Şimdi Ara

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şehirlerarası 4.6 litre
    Şehir içi 6 litre

Ortalama hızlarda ve 3 kişi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar benzin 3 lirayken hesaplamış hala aynı değeri söylüyorlardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakıt Tüketim hesabını karış ile kuruş ile yapanla zaten hiç muhabbete girmeyeceksin , hadi hayırlı günler diyip gideceksin...

Karış Kuruş ile dermanını anlatan adama anlatamazsın şehir içi - şehir dışı - karma tüketim vs
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    range rover sport hse
    2012
  • Youtube'de de görüyorum, herkes aşırı sallıyor.

1.2TSI Leon ile şehir içi 4.6 yakıyorum diyenler falan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

Youtube'de de görüyorum, herkes aşırı sallıyor.

Forumda da fazlasıyla var o tayfa

• quote:

Orijinalden alıntı: No_FeaR2266

Fiat bravo 1.6 multijet
    Şehirlerarası 4.6 litre
    Şehir içi 6 litre

Ortalama hızlarda ve 3 kişi
    Uzun yolda Bölünmüş yollarda 120 ile gittiğinizde mi 4.6lt oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son iki gün önce Alaca-Ankara(üzeri)-Kocaeli(Umuttepe)-Ankara(Yenimahalle)-Alaca güzergahını kullandım. Aynı gün içinde toplamda 1200km yol yaptım 400TL'lik yakıt ile. Yol bilgisayarı 5lt/100km(6,68TL benzin ile 33krş/km). Yol bilgisayarı ve pompa hesabı ikiside aynı sonucu verdi. Araç 1.4 tsi superb. Ankara şehir içinden Kırıkkale-Samsun yoluna düşene kadar trafiğe takıldım. Diğer yollar hız kuralları dahilinde(otoban 110-130, şehir içi 70-80 il ya da ilçede hangisi geçerli ise) haraket ederek kullandım. Benzinli araç sakin kullanımda çok fazla üzmüyor tabi ama bir dizel değil. Bu arada önü boş olduğu halde ayağı gaz ve fren pedalı arasında mekik dokuyan adamın göreceği değerler olmadığını da çok iyi biliyorum.
  • Ankara'da ekonomik kullanımda Focus'la 4,4lt/100km ortalama ile geziyorum. 525km oldu yarım depo çizgisine değmek üzere ibre. Ya yol bilgisayarında ya da yakıt ibresinde bir ibrelik var gibi...

Bayramda da Konya'ya gittim 4,2lt/100km ortalama ile

2018 Focus MK3 1.5 TDCi Powershift TrendX

Ha aynı araçla Ankara'dan Malatya'ya gittim geldim 7,2lt/100km ortalama ile... Basmayıp sakin kullanınca ekonomik ama basınca da abartı tüketimi olan bir araç. Performansı ara hızlanmaları çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

Youtube'de de görüyorum, herkes aşırı sallıyor.

İstanbul icin konusuyorum bayram haric cok mumkun degil. Şile sehir ici sayiliyorsa o ayri. Bayramda kendi aracimla 6.5 lara dusebildim kasmadan cunku trafik yoktu.

Trafiksiz illerde 4.6 olmaz da 5.5 gayet mumkun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 23 Ağustos 2019; 9:58:50 >
  • Özellikle tsi kullanıcıları bu konuda çok iyidir. Forumdaki gördüğünüz tsi tüketimlerine 2litre ekleyebilirsiniz.

Lancia delta için vereyim tüketim. Tamamen kullanıma bağlı. Tsi ciler gibi kullanırsanız şehir dışı 3.4, şehir içi yoğunluğa göre 4.5, 5 yakalanır.

Normal kullanım şehir dışı 5, şehir içi 6.5.

Normal üstü ya da yokuşlu yerde şehir dışı 5.5, 6 - şehir içi 6.5-8.

Daha hızlı da kullanmayın bir zahmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Ankara'da ekonomik kullanımda Focus'la 4,4lt/100km ortalama ile geziyorum. 525km oldu yarım depo çizgisine değmek üzere ibre. Ya yol bilgisayarında ya da yakıt ibresinde bir ibrelik var gibi...

Bayramda da Konya'ya gittim 4,2lt/100km ortalama ile

2018 Focus MK3 1.5 TDCi Powershift TrendX

Ha aynı araçla Ankara'dan Malatya'ya gittim geldim 7,2lt/100km ortalama ile... Basmayıp sakin kullanınca ekonomik ama basınca da abartı tüketimi olan bir araç. Performansı ara hızlanmaları çok iyi.
    focuslarda 2 tane ortalama.yakit gostergesi var diye biliyorum. tatile giderken focusun birinde 3.2 ltre gosteriyordu. dedim cok az. 2.ye gecti yukseldi.

• Bizim vatandaşlar matematik fukarsaı, hesap yapmayı bilmiyorlar o yüzden normaldir
  • Yeni aldığım 2013 model otomatik toyota yaris yakıt tüketimine bi bakayım dedim. Araç lpg li atiker gold. Depoyu fulledim. 470 km tamami sehirici ve kısa mesafeler. Tekrar fulleyince 31 litre lpg aldı. Litresi 2.99 dan 93 lira tuttu. Yaz olduğu için benzinde harcamıyor fazla. Eski aracım otomatik ford 300 anca gidiyordu. Tabi hep eco modda sürüyorum. Performans yok ama tasarruf gayet iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: faydin33

Yeni aldığım 2013 model otomatik toyota yaris yakıt tüketimine bi bakayım dedim. Araç lpg li atiker gold. Depoyu fulledim. 470 km tamami sehirici ve kısa mesafeler. Tekrar fulleyince 31 litre lpg aldı. Litresi 2.99 dan 93 lira tuttu. Yaz olduğu için benzinde harcamıyor fazla. Eski aracım otomatik ford 300 anca gidiyordu. Tabi hep eco modda sürüyorum. Performans yok ama tasarruf gayet iyi.
    hocam yariste az yaksin bi zahmet. el kadar araba

• commandx C kullanıcısına yanıt
    bir depo ile uzun yolda 1000 km den şehir içi 800 km den fazla yol yapiyor. Sen istersen 5 lt fazladan ekle. 1.2 TSI DSG.

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor

• pipoti kullanıcısına yanıt
    4.6 biraz abartı ama 29 30 km ortalama hizlara cikabilirsek 4.9 civarı tüketimi var. Tek sofor olursa bagaj v.s boş olursa daha assagi inebilir

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi konusunda kaale alınacak son kişisin forumda. İstersen bir litre yak bir önemi yok, kimse iplemiyor seni.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Senin gibi boş konusanlari kaale alıyorlarsa beni zaten almasinlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.