slm arkadaşlar benim kangoo 1.9drn 160 bin km de araçım var sorunum sabahları araçı çalıştırdığımda 4-5 sn de yağ lambası sönüyor dizel olduğu için 1 dakika rölantide çalıştırıyorum ama araçı hareket ettirdiğimde yani devir yükselince yağ lambası yanmaya başlıyor gazı kestiğimde lamba geçte olsa sönüyor motor sıcaklığı yükselinceye kadar bu iş devam ediyor bunun nedeni nedir bana bi yardım edin bu arada yağ müşiri orjinali ile değiştirdim olmadı yağ ve yağ filtresi değiştirdim olmadı yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler
yAĞ basıncı düşük yağ pompasından olabilir , önemli bir sorun üstüne düşmekte fayda var
yağlamada eksiklik var eğer elektriksel bir arıza yoksa yağ viskositesi yüksek olabilir. hangi yağ kullnıyorsunuz . yağ motor sıcaklığı yükselince incelir. Bu konuda dikkatili olmanız lazımmotor aşınmaları ilk dakikalarda olur hele lamba yanıyorsa yağlama yok veya yağ basıncı düşük demektir
ilk başta elf 10 40 kullanıyordum dün de yağ değişiminde castrol magnatec dizel 10-40 koydum ewet en son olarak pompa değişimi kaldı vezir arkadaşım elektiriksel sorunlar ne olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: aksu32
ilk başta elf 10 40 kullanıyordum dün de yağ değişiminde castrol magnatec dizel 10-40 koydum ewet en son olarak pompa değişimi kaldı vezir arkadaşım elektiriksel sorunlar ne olabilir
mesela yağ basıcını ölçen sensor (müşür de diyorlar) arızalı olabilir . yağ viskositesi tam sentetik olursa daha akışkan olacağı için lamba daha zor yanabilir. Ayrıca yağ filtesi olarak da orjinal olanını tavsiye ederim. Bazı yan sanayi yağ filtreleri yağı zor geçirdiği için lambayı yakabiliyor.
Ancak herşeyden öenmlisi lamba araç devri düşükken mi yanıyor yoksa devir 1000 devrin üsütünde de yanıyor mu burası önemlidir. Bütün araçlarımızda rölanti devri çok düşük seçilirse veya buna bir neden olursa ki LPG li araçlarda sıkça olmaktadır, devir düşmesini lamba yanmasoı izlerç yani yağlama yetersiz demektir ve devirin yükseltilmesi gerekir.
Ama devir yüksek olmasına rağmen lamba yanıyorda yağ pompası ya yağı basamaıyorveya yağın geçişini birşeyler engelliyor demektir. engel denince ilk başta yağın kendisi soğukken akmak istemiz bu bir engeldir. Isındıkça incelir. Bunun dışındaki nedenler de vardır ve etraflıca araştırmak gerekir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme