Şimdi Ara

Yahu nedir şu dizelcilerden çektigimiz (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
0
Favori
38.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • alacaksın dizel pejonu bineceksin 1 depo ile 1800 km ...dünyayı arşınlayacaksın ...y
  • quote:

Orijinalden alıntı: evomit

alacaksın dizel pejonu bineceksin 1 depo ile 1800 km ...dünyayı arşınlayacaksın ...y

öyle demeyelimde psa grubunun motorlarını kullanan diyelim peugeot ve citroen
  • Arkadaşlar.

7 Aydır dizel araba kullanıyorum.

Dediklerimin bir çok kısmına artık katılmıyorum. O benzinliğe girerkenki ruh halim artık yok. Ayda bir kere mazot almak ne güzel bir duygu. Yokuşta dert yok, vites düşürmek ya da gaza basmak yok. Sakin kullanım var. Rahatlık var. Kafan da rahat cebinde.

Tamam 5 ten 3 e atarsan, deviri 3500 4000 yaparsan kara dumandan geçilmiyor, dışarıdan traktör gibi ses çıkarıyor ama ben bu ekonomiye içinde davul çalsa razıyım arkadaş. Alıştım hem dizel sesine. Bundan sonra Türkiye'de yaşadığım sürece zengin de olsam dizel alırım. Neden aynı yola daha fazla para vereyim ki?

Ayrıca biraz hort oldu
  • Benzinli aracımı sattım, küçücük motorlu dizel araç aldım.
    Benzinli kullanırken gaza dokunmaya korkardım, artık kafam rahat.
    Belki bu şekilde daha çok gezeceğim, belki gaza çok basarak yakıt tüketimini artıracağım ama artık kafam rahat psikolojim yerinde

Servisin çıkartacağı bakım masrafına göre genel toplamı yıllık bazda hesaplayıp sonraki aracım için yol haritası çizeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

Merhaba arkadaşlar..
    hep arabaların gidiş muhabbetleri döner ama son yıllarda şirket arabaları başta olmak uzere ufak motorlu turbocuklu dizel araç sahiplerinin hepsi schumaer altarındaki araçların hepside ferrari oldu..

ben dizel 1.4 307 hdi ile takıldım 1 ay bukadar kötu giden bir araç gormedim.. dizelmiş kalkış yok. araba 2500devir 3500devir arası gidio 4bin gibi vites atman gerekio.. tabi atmayıp kara duman atarak dolasanlar sanayide oluo genelde turboları bozuldugu için...
    benim annemin twingo ile bile daha keyifli yolculuk yapıyordum..

zırt pırt vites at onu yap bunu yap...

ki 1.4 hdi 207 si olan bir arkadasım 1.3 benzinli getzi olan arkadasm ve ben twingoyla yarıstık. getz hepimizi gecti bende 207 yi gecmiştm.. 1.2 60bg lik arac yanii....

torku yuksekmiş 1 2 bin devirde okadar torku veriyor.. ama benzinli arabada cok kayıp olmadan 8bine kadar o torku sana veriyor.. sen 100 e bilmem kaç vitesle cıkana kadar benzinli cogu araba nerdese 2. viteste 100 u goruyor..

e bakıyorum fabrika verilerine bu 1.3 1.5 1.4 turbolu aracların 0 100 une hiçç biri 12 13 sn altında goremedim....

1.6 benzinli 8v bi arabaya bakıorm birde peuogeotun 1.6 90bg lik dizeline bakıyorum 0 100 de benzinli yne 1 sn onde.

nedir bu dizelcilerin atıp tutmaları?? gelin tartışalım

Yav he he

• Toyota Corolla 2014 Model 1.6 132 hp CVT Otomatik…:https://www.youtube.com/watch?v=c3Ad-c6pNHs&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.