Bildirim
Yağ Seçimi Hakkında..
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
1 Misafir - 1 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Arkadaşım aracına hangi viskozitede yağ koyacağını öğrenmek istiyorsan kataloğuna bak ya da YETKİLİ SERVİSİNE sor. Muhtemelen aracının yağı 10W - 40 olacaktır. Eğer aracında yağ eksiltme yüksek miktarda değilse bu yağa bağlı kal. Bunun dışında kullanacağın yağ 5w - 40, 15w - 40 olur...eğer tavsiye edilen yağ 10w - 40 ise.....Dediğim gibi muhtemelen tavsiye edilen yağlar 10w-40,15W-40 olacaktır. Tabi tam sentetik 5w-30 da olabilir. Dediğim gibi kataloğuna bak. Gerçi kataloglarda bazı durumlarda yalnış yazıyorlar. Mesela benim aracıma önerilen 10w-40,15w-40 ama yalnışlıkla 20w-50 yazmışlar. .......................
Eğer 10W-40,15w-40,5w-40 gibi yağlar öneriliyor ise Castrol Magnatec vardır 10w-40...hem dizellere, hem benzinlilere kullanılan yağ süper bi yağ........bi de beraberinde yağı değiştirirken, yağ filtresini, hava filtresini, bujilerini, yakıt filtreni de değiştir. Bi de kullanım şartlarına uymak kaydı ile Bor Power ya da 444 ekle...süper olur.
quote:
Orijinalden alıntı: By_Tuncay
Arkadaşlar 2006 model Peugeot 206 HDI (dizel 30.000km de ) için motor yağı seçimi ne olmalıdır.
Ben CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W-40 düşünüyorum uygunmudur.???
Ömümüz kış olduğu için motora kalınmi gelirmi?? Ortalama 6 ayda 10.000km yol yapıyorum. İstanbulda ikame ediyorum.
Saygılar.....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X