Şimdi Ara

Yahu nedir şu dizelcilerden çektigimiz (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
0
Favori
38.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kptsedat

Arkadaş çok doğru bi noktaya parmak basıp güzelce anlatmış. 1,6 Lt benzinli bi araç T5 lere toz yutturur. Arkadaşımın 2005 Civic 1,6 16V Vtec 110 hp arabasıyla o T5 lere toz yuttururum. Yeni çıkan 2,0 BITDI 180 hp olan model dahil hiçbiri beni geçemez(eğer vites fln kaçırmazsam). Saygılar.

Ankara'dayım,yolun düşerse beklerim,kapışma vs.. konuları bana göre değil ama hodri meydan,anahtarına

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: night_33

konu çok dağılmış. konuyu açan arkadaşın demek istediği turbolu dizel araçların kullanım tarzı,bence haklıda. bu araçları kullanan insanlar torkun verdiği ani kısacık hızlanma ile araçlarını çok hızlı sanıyorlar ve bunu özelliklede kedi ciler yapıyor. ee sonucta vw mantığıyla bakıyorlar sanırım

ortalıkta deli fişek gibi dolanan ticarilere uyuz oluyorum ve her seferinde forever civic diyorum

Çok masumane bir soru soracağım,hiç 130'luk bir T5 kullandınız mı?

2 tonluk yüksek yapılı ticari araç ve 130 hp.Nasıl bir performansa sahip olabilirki bu kadar büyütülüyor Evet her viteste koltuğa yapıştırıyor ama asla araba gibi gidemiyor.Normal olanda bu zaten.Ama bütün t5 kullanıcılarına sorsan her ışıkta araba tokatlıyorlar

Yüzümde tebessüm oluşturdu Oldukça sık araç değiştiren birisiyim,Toledo 1.9 TDİ 110 HP'de kullandım,Passat 1.8T 150 HP'de..Benzinli ve LPG'li araçta kullandım..Aralarındaki kıyaslamayı yapabiliyorum,eğer kullanmadıysanız ve bilmiyorsanız bu kadar emin konuşmayın bence..

Bunun kullanıp kullanmamayla ilgisi yok.Ben 163 hp crafter da sürdüm mesele o değil.Demek istediğimi hala anlamıyorsun.2 ton ağırlığında aerodinamiği binek araca göre kötü olan bir araç.Tamam kendi cüssesine göre iyi gidiyor ama orta halli 1.6 araç transporteri çok rahat geçer.

20-140 hızlanması bile 33 sn civarı 130 hp t5 in.
    1.6 atmosferik avensisin 0 dan 140 a ulaşma süresinin 20 sn dolaylarında olduğunu düşünürsek t5 in çokta büyütülecek bir performansının olmadığını görürüz.Sadece çekişi iyi

Arkadaş çok doğru bi noktaya parmak basıp güzelce anlatmış. 1,6 Lt benzinli bi araç T5 lere toz yutturur. Arkadaşımın 2005 Civic 1,6 16V Vtec 110 hp arabasıyla o T5 lere toz yuttururum. Yeni çıkan 2,0 BITDI 180 hp olan model dahil hiçbiri beni geçemez(eğer vites fln kaçırmazsam). Saygılar.

ortada bir yanlıiş var..

avensisin 0-140ı nasıl 20sn oluyor..hayal felan mı gördünüz..imkanı yok 20sn nin..mini cooper 120hp in bile 25sn felan 140a çıkma süresi avensisin en az 30sn vardır die tahmin ediorum..

ayrıca t5 için söyle bir veri buldum..multivan

Motorart R 5 Diesel
    Hubraum 2461 ccm
    Aufladung Turbo/Pumpe-Düse/Euro 4/Partikelfilter
    PS - UMin 174 PS (128 kW) - 3500/min,

Gewicht 2420 kg
    0 - 50 km/h 4,1 s
    0 - 100 km/h 12,6 s
    0 - 120 km/h - s
    0 - 130 km/h 22,6 s

misal karşılaştırırsak

Chevrolet Aveo 1.2 LS - 2008 (Serie)

Motorart R 4 Benziner
    Hubraum 1206 ccm
    Aufladung Sauger/Euro 4
    PS - UMin 84 PS (62 kW) - 6000/min

Gewicht 1114 kg
    0 - 50 km/h 4,1 s
    0 - 100 km/h 13,6 s
    0 - 120 km/h - s
    0 - 130 km/h 26,3 s

Honda Jazz (Fit) III 1.4 i-VTEC Exclusive - 2008 (Serie)

Motorart R 4 Benziner
    Hubraum 1339 ccm
    Aufladung/Umwelt Sauger/Euro 4
    PS - UMin 100 PS (73 kW) - 6000/min
    Nm - UMin 127 Nm - 4800/min

Gewicht 1102 kg
    0 - 80 km/h 8,1 s
    0 - 100 km/h 11,9 s
    0 - 120 km/h 17,2 s
    0 - 130 km/h 20,3 s
    0 - 140 km/h 24,7 s
    0 - 160 km/h 38,3 s

edit:

Multivan 2.0 BiTDI DSG technical data
    Performance
    Max speed 118.42 miles/h (191 km/h)
    0-100 km/h 11.3 seconds
    0-160 km/h -

Gearbox 7-Speed DSG
    Drive Front
    Mass 2181 kilograms (4798 lbs)
    Weight distribution -
    Year of introduction 2010
    Home country Germany

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 23 Ağustos 2010; 0:14:41 >

• 174 hp lik olan T5 in 0-100'ü bile 12,6 sn. Siz nasıl oluyoda 130 hp lik T5 in 1,6 benzinli araçları tokatladığını söylersiniz?? Aldığınız bilgilerde bi yanlışlık var belli. Yada diğerleri araba kullanmayı bilmiyor. Saygılar.
  • quote:

174 hp lik olan T5 in 0-100'ü bile 12,6 sn. Siz nasıl oluyoda 130 hp lik T5 in 1,6 benzinli araçları tokatladığını söylersiniz?? Aldığınız bilgilerde bi yanlışlık var belli. Yada diğerleri araba kullanmayı bilmiyor. Saygılar.

Tokatlamak,toz yutturmak tabirlerini kullanan biri değilim,hoşlanmıyorum ve kullanmıyorum..2.5 130 hp bir T5,1.6 lt. bir motordan da performanslı değilse zaten ne işe yarar ki!Dediğim gibi Ankara'dayım denemesi bedava..
  • quote:

quote:

174 hp lik olan T5 in 0-100'ü bile 12,6 sn. Siz nasıl oluyoda 130 hp lik T5 in 1,6 benzinli araçları tokatladığını söylersiniz?? Aldığınız bilgilerde bi yanlışlık var belli. Yada diğerleri araba kullanmayı bilmiyor. Saygılar.

Tokatlamak,toz yutturmak tabirlerini kullanan biri değilim,hoşlanmıyorum ve kullanmıyorum..2.5 130 hp bir T5,1.6 lt. bir motordan da performanslı değilse zaten ne işe yarar ki!Dediğim gibi Ankara'dayım denemesi bedava..

verdiğiim verileri görmüyorsun dostum sanırım..

o 174hp lik multivanlar bile..yada transportarlar daha haifif sanırım..onlar olsun hadi birçok 1.6 dan yavaş..tabi D sınıfı 1.6 atmosferik motorları belki geçebilir ağırlıkları fazla olduğu için...onun dışına öle aham şaham bi gidişleri yok t5 lerin..caravelleyi biliyorum..2.5 131hp araba gayet yeterli performansa sahip..fakat siz ağır olmayan 1.6 atmosferik makinayla çevirin 6-7 binde vitesi değiştirin..ortada kalmaz t5 felan..

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

quote:

o 174hp lik multivanlar bile..yada transportarlar daha haifif sanırım..onlar olsun hadi birçok 1.6 dan yavaş..tabi D sınıfı 1.6 atmosferik motorları belki geçebilir ağırlıkları fazla olduğu için...onun dışına öle aham şaham bi gidişleri yok t5 lerin..caravelleyi biliyorum..2.5 131hp araba gayet yeterli performansa sahip..fakat siz ağır olmayan 1.6 atmosferik makinayla çevirin 6-7 binde vitesi değiştirin..ortada kalmaz t5 felan..

Verilerde 130'luğun verileri yok,bendeki de 130'luk..Ahım şahım performansı yok diyorsun benim araca chip tuning uygulanmış o zaman,nasıl gidiyorsa öyle..Vatandaş 1.9 Caddy ile 240 yapıyor bizim 130'luk T5 gitmiyor,ilginç..

• @dranov
    Ben özellikle 1.6 avensis in değerini yazdım ama sen hala T5 daha hızlı diyorsan demekki atmosferik motorlarla aran yok

@HoLY.oNE
    Bence senin verdiğin bilgilerde yanlışlık var.Bi kere 120 hp mini nin 0-100 ü bile 9 sn.Sence böyle bir aracın 140 a çıkması uzun sürer mi?Benim 72 beygirlik kalos bile 0-130 km arasını 25 sn civarında tamamlıyor.T5 için verdiğin değerler 174 hp olana ait biz 130 hp olandan bahsediyoruz.Hoş 1.6 motor civic,corolla gibi güzel atmosferik araçlar onlada çok rahat başa çıkar ya neyse.Tabi bunlar eşit şartlar için geçerli.Yoksa atmosferiği kullanmayana ver corollayı 4000 devirde vites değiştirsin, tabi okur t5 in plakayı.

• at sahibine göre kişnermiş:)
  • quote:

quote:

Yaa kardeş İzmir'de olsan zevkle denerdik te. Ankara'da değilim yaa. Ayrıca da o 130 hp hız için değil güç için. o araç sonuçta ticarii bi makina,yük taşımak için yapılmış hız için değil ki. Saygılar.

• quote:

@dranov
    Ben özellikle 1.6 avensis in değerini yazdım ama sen hala T5 daha hızlı diyorsan demekki atmosferik motorlarla aran yok

@HoLY.oNE
    Bence senin verdiğin bilgilerde yanlışlık var.Bi kere 120 hp mini nin 0-100 ü bile 9 sn.Sence böyle bir aracın 140 a çıkması uzun sürer mi?Benim 72 beygirlik kalos bile 0-130 km arasını 25 sn civarında tamamlıyor.T5 için verdiğin değerler 174 hp olana ait biz 130 hp olandan bahsediyoruz.Hoş 1.6 motor civic,corolla gibi güzel atmosferik araçlar onlada çok rahat başa çıkar ya neyse.Tabi bunlar eşit şartlar için geçerli.Yoksa atmosferiği kullanmayana ver corollayı 4000 devirde vites değiştirsin, tabi okur t5 in plakayı.

1.6 Avensis ve T5'i sürekli kullanıyorum,otobanda Sincan - Keçiören - Havaalanı arası sürekli gidip geliyorum,performanslarını yakinen biliyorum bu kadar diretmemin sebebi bu..Geçen seneki buluşmaya T5 ile gitmiştim satmadan yine bir buluşma olursa Ankara'da test etmeye hazırım..

quote:

Yaa kardeş İzmir'de olsan zevkle denerdik te. Ankara'da değilim yaa. Ayrıca da o 130 hp hız için değil güç için. o araç sonuçta ticarii bi makina,yük taşımak için yapılmış hız için değil ki. Saygılar.

Caddy'de ticari bir araç ama 240'ı görüyor maaşallah..130 hp hız için değilse belki 2500 cc'nin hıza biraz etkisi vardır..Yük taşıma amacı ile yapılmış olabilir ama bastımı gidiyor sonuçta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 23 Ağustos 2010; 0:35:25 >

• quote:

Verilerde 130'luğun verileri yok,bendeki de 130'luk..Ahım şahım performansı yok diyorsun benim araca chip tuning uygulanmış o zaman,nasıl gidiyorsa öyle..Vatandaş 1.9 Caddy ile 240 yapıyor bizim 130'luk T5 gitmiyor,ilginç..

Biz motora kötü demiyoruz ama ağırlık/hp oranı diye bir şey var.Sen 130 hp ile 2 ton çekiyorsun üstelik arabanın aerodinamiği kötü, diğeri 110 hp ile 1.3 ton çekiyor ve aerodinamiği daha iyi.Sadece güce bakacaksak mercedes travegoda 470 hp 2100 nm tork var
  • quote:

quote:

quote:

Bende aynen bunu diyorum dostum yaa. Farklı bişi söylemedim. Yakın arkadaşımın 2005 Civic 1,6 16V Vtec 110 hp arabasıyla bütün T5 araçları her disiplinde(bu lafı da birinden duydum-çok havalı) geçerim. Bu tarz bi aracı 2 tonluk dizel bi minübüsle geçemezsiniz. Saygılar.

• quote:

quote:

Biz motora kötü demiyoruz ama ağırlık/hp oranı diye bir şey var.Sen 130 hp ile 2 ton çekiyorsun üstelik arabanın aerodinamiği kötü, diğeri 110 hp ile 1.3 ton çekiyor ve aerodinamiği daha iyi.Sadece güce bakacaksak mercedes travegoda 470 hp 2100 nm tork var

Ama ben Avensis ile 180'i zor bulup 200'e ulaşmak için çaba harcarken T5 200'e kısa zamanda zorlanmadan ulaşabiliyor..

• doğru yanlış söylemişim 22.4 snymiş..diğeride citroen ds3 ün verisi..her halikarda 20sn de çıkması imkansız avensisin 140a..

• quote:

quote:

quote:

quote:

O 240 muhabbetine de inanmıyorum ben. Gözümle görmeden inanmam. Ne o kardeşim yaa Type-R mı?? Type-R'ın bile fabrika verisi 235 km/s. Saygılar.

• arkadaş kendince kafa buluyor işte boşver sen
    ben kendi aracımda 200 gördüm, kuzenin aracında 240 da, bende görmeden inanmıyodum
    ben gözümle gördüm arkadaşım, onu anlattım arkadaşlara da bu kadar tepki görünce bi yanlışlık olduğunu farkettim
    sanırım kadranda bir arıza vardı, gözle görmek doğru olduğu anlamına gelmiyor demek
    hava atmak için olsa, yalan söylüyor atıyor olsam kendim yaptım derim, ama gözümle gördüm ibreyi
    ama bunlar gözle gördüğüme de inanmamakta ısrar ediyorlar:)
  • HoLY.oNE

dikkatini çekerim ordaki steptronic vites.Manueli çok daha kısa zamanda çıkıyor.0-100 de bile nerdeyse 2 saniye geciktirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

arkadaş kendince kafa buluyor işte boşver sen
    ben kendi aracımda 200 gördüm, kuzenin aracında 240 da, bende görmeden inanmıyodum
    ben gözümle gördüm arkadaşım, onu anlattım arkadaşlara da bu kadar tepki görünce bi yanlışlık olduğunu farkettim
    sanırım kadranda bir arıza vardı, gözle görmek doğru olduğu anlamına gelmiyor demek
    hava atmak için olsa, yalan söylüyor atıyor olsam kendim yaptım derim, ama gözümle gördüm ibreyi
    ama bunlar gözle gördüğüme de inanmamakta ısrar ediyorlar:)

Adam haklı beyler..
  • Avensis 20 sn de cıkamaz diyorsunuz. O zaman size söyle bi örnek vereyim: Kia Ceed Sportywagon 1,6 CRDI 115 hp otomatik vitesli versiyonu 0-130 km/s hızlanmasını 19,9 sn de tamamlıyor. Ve bu araç anlaşılacağı gibi hem dizel, hem otomatik, Hem de station wagon. Teknik verilerini bilmiyorum ama bu bilgiler ışığında 132 hp lik benzinli motorla Avensis cıkabilir diyorum ben. Saygılar.
  • Toyota Avensis 1.6 110 bg
    0-100 km 11 sn
    0-130 km 18.5 sn
    http://www.youtube.com/watch?v=sGYSfFzlMlU

Toyota Avensis 1.6 110 bg
    0-100 km 12 sn
    0-140 km 23 sn
    http://www.youtube.com/watch?v=sGYSfFzlMlU

Eğer bahsedilen avensis 132 bg olan ise sanıyorum yukarıdaki 110 bg örneklerden bir iki sn daha iyidir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 23 Ağustos 2010; 1:48:16 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.