Şimdi Ara

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 530D 6 silindir 3000 motor 245 beygir, boş ağırlığı 2ton dan 15 kg fazla Bmw aracım Ankara şehir içi 9 lt civarı.. şehir dışı 6.5 ile 7.5 arası...
  • En hiç yarıştıranıyorum şehirler arası yolda 11,8 lt mazot yakıyor 100km de, şehir içi start stop yok 30lt/100km ye dayanıyor klima açık ise :))
  • Bir insan böyle bir şeyde neden yalan söyleme gereği duysun ki?

Arabayı kendi mi imal ediyor. Yani benim elimden bu çıktı diyebilmek için mi?

Ülkede çok büyük sorunlar var cidden. Yani çok yakan bir otomobilin sahibi olduğu anlaşılırsa enayi yerine koyarlar diye mi korkuyor yakıt tüketiminde yalan atan kişi.

Böyle olduğunu sanmıyorum çünkü zaten enayi. Çünkü sabah akşam çalışıp fahiş ötv'nin kdv'sini de ödeyerek aldığı ki - onu da anca ribaya çalışarak- başardığı bu düzende en büyük enayilik araç sahibi olmak.

Peki neden yalan söylüyorlar?
  • Sizin araba baya kötüymüş.Yakın bence o arabayı yanarken de gitti diye üzülmek yerine kurtuldum diye sevinmelisiniz. Benim arabam hiç yakmıyor bazen iyilik yapıp üstüne ekliyor. Çünkü benim aracım. Ben mükemmelsem arabamda mükemmeldir. Çünkü ben herşeyden önce gelirim çünkü ben benim. Ben olduğum sürece hiçbir şey bir hiçtir.
  • Benimki şu kadar az yakıyor diyene benimki yakıt üretiyor cevabı verip muhabbeti kapatacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lichkingg

En hiç yarıştıranıyorum şehirler arası yolda 11,8 lt mazot yakıyor 100km de, şehir içi start stop yok 30lt/100km ye dayanıyor klima açık ise :))
    Araç nedir, otokar sultan falan mı
  • 2019 1.4 benzinli egea sahibiyim.
    Şehir dışı 5,5-6lt (Cc ile hız 110 sabit.)
    Şehir içi. 6,5-7lt yakıyorum
    Kuruş hesabı şehir dışı 40-45 krş.
    Şehir içi 50-60krş.
    Lpg düşünmüyorum.
  • Kuruş hesabı yapanlar genelde aracı hep fazla yakanlar. Kuruş olarak söylüyor ki karşısındaki hesaplayana kadar konu değişsin
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hızıda söylemiyor kuruşçular. Arkadaş 508-Superb şehir içi İstanbul'da 10+ yakıyor mesela. Hız 20'nin altı.
    Edit:Bir de mesela İbiza ile tek kişi bagajsız 5 litre diyor, 1.000 KG civarına denk geliyor. Ama 508 ile attığım değer 3-4 kişi full bagajlı vs. oluyor mesela. 2.000 KG'ye yakın miktarda yüklü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 3 Ağustos 2019; 13:26:9 >
  • Alın size gerçek veriler

Renault Clio 4 - 1.5 90 HP Dci - Uzun Dönem Karma Tüketim : 5.6lt/100km

VW Golf 7 - 1.4 150 HP TSİ- Uzun Dönem Karma Tüketm : 6.8lt/100km

Ford Courrier - 1.6 95 HP tdci - Uzun Dönem Karma Tüketim : 6.0lt/100km

Bu değerler tarafımdan 30-40ar bin km yapılarak elde edilmiştir.

Eş dosttan bildiklerim

2012 Nissan qashqai 1.5 dci 110hp - 6.9-7.0 lt/100km
    2013 Passat 2.0 Tdi 140hp - 6.5-6.6lt/100 km
    2015 BMW 320i 170hp - 7.4-7.5lt/100 km

Kastığın zaman en az yakan araç Clio idi gördüğüm. Uzun yolda 4.4-4.5 , Karma olarak 5.0-5.1 lt düşürmek mümkündü.

Ha millete sorduğun zaman minimum yarım lt ağaşısını söylüyor. Bazıları abartıyor , adamda benzinli seat leon var 5.5lt ortalamam var diyor Karma tüketimde hadi ordan....
  • 93 model R12 sw Toros 13/14 L LPG 100 km de.
  • Ben gülüp geçiyorum benzinli atmosferik aracının 20 kuruş yaktığını iddia edenler var :)

Yani 100 km 3 litre. .

Benim araba 20 kuruş yakar o ayrı 3 lira dan LPG alıp 100 km 7 litre yakti mi tamam bu iş . .
  • Skoda fabia 1.4TDI aracım var bana satan şahıs fulllediğini 400 km yaptığını sonra tekrar fullediğinde 37lira aldığını söyledi.
    Araç bende 100km 5 litre yakıyor 400km 20litre ise. Mazotu 2 liradan aldı.
  • bende 99 1.6 bora var yakıt göstergesi 11 lt/100km 34 litre lpg alıyorum 230km anca gidiyor sebebini anlamadım. buji ve kablolar değişti boğaz kelebeği hava filtresi ve lpg filtreside değişti

hava müşürü arızalı ondan mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuscleTower -- 3 Ağustos 2019; 14:32:8 >
  • Bu forumda 1.5 tonluk LPG'li otomobil ile 100 kiloluk 125'lik motorsikletin aynı yaktığını iddaa eden gördüm.Daha ne diyeyim.
  • Valla ben kuruş hesabı yapmayı bıraktım. Birisi kaç kuruş yakıyor derse sallıyorum birşeyler.
    Ama kaç litre yakıyor derse biliyorum zaten.
    Kuruş sormayı bırakın artık lütfen.
  • MuscleTower kullanıcısına yanıt
    Durum vahimmis.İyi bir serviste mutlaka sistemi ,programi ve orijinal ekipmanlarini kontrol ettirin.Bu kadar fahis bir tuketim olmasi motor icinde hayra alamet degildir.
  • 1.6 toyota corolla benzinli. bagaj tam dolu. 3 kişi ile uzun yolda karamürsel balıkesir arası 6.2litre. şehir içinde gezince karma 7 litre oldu.
    şehiriçinde 7.8 litre
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.