Şimdi Ara

Yahu nedir şu dizelcilerden çektigimiz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
0
Favori
38.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

bu araba evet 200 ü görüyor çok rahat ama nasıl? elmadağ yokuşunun inişini bilen bilir. afederisiniz hayvan gibi bir yokuş iniyorsunuz. dip gaz yaparak 200 e deydirdim ancak..

bu araba düzyolda yapacağı en fazla sürat (oda tek başıma yaptım) 150 - 160 civarıdır. Ankara çevre yolunda bizzat denedim. hava koşullarına göre 160 da olabilir. kimse alınmasın etmesin. 75 hp araba 3200 den sonra tork yerle bir.. ibre 150 ye dayandımı 3400 e gelmiş oluyor çoktan devir. bu saatten sonra o araba nasıl hızlanacak Allah aşkına? 5000 de kesiyor zaten. bir girip tork devir eğrisine bakın.

Düzde 150 - 160'ı geçiyor. Aman aman çok bir farkla değil ama geçiyor :)

GPS ölçümü benim dediğim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

0-100'e çok takılmamak lazım diyorum tekrar. Supersportlar dahil 0-100 genel performansı manalandırmak için çok yeterli bir koşul değil. 0-100'ü getiren bir çok başka etmen var aaa bu super miş denmemeli bence. İster 4 sn altında olsun, ister 10 sn altında olsun. Mutlaka kıyas yapmak lazım ama kıyas'da 100-160 en azından 60-120 felan dahil edilmeli ki bir mana ortaya çıksın. Yoksa bu fikrin aksi yönünde şaşırtacak sport olsun, binek olsun bir sürü şaşırtacak örnek verebilirim.
    Performanscılar hiç bir zaman direk 0-100'e bakmaz genel tablo'yu ararlar her zaman...
    Diğer bir taraftan binek araçlarınızla ışıklardaki kalkışlarınızın kaçında 100'e kadar koşturduğunuzu/koşturabildiğinizi bir düşünün derim.

En güzeli 0-400 Metre süresi. Ama 0-100 de genel bir bilgi veriyor sonuçta.

• Tartışmaya bende birşeyler ekleyeyim yıl 2004 veya 2005. Doblolar 1.9 JTD motorlu üretiliyor, beygirini hatılamıyorum, kayınbiraderle gidiyoruz enişte şunu deneyelim dedi, dip gaz düz yolda 200'ü gördü, klimayı kapatınca 210-215'e kadar çıktı, birde babamın civic'te 200-210 yapmıştım ama bu son gaz değildi.
  • Ben iyi ki satmışım 2.0 tfsi a4'ü, 200 bg araba 230'dan sonra yürümüyordu...

Hani ondada turbo vardı acaba caddy'nin ki kadar büyük değil miydi ?

Ayrıca 1.3 90 bg astra 190 km falan görüyor bunda inanılmayacak bişey yok. O da kasarsan görüyor...

Bu arada Coşkun bak grande palio değilmiş grande puntoymuş... İroni düşmanları sizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Tartışmaya bende birşeyler ekleyeyim yıl 2004 veya 2005. Doblolar 1.9 JTD motorlu üretiliyor, beygirini hatılamıyorum, kayınbiraderle gidiyoruz enişte şunu deneyelim dedi, dip gaz düz yolda 200'ü gördü, klimayı kapatınca 210-215'e kadar çıktı, birde babamın civic'te 200-210 yapmıştım ama bu son gaz değildi.

adam kedi siyle görememiş o hızı
    günün yalancısı seni seçerler hocam dikkat et bak ne dediğine:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Bazen burda yazılan şeyleri ciddi ciddi kafam almıyor..

Yaklasık bır kaç ay kadar once sırkette megane 1.5 DCI 100 vardı

Bu araç Performance BOX ta 160 goremedi okadar zorlamama ragmen

Bugun 3.500 CC V6 272 HP CLS 350 240 görürken zorlanıyor 250 ye ulaşmak cıddı zaman alıyor.

Daha onceden kullandıgım Stroker kitli BMW 5.200 CC Hacimli 400 HP + Ozel egsoz motor difransıyel vs..vs..

290 ları gormekte zorlanıyordu.

Yine yakın zaman da test ettigim Corvette C6 Manuel vites LS2 6.000 CC 400 HP Zor 290 gordü

Bir dönem keyfi günlük binmek ıcın kullandıgım 5.30i Sıralı 6 258 HP 3.000 CC aracım 250 gormekte zorlanıyordu

Durum böyleyken nasıl 100 - 200 HP arası araçlar 240/250 Yardırıyorlar merak edıyorum.

Gerek pistte gerek rollingler de pilotajımı bılen bılıyor. Forumda kı cogu arkadasla tecrubeye de cıktık

Ya ben birşeyleri eksik yapıyorum yada bılmıyorum yada bu arkadaşlar Nirvanaya ulaşmış benim haberım yok

Aynen Serhatım yokuş aşağı sallanan her rakam performans kriteri oluyor bizim millette, gerçi dünyada farklı sanki. :)
    Milletin arabası mı enjeksiyonlu kendisi mi enjeksiyonlu ben çözemiyorum zira iyi sıkıyorlar.
    Geçen adam sallıyor kara şanzıman var mış öyle süper bişey miş ki 4 ncü vitesde geriye atıyormuşsun hiç bişey olmuyor muş öyle accayip, öyle müthiş, öyle sağlam bişey miş. :D
    Baba öyle bi bastık ki otobanın şeritleri düz oluyordu diyenler çıkıyor hemen yapıştırıyorum Veyron hız rekoru videosunu bak bakalım diyorum düz oluyor muymuş boru değil 407 km :D
    Bi Ferrarinin ne kadar zorluklarla 280 km/s'ı gördüğüne şahit oldum kalanı aynen ifade etmeye çalıştığın fikir gibi.
    Bizim millet trafiğe çıktımı herkes Schumacher oluyor altlarındaki düdütlerde de V12 peydah oluyor maşallah.
    Daha dün iftar dönüşü yaşadım sıktı gençler. Bi havalar bi şeyler uzun uzun sıkmalar iki arabada biri yeni astra gtc, diğeri de Caddy'he. öldürecekler di bizi. Her M5 bineni, GT kullananı pilot sanıyor bizim millet. Herkes tokatçı maşallah bunlar bi Serhat'a:), Volkan'a, Serdar'a denk gelmemişler kesssinnn.:P
    Hadi Mercedesçileri anlıyorum hadi bi nebzede iyi bayılıyorlar bu VosWos cular ap ayrı bi alem oluyor. Big Lion King Jettaaaa.:D

Panamerayla her türlü o bahsettiği haldeki BMW'yi yer Serhat. Çünki +Serhat faktörü. İki 997TT koyun ortaya kime oy vereceğimi söyleyeyim. :D
    Punto'ya, Peugeot'ya binenin sinir sistemi, refleksleri Michael'a up grade olmuyor malesef. Ne yazmışız aşaya bak limitler aracın, kendi limitler... :D

Hiç unutmam dur anlatayım bi gün kalabalık bi ortamda oturuyoruz sevinçle geldi bi tanıdık böyle accayip bi hal var suratında. Ferrari'ye bindim oğlummm diye başladı millete hava basmaya hiç sesimi çıkarmıyorum tabi modelini de bilmiyor arada sorular soruyorum dizaynlı ile ilgili anlamaya çalışıyorum F50'yi tarif ediyor sanki en son sordum üstü açık mıydı kapalı mı. Ya ne biliyim oğlum fark etmedim ki deyince millet balon oldu bizde anladık anlayacağımızı. :D

şimdi farketmısım yazdıgını sozlerıme tercuman oldun kardeşim sagol

eline emegine sağlık

• 60 beygirlik araç 100 beygirliği de geçebilir çünkü hız ile güç aynı şey değildir bildiğiniz gibi.60 HP araç kaç kg ona da bakmak lazım.Aracı fiberden yap ,koy 50HP motor bak ne oluyor.Ticarilere ben de kılım ama araçlarına değil,kullanım tarzlarına.
  • Fabrika verisine göre son hızı 150-160 olan transporterla 240 yaptığını iddia edenler var ya ibrede anormal sapma var yada %88 eğimli bir yolda yapıyorlar bu hızı anlayamıyorum arabanın fabrika verisine göre son hızı neyse odur 190 diyorsa 190'dır 150 diyorsa 150'dir normal şartlar altında geçilmez diye biliyorum.

Önceki aracım benzinli atmosferik bir araçdı şimdi dizel kullanıyorum hacmine göre gayet yeterli bir performansı var memnunum öğrenci adamız zaten ucuza gitmek birinci öncelik

Dizel güzel işte az yakıyor ama güçlü bir atmosferik motorun tadı çok ayrı keşke benzin ucuz olsa vergi sistemi farklı olsa gönlümüzce binsek ama hayal tabi bunlar.

• caddy'yi satıp iki tane grande palio mu alsam ne? bir de onlarla deneyeyim bakalım nasıl gidecek.
  • Yazılanlara, verilen örneklere bakıyorum, yıllardır araba kullanmayı beceremiyormuşum.

200 HP Accord V6 ve 272 HP Volvo S80 T6 kullanıyorum.

200 HP ile ibrede 235'i geçemedim, GPS'e göre gerçek hızım 220 civarlarındaydı. zaten fabrika verisi son hızı 210 km/h.

272 HP, çift turbolu Volvo S80 T6 ile 245'e kadar çıktım, belki az daha hızlanırdı, ama yol müsait değildi. 230'dan sonra nazlanmaya başlamıştı.

Çeşme otobanında çok rastlıyorum. 160-180 vs ile giderken yokuş aşağı arkamıza yaklaşan 1,6 ve 1,4 motorlu dizelleri. Geçiyorlar yanımdan.
    Sonra ileride rampaya geliyoruz. Ben hala 180 ile sabit hızımla devam edebiliyorum, bu sefer onlar orta şeride geçmeye başlıyorlar.

Bana dizellerin gücü tek atımlık kurşun gibi geliyor.
    HOOP turbo basıncı yükseldi, hızlandık ama devir bitti, vites büyült baştan başla...
    Benzinlideki gibi sürekli bir uzama hissi vermiyor. Zıplıyor, vites değişti, zıplıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 20 Ağustos 2010; 13:47:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Ne zevk alıyosunuz şu atmosferik benzinlilerden (2,0 lt ve altı) bilmem. Bas bas gitmiyor. 4000 devire çıkıcan da motor canlanacak. Şehiriçinde 4000 in altına inmeden dolaşabilecekseniz lafım yok. Tabi bu da yanında yüksek motor sesi, 12-13 lt de gezen yakıt tüketimi ve kısa motor ömrü olarak size geri dönecek.

Benzinlinin o yüksek devirdeki motor sesi, eminim dizelin gıygıygıygıy sesinin yanında senfoni gibi kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: abluka__

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Ne zevk alıyosunuz şu atmosferik benzinlilerden (2,0 lt ve altı) bilmem. Bas bas gitmiyor. 4000 devire çıkıcan da motor canlanacak. Şehiriçinde 4000 in altına inmeden dolaşabilecekseniz lafım yok. Tabi bu da yanında yüksek motor sesi, 12-13 lt de gezen yakıt tüketimi ve kısa motor ömrü olarak size geri dönecek.

Benzinlinin o yüksek devirdeki motor sesi, eminim dizelin gıygıygıygıy sesinin yanında senfoni gibi kalır

Yeni nesil dizellerde gıy gıy sesini duyamazsınız... Abartmamak gerek, o eskidendi, yeni nesil dizeller hakikaten iyi yalıtımlı.

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Fabrika verisine göre son hızı 150-160 olan transporterla 240 yaptığını iddia edenler var ya ibrede anormal sapma var yada %88 eğimli bir yolda yapıyorlar bu hızı anlayamıyorum arabanın fabrika verisine göre son hızı neyse odur 190 diyorsa 190'dır 150 diyorsa 150'dir normal şartlar altında geçilmez diye biliyorum.

Önceki aracım benzinli atmosferik bir araçdı şimdi dizel kullanıyorum hacmine göre gayet yeterli bir performansı var memnunum öğrenci adamız zaten ucuza gitmek birinci öncelik

Dizel güzel işte az yakıyor ama güçlü bir atmosferik motorun tadı çok ayrı keşke benzin ucuz olsa vergi sistemi farklı olsa gönlümüzce binsek ama hayal tabi bunlar.

Transporter 2.5 cc 175 bg motor var... Ayrıca turbo dizel... Basınca güzel gider, az değil 2.5 cc 175 bg... Yabana atılmamalı...
    Ama tabi güzel bi benzinli motorda keyifli olur.
    Dizel tekonolijiside çok gelişti...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Allah bu güzel ülkemin insanlarını seviyor ki bir Mihayil Şumaaher çıkarmamış şu topraklardan. Yoksa halimiz nice olurmuş.
  • Arkadaşım grande palio diye bir şey yok hala anlamıyor musun?

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

caddy'yi satıp iki tane grande palio mu alsam ne? bir de onlarla deneyeyim bakalım nasıl gidecek.

• kedisiyle aynı fiyatta olduğundan haberi yok daha puntonun, uyandırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

caddy'yi satıp iki tane grande palio mu alsam ne? bir de onlarla deneyeyim bakalım nasıl gidecek.

200 x 2 400 yapar.
  • Hayvanseverdir kendileri, kedinin bagajında 2 yavru aslan taşır. Yemi, suyu, mazutu derken ona rağmen sizin Caddy kadar gidiyor, 240 falan hikaye

Uyandırma arabayı gazeteden kuponla aldı, 4 kuponu eksikmiş ilk çevirmede

quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

kedisiyle aynı fiyatta olduğundan haberi yok daha puntonun, uyandırmayın
  • quote:

Evet Caddy'nin ikinci eli ile Punto'nun sıfırı aynı fiyat..
  • quote:

Grande Palio demek istediniz sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Transporter 2.5 cc 175 bg motor var... Ayrıca turbo dizel... Basınca güzel gider, az değil 2.5 cc 175 bg... Yabana atılmamalı...
    Ama tabi güzel bi benzinli motorda keyifli olur.
    Dizel tekonolijiside çok gelişti...

Aracın ağırlığını,uzunluğunu,yüksekliğini,cd oranını düşünürsek çokta performanslı sayılmaz.Ha şöyle minibüs için çok iyi bir güç ama bazı t5 kullanıcıları araçlarının sadece gücüne odaklanıp konuşuyorlar.Sanki altlarında 1.2 ton binek araç varmış gibi.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.