Arkadaşlar selam normalde ilk defa bu tür platformlara yazıyorum çünkü fikrinize ihtiyacım var, aşırı dert edindim. 4 gün önce en yakın 8 senelik arkadasımla kavga ettim bu kişiye x kişisi diyelim, kavga sebebi ise onun pekte hoşlanmadığı bir arkadaşımla buluşmamdı o arkadasima da y kişisi diyelim. Normalde o gün x arkadaşımla buluşucaktım hatta x e dedim kesin değil ama buluşabiliriz ama buluşmayabilirizde o da tamam dedi neyse sonra y arkadaşımdan mesaj geldi buluşalım diye bende cevap vermedim x arkadaşıma sordum buluşursam eğer kızar mısın diye x direkt beni engelledi her yerden, ondan sonra ben y arkadaşımın bulusma isteğini kabul ettim eğer etmezsem tatilde şehir dışında olacaktı ve bir daha buluşamicaktik neyse ben x arkadaşıma yalan söyledim buluşmuyorum zaten gel kanka uzatmayalım diye yok bana kelimelerine dikkat vb dedi uzatma diyemezsin dedi. bi anda böyle tepki vermesine asiri sasirdim bende dedimki senin yerin tabiki ayri ama onunla bulusmam lazım vs dedim ve benim de ailem sıkıdır 2 haftada bir arkadaşımla buluşabiliyorum ve bulustuğumdada hep x ile buluşuyoruz zaten neyse asıl şeye geliyim ben y arkadaşım ile buluşup story attım ve x e her yerden gizledim neden diye sorarsanız daha bulusabilir miyim y ile dedikten sonra direkt engellemesi, eğer bulustugumuda görürse küser diye düşünmüştüm. Ve x storyi gormus ss atti degdi mi dedi, bende bi seyler yazdim sen bilirsin dedi gg atti ben ondan sonraki gün upuzun bir özür mesaji yazdim her yerden attım mesaji ve görüp engelledi bilmiyorum böyle bi davranışı hak ettim mi ama ben onun yerinde olsam bana böyle davranmazdim. Kaybetmek istemiyorum çünkü her şeyimi anlattığım bir insan o da aynı şekilde birbirimizden başka yakin arkadaşımız yok diyebilirim evine gitmeyi düşünüyorum sizce ben ne yapmalıyım onu geri kazanmak için çok uzun yazmışım ve şuan öğrendimki x arkasından konuştuğumuz eski ortaokul arkadaşımızla buluşmuş ben bunu o kızın storysnden gördüm. sizce sessiz mi kalayım. x in annesi beni evine davet etti dün ile barışalım diye ama bilemiyorum x pekte barışmak istemiyo gibi duruyor. Çok uzun yazdım kusura bakmayın |
yakın arkadaşımla kavga ettim yardımınıza ihtiyacım var
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
arkadaşın karşı cins midir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hayır konudaki herkes kız
-
-
X'in tavrı sanki sizden bıkmış da kurtulmak için bahane arıyor gibi geldi; bu da tabii onun sizi ve Y'yi görme şekliyle alakalı. X ve Y arasında kötü bir geçmiş var sanırım ya da basitçe birbirlerinden hazzetmiyorlar. Siz Y ile takıldıkça ve onun zihninde Y'ye benzer çizgi sergileyince X sizden soğumuş olabilir. Yalnızca vaziyet tespitleri yapıyorum; X haklıdır veya gerçek olanı algılıyordur demiyorum. X'e Y konusunda veya benim hakkımda sonuna kadar açık ve dürüst olabilirsin; ne dersen de sana kızmayacağım sadece dinleyip yorum yapacağım diyebilirsin. Günün sonunda ikisi arasında bir seçim yapman gerekebilir. :( En kötü senaryo zaten hem X'i hem de Y'yi kızdırıp yitirmen. O sebeple oradan oraya fazla savrulmadan karakterli bir duruş sergilemende fayda var. O bir anda celallenirse sen de celallenme ama tabii kendini de ezdirecek halin yok; kendisini rencide etmeden alttan alarak önce sen onun ne düşündüğünü ve hissettiğini - teferruatıyla - öğren; sonra ne düşündüşünü ve hissetiğini söyle. Dostluğunuz sonlanırsa da dünyanın sonu değil. Ne yapalım? Belki de düşündüğünüz kadar iyi dost değildiniz. Bu da olabilir. Hayat böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Normalde okur, yorum yaparım ama aşırı sıkıcı yazmışsın, yapay zekaya sordurdum al işine yararsa:
Sorunun özeti:
- 8 yıllık en yakın arkadaşıyla kavga etmiş.
- Kavga sebebi, arkadaşının pek hoşlanmadığı bir arkadaşıyla buluşması.
- Arkadaşı, buluşmasına izin vermeyince yalan söylemiş.
- Arkadaşı, buluştuklarını öğrenince kızmış ve engellemiş.
- Arkadaşını geri kazanmak için çok uzun bir özür mesajı yazmış ama engellemiş.
- Arkadaşı, arkasından konuştuğu eski bir arkadaşıyla buluşmuş.
Tavsiye:
- Öncelikle, arkadaşının neden bu kadar tepki verdiğini düşünmelisin. Belki de y arkadaşının hakkında sana söylemediği bir şeyler var.
- Eğer arkadaşın, y arkadaşının sana zarar vereceğini düşünüyorsa, bu endişesini anlayabilirsin. Bu durumda, y arkadaşıyla olan ilişkini daha açık ve net bir şekilde anlatabilirsin.
- Arkadaşın, y arkadaşıyla buluşmana izin vermediği için ondan özür dileyebilirsin. Ancak, yalan söylediğin için de özür dilemeyi unutma.
- Arkadaşın, seni geri kazanmak için çaba göstermeni görmeli. Bu nedenle, ona karşı sabırlı ve anlayışlı olmalısın.
Ek tavsiyeler:
- Arkadaşının annesinin seni evine davet etmesini olumlu karşılayabilirsin. Bu, arkadaşının barışmak istediğinin bir işareti olabilir.
- Arkadaşının yanına gittiğinde, onunla sakin ve açık bir şekilde konuşmaya çalış. Onu üzdüğünü ve tekrar güvenini kazanmak istediğini anlat.
- Eğer arkadaşın hala barışmak istemiyorsa, ona zaman ver. Belki de zamanla öfkesi dinecek ve barışmak isteyecektir.
Sonuç olarak, arkadaşının güvenini kazanmak için çaba göstermelisin. Bu, zaman alabilir ama sonunda başaracağına inanıyorum.
Bir kez daha sordurdum al işine yararsa 2
Özet:
- Yazar, en yakın arkadaşı X ile 4 gün önce kavga etti.
- Kavganın sebebi, yazarın X'in pek hoşlanmadığı Y arkadaşıyla buluşmak istemesi.
- Yazar, X'e buluşmak istediğini sorduğunda X onu engelledi.
- Yazar, Y ile buluşup story attı, X bunu gördü ve kızdı.
- Yazar, X'e uzun bir özür mesajı yazdı ancak X onu hala engelledi.
- X, arkasından konuştukları eski ortaokul arkadaşıyla buluştu.
- X'in annesi, yazarla barışmalarını istiyor.
Tavsiye:
- Yazar, X'in kızgınlığını anlamaya çalışmalı.
- X'in Y arkadaşını neden sevmediğini öğrenmeli.
- X'e, Y ile buluşmak istemesinin nedenlerini açıklamalı.
- X'den özür dilemeli ve ona bir daha böyle bir şey yapmayacağını söylemeli.
- X'in barışmak istemediğini görmesi halinde, onu zorlamamalı.
Yazar, X ile 8 yıldır arkadaş olduğu için onu kaybetmek istemiyorsa, onu geri kazanmak için çaba göstermeli. Bunun için öncelikle X'in kızgınlığını anlamaya çalışmalı. X, Y arkadaşını neden sevmediğini öğrenmeli. Y ile buluşmak istemesinin nedenlerini X'e açıklamalı. X'ten özür dilemeli ve ona bir daha böyle bir şey yapmayacağını söylemeli.
X, yazarın özürünü kabul ederse, barışma şansları yüksektir. Ancak X, barışmak istemezse, yazar onu zorlamamalı. Bir süre sonra tekrar konuşmayı deneyebilir.
X'in arkasından konuştuğu eski ortaokul arkadaşıyla buluşması, yazarın X'in onu gerçekten önemseyip önemsemediğini düşünmesine neden olabilir. Ancak bu, tek başına bir gösterge değildir. X, bu arkadaşıyla sadece arkadaşça bir buluşma yapmış olabilir.
Sonuç olarak, yazarın X ile konuşması ve onu geri kazanmak için çaba göstermesi önemlidir. Ancak X'in kızgınlığını anlamaya çalışmalı ve onu zorlamamalıdır.
-
Bacım böyle bir konuyu açacak o kadar site varken nasıl oldu da hiç canlı kıza şahit olunmayan dh konu dışına denk geldin de açtın?
-
tüm platformlara yazdım yazmışkende burayada yazayım dedim ama burda kız bile yokmuş ya
-
öncelikle teşekkür ederim fikir verdiğiniz için, x ve y arasında ufak Bir tartışma çıkmıştı tartışmada da y haklıydı. ben x e 3 gün önce özür mesajı atmıştım hatta baya uzun yazmıştım. mesajı görseniz o mesajın üstüne barışmama ihtimali yoktu. Ben de pek üstelemedim bakmayınca. Keşke öğrenebilsem ne düşündüğünü ama hiç bir şekilde bakmıyor ne mesajlara ne aramalarıma ve o kadar kötü hissetimki anlatamam, arkasından konuştuğu birisiyle buluştuğunu gördüğümde ise benim yerimi doldurduğunu düşündüm ki hala öyle düşünüyorum neredeyse bi hafta olucak ve hala küsüsüz ben onun bu küslükten memnun olduğunu düşünüyorum ama aklında kötü bir kişi olarakta kalmak istemiyorum. Y ile sıkı bir dostum 1 yıl görüşmediğimiz konuşmadığımız oluyor ama hala aynı samimilikte arkadaşlığımıza devam ediyoruz ve bu yüzden Y ile aram bozulmaz bu konu yüzünden. X in annesi bize gel x e sürpriz yap demişti sizce gitmeli miyim? kafam çok karışık inanın :(
-
yapay zekaya bende sorabilirdim. Yinede teşekkürler.
-
X'i bir süre ihmal etmiş olma ihtimaliniz nedir? Belki de arkadaşlığınıza eskisi kadar değer vermediğinizi düşünüyordu ve son olay da bardağı taşıran son nokta oldu.
Bu tür davranışları ne sıklıkla sergilediği de önemli, yakın arkadaşlar arasında sık sık böyle olaylar olmaz normalde. Eğer bu tarz kırgınlıklar sık oluyorsa belki de sandığınız kadar yakın değilsiniz.
X'in kafasında bazı şeyleri atlatması zaman alabilir, arkadaşınıza biraz zaman tanıyın, gerçekten yakınsanız sonrasında kendisi de daha makul yaklaşacaktır. Aksi bir durum olursa da hayatınıza devam etmesini bilmeniz gerekiyor, kimse vazgeçilmez değildir.
-
Durumumuz yoktu okuyamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk defa kavga ediyoruz, normalde 2 haftada bir arkadaşlarımla buluşabiliyorum bu hakkımıda hep x ten yana kullanıyorum. kendisi gece gündüz her gün konuştuğum bir insandır ve bu şekilde ilk hatamda beni silmeside garip geldi bilemiyorum. 1haftadır zaman tanıyorum zaten fakat bir ses seda yok sanırım arkadaşlığımız buraya kadarmış. O da yerimi 2 günlük insanla doldurdu bile hemde arkasından konuştuğu kişiyle yapıcak bir şey yok ):
-
O zaman X'in yanına annesinin çağrısı uyarınca gidin; bakalım ne olacak? Küs kalırsanız da küs kalırsınız; zaten aranızda mevcut olan bir durum değişmemiş olur, bir şey kaybetmezsiniz. Çaba harcadığınız için en azından kendi vicdan tartınızda kötü bir kişi olarak kalmazsınız. Elimden gelenin en iyisini yaptım dersiniz. Bu arada elbette sizin kadar iyi bilemem ve sezemem, sonuçta yanınızda değilim, olana şahit değilim ama anlattığınızdan anladığım X'in size kasten sessiz muamele (silent treatment) uyguladığı, yani - eğer sizden temelli kurtulmaya karar kılmadıysa - zaten böyle kötü hissetmeniz ve Y'ye ilişkin davranışlarınızı değiştirmek için size sessiz muamele gösteriyor olması muhtemel. Dost canlısı bir şekilde annesinin aracılığında X ile bir konuşmaya çalışın bakalım ne olacak? Küs kalırsanız da dediğim gibi bir şey kaybetmezsiniz, elinizden geleni yapmış sayılırsınız. Ama tavsiyem, en başta bundan Y'nin haberi olmasın. Barışırsanız da X ile resim felan çektirmeyin ve yayınlamayın. :d Sonra gidip Y'ye - gene X'in bahsi açılırsa - ne olduğunu söylersiniz. X ile barışırsanız, X ve Y ile çaktırmadan ayrı ayrı takılırsınız. X ile barışamazsanız veya X barışmanızdan sonra tekrar küserse kendisine gerçek dostum deyip Y ile yolunuza devam edersiniz.
-
Yaşınız çok büyük değil herhalde, olgun insanların arasında geçecek olaylar değil çünkü. Bence en mantıklısı, burada anlattığın gibi durumu kendi açından anlatıp eskisi gibi arkadaşlığa devam edip etmek istemediğini sormak. Senin story gizlemen de hata olmuş ama sen hatalarının farkındasın en azından. X'in yaptığı davranışlar çok çocukça.
-
Güzel evladım: bir arkadaşınla buluşunca, diğerinin kızıp kızmayacağını öğrenmek için diğerine sorduğun anda hayatının iplerini sorduğun insana vermiş oluyorsun. Hayat, senin hayatın. İstediğinle görüşür, istemediğinle görüşmezsin. Ayrıca her arkadaşın birbirini sevmek zorunda değil. Önce bunun farkına var. Gerçi biraz daha büyüyünce fark edeceksin ama iş işten geçmiş olur büyük ihtimal. Y'ler ile görüştüğünde X'lerin kızıp kızmayacağını öğrenmek için Xlere, Q'lara, Z'lere falan sormaktan vazgeç. Çikolata değilsin. Herkesi mutlu edemezsin. Çok da kafana takma. Seni sevecek, kabul edecek insanın, seni kendi sevdiği&istediği şekle sokmak için yontmaya çalışmayacak, seni olduğun gibi sevip kabul edecek insanlar olmasına dikkat et.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence sen kızlarsoruyor.com'a aç bu konuyu :)
-
dediğiniz gibi yapacağım barışmasak bile ben elimden geleni yapmış olurum gönlüm rahat olur, çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim
-
evet 17 yaşındayız. Hatamın farkında olduğumu dile getirmeme rağmen bu davranışlar..
-
evet çok haklısınız en başından sormasaydım keşke buluşabilir miyim diye. Çok teşekkür ederim (':
Benzer içerikler
- sena akrostiş
- istifa edince banka promosyonu geri ödenir mi
- leonardo dicaprio boyu
- şampanya sarhoş eder mi
- evde kertenkele
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- telegram indirim kanalları
- google çizim yap
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X