Şimdi Ara

Yahu nedir şu dizelcilerden çektigimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.086
Cevap
0
Favori
38.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hep arabaların gidiş muhabbetleri döner ama son yıllarda şirket arabaları başta olmak uzere ufak motorlu turbocuklu dizel araç sahiplerinin hepsi schumaer altarındaki araçların hepside ferrari oldu..

ben dizel 1.4 307 hdi ile takıldım 1 ay bukadar kötu giden bir araç gormedim.. dizelmiş kalkış yok. araba 2500devir 3500devir arası gidio 4bin gibi vites atman gerekio.. tabi atmayıp kara duman atarak dolasanlar sanayide oluo genelde turboları bozuldugu için...
    benim annemin twingo ile bile daha keyifli yolculuk yapıyordum..

zırt pırt vites at onu yap bunu yap...

ki 1.4 hdi 207 si olan bir arkadasım 1.3 benzinli getzi olan arkadasm ve ben twingoyla yarıstık. getz hepimizi gecti bende 207 yi gecmiştm.. 1.2 60bg lik arac yanii....

torku yuksekmiş 1 2 bin devirde okadar torku veriyor.. ama benzinli arabada cok kayıp olmadan 8bine kadar o torku sana veriyor.. sen 100 e bilmem kaç vitesle cıkana kadar benzinli cogu araba nerdese 2. viteste 100 u goruyor..

e bakıyorum fabrika verilerine bu 1.3 1.5 1.4 turbolu aracların 0 100 une hiçç biri 12 13 sn altında goremedim....

1.6 benzinli 8v bi arabaya bakıorm birde peuogeotun 1.6 90bg lik dizeline bakıyorum 0 100 de benzinli yne 1 sn onde.

nedir bu dizelcilerin atıp tutmaları?? gelin tartışalım

• Tartışalım;
    Sizin gibi, madeni 1 lira büyüklüğünde turbo pervanesi olan dizel araçlarla yarış yapmaya çalışan, performans arayanlar yüzünden oluyor.
    İdrak edememişsiniz bu araçların ekonomi için yapıldığını.
    Düşük devir bandında, benzinliye göre daha yüksek güç üreterek ekonomik anlamda tüketimi düşürmek amaçlanıyor.
    Bu sırada da yüksek torq kuvveti ortaya çıkıyor araçlarda, maşallah bizim aklı selim millet, turbolu arabayı uçacak sanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Tartışalım;
    Sizin gibi, madeni 1 lira büyüklüğünde turbo pervanesi olan dizel araçlarla yarış yapmaya çalışan, performans arayanlar yüzünden oluyor.
    İdrak edememişsiniz bu araçların ekonomi için yapıldığını.
    Düşük devir bandında, benzinliye göre daha yüksek güç üreterek ekonomik anlamda tüketimi düşürmek amaçlanıyor.
    Bu sırada da yüksek torq kuvveti ortaya çıkıyor araçlarda, maşallah bizim aklı selim millet, turbolu arabayı uçacak sanıyor..

burda yanlıslık var :)

yarış yapalım diye ben kimseye bişey demedim. dizelin amacı belli.. ama dizel araba sahiplerinin cogu hele o doblocular yolda makas atıp kendini f1 pilotu sanar edalarla konusmalarına dayanamadım.

o arkadasın 207 si okadar iyi gidiyorduki lafta bizim 1.2 60bg lik twingoyu gecemedi

• üfff muhabbete bak şimdi, az sonra kılıçlar çekilir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

o arkadasın 207 si okadar iyi gidiyorduki lafta bizim 1.2 60bg lik twingoyu gecemedi

Dizel aracı kullanmasını bilmezse aracı redline'a sokup vites değiştirirse geçemez tabi.

Diğer yazdıklarınızı açıkçası pek okumadım ama Twingo'nun 207'yi aynı şartlarda yiyebileceğini düşünmüyorum
  • walla kullanıcı farkı olabilir ben twingoyu 1 sene ehliyetli 2 sene ehliyetsiz kullandım nerde nezaman vites atacagımı ii biliodm..

orta susturucu ve perf. egzosu vardı bide hava filtresi vardı 60 bg olsn 62 bg :)
    onun nekadar kullanıp kullanamadıgını bilemicem ama 1.3 fiorinoda yemiştim zamanında...

mesele o degil bende kendim 307 hdi kullandım araba resmen bir işkenceydi...

asla dizel araç benzinli zevki veremez...
  • quote:

walla kullanıcı farkı olabilir ben twingoyu 1 sene ehliyetli 2 sene ehliyetsiz kullandım nerde nezaman vites atacagımı ii biliodm..

orta susturucu ve perf. egzosu vardı bide hava filtresi vardı 60 bg olsn 62 bg :)
    onun nekadar kullanıp kullanamadıgını bilemicem ama 1.3 fiorinoda yemiştim zamanında...

mesele o degil bende kendim 307 hdi kullandım araba resmen bir işkenceydi...

asla dizel araç benzinli zevki veremez...

1,4 HDI 70 HP'lik 307' kullandınız galiba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araba nedir ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 70 yada 75 bg idi 1.4 hdi yazıodu arkasında

hele klima actınmı iice felaketti
  • quote:

70 yada 75 bg idi 1.4 hdi yazıodu arkasında

hele klima actınmı iice felaketti

8V'lık 70 HP o motor. Malesef 307'ye sadece yakıt tüketimi sağlıyor o motor , performans adına birşey yok.

1,6 HDI 110 HP'lik motoruda var keşke onuda süreydin
  • Gözün sürekli yol bilgisayarında olup gaza basamanın , ki zaten bassanda gidememenin (1.6 1.4 ) yarattığı ruh halini nasıl tarif edilir bilemem , bi nevi ego tatmini gitmesede basmanın verdiği haz rahatlatıcı olabiliyor
  • jetta tdi nasıl 260 yapıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

Gözün sürekli yol bilgisayarında olup gaza basamanın , ki zaten bassanda gidememenin (1.6 1.4 ) yarattığı ruh halini nasıl tarif edilir bilemem , bi nevi ego tatmini gitmesede basmanın verdiği haz rahatlatıcı olabiliyor

yani 1.4 1.6 benzinli gitmiyorda dizel gidiyor?
  • quote:

yani 1.4 1.6 benzinli gitmiyorda dizel gidiyor?

Benzinli arabada çok yakar korkuyusuyla dizel kadar basamamaktan bahsediyor :)

Örnek olarak ben dizel aracımla ne kadar basarsam basiyim arabanın anasını ağlatsamda şehir içi 7 litre civarı üzerine çıkmıyor.

Ama aynısını 1,4 benzinli arabayla yapın rahatlıkla 9-10 litreleri görebilirsiniz.

Kendimi fanatik hissettim bi an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 19 Ağustos 2010; 2:40:45 >
  • orası ayrı mevzu maalesef bende 20 lira benzin alıyorum istanbulda 60km fln gidiyoruz :)

ama olsun ben bastıgımda bana yetiyor.. hele arkadasın 106gti ile takıldıgımızda varmı ole 1.6 dizel
    yada 1.4 quicksilver gibi giden 1.3 1.4 1.5 dizel

adı ustunde dizel ekonomi arabası..

o 307 ye mazot alıyorduk benzin gostergesine bakmaya gerek yoktu. araba sinirimi bozuyordu ciddi ciddi yakmıyordu
  • quote:

orası ayrı mevzu maalesef bende 20 lira benzin alıyorum istanbulda 60km fln gidiyoruz :)

ama olsun ben bastıgımda bana yetiyor.. hele arkadasın 106gti ile takıldıgımızda varmı ole 1.6 dizel
    yada 1.4 quicksilver gibi giden 1.3 1.4 1.5 dizel

adı ustunde dizel ekonomi arabası..

o 307 ye mazot alıyorduk benzin gostergesine bakmaya gerek yoktu. araba sinirimi bozuyordu ciddi ciddi yakmıyordu

İşte biz 100 km'yi geçiyoruz 20 liraya en azından ben

106 hafif araba , 1,6 118 HP idi yanılmıyorsam. Benim C3'ü performanslı bilirim , geçenlerde halamın 1,6 110 HP corollaya bindim gaza yüklenmeden benim araçta dip gaz yaptığım gibi hızlanıyor

106 quicksilver dedinde aklıma geldi , ulan o arabada emniyet kemer takılıyken kaza yaptık arkadaşım sürüyodu kemer takılı halde kafamı cama vurdum. 40 ile palio'ya arkadan koyduk

Arabanın yakmamasının sinir bozucu tarafı ne

• benzinli araban varsa

istanbuldaysan bozuluyor dizel araca binince moralin

ama gidiyor diye iddalaşanlarada bozuluyor... amacı yakmaması.. şehir içi kullanımında turbosu sayesinde fena performans vermiyor ama abartmamak lazım....

dizel olarak 3.20d e fln lafım yok bu arada
  • küçük motorlu dizel araçlar gerçekten ekonomik.tartışma götürmez bir gerçek.
    ama ne yazık ki,bu araçların az yakıyor olması sahiplerine yetmiyor.illa ki performanslı da olacak ya...kargaya yavrusu kuzgun görünüyor sanırım
    yahu az yakıyorsunuz kabul,lpg'li aracım var sesimi çıkarmıyorum,
    ama kalkıp benim fındık motor dizel 1.8 benzinlinin tozunu attırır dersen,ona da yok artık ali sami derim ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

küçük motorlu dizel araçlar gerçekten ekonomik.tartışma götürmez bir gerçek.
    ama ne yazık ki,bu araçların az yakıyor olması sahiplerine yetmiyor.illa ki performanslı da olacak ya...kargaya yavrusu kuzgun görünüyor sanırım
    yahu az yakıyorsunuz kabul,lpg'li aracım var sesimi çıkarmıyorum,
    ama kalkıp benim fındık motor dizel 1.8 benzinlinin tozunu attırır dersen,ona da yok artık ali sami derim ben de

diyenler var
    ben ne cliocular ne puntocular doblocular caddyciler gordum

tuturuolar turbo turbo diye fındık kadar turbo oldugundan haberleri yok.. stage 3 turbo sanki...

• quote:

Bahsedilen 1,8 benzinli Passatta 150 beygir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Bahsedilen 1,8 benzinli Passatta 150 beygir

sanırım orda 1.8 atmosferik passattan bahsediyordu,turbosuz insignia lafı da geçmişti çünkü

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.