Şimdi Ara

Farkli araç Radyatörü kullanilabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arac Rover 214 Si , 1998 model , 1.4 16V
    Gectigimiz gunlerde bir kaza gecirdim , ön tampon ve radyator kullanilmaz halde . Malum marka Rover olunca parca konusunda sıkıntılar yaşanıyor .
    Ögrenmek istediğim konu şu ; aracım klimali fakat klima radyatörünü değiştirmeyecegim (oda hasar gordu ama klimasiz kullanmayi dusunuyorum) sadece radyatör için . Rover a uygun farkli arac radyatörü varmidir ? Birebir aynisi olmasa bile , yakın özellikteki radyatörü kullansam sorun yaşarmıyım? Radyatörlerle ilgili hiç bilgim yok . Eğer rover icin şurdan bulabilirsin dediğiniz bir yer varsa oda işimi kolaylastirir. bu konuda yardimlarinizi bekliyorm.Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun.Hocam radyatörün boyutu ve giriş çıkışları uyuyorsa neden olmsın? Kaportacı halleder hatta tutma noktalarını filan.yapılır mı tabi yapılır.
  • Hocam neden olmasın iyi araştır,sağlam bir radyatörcü halledecektir.
    Aracım 2001 s40 1.8 radyatör üst bölgesinde yeşerme vs vs vardı.
    Sıfır taktığımız radyatör
    Mıtsubıshı carısmanınki her şeyi aynı

• Yanılmıyosam opellerle ortak parçaları var, bi araştırın.
  • Radyotor o delige sigsinda ,hangi araba icin oldugu onemli degil hocsm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyutları aracınıza uyduktan sonra problem olmaz..
    Suyun bir ucundan girip diğer ucundan çıktığı, metal borulardan ibaret bir parça sonuçta..
    Kaputun altındaki en basit en ilkel parça..
    Düzgünce takılırsa en ufak bir problem yaşamazsınız..

• kardeşim nasıl parça bulamıyorsunhttps://www.facebook.com/groups/roverturk/ yaz şu gruba burada birsürü parça tedarikçisi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana en yakin tedarikçi istanbulda . kargo vs fiyat cok yukseliyor . onuda gectim su an elinde yokmus . baska alternatif bulmaya calisiyorum

• Ben aslinda şunu merak etmistim . motor gucu yuksek bi arac icin uretilen radyator daha guclu degilmi ? Mesela 1.2 motorlu aracinkiyle 2.0 motor aractaki radyatorun işlev olarak bi farki varmi . boyutu ayniysa iki aractada ayni radyator kullanilabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Hocam neden olmasın iyi araştır,sağlam bir radyatörcü halledecektir.
    Aracım 2001 s40 1.8 radyatör üst bölgesinde yeşerme vs vs vardı.
    Sıfır taktığımız radyatör
    Mıtsubıshı carısmanınki her şeyi aynı

Sizinki farkli bi durum, s40 1 ler mitsubishi carisma ile ayni platformun araclari olduklari icin ayni :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ufkbyrk

Ben aslinda şunu merak etmistim . motor gucu yuksek bi arac icin uretilen radyator daha guclu degilmi ? Mesela 1.2 motorlu aracinkiyle 2.0 motor aractaki radyatorun işlev olarak bi farki varmi . boyutu ayniysa iki aractada ayni radyator kullanilabilir mi ?

Ayni olmuyor 1.2 arabayla 2.0 a bakarsaniz boyut farki var.Belki 1.4-1.6 hacim ayni olur.Radyator gercekten pahali baktim 350 tl mi ne internette birde iscilik conta su bu derken offf :( En mantiklisi ya cikma ya yurtdisi yada uydurma.Rover larin tek sorunu yedek parca,simdi altinizda clio olsa orjinali gectim yan sanayisi bile her yerde bulunuyor.

Yan sanayi uretilmiyor mu ? Bizim turkler herseyin cakmasini yapiyor endustride kalip basma ve cnc tezgah isine bakiyor.Her parcayi yaparsin da adamlar ne kadar ekmek o kadar kofte 5 tofas satar 2 rover satar haklilarda.

• Ha birde hasari sigorta karsilamadi mi ? Yetkili servisde yaptirabilirsiniz,range rover servisleri bakiyor diye biliyom.

• kullanilir islevleri ayni ANCAK aracin urettigi motor isisina gore radyator kullaniliyor (3-5-7-9 litre gibi) daha kucuk hacimli bir radyator takmadiginiz surece sorun olmaz gibi,tek dikkat etmeniz gereken husus radyatorun aleminyum yada bakir(2000 oncesi) olmasi bunun nedeni ise kullanilacak yanlis antifiriz(organik-inorganik) belki motor contasina zarar verebilir.

• Hocam öncelikle geçmiş olsun.

Sizin işin geleceği nokta şu: "orijinalini bulacaksınız"

Toplamda uydurmaya çalıştığına da fazla para vereceksiniz, yani birine 100 diğerine 500 vermeyeceksiniz. Toplamda biri 500 iken diğeri 400 olacak, 100 TL için de taklaya gerek yok.

• Misal bu sizin araca uyar mı hocam? http://www.dincotomotiv.com.tr/pcc001610-4258-yedek-parca-su-radyatoru-rover.html

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam bugun 2 saatlik bir gezinti sonucu bursa besyolda , japon parcacilarindan birsuru fiyat aldim . 750 tl 350 tl arasi . tesadufen bi radyatorcunun onunden gecerken sorayim dedim , usta bi dk dedi . yukari cikti ve radyatorle asagi indi :D elinde varmis . bire bir ayni urun 180 tl ye birakti .

• Yok bunlar ebat olarak cok.farkli . 45 radyatoru . dinc otonun sahibiyle gorusmustum .. Elinde yokmus

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Bana bire bir aynisi diye verdiler bugun . aldim .
    Ama sadece eninden 2 cm kadar kisa kaldi . bunun bi sorun yaratacagini dusunmedim ama acaba benzer bi urun mu verdi? Yani bahsettiginiz motor isisina gore radyator degilse ciddi sorunlar dogurmaz mi ? Sogutma sistemi bu yani , şakaya gelmez.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sigorta karsi tarafi karsiliyor sadece bildiginiz üzere :) hatali taraf ben oldugum icin boyle bi sansimiz yok . keske olsa

• Enerji motorlu reno 19 radyatörü deneyin muhtemelen uyacaktır neden derseniz sizin gibi bi rover sahibi arkadasa taktılar uydurdular.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.