Şimdi Ara

Yağ Lambası 2-3 saniye sonra sönüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2009 1.3 corsa D. 180.000 km’de CDTİ motor son bakımı yetkili serviste yaptırdım daha diğer bakıma 6bin km var. Önceden aracı çalıştırdığımda yağ lambası hemen sönüyordu son 3-4 gündür bu sorun var. Sizce neden olabilir? Yağ pompasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama daha önce başına gelen vardır belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 15 Mart 2020; 21:16:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağ seviyesi normal mi

• Doğrudur hocam normal. Motor soğukken kontrol ettim bir problem görünmüyor

• Yağ müşüründe bir kaçak olabilir mi? Aynı motor değil ama corsa d 1.4 benzinli araçta müşür yağ kaçırmaya başlamıştı Allahtan erken farkettik. Belki kaçırma vs olup yeterli basınca ulaşması zaman alıyordur. Sadece bir fikir olarak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkıntı yapacak bir durum yok hocam sönüyorsa problem yapmayın.

• Usta 10w40 yağ koymuş olabilir mi?
    Yada yan sanayi yağ filitresi?

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Usta 10w40 yağ koymuş olabilir mi?
    Yada yan sanayi yağ filitresi?
    Hocam Gm marka 5-30 yağ konuldu bakımı yetkili serviste yaptırdığım için yağ filtresini orijinal koyduklarını düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önceki multijet aracimda başıma geldi usta yansanayi filitre veya yanlış yağ konuldugunda yapar dedi filitreyi değiştirdik sorun ortadan kalktı

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora1608

Önceki multijet aracimda başıma geldi usta yansanayi filitre veya yanlış yağ konuldugunda yapar dedi filitreyi değiştirdik sorun ortadan kalktı
    Bildiğim kadarıyla bizim 1.3 CDTI motorla multijet motorlar aynı fabrikadan çıkıyor. Sorunda aynıdır umarım yağ pompasından olmasında.. Yeni bir 5-30 yağ ve yağ filtresi alayım ben belki yağ erken eskimiş, filtre tıkanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

Hocam Gm marka 5-30 yağ konuldu bakımı yetkili serviste yaptırdığım için yağ filtresini orijinal koyduklarını düşünüyorum

Alıntıları Göster
    servis 10w40 koymuş olabilir mi ?
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Sanmam hocam. Ha koyarken yanlarında değildim ama verdikleri kağıtta 5w30 koyduklarını yazıyordu. Bide kışı geçirdim hiçbirşey olmadı havalar ısındı şimdi. 10w40 yağ koymuş olsalar bu soğuklarda kendini belli etmez miydi?

• Bende de öyle calistiktirdaktan birkaç saniye sonra sonuyor arabayı bakim dan yeni çıkardım bir sorun olsa görünürdü diye düşünüyorum

• Yağ pompası doğru tespit pompa ne zaman değişti ve zincir? Zincir de yapabilir eğer gevşeme uzama v.s varsa sonucta zincirin dönmesi ile yağ basıyor bizim müşterile çok aksattığı için yatak sardı 2 kişiden başıma geldi dikkat edin derim.
  • Bakım yapıldıktan sonra araç kaç km yol aldı.

Kısa mesafe mi kullanıyorsunuz.
  • Eğimli yerlere park edince de yapabilir.
  • altrea kullanıcısına yanıt
    3-4 bin km oldu evet genelde kısa mesafe kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemo94

3-4 bin km oldu evet genelde kısa mesafe kullanıyorum
    Aracı hemen çalıştırıp hareket etmeyin birkaç dk rolantide çalışsın yağlama yapsın.Yağ bu km de pek bozulmaz

şehir dışında sabit 2500dk ile yaklaşık yarım saat kadar yol alabilirmisiniz.
    Bunu yaparsanız farklılık göreceksiniz.

Dizel araç kısa mesafe kullanmaya uygun değil
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun hocam bende biliyorum ama dizel almış bulunduk işte :) hareket etmeden önce de istop etmeden önce de bi sigara yakar yağlamasını beklerim. Bildiğim kadarı ile uzun mesafe sonra direk kontağı kapatmak turboya zarar veriyormuş. Dediğiniz şeyi en kısa zamanda deneyeceğim. Partikül temizliği için mi önerdiniz bunu? Bide şunu farkettim şimdi aracı çalıştırıp rölantide bir süre bekledikten sonra kapatıp tekrar açtığımda lamba hemen söndü. Motorun soğuk/sıcak olması da farkettiriyor bu durumu.

• Cemo94 kullanıcısına yanıt
    Partikül değilde motorin yandıktan sonra karbon oluşur dizel araçlar bunu kısa mesafede atamazlar ve motor kirlenmeye başlar bunu temizlemek için aracı kısa süre kullananlar şehir dışında bir müddet sabit devirde yaklaşık 25*35dk kullanılması gerekiyor.
  • Konu hortlayacak belki ama; kullanım kitapçığında şöyle birşey buldum. Belki de normaldir bu durum çünkü kitapçıkta motor çalışır çalışmaz sönmesi lazım demiyor çalıştıktan sonra kısa bir süre sonra söner diyor. Daha önce motor çalışır çalışmaz sönüyordu gerçi ama..

Yağ Lambası 2-3 saniye sonra sönüyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.