya kalkarsak illa ki azalmıştır yağı, ama çubuk'tan bakınca iki çizginin tam ortasında. ilk doldurttuğumda da o kadardı açıkçası. sadece rengi kararmış yağın o da normal tabi. yağ azaldı uyarısı da yok arabada, sesinde bir şey de yok...

ama mesela babamda d4d corolla vardı, allah ıslah etsin. ne yağ yakardı o araba ya. gösterge panelinden yağ azaldı uyarısını gördüğüm ilk arabadır corolla. üstelik yağ değişeli daha 5-6 bin km olmuşken...
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bir diğer yöntem de arabadan çıkan yağı ölçmek. Karterden boşalan yağı boş yağ bidonuna geri koyarsınız. O bidonların kenarında litre çizgileri var. İnternet üzerinden yağ filtresinin ne kadar yağ tutacağını da öğrenirseniz nokta atışı bulursunuz yağ tüketimini.
    Tabii önceki bakımda tam olarak ne kadar yağ koyulduğunu bilmeniz gerekiyor.
  • Bakımlı ve kondisyonu iyi durumda olan DV4TD kodlu motor (1.4 hdi 70 hp) yağ eksiltmesi görülmemektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

sanıyorum ki dizeller istisna.
    servisin yorumuna göre toyota dizellerde genel olarak yağ eksiltme oluyor.
    sorun olarak değil çalışma şekilden kaynaklı diyorlar.

babamda toyota 1.4 d-4d var. gözle görülür şekilde yağ eksiltiyor.
    bakım aralıkları içinde yağ çubuğu maximumdan ortaya kadar iniyor.
    aracı 90 bin km dir kullanıyoruz 90 binde almıştık.
    ilk aldığımızda bunun yarısı kadar eksiltiyordu.
    Bir yerde okumustum doğru mu bilmiyorum

corolladaki 1.4dizel motor bloğu psanin (peugeot,citroen) ve bu motor 68bg gücünde, toyota 90-95 bg gücüne cıkarttıgı için motor zamanla segman yiyor ve yağ yakmaya baslıyor

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    araç şu an 190 bine geldi büyük bir performans kaybı yok görünüyor. ama bu yağ bir yerlere gidiyor sonuçta
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım 2011 yılında aldığı sıfır 1.4 dizel Auris'i 2013 yılında yağ eksiltmesi nedeniyle uzun uğraşlar sonunda iade etmişti. Bu motorda yağ eksiltme kronik bir sorun bilginiz olsun.
  • Misal yillar once bildin bir uzun donem testi vardi.Getz icin.

Pistonlar ve segmanlar toleranslarin en dusugunde idi demonte edildikten sonra.Buna karsi gomlekler ise en ust sinirlarda imal edilmislerdi.

Sonucta arac hesaplamalar sonucu istenmeyen bir yag tuketimine ulasmisti.

Bir cok arac bilinmeyen sekilde bu uretim kalitesi sonucu yag tuketimi yapiyor olma ihtimali yuksek ki bu ispatlanmis bir durum.

• 1,3 multijet doblo var 140 binde almıştım her yağ değişiminde 5/40 4 litrelik castrol alıyorum 3,2 sini motora 0,8 litresi artıyo 3 defa aracın yağını değiştirdim. şuan artan yağlardan 3,2 litre yağ evde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.