Şimdi Ara

Yakit tasarrufu hakkinda tam otomakit mi yari otomatik mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birinci sorum : Arkadaslar dsg demek yari otomatik demek degil mi?
    Asil sorum şu: manuel arabada duz yolda 5.vites te gaza az basmak az yakar malum. Otomatiklerde gaza az basinca bu sefer vites dusuyor bu ayari yapamiyorsun. Yari otomatik araba alip yakt tasarrufu yapmak icin elle vutes atsam surekli bu cozum olur mu tasarrufa? Bu ikayi anlatabilir misiniz?
    Yari otimatigi elle kullanmak tasarruf ettitir mi?
    Mesala rampada otomatikler viteslerde kararsiz kaliyor ben elle ayarlasam mantikli degil mi?
    Bu konukari yazarmisiniz?
    Ben otomatik hic bilmiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizdelisi -- 23 Aralık 2017; 19:14:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- tork konvertörü olmayan, robotize şanzımanlara yarı otomatik de denir.
    2- otomatikler gaza az basınca vites düşürürden anlatmak istediğini anlamadım. hangi arabanın gazına az bassan vites düşürür.
    3- yarı otomatik araçlarda mekanikten ötürü manuele göre anlamlı yakıt farklılığı olmaz, yazılım olarak da olacağını sanmıyorum.
    4- otomatik viteslerin rampada kararsız kaldığını ne gördüm ne duydum.
    5- yakıt düşünüyorsan tork konvertörlü alma, aynı modelin manueline göre biraz daha fazla yakar. yalnız sorun çıkartmasın istersen bu şanzıman türünü seç, arabayı iki kere hurdaya çıkarır da yine de bana mısın demez. özellikle toyota ve honda'nın tork konvertörlü şanzımanları. şöyle söyleyeyim bu iki arabanın komple çıkma şanzımanlarını iyi pazarlıkla 1000-1500 liraya bulursun, genellikle bozulmadıkları için çıkmalarının fiyatları çok düşüktür.
    6- 100 kilometrede 1 litre yakıt düşüneceğine bu iki markanın tork konvertörlü modelini seç, diğer markaların şanzımanları o edeceğin yakıt tasarrufunun çok fazlasını 1 kerede ustaya ödetir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.