Şimdi Ara

Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
0
Favori
37.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçende arkadaşla gittik baya komikti, Cem Yılmaz ın olduğu yerde zaten hiç gülmeyen tebessüm eder.Film biraz uzun olmuş.Daha iyi olabilirmiş sanki devamıda gelcek heralde bekliyoruz sabırsızlıkla.
  • evet jack danyel esprisi çok ince bi espri olmuş :) bütün film boyunca ortada dolaştı gereksiz yere.
  • İşin yoksa 10 dk. ara
  • içeridekileri duymadınmı bıyığı var dediler
    olsun benimde var
  • Bence böyle bir hikaye ye böyle bir mekana vs.. göre cok az bir bütçe ayrılmış
    daha az küfür daha fazla ince espri (bknz gora)ile daha güzel bir film elde edilebilirmiş bence
    yada film sırf komedi degil de baska unsurları da içeren türde cekilebilirmiş(hersey cok guzel olacak misali)
    notum 6.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanamichi -- 14 Ocak 2010; 18:14:46 >
  • filme ilgi bitti galiba?
  • bir dakika önce bitti

arogdan sonra hiç birşey beklemeden izlediğim için hayal kırıklığı olmadı. aslında cem yılmazın filmlerinden çok sanatsal birşey beklememek lazım. tabi ki cem yılmaz yine de filme benzer film yapmaya çaba gösteriyor hakkını yemeyelim.

filme gelirsek; bir kere girişi zayıf olmuş. uyduruk bir hikaye anlatma klişesi ile olaya damdan düşer gibi giriliyor. film 2 tane osmanlı memurunun padişahın hediyesini amerikan başkanına götürürken onu çaldırması ve geri alırken yaşadıkları maceralar etrafında dolaşıyor. tür absürd komedi olduğu için bazı ufak senaryo çarpıklıkları olabiliyor ama hikaye bütünlüğünü bozacak birşey yok.

ilk bir saat gerçekten sıkıcı. adamı çok baymıyor ama tür absürd komedi olunca insan da güldürecek birşey bekliyor haliyle. malesef sırıtma seviyesini geçemiyor.

filmin kalanı biraz güldürmeyi başarıyor. güzel espriler az da olsa var. genelde 4-5 kişinin etrafında dönen bir filmden zaten çok da birşey çıkartmak mümkün değil. yanlız şunu da belirtmek gerekir şu "chuck" esprisi çok çocukça olmuş ve çok uzatılmış.

oyuncu seçimleri iyi değil. bu kadro ancak bütün işi cem yılmaz sırtladığı zaman iş yapar ki burada yük 2 ye bölünmüş ve ilk bir saattan sonra 4e bölünüyor. yine de kızılderili karakteri dışında vasat bir performans yok denebilir ki bu da çok zor br rol aslında.

küfürler hardcore seviyede ama abartılmamış hatta çoğu, bayanları bile güldürebiliyor. 12 yaşında çocukla izlenecek gibi de değil ama. espri anlayışı gora'yı mumla aratıyor. ince espri ince espiri diye yırtınmalara da takılmayın o "ince" espirilerin neredeyse tamamı alabildiğine kalın. bilmiyorum anlatabildim mi !

filmde milliyetçilik unsurları iyi kullanılmış. duygu sömürme seviyesine yakın biyerde ama orda frenlemiş.

son söz: iyi birşey yapılmaya çalışılan amatörce bir girişim

notum 6 (Gora 8, Arog 5.5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 16 Ocak 2010; 15:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

cam rip çıkmış

dünyanın en muhteşem filmini camrip izlesen nefret edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paranoi

Cem Yılmaz ı çok seven biri olarak bugün filme gittim
    o Neyapsa iyi yapar şeklinde en azından samimi yapar diye düşünen biriyim ve şunu söyleyebilirim filmde çok sıkıldım hatta kendime inanamadım ve filmde bi ara çıkacaktım,sebeplerine gelince tabiki zevkler ve renkler tartışılır ama filmin konusu bir film konusu olabilecek iken skeçler için filmlikten uzaklaştırılmış ve sürekli deyim yerindeyse ince esprilerle zeka ölçüm testine dönüştürülmüş,tamam zeki bir insan Cem Yılmaz ama bence diğerlerinden farkını ortaya koymak için eteğindeki bütün taşları dökme çabasında,evet çok komik yerler var ama filmle bağdaştırmak bazen zor oluyor espri güzel bile olsa filmi filmlikten çıkarıyor,bence Cem Yılmaz senaryo yazmak konusunda eksik yurtdışına gidip bu açığını kapatırsa daha iyi işler yapabilir,oyunculuğunu çok seviyorum CEm Yılmaz ın bence dünya çağında bir karakter oyuncusu olabilir ama herşeyi yapma isteği onu ve dolayısıyla filmleri hep eksik bırakıyor.Bu yüzden bence Her şey çok güzel olacak hala en güzel filmi Cem Yılmaz ın, eleştirilere gözünü kapatsa ve hırs yapmadan film işini daha ciddiye alsa tadından yenmez filmleri olacağına emin olduğum Cem Yılmaz ı yinede Türk sinemasına katkılarından ve her ne olursa olsun kalite arayışından ötürü takdir ediyorum.Herkes onun yarısı kadar olsa çok daha iyi olur herşey..
    Filme notum 10/4

her kelimesine katılıyorum.yarı olmasa uyanmıcaktım.yarı sonrası biraz iyiydi işte.bana göre en kötü filmiydi.1 arog,2 gora

• AROG dan sonra bu film e gitmeme karari almistim iyide yapmisim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wikican

Büyük hayal kırıklığı yaşadım.
    Cem Yılmaz Beni şaşırttı.

Gösterilerinde bizi gülme krizlerine sokabilen Cem Yılmaz, malesef sinema sektöründe "o" kadar başarılı olmadığını bir kez daha gösterdi.
    Gora ile iyi başlayan sinema sektöründeki Cem, "bana göre" sinemada komedi dalında malesef aşağıya doğru bir seyir izliyor. İlk film 80 aldıysa ikincisi 70 bu 60 diye devam ediyor.

Cem Yılmaz hemen kızmasın, söylüyeyim film Macera dalında olsa idi fazlaca gülememiş olmamdan dolayı bu kadar eleştirmezdim diyemem zira o dala atlamaya kalkarsa senaryonun oldukça zayıf olduğunu söylemem gerek, geriye bir tek şey kalıyor bu filmde aradığımız gülüp eğlenmek, gülmekten çenemizin ağrıması, karnımıza kramplar girmesini beklemek; ama bunu da bulamadık.

Heheh, fena değildi deyip geldiğimiz gibi salondan uzaklaştık. Böyle olduğunu bilsem evde DVD sini izlemeyi tercih ederdim söylüyeyim.

Hemen altını çizmek istiyorum kısıtlı imkanlarla, bir Türk filmi olarak gerçekten güzel bir sinema idi. Yani bu tabancalar tahta mı? Nerden bulmuşlar bu atları eşek mi bunlar, kowboylar böyle ata biner mi? burası gerçekten bir kasaba mı? Bu me biçim kıyafet vs. sorularını hiç sordurtmadı. Tebrik ediyorum gerçekten masraf edilmiş emek sarfedilmiş. Dekordan, kostümlere kadar gerçekten emek var ve bu farkediliyor, çakma kızılderili, çakma kowboy, çakma kasaba felan yoktu.

Filmde 2 başrılı oyuncu vardı. Cem ve Şerif Zafer Algöz; gerisi alınmasınlar ama varmılar yok mular bilemedim. Cem ve Zafer Alagöz bu kadar özveriyle oynarken diğerlerinin amaaan banane ya gibi oynamaları bana çok tuhaf geldi.
    Hele Demet Evgar olamaz böyle birşey, zorla getirtip oynatmışlar o da bari yapayım da gideyim daha bi sürü işim gücüm var gibi bütün film boyunca. Off ilk gördüğüm andan filmin sonunda çıkacağı ana kadar negatif elektrik aldım. Bu oyuncuyu ben olsam bi daha setime yaklaştırmam.

Daha büyük şeyler olacak; Cem Yılmaz; sıktı diyorum. Herşeyi tadında bırakmak lazım, goradaki cisim burada malesef yoktu, sıktı, hadi bir iki sahne tamam ama yani sonuna kadar da olunca şeysi çıktı.

Emanetleri saklamak; Buffalo büyüsü; ve birkaç sahne süpriz olarak Ben Cem Yılmaz burdayım, gülün, kopun, kırılın.. dedirten gerçekten parlak
    sahnelerdi, ama koskoca filmde bunların sayılı olması beni hayal kırıklığına uğrattı.

Tavsiyelerim de olabilir ama bana sorarsa :) buraya yazmıyayım tavsiyelerimi, beni duyarsın inşallah Cem Yılmaz; tebrik ediyorum ama notum düşük malesef çünkü daha iyisini yapabileceğini biliyorum.

Süper bir yazı. Özellikle Demet Evgar konusunda çok haklı. Ana sorun benim de Cem Yılmazın daha iyisini yapabileceğini bilmem. Daha özgün, daha yaratıcı olabilecekken daha basit işlere kaçıyor. KFC, Bambi, J.Daniels gibi şakalar hiç ama hiç ince değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Süper bir yazı. Özellikle Demet Evgar konusunda çok haklı. Ana sorun benim de Cem Yılmazın daha iyisini yapabileceğini bilmem. Daha özgün, daha yaratıcı olabilecekken daha basit işlere kaçıyor. KFC, Bambi, J.Daniels gibi şakalar hiç ama hiç ince değil.

Jack Daniels değil o Johny Walker

Aslında espri demek pek doğru olmaz çünkü güldürme duygusuna hitap eden pek birşey yok. Bir kere whisky ile işi olmayan adam ne anlasın yürüyen johny den, taksimde takılmayan adam nerden bilsin bambiyi dandiyi.
    hadi kfc yi herkes anladı da bunun nesi komik lan

ha şunu da ekliyim ne zamandır aklımda yazmayı unutuyorum : sponsor olarak "colatayyip"i tercih etmesi aslında ne kadar kişiliksiz bir şahsiyet olduğunu da adamın gözüne gözüne sokuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 17 Ocak 2010; 12:13:52 >

• Film başlarkenki jenerik müziği,aynı zamanda da web sitelerindeki müziği çok güzel olmuş
    http://www.yahsibati.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

Jack Daniels değil o Johny Walker

Aslında espri demek pek doğru olmaz çünkü güldürme duygusuna hitap eden pek birşey yok. Bir kere whisky ile işi olmayan adam ne anlasın yürüyen johny den, taksimde takılmayan adam nerden bilsin bambiyi dandiyi.
    hadi kfc yi herkes anladı da bunun nesi komik lan

ha şunu da ekliyim ne zamandır aklımda yazmayı unutuyorum : sponsor olarak "colatayyip"i tercih etmesi aslında ne kadar kişiliksiz bir şahsiyet olduğunu da adamın gözüne gözüne sokuyor.

Evet Johny Walkerdı karıştırmışım ama filmde Jack Daniels espirisi de vardı. Sanki amerikan markaları kitapçığın açmış hadi burdan filme yedirelim demiş gibi duruyor.

• valla bence en iyi yer
    taşşak geçildiği yer
    ona da çok gülmedim aslında. bi kaç iyi hoş anı daha gerisi cacık filmin :)
  • ya ben bu gün izledim çok küfürlü şakalar vardı ama yinede güzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrix_neo

quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Cem yılmaz araba koleksiyonuna bir kaç parça daha ekler bu film hasılatı sayesinde

Enayisi bol olan ülkede,Şahan Recep İvedik 3 ü çekiyor..Bırakında Cem Yılmaz da koleksiyonuna bi kaç araba daha eklesin..Şahan sadece belden aşşağı,özelliklede cinsel ağırlıklı konularda güldürebiliyor..Cem Yılmaz onun yaptığı belden aşağı muhabbetlerin yarısını yapsa,izleyici rekoru kırar..Ama Cem Yılmaz burda hatalı..Halkın çoğunun ince espiriyi anlamadığı bir ülkede böyle filmler değil,Şahan nın çektiği gibi filmler çekmesi lazım..En basitinden kaçınız kız arkadaşınız ile Recep İvedik 2 ye gitti..Daha doğrusu filmin konusu kız arkadaşınızla gidilebilecek bir film miydi?Şahsen Recep İvedik 2 de geçen konu ve sözler nedeniyle,kız arkadaşın yada ailen ile gidilebilecek bir film değildi..

+1

+yan8 sonuna kadar katılıyorum...

• bu ulkede recep ivedik gibi pis ve igrenc esprilerle dolu bir insana gulunuyor demekki..

kac kisi su filmde yapılan ince esprileri anlayıp gulebilirki siz ivedik in gaz cikarmasina kıllı vucuduna gülün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeP_CHiLD

bu ulkede recep ivedik gibi pis ve igrenc esprilerle dolu bir insana gulunuyor demekki..

kac kisi su filmde yapılan ince esprileri anlayıp gulebilirki siz ivedik in gaz cikarmasina kıllı vucuduna gülün..

• RECEP IVEDIGI BEGENMEYENLERE YANIT:

1-RECEP IVEDIKLERDE ARGO KELIME COK DEDINIZ.YAHSI BATIDA COCUKLARIN DUYMAMASI GEREKEN EN AZ 10 AGIR KUFUR VAR ONUMUZDE OTURAN AILE KIZLARINI GETIRDIKLERINE PISMAN OLUP FILMDEN AYRILDILAR
    2-OZELLIKLE DEMET EVGAR VE 2 3 OYUNCUNUN HAREKETLERI KONUSMALARI COK YAPMACIK
    3-ADAM KICINA MALZEMELER SOKUP CIKARIYO KULLANIYOR.RECEP IVEDIKTE BOLE IGRENCLIKLER YOKTU
    4-RECEP SERISINDE INSANLAR KENDINDE BISEYLER BULUYOR.AMA CEM YILMAZIN FILMELERINDE BU YOK

KISACASI:CEM YILMAZ TIYATRO SOVMENLIGI YAPMALI.EN IYI YANI BU .FILMLERDEN UZAK DURSUN
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.