Şimdi Ara

Yağmur Kaydırıcı Rezaleti!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
51.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • autokit markası rezaletin rezaleti gibi bişey. Asla asla ve asla almayın, elimde olsa üst konu yapıp milleti uyarmak bile isterim. Az küfretmedim ben camımı maf etmişti eski aracımda. Satarken bile 1 sene sonra hala kireç izi gibi damla izleri duruyordu. Carpex bulamamış bundan almıştım almaz olaydım.

Yeni aracımda carpex kullanıyorum çok memnunum 2 ay falan gidiyor. Tabi daha iyi markalar da var nekadar ekmek okadar köfte.

Yağmur kaydırıcının çalışma mantığı her yüzeyin bir sürtünme direnci vardır bu sürtüme direncini de yüzeylerdeki ufak nano boşluklar oluşturur. Bu boşluklar dolduğu zaman yüzey pürüzssüz olur ve su damlası gibi damlaların tutunacak yerleri kalmaz. O nano zerreler camda nekadar uzun süre kalıyorsa o ürün de okadar kalitelidir.

Hatta sırf nano kaplama var komple arabayı ve içini kaplıyorlar çok uzun ömürlü ve döşemeler dahil arabanın hiç bir yeri leke tutmuyor uzun süre :)

Uzun lafın kısası alacaksanız ucuz olarak carpex alın başka marka almayın. Bütçeniz müsaitse daha pahalı ürünleri tercih edebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yahu çoğu kişi Carpex ten memnun kalmış ama ben hiç memnun kalmadım.O rezil AUTOKIT bile daha iyi su iticiliğine sahip.Hatta bir hızlı cila olan atas hydrorep uyguluyorum cama carpexten daha iyi iş görüyor.Yağmur kaydırıcı olarak 2. sınıf ürünlere bakmam bir daha gidip aquapel gibi ürünlere bakacağım.
  • her konuda olduğu gibi bundada ucuza kaçmamak lazım..
  • Büyük uçaklarda (rain repellent) denen bir sistem var,sistemin mantığı otomobillerdeki ile aynı,camın yüzeyine bir sıvı püskürtüyor,otomobillerdeki ile aynı kalitede değil,çok daha üst düzeyde bir ürün ve çok daha yoğun,çıkartması çok zordur,kendi aracımda gerek duymadığım için denemedim fakat şu bilgiyi paylaşmak isterim,uçaklarda bu sıvıyı camdan çıkartan tek şey (elma suyu),evet bildiğimiz içmelik elma suyu,sirke o bu falan değil,başka hiçbirşey işe yaramıyor,uçaklardaki bu sıvı çok daha yoğun ve bunu çıkartabiliyorsa tahminimce otomobillerdekini çok daha kolay çıkartacaktır,edindiğim bilgilere göre bu yağmur kaydırıcı yanlış uygulanırsa camda felaketler oluşturuyormuş,eğer böyle bir sonuç elde ederseniz kesinlikle elma suyunu deneyin ve sonuçlarıda paylaşın.iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.cagatay -- 6 Kasım 2012; 23:07:38 >
  • Yok ağmur kaydı kaymadı :) eski usul iyidir arakadaslar.. Silecekten vazgeçmeyin..Yazık paralarınıza
  • yanlış hatırlamıyorsam çbs marka da oldukça iyiydi. hatta yağmur başlamışken camlara bir kaç fıs sıkıp silecekle sildikten sonra hemen görevini yapmaya başlıyordu. Ama markanın çbs mi carpex mi olduğunu tam hatırlamıyorum. uzun zaman önce kullanmıştım iyiydi.

Ekleme: Hepsiburada dan almıştım. eski siparişlerime bakarak hangi marka olduğunu buldum. 2009 yılında almışım. 4.60 tl ye. Marka çbs. Şimdi aynı 9 küsür tl olmuş. Ama iş görüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 6 Kasım 2012; 23:41:11 >
  • ben kullanıyorum hiçte öyle değil ama!!!!!!!!!!!
    cam once guzelce temızlenır pütür,pürüz sıvı ,kalmaz
    sonra sprey yedirilir.
    daha sonra güzel bir kagıt pecete ile o yağımsı dediğin tabaka ovalanır sankı cam cilalıyormussun gibi daha sonra mukkemmel parlayan bir ön camınız olur.
    ve yagmur değil sel götürse banamısın demez.
    özellikle 70 km civarı hızlarda ahmak ıslatan yagmurda ılerlerken sankı uzayda göktaşlararının arasında ilerliyormussun gibi oluyor :)
    izlemeye dalıp kaza yapma olasılıgı yuksek :)
  • her üründe olduğu gibi bunların da kaliteli ve kalitesizleri var, yukarıdaki mesajlardan da görüldüğü gibi memnun kalan kullanıcı sayısı da epey fazla
  • geçen yıl tekzen den almıştım birkaç kere sürdüm etkisi geçene kadar iyi fakat 8-9 aydır sürmüyorum ön camda silgeçler silerken sanki yağ gibi acayip bi tabaka görünüyor, yapmadığım şey kalmadı, camı eski haline birtürlü getiremedim
  • Yahu Autokit antifrizli cam suyu aldım suyla karıştırıp cam suyu yapıyorum.Amma olumsuz yorum yapılmış cam suyundan bişey olmaz herhalde:)
  • Bende geçen gün REAL marketten bu ucuz 3-4 liralık yapmur kaydırıcıdan alıp ön ve arka cama uyguladım aynı şeyde benim başıma geldi!!!

Ön ve arka camım bulutlanmış gibi beyaz ve lekeler var!! inşallah çıkar!!
  • Bir arkadasım sayesinde Guex marka su kaydırıci aldım. Kendisi uyguladı cok memnun kalmış. Bende simdi evde dusakabine uyguladım güzel duruyor. Su ciseleyen yağmur dursun ardından arabalara da uygulayacağım. Daha onceden sonax'ta uygulama yaptırmıştım. Bu sefer kendim uygulayacağım. Bakalım bu Guex marka nasılmış? Deneyip deneyimlerimi aktaracağım. Hepsiburadada 500 ml. 8 liraymis galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucuz ürünlerden yağlardan wax lardan kaçının derim, hem etkisi kısa hem de çok verimsiz. ben yaklaşık 6 ay önce kullandım nasiol nano yağmur kaydırıcıyı. gerçekten güzel tavsiye ederim. nanolife, guex hele hele 3-5 liralık ucuzlar camı mahvediyor. epey bi ürün denedim daha önce. zaten forumlarda yağmur kaydırıcılarla alakalı epey test var. forumboyakoruma da epey video bulabilirsiniz. almadan biraz araştırmak lazım.

bir iki video:
    http://www.youtube.com/watch?v=yghMGnD3yAE

http://www.youtube.com/watch?v=iKY9yjy4m8k -gtechniq ile kıyaslama

http://www.youtube.com/watch?v=CjUXkaHsMCo yağmurlu havada sürüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslamacia -- 5 Şubat 2013; 23:35:38 >

• Tam yağmur zamanı geldi. Bu nano life ı nerede buluruz? Veya kaliteli benzer ürünleri. Hort yapmış gibi oldum ama ben kesinlikle iyi bir yağmur kaydırıcı almak istiyorum.
  • Yağmur kaydırıcı ürünler 2 ye ayrılır.
    1 - Silikonlu kaplamalar
    2 - Nano kaplamalar

Silikonlu kaplamalar sadece yağmuru kaydırır. Ancak tazyikli suya ve silecek çalışmasına karşı dayanıksızdır.
    Bu sebeple her yağmurda yeniden kullanmanız gerekir. Ambalajları da o yüzden 200 ml den 500 ml ye kadar
    çıkar ve ucuz ürünlerdir.
    Nano Yağmur Kaydırıcılar ise yağmuru kaydırdıkları gibi, camı kireç, sinek-böcek, yağ gibi bir çok etkiye karşı koruma altına alır.
    Bu dış etkilerin camın içine nüfuz etmesini önler ve kolay temizlenmelerini sağlar. Ayrıca kış şartlarında buzun dahi cama yapışmasına
    engel olur. Buzu kazımak yerine kenarından tutup camın üzerinden alır atarsınız. 50 ml ile bir aracın tüm camlarını kaplayabilirsiniz,
    hatta 10-15 ml si de artar. Fiyatları da diğer ürünlere göre biraz daha pahalı sayılabilir.

Bu forumda ismi geçen markalardan bir tanesi, piyasada satılan nano ürünlerden ise 2 ayrı markanın sahibi olan bir şirketin
    yöneticisi olarak bu foruma yazma nedenim ise bir markayı (belki de kendi markası) öne çıkartmak isteyen arkadaşların
    ne yazık ki başka markalara "tü kaka" diyerek kötülemeleridir.

Kendi markamın ismini yazmıyorum. Çünkü buna gerek görmüyorum.
    Hatta sizlere gerçekten "nano yağmur kaydırıcı" olan tüm markaları kullanmanızı
    tavsiye ediyorum. Ama lütfen bu ürünleri uygularken biraz sabırlı olun ve
    kullanma talimatlarını anlayana kadar okuduktan sonra uygulama safhasına geçin.
    Aksi takdirde camlarınız da lekelenmeler oluşabilir ya da ürün söylendiği gibi 1 yılda değil
    2-3 ay sonra etkisini yitirebilir.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: vialli

Yağmur kaydırıcı ürünler 2 ye ayrılır.
    1 - Silikonlu kaplamalar
    2 - Nano kaplamalar

Silikonlu kaplamalar sadece yağmuru kaydırır. Ancak tazyikli suya ve silecek çalışmasına karşı dayanıksızdır.
    Bu sebeple her yağmurda yeniden kullanmanız gerekir. Ambalajları da o yüzden 200 ml den 500 ml ye kadar
    Nano Yağmur Kaydırıcılar ise yağmuru kaydırdıkları gibi, camı kireç, sinek-böcek, yağ gibi bir çok etkiye karşı koruma altına alır.
    Bu dış etkilerin camın içine nüfuz etmesini önler ve kolay temizlenmelerini sağlar. Ayrıca kış şartlarında buzun dahi cama yapışmasına
    engel olur. Buzu kazımak yerine kenarından tutup camın üzerinden alır atarsınız. 50 ml ile bir aracın tüm camlarını kaplayabilirsiniz,
    hatta 10-15 ml si de artar. Fiyatları da diğer ürünlere göre biraz daha pahalı sayılabilir.

Bu forumda ismi geçen markalardan bir tanesi, piyasada satılan nano ürünlerden ise 2 ayrı markanın sahibi olan bir şirketin
    yöneticisi olarak bu foruma yazma nedenim ise bir markayı (belki de kendi markası) öne çıkartmak isteyen arkadaşların

Aksi takdirde camlarınız da lekelenmeler oluşabilir ya da ürün söylendiği gibi 1 yılda değil

Saygılar...

http://www.kliksa.com/urun/nasiol-glasshield-nano-2-yil-yagmur-kaydirici-cam-koruma-09n030/901774532
    kardeş bu ürün nasıl sizce? veya önerinizi pm atarsanız..

• benim araca da servis uygulamış, cam temizlenmiyor. kendiliğinden ne zaman etkisini yitirir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Kalitesiz buğu çözücü de benim başıma bela olmuştu. Bu tip ürünleri ya iyisini almalı ya da hiç bulaşmamalı...

Aynen, lanet bi buğu öğleyici sıkmıştım ön cama içten, o iğrenç yağ gibi tabaka camı silmeme rağmen geçmek bilmedi günlerce, buğu önlediği falan da yoktu. Marka çok önemli burda. Kendini kanıtlamış markalardan başkasına itibar etmeyin, hele ki markette 5tl altına satılan dandik ürünlerden koşarak kaçın... Bi kez fiat yetkili servisinden bakım sonrası buğu önleyici hediye etmişlerdi, markasını hatırlamıyorum o baya güzeldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4810

quote:

Orijinalden alıntı: vialli

Yağmur kaydırıcı ürünler 2 ye ayrılır.
    1 - Silikonlu kaplamalar
    2 - Nano kaplamalar

Saygılar...

http://www.kliksa.com/urun/nasiol-glasshield-nano-2-yil-yagmur-kaydirici-cam-koruma-09n030/901774532

Alıntıları Göster

Nasiol gayet güzel bir ürün olmasının yanı sıra aynı zamanda yerli üretim olması sebebiyle de desteği hakeden bir markadır.
    Kendileriyle güzel bir rekabetimiz vardır... Ama yine de çalışmalarını takdir ettiğim arkadaşlardır.

• bu tarz ürünleri camınızdan temizlemek isterseniz suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu ilave edin ve camınızı ovarak temizlemeyi deneyin.
    Ya da polisaj makinasıyla uygulanma şartıyla ve profesyonel çizik giderici bir ürün kullanarak temizleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.