Şimdi Ara

yağ yakma opel astra f kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım opel astra 1997 model 1,6 motor 16 walf 260.000 binde aracımın egzozundan mavi duman eksık olmuyor hatta bazen aracımı kuru bır zeminde durdurum motor sıcakken limitör'e sokuyorum egzozun üflediği yer bayabı ıslanıyor yağ kontrolunu aracımı ıstop ettıkden on dakıka sonra yada sabah çalıştırmadan önce düz bir zeminde bırakmış isem yağ çubuğunu çekerek kontrol ediyorum gün geçtikce eksildiğini fark ediyorum benim ustam aracın segman istiyor diyor çekişte problem yok maşallah çok iy gidiyor üflemede yok şimdi ben bu işlerden pek anlamam segman attrsam ömrü ne kadar olur bu şekılde bınsem sonuç ne olur motoru komple yaptırmak la segman attırmak arasında çok fark varmıdır malıyet olarak...ben diyorum ki bana göre bu motor az çok gittiş öyle böyle gıdıyor ben buna bıne bıldığım kadar bıneyım nerde sıfırlanırsa orda ustaya götürür komple motor yaptırırım yanlışmı düşünüyorum bilemedim...

• o yasda o km de aracin yag yakmasi eksiltmewi normaldir eksildikce ekliyeceksiniz yada sanzuman motor elden gececek

2 sene once bizim emektar vectra ya baya agir bi bakim yapildi sizinsgibi yag eksiltme vs vardi suan yok cok sukur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakan arabanın performansı düşmez, aksine arttığı bile hissedilebilir. Çünkü benzinle birlikte ekstradan yağ da yanar. Eğer pistonlar iyi durumdaysa, gömlekler v.b aşınmamış haldeyse sadece pistonların etrafındaki segmanların değiştirilmesi yağ yakmayı çözer.
  • Ne kadar istiyor sekman atmaya?

Eğer binmeye devam edeceksen yaptır tabi ki.
  • Eğer çok sorun olmuyoaa öyle kullanın ama illa yakmasın diyosan mobil 1 10w-60 yağ koy yak yakan ve eski motorlar için bi yağdır eskiltmeyi azaltır.

• quote:

Orijinalden alıntı: samsunluuu55

o yasda o km de aracin yag yakmasi eksiltmewi normaldir eksildikce ekliyeceksiniz yada sanzuman motor elden gececek

2 sene once bizim emektar vectra ya baya agir bi bakim yapildi sizinsgibi yag eksiltme vs vardi suan yok cok sukur

vectra kac hangi motor ve ne islemler yapildi?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Yağ yakan arabanın performansı düşmez, aksine arttığı bile hissedilebilir. Çünkü benzinle birlikte ekstradan yağ da yanar. Eğer pistonlar iyi durumdaysa, gömlekler v.b aşınmamış haldeyse sadece pistonların etrafındaki segmanların değiştirilmesi yağ yakmayı çözer.

Kesinlikle doğru bende bunu yazacaktım yağ yakan araç deli gider ustanız doğru söylemiş en azından motorun açılıp durumunun ne olduğuna bakmak gerekir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C kasa Opel vectra yağ Eksiltme
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: samsunluuu55

o yasda o km de aracin yag yakmasi eksiltmewi normaldir eksildikce ekliyeceksiniz yada sanzuman motor elden gececek

vectra kac hangi motor ve ne islemler yapildi?

1995 model 1.8 s karbirotorlu

sanzuman ve motorda yipranan omru dolmus parcalar degisti

tam ayrintili bnilmiyorum 100 bin km daha garanti verdi usta

triger seti balata baski vs vs sekman da degisti sanirim baya da para tutmustu

• şuanki durum ustanın söylediği 1500 lira ama kapak açılınca usta araya başka şeyler şıkıştırır dıye korkuyorum ve segmen atılınca ömrü ne kadar olur acaba???
  • düzgün bakılmışsa 260bin hiçbişey değil, iyi bakmadınız sanırım, ne kadar yağ yaktığı da önemli
  • tanjugenç T kullanıcısına yanıt
    10w-60 yağ koyun bir süre daha idare edin o yağı yakamaz zaten eski motorlar içindir.
  • tanjugenç T kullanıcısına yanıt
    Segman atmak zaten yeniden motor yapmak demek. Segmanlar eskidiği veya aşındığı için segman boşluklarından kaçırıyor.

Motor yaptırmak şart , segman açmak da eşittir motor yapmak demektir. Motor açıldıktan sonra duruma göre subap değişimi yapmak da uygundur. Üst kapak , rektefiye işlemleri ve ustanın el işçiliği, bir de malzeme paraları. minimum 1500-2000 TL' bir işi var.

Eğer usta ustaysa, işçiliği iyiyse (opel motorlarının işçiliği biraz zordur) hiçbir sorun olmadan gönül rahatlığı ile senelerce binebilirsiniz..

10-60 yağlar geçici çözüm sağlamaktan başka bir işlem yapmaz, e tabii 10 60 yağ da durumu kurtaramayabilir o da diğer ihtimal.

aracı satmayı düşünmüyorsanız (ki bu haliyle biraz zor satılır) bence motoru yaptırıp gönül rahatlığı ile binmek güzel bir seçenek olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.