Şimdi Ara

Yakın zamanda diş teli taktıran var mı? [ TEDAVİ BiTTİ ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
9.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ön üst dişlerimden birisi eğri. Sanıyorum çok küçükken düşme sonucu oldu. Epeydir yaptırmayı düşünüyordum ama maddi yetersizlik yüzünden şimdi anca fırsatım oldu. Az önce muayeneden geldim. Sadece üst dişlere tel taktırmak istediğimi söyledim. Çünkü komple olarak bana ağır gelir ve gerek yok. Alt dişlerim de sıkıntım yok. Bana 3,250 TL fiyat verdi ve aylık 500 tl taksitlerle elden ödeyebilirsin dedi. Maksimum 6 ayda ise tedavi tamamlanırmış. Fiyat biraz yüksek geldi başka bir hekime de gitmedim. Çünkü çalıştığım için fırsatım olmuyor. İnternette tam fiyatları yazmıyor ama benim tahminim tek üst taraf 2000-2500 arası tutar diye düşünmüştüm. Kendi yaptıran veya etrafından yaptıran insan varsa yorum yapabilir mi?

Güncelleme: 25.03.2019
    Fiyatı pazarlıkla 2,750 TL ye indirdim. Yarın ilk randevuma gideceğim inşallah. Süreçleri buradan konu altından paylaşacağım.

Güncelleme: 26.03.2019 Bugün ilk randevuma gittim. Dosyam oluşturuldu ve fotoğraf çekildi. Biraz diş temizliği yaptı ve eğri olan dişi, diş eti büyük bir çoğunluğu kaplamış ve şişmiş. Onun için dişi ön plana çıkarma işlemleri yapıldı. Biraz canımı acıttı tabi ki. Haftaya salı günü teller takılacak. O zamana kadar dişlerini kanayana kadar fırçala dedi doktor. Hem de şişkinlik inermiş bir haftadan.

Güncelleme: 02.04.2019 Saat 17.00 gibi randevuma gittim. Alt çeneye şeffaf damaklık için ölçü alındı. Daha sonra işlem başladı. Yaklaşık 30 dakika da teller takıldı. Ağrı veya benzeri şeyler hiç olmadı. İlk takılırken telin, dişi çektiğini hissediyorsunuz. Öyle çok garipsemedim. Tellere alıştım bile hatta çok sevdim. Ama damaklık sıkıntı. Alışması kolay olmayacak ve konuşmamı bozuyor. Yemek dışında sürekli takacağım. Dişlerimin bakımı ve neler yapmam/yapmamam gerektiğini gösteren bir video izlettiler. Sonra tellerdeki braket dudağa yara yaparsa onun için bir malzeme verildi. Reçeteyle braket temizleyicisi aldım. 50 tl tuttu o da. 13 nisan da tekrar randevum var.

Güncelleme: 13.04.2019 Diş teli takılalı yaklaşık iki hafta oluyor. Ve çok hızlı bir tedavi gerçekleşiyor. Durumu anlatabilmek için bir fotoğraf ekliyorum. Bunu tel taktıracağım gün çekmiştim. Ve çene kapandığında bozuk olan diş arkada kalıyordu. Şuan alt dişlerle aynı hizada. Yani kapatınca diş boşluğa gitmiyor. Yaklaşık onuncu günün sonunda böyle bir sonuca ulaşmak çok mutlu etti beni. Ve biliyordum ki doktor da şaşıracaktı, tepkisini çok merak ettim. Bugün 15.45 de randevuma gittim. Görür görmez çok şaşırdı. Tel takılalı kaç hafta oldu diye sordu, 11 gün oldu hocam dedim. Şaşırtıcı çok iyi ilerlemiş dedi. Diğer seansa damaklıktan kurtuluyoruz artık ihtiyacın kalmayacak dedi. Benim için en güzel haber buydu. Çünkü tele alıştım ancak damaklık hem konuşmamı etkiliyor hemde zaman zaman midemi bulandırıyordu. Diğer randevum 29 nisanda.

14.09.2019 tarihiyle tedavi bitti. İki diş birbiriyle tam eşit değil çok az bir eğrilik devam ediyor ama buna şükür. Eşit olması için alt tarafa da tel takılması lazım dedi doktor, istemedim.
    Öncesi sonrasına bakmak isteyenler için fotoğraf atıyorum.

Yakın zamanda diş teli taktıran var mı? [ TEDAVİ BiTTİ ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neto_ -- 14 Eylül 2019; 19:31:38 >

• Bende 7.500 ödedim gayet hoş fiyat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • donanımhaber forum
    Diş teli taktırdım sorusu olan varsa . // 10 aylık süreç bitti tel çıkarıldı // » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/dis-teli-taktirdim-sorusu-olan-varsa-10-aylik-surec-bitti-tel-cikarildi--133165314
    buna bakarmısın bugün güncelledim.

• Güncelleme: 26.03.2019 Bugün ilk randevuma gittim. Dosyam oluşturuldu ve fotoğraf çekildi. Biraz diş temizliği yaptı ve eğri olan dişi, diş eti büyük bir çoğunluğu kaplamış ve şişmiş. Onun için dişi ön plana çıkarma işlemleri yapıldı. Biraz canımı acıttı tabi ki. Haftaya salı günü teller takılacak. O zamana kadar dişlerini kanayana kadar fırçala dedi doktor. Hem de şişkinlik inermiş bir haftadan.
  • 5 seneye yakın bende kardeşimle birlikte diş tedavisi gördük hiç para vermemiştik fakülte de. Şehir dışından gelip gidiyorduk devlet yol paramızın yarısını da karşılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Diş etlerin acıyacak ama uyumadan ve sabah kesinlikle kanatarak fırça dişleri değil diş etlerini fırçala ben yapmadım diş etimi kesmişlerdi neşterle. 10 seneyi geçti tabi benim tedaviler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme: 02.04.2019 Saat 17.00 gibi randevuma gittim. Alt çeneye şeffaf damaklık için ölçü alındı. Daha sonra işlem başladı. Yaklaşık 30 dakika da teller takıldı. Ağrı veya benzeri şeyler hiç olmadı. İlk takılırken telin, dişi çektiğini hissediyorsunuz. Öyle çok garipsemedim. Tellere alıştım bile hatta çok sevdim. Ama damaklık sıkıntı. Alışması kolay olmayacak ve konuşmamı bozuyor. Yemek dışında sürekli takacağım. Dişlerimin bakımı ve neler yapmam/yapmamam gerektiğini gösteren bir video izlettiler. Sonra tellerdeki braket dudağa yara yaparsa onun için bir malzeme verildi. Reçeteyle braket temizleyicisi aldım. 50 tl tuttu o da. 13 nisan da tekrar randevum var.

• Tabi ki hocam zaten her randevudan döndüğümde güncelliyorum konuyu. Bugün biraz ağrı yaptı. Hani bir şey yersiniz zehirlenirsiniz, vücut onu ısrarla dışarı atmak ister. Tellere de öyle davranıyor daha benimseyemedi. :) Tellere yine biraz alıştım ancak alt çenedeki damaklık rahatsız ediyor. Umarım kısa sürede alışırım. Tedavi bitince öncesi ve sonrası diye fotoğraf atacağım. Doktor profesyonel makine ile çekmişti ondan alırım. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norveckırfaresi

5 seneye yakın bende kardeşimle birlikte diş tedavisi gördük hiç para vermemiştik fakülte de. Şehir dışından gelip gidiyorduk devlet yol paramızın yarısını da karşılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Diş etlerin acıyacak ama uyumadan ve sabah kesinlikle kanatarak fırça dişleri değil diş etlerini fırçala ben yapmadım diş etimi kesmişlerdi neşterle. 10 seneyi geçti tabi benim tedaviler.
    hocam nasıl yol paranızı devlet veriyordu?
    bu konuyu biraz açabilir misiniz bende 1 buçuk yıldır tedavi görüyorum şehir dışından gelip giderek, yol parası alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilk mesajda bahsettiğiniz videoyu bulabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bir video izlemedim hocam. 3-4 tane izledim. Mesela nasıl fırçalanır? Aşağıdaki videoya benziyor.

• Hocam şuan var mı bilmiyorum. Biz sevk ettiriyorduk o zaman başladığımız yer diş hekimliği orada yaşıyorduk daha sonra başka şehire taşındık o yüzden oraya sevk ediyordu sonra bu belgeyi sgk ya verip para alıyorduk. Sana en yakın il hangisi gittiğin bölüm nerede varsa oraya sevk eder ya da en başından başladığın yerde devam edersin. Tam toparlayamadım kusura bakma 6 7 sene geçti. Anlamadığın yer olursa tekrar sor hocam anlatmaya çalışacağım.

• Güncelleme: 13.04.2019 Diş teli takılalı yaklaşık iki hafta oluyor. Ve çok hızlı bir tedavi gerçekleşiyor. Durumu anlatabilmek için bir fotoğraf ekliyorum. Bunu tel taktıracağım gün çekmiştim. Ve çene kapandığında bozuk olan diş arkada kalıyordu. Şuan alt dişlerle aynı hizada. Yani kapatınca diş boşluğa gitmiyor. Yaklaşık onuncu günün sonunda böyle bir sonuca ulaşmak çok mutlu etti beni. Ve biliyordum ki doktor da şaşıracaktı, tepkisini çok merak ettim. Bugün 15.45 de randevuma gittim. Görür görmez çok şaşırdı. Tel takılalı kaç hafta oldu diye sordu, 11 gün oldu hocam dedim. Şaşırtıcı çok iyi ilerlemiş dedi. Diğer seansa damaklıktan kurtuluyoruz artık ihtiyacın kalmayacak dedi. Benim için en güzel haber buydu. Çünkü tele alıştım ancak damaklık hem konuşmamı etkiliyor hemde zaman zaman midemi bulandırıyordu. Diğer randevum 29 nisanda.

• 14.09.2019 tarihiyle tedavi bitti. İki diş birbiriyle tam eşit değil çok az bir eğrilik devam ediyor ama buna şükür. Eşit olması için alt tarafa da tel takılması lazım dedi doktor, istemedim.
    Öncesi sonrasına bakmak isteyenler için fotoğraf atıyorum.
  • Diş teli ile ilgili bilgi almak isterseniz : Diş Teli İstanbul
  • Merhaba ben de dişlerimden problem yaşıyorum haftaya randevum var diş teli için ufak bir araştırma yaptım özelde eğer fiyatlar bu şekildeyse gayet iyi ben daha uçuk fiyatlar duymuştum https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari//

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.