Şimdi Ara

YAKIT SARFİYATI (CRV)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1999 Model, 2000 cc., 150 PS., otomatik vites Honda CRV aracımla Konya ilinde şehir içinde 250 YKR yakıt tüketimim var. 10 YTL yakıt ile 40 Km. yol gidiyorum. Sizce nasıl yakıyor?

• Ne diyim benim civic ten az yakıyorsun. hayrını gör
    quote:

Orjinalden alıntı: ilkerdemiralp

1999 Model, 2000 cc., 150 PS., otomatik vites Honda CRV aracımla Konya ilinde şehir içinde 250 YKR yakıt tüketimim var. 10 YTL yakıt ile 40 Km. yol gidiyorum. Sizce nasıl yakıyor?
  • lpg limi kardeş?
  • Atma Recep, Din Kardeşiyiz....
  • Sevgili Burak,

Öncelikle ismim İlker. Atmıyorum. 3 defa denedim bazısında 45 bazısında 42 civarı Km. yaptım. Her defasında da 10 YTL yakıt aldım bitirene kadar kullandım. Bu değerlerim şehiriçinde. Haftasonu uzun yol yapacağım. Şehirlerarası değerlerimi de sizlerle paylaşacağım. Saygılar
  • Sevgili İlker, adının İlker olduğunu rumuzundan anlamıştım zaten ama "Atma Recep.........." cümlesi halk arasında yaygın kullanılan bir deyimdir.

Tüketime gelince, aracının fabrika verileri zaten 11-12 litre/100km. şehiriçi. Üstelik 2.0 litre motorlu bir araç.

Peki, benzini bitirene kadar demişsin, bunu ne manada yazdın? (10YTL'ye 2,86litre benzin gelir.)

a) Yol bilgisayarım var. Tükettiğim benzini litre olarak gösteriyor.

b) Depo boşken (marşa basınca araba çalışamıyorken) 2,86litre benzin koyup 40 km. yaptım ve araba stop etti.

Yazdıkların doğru ise, yani hesaplama hatası yoksa, aracın 2.0litre motoruyla şehir içi 100km.de 7.15 litre benzin yakıyor demektir. Bu durumda şeşibeş bakan Cem Yılmazın kulaklarını da çınlatmadan olmaz:"Aman Tanrım, Bu bir mucize!!!!"
  • Beni sabah sabah güldürdün Sevgili Burak.

Açıklayım :

Resimde gördüğün bu araca tam bir yıl önce BRC Sequent 24 modeli LPG taktım. Konya'da Genç Otogaz diye bir yer var Anadolu Sanayinde. Ustalar harika iş çıkartılar. (Bu arada orada çalışmıyorum yanlış anlaşılma olmasın, sade bir devlet memuruyum :)
    Ne yazık ki dünyanın gelişmekte olan en sondaki ülkesinde olmamıza rağmen yine dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmak zorunda bırakılan sıkıntılı vatandaş olarak daha az nasıl yakarım düşüncesi ile durmadım. Bor'lu sistemi duyunca araştırdım ve gittim Ankara'da bu sistemi de uyguladım. Takip edenler bilir İzmir'de yaşlı bir ustanın keşfi diyorlar o sistemden yaptırdım.
    Sonuç : Benzinli aracıma LPG tasarrufu üstüne bir de Bor takviye sistemi uygulayınca bu durum çıktı. Şimdilik memnunum.
    10 YTL meselesine gelince :) 10 YTL lik BENZİN alıyorum yazmamıştım. 10 YTL otogaz alıyorum ve şehiriinde ortalama 40 Km gidiyorum. Depomdaki LPG bitince yolda kalmıyorum :) :)

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    yakıt tüketimi ?
    10 ay önce açıldı
    Mitsubishi ASX yakıt tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Senin bu yaptığına "cin olmadan şeytanı çarpmak" da denir... Önce bi laf at ortaya, "benim araba 25 kuruş yakıyor" diye, ama ne yaktığını özellikle yazmadan; sonra otur oltanın başına bekle kaç sazan bu lafa atlıycak diye. Sonra da "ben benzin alıyorum" yazmadım ki de, sanki "lpg alıyorum" yazmışsın gibi. Neyse, BOR_GAZ'lı arabanı iyi günlerinde kullan diyiim ben saaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 2 Mayıs 2008; 17:10:00 >
  • eskiden bir reklam vardı, , gözlüklü , emekli şemsiyesi kılıklı bir adam, kot pantolnu ütüleyerek ruhunu öldrüyordu, şimdi ilker kareşimde lpg ve bor uygulayarak hondanın ruhunu öldürmüş, dizel alsaydın bari, hondaya bor falan yakışmaz, ama nos yakışır
  • Değerli Dostlar,
    Hondamın ruhunu incitmek istemezdim ama ne yazıkki dünyanın en pahalı yakıtını kullanmak zorunda olan Türkiyemizde yaşıyoruz. Cebimizin ruhu aracımızın ruhundan öne geçiyor. Sonuç işte bunlar. Dünyanın en pahalı benzini ve akla hayale gelmeyen tasarruf yöntemleri... işin anafikrini dağıtmayalım , bu araca göre uygun bir değer yakalamış mıyım acaba? sizin tespitleriniz önemli.. Saygılar
  • Ferrarinin bile ruhunu incitmişiz, hondanınkini incitsen ne olacak
  • Adamın biri 0km. Cadillac Escalade'sini, daha plaka takılmadan İst.'dan İzmire gönderip LPG taktırtmıştı Mart ayında. Benzindeyken km.de 1YTL, tüpte 50YKR yakıyomuş. Türk milleti herşeyi affetmeden ..... . Ruhunu bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 13 Mayıs 2008; 12:33:56 >
  • LPG, ekonomisini düşünen akıllı adamın yapacağı iş. Adamın bir tutturmuş LPG motoru öldürür diye, hala o masal yıllardır dolanıyor. Yahu Japonyadaki araçların %60'ı LPG'li. İngilterede kraliyet arabalarında bile LPG var. Hangi çağda yaşıyorsunuz diye adama sorarlar? Hadi onların kafa çalışıyor, biz niye onlara uyup LPG taktırmıyoruz onu anlamıyorum... Benim benzinli arabam olsa bende LPG taktırırım.

Bir bu tipler mühendis edasıyla konuşup, "beyim aman taktırma motoru darmadağın eder, performansı düşürür" demeleri yokmu... Bu konuda ne bilgin var ki senin? Çapına göre konuş kardeşim... Merak ettiğin bir soru varsa git sor üniversite hocalarına.

Şu dünyada bizim kadar acayip millet hakkaten yok. Adam bilmediği konu hakkında biliyorum edasıyla öyle bir sallıyor ki, etrafına dünya kadar taraftar topluyor. Bir deli kör kuyuya taş atmış, kırk deli çıkaramamış hesabı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 19 Mayıs 2008; 23:53:52 >

• Değerli Dostlar,

Şehirler arası yaptığım uzun yol denemerinde LPG + BOR tasarruf sitemi ile Km.de 19 YKR eski tanımla 190 bin lira yakıt sarfiyatım var.

Kısaca teslerime göre: 2000 cc. otomatik vites 4X4 ve 1,5 ton civarı olan Honda CRV aracım ile şehir içinde 25 YKR, şehirler arasında ise 19 YKR tüketiyorum. Bu değerleri sizlerin onayına sunuyorum. Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.