Şimdi Ara

Yahu nedir şu dizelcilerden çektigimiz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
0
Favori
38.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üslübumda birşey olduğunu sanmıyorum hele ki son lafınızdan sonra buna dikkat etmemi söyleyecek son kişisiniz , 240 yaptım dedikten sonra alaylı cevapları okuduktan sonra anlarsınız ne demek istediğimi neyse bu konuyu uzatmıyacağım arkadaşın konusunu kirletmeyelim dediğim gibi aracın limitleri belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 19 Ağustos 2010; 15:34:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

tabii ki garibanın neyi olsa mutlu olur bizim gibi
    ama araçları aşşağılayıp da madara olanlar da az değildir dikkat etmek lazım

Mesela düz caddy 1.9 105 bg dizelle 240 bastı bizim kuzen yanımda, ben basamadım bizim caddy ile, görmesem inanmazdım
    caddy diye ticari diye çok bmw harcadık, bi de iyi bi araba olsa nolur kim bilir:)

Caddy ile 240 bastım diyen ben de duydum..Gayet iddialıydı..Biraz sıkıştırdım ilkin gayet uzun yokuştu dedi..Daha sonra lastikler geniş tabanlıydı demeye başladı..Buyur çıkalım otobana dediğim zaman da yanaşmadı tabii..Demekki bu dedikoduların hepsi senden çıkıyormuş..Bütün caddyciler senden duyupta arabalarının 240 bastığına inanmaya başlamışlar ve başkalarını da inandırmaya çalışmışlar..
    Evet sorumlusnu buldum aha burada....

• Dostum 1.9 105 hp dizel araca 240 km mantıklı demişsin Allah aşkına bunun neresi mantıklı.Üstelik aracın aerodinamiğide berbat.Sonuçta ticari araç.

Tamam 200 e kadar çoğu araç geliyor artık zorda olsa ama 200 den sonra hızlanmak çok zor.

2.0 tdı 140 hp passat bile çatlaya çatlaya 240 ı anca yapıyor.Lütfen biraz mantıklı ol.
  • konu ta nereye gelmişşşşş ya
  • Caddy'nin ibresi güneşten erimiş olmasın
  • quote:

tabii ki garibanın neyi olsa mutlu olur bizim gibi
    ama araçları aşşağılayıp da madara olanlar da az değildir dikkat etmek lazım

Mesela düz caddy 1.9 105 bg dizelle 240 bastı bizim kuzen yanımda, ben basamadım bizim caddy ile, görmesem inanmazdım
    caddy diye ticari diye çok bmw harcadık, bi de iyi bi araba olsa nolur kim bilir:)

Adam Coşkun'un fake i beyler
  • kulübünüzde neden 40 kişi olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum:)
  • Şu son hız artık can sıkmaya başladı, kapatalım son hız muhabbetini...

Ayrıca aramızda atışmayalım lütfen...
  • Caddy ile 240 gören Cengaver bana özelden kimlik bilgilerini yolla, kendi Caddy'mi sana devrediyorum. Biz kullanamadık demek ki 5 senedir, lanet olası kamyonet geçemedi 200'ü demek ki biz bir şeyleri eksik yapmışız. Al kuzenini de yanına çıkın otobana patikaya dağa taşa vurun kadranın dibine. Ben de bir kere 260 yaptım ama rüyamda felan.

Bir de şu mazotlu Grande Palio'lar var ki of yirim öyle arabayı, hem de havada karada. Öyle göze böyle gözlük. Gazcıysanız buyrun sayın Cengaver. Hepsini deneyelim.

Nihayetinde, dizelle performans kastığını sanan adam eninde sonunda ne kadar boş işlerle uğraştığını anlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

ben benim benizinli arabada gaz vermeden debriyajı yavas kaldırarak hareket ettiriorm ama dizelde oelbişey yok

trafikte ayakalrı cok yoruyor hep gaz pedalına basmak

Hocam sen anlaşılan fazla dizel araç kullanmadın yada fazla anlayamadın şu dizelleri :)

Bahsettiğin şey tam tersi , dizelde gaz vermeden debriyajı yavaşça çekerek hareket ettirebilirsin. ( Bütün dizeller için demiyorum benim kullandıklarım içinde hep böyleydi. )

Benzinlide öyle birşey yok ( Yine benim kullandıklarıma göre )

quote:

kardeş yine atıyo diyceksiniz belki ama kullanan varsa bilir
    punto 1.3 dizel 75 bg vardı bende, o saydığın araçların alayını tokatlardın,
    kalkışın ilk 2 saniyesinde çok hantal ama 3500 devirde turbo devreye girdikten sonra tutulmuyor
    ben bile alırken hiç ummazdım hem böle gitsin hemde o kadar az yaksın,
    bi dostunda arkadaşında vs de varsa en azından bi denemeni öneririm.
    son hız da 195 gördüm bolu yolunda

Öncelikle bende eski GP 1,3 75 HP kullanıcısıydım.

Kalkışın ilk 2 saniyesi değil , araç 1750 devirde torkunu hissettiriyor. Bahsettiğin 3500 devirde vites değiştirmelisin 3500'den sonra dahada hantallaşıyor çünkü :)

Evet eğimli yolda bu aracın kadranını 200'e dayamak mümkün. Fotoğrafları mevcuttur

quote:

evet 3500 de giriyor yanlış hatırlamıyorsam,
    ama zaten turbo devreye girmeden araç fırlıyor.
    ama neden bilmem ilk kalkışta 1-2 saniye motor toplayana kadar yavaş kalıyor
    ama sonrasında efsane gerçekten

chipli 5.35 dizelle ben bile kapışırım:D
    zaten ilk kalkıştaki gecikmesi de o

Grande Punto 1,3 75 HP Multijet motorda 3500'den sonra turboya girmiyor.

Turbo devreye girmeden araç fırlıyor demenizin sebebi aslında aracın 1750 d/d'da turboya girmesidir.

Pekte efsane bir yanı yok. En azından 1,6 100 beygir benzinli bir araç kullanın demek istediğimi anlarsınız. Bende benzinliyi kullanmadan önce öyle derdim ama halamın 1,6 110 HP Corolla'yı kullandıktan sonra fikrim çok değişti. Halamın benzinli aracında gaza dokunmamla aracın hızlanması , benim dizelde dip gaz yaparak aracın hızlanmasına benziyordu.

Arada biraz beygir farkı falanda var tabi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Caddy ile 240 gören Cengaver bana özelden kimlik bilgilerini yolla, kendi Caddy'mi sana devrediyorum. Biz kullanamadık demek ki 5 senedir, lanet olası kamyonet geçemedi 200'ü demek ki biz bir şeyleri eksik yapmışız. Al kuzenini de yanına çıkın otobana patikaya dağa taşa vurun kadranın dibine. Ben de bir kere 260 yaptım ama rüyamda felan.

Bir de şu mazotlu Grande Palio'lar var ki of yirim öyle arabayı, hem de havada karada. Öyle göze böyle gözlük. Gazcıysanız buyrun sayın Cengaver. Hepsini deneyelim.

Nihayetinde, dizelle performans kastığını sanan adam eninde sonunda ne kadar boş işlerle uğraştığını anlar.

ya 1300 hacimli arabanın 200 yaptığına inanıyoruz, 1900 hacimlinin 240 yaptığına inanmıyoruz,
    çok mesele değil ararsanız nette caddy ile 240 yapmanın mümkün olduğunu,
    hatta bu konuda bir çok iddia sahibini ve ona inanmayan sizin gibileri görebilirsiniz

yine bi sorucam aracı
    emin olun eğer sizi mest edip mutlu etme imkanım olursa zevkle yapicam,
    gözünüzdeki gözlüğünüz de rahat eder hem
    o zaman belki birileri utanır diycem ama ondan da ümidim yok malesef

bi de o grande palio değil:)

• Hastayım şu turbonun devreye girmesi muhabbetine
    Abi bi google a falan yazın aratın ya..
    Turbo devreye girip çıkan birşey değildir, her daim devrededir. Tribün basıncına göre ivmenlenmesini hissettirir..
  • quote:

quote:

Caddy ile 240 gören Cengaver bana özelden kimlik bilgilerini yolla, kendi Caddy'mi sana devrediyorum. Biz kullanamadık demek ki 5 senedir, lanet olası kamyonet geçemedi 200'ü demek ki biz bir şeyleri eksik yapmışız. Al kuzenini de yanına çıkın otobana patikaya dağa taşa vurun kadranın dibine. Ben de bir kere 260 yaptım ama rüyamda felan.

ya 1300 hacimli arabanın 200 yaptığına inanıyoruz, 1900 hacimlinin 240 yaptığına inanmıyoruz,
    hatta bu konuda bir çok iddia sahibini ve ona inanmayan sizin gibileri görebilirsiniz

yine bi sorucam aracı

Grande Palio'nun 200 yaptığını kim söyledi ki?

Kardeş sen biraz büyü istersen.

• çoşkun hacım hazır iftarıda yapmışken 245km/h ile tur atak mı sisleri uzunları kısalarıda yakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

çoşkun hacım hazır iftarıda yapmışken 245km/h ile tur atak mı sisleri uzunları kısalarıda yakarız

arka sisi yakıp söndürerek amerikan sinyal de yaparız.
  • quote:

quote:

yine bi sorucam aracı

200 ve 240 arasındaki enerji farkı çok çok büyüktür. Çok küçük bir hesap
    Saatte 200km/h hızla giden 1500kg'lık bir kütlenin sahip olduğu enerji
    1/2*m*v^2= 0,5*1500*3085=2314351
    Saatte 240km/h hızla giden 1500 kg'lık bir kütlenin sahip olduğu enerji
    0,5*1500*4443=3332666

Aradaki fark öyle 5-10 beygirin kapatabileceği cinsten değil.

Ayrıca rüzgar direncide inanılmaz bir şekilde karşı koyucu kuvvet haline gelir. Olay hacimde değil sadece.
    Bakın yukarıda yazılmış. 3500cc v6 motora sahip 272hp gücündeki Mercedes CLS gibi bir araç o aerodinamiğe sahip olmasına rağmen 240 görmekte zorlanıyor yazmış aracı kullanan sahibi.
    Fabrika verisinin çok çok üstüne çıkabilen araçlarda en muhtemel durum kadran sapmalarıdır. Passat ibresi 240 gösteriyorken gerçek hızı 220-225 arasındayken ticarilerde bu sapmanınn çok daha fazla olduğunu düşünmek hiç zor değil. Youtube'da 1.3 mj Doblo videoları var bakarsanız özellikle 120'den sonra ibrelerin gereğinden fazla gittiği bariz belli oluyor.

• quote:

quote:

çoşkun hacım hazır iftarıda yapmışken 245km/h ile tur atak mı sisleri uzunları kısalarıda yakarız

Hatta coskun bız rolling yapalım senınle

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Dostum 1.9 105 hp dizel araca 240 km mantıklı demişsin Allah aşkına bunun neresi mantıklı.Üstelik aracın aerodinamiğide berbat.Sonuçta ticari araç.

Tamam 200 e kadar çoğu araç geliyor artık zorda olsa ama 200 den sonra hızlanmak çok zor.

2.0 tdı 140 hp passat bile çatlaya çatlaya 240 ı anca yapıyor.Lütfen biraz mantıklı ol.

Yok hocam 140 hp lik Passat 240 da yapmıyor.Ama 200 e kadar hiç zorlanmadan tınk diye geliyor sonra biraz yavaştan 220 buluyor.Fazlası yok en son 220 km.Çok denedim.

Ayrıca bu konu için bi önerim var arkadaşlara...Madem burada dizel mi benzinli mi performanslı tartışması yapılıyor,o kadar mesaj yazacaklarına dergilerin otomobil sitelerinin bisürü testleri var koyun buraya aynı hacim ve güçteki dizel ve benzinli araçların 0-160 km değerlerini hiç olmasa doğru ve kesin bi bilgi olsun forumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

quote:

quote:

Hatta coskun bız rolling yapalım senınle

abi ben dörtüleri yakıp önünüzü boşaltırım safety car gibi siz çoşkunla rolling yaparsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Millet turboyla dizel araç ile birlikte tanıstı..

Her turbolar dolup boşaldıgında ıvme etkısı yaratıyor.. millette arabam yuruyor sanıyor.. :)

Geçtigimiz gün biri ile iddaya girdik Adam gayet kendınden emin. 535D sahibi Chip vs yaptırmıs birde

hepten nirvanaya ulaşmış

ama sanırsınız kı altında M5 var Panamera ile yürüyelim kesin alırım dıyor.

Hafta sonu yürüyecez bakalım bi depomuzu fullesin aklı basına gelsin :)

serhat abi ne yalan söliim , 535d chip + mod felan derken bana panamerayı yer gibi geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.