Şimdi Ara

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4 benzinli 2008 model fiesta kullanıyorum. şehir içi en az 10 litre şehirler arası en az 7 litre yakıyorum. ama isteyen olursa ortalama 3.5 litre yaktırır fotoğraf atabilirim. çok zor bir şey değil. sanki hiç araba kullanmıyoruz adam uzun yolda 3 litre yaktığını iddia ediyor.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Şilenin nesi şehir içi
    İstanbul’a git gel bildiğin şehirlerarası
    Ben en son tatilde 3500km yaptım ortalaması 7,0lt falandı
    Rampası var dur kalkı var uzun yolda 160-180 i var
    Ben otoyollarda çok duran araba görmüyorum
    Muhtemelen yılda 8-10bin km yapanlar zaten araba ile çok haşır neşir olmadığından bir şeyler kovalıyor olabilirler
    Ama 2 ayda 10 bin km yapan adamın işi gücü yok yakıt bakacak

Ben bununla alakalı bir kaç yıl önce bir başlık açmıştım güzelde rağbet görmüştü
    Yakıt yazanların çoğu palavra bu 1
    İkincisi görüntü ortalama sürat vs ile kanıtlıyorlar ki doğru bu da olabiliritesi olan bir şey değil

Bendeki aracın aynısından olan arkadaşım ortalama tüketim gönderdi bana foto baya düşük
    Bende Çamlıca gişelerden çıktım uğraştım otobanda d sınıfı 1.5 tonluk arabaya 4,5 falan tükettirdim
    Oldumu ? Evet oldu
    Ama o kadar sadece orada oldu
    Genel anlamda tüketim fix 6,9 a bağladı motor 1.6 cdti 136hp
    Yani aslında çok az tüketenlerde evet tüketiyor ama bir geçerliliği mantığı yok

Bu şuna benziyor ben 200 tl mutfak masrafı il karnımı doyuruyorum
    Tamam doyurursun aç da kalmazsın ama nereye kadar
    Veya 3 kişilik aile şu kadara geçiniyorum
    Bi hastane 2 okul masrafı çıkar ikiye katlarsın

Ne olduğu belli olan şeyler hakkında sürekli neden tartışılıyor anlamıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ya ben ne yazmışım sen ne yazıyorsun sabah sabah. Mesajlara alıntı yapılmasın seçeneği gelse keşke

" Şile şehir içi sayılıyorsa orası ayrı " Sence ben burada Şile şehir içi mi diyorum ? Biraz kitap okuyalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Ağustos 2019; 10:53:29 >
    Ne yazmışım
    Hepsi bilgi bunların alın bilgiye boğulun
    Sabahı akşamı alıntısımı olur bunu

Sana mı demişim sen Şile şehir içi diyorsun diye
    Yakalamışım yapıştırıp geçmişim kim demişse o alacak üzerine
    En son 400 sayfa Berlin’in düşüşünü okudum
    Ama forum alıntı falan çakozlamam çok
    Bence genele hakim olun
    ...tir edin alıntı forum bilmemesi falan

• İyi de forum böyle bir şey. Kimin okumasını istiyorsanız onu alıntılamanız lazım. 500 tane alt alta yazılmış cümle var tek beni alıntılamışsınız. Ben zaten turbo benzinlilerin ne kadar yakacağını az çok biliyorum özellikle gittiğim güzergahlarda çok değişik motor-şanzıman araçlarını test ettim. Bu yüzden İstanbul'un nüfusu 3-4 milyona düşmeden şehir içi 5 litre olmaz.
  • 9.2/100km araç forester benzinli :)

• o değil de lpg 2,69 oldu dizel 5,95 (antalya merkezde görebildiğim en ucuz fiyatlar) eskiden karma 5 lt yakan dci li symbol ve clio lpg den avantajlıydı fakat bu yıl -ilk alımdaki fiyat farkını da düşününce- 1.6 benzinli + lpg ekonomi açısından rakipsiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şimdi forumun nasıl bir şey olduğunu ben bilmiyorum
    2008 yılından beri burada yazıyorum , forumdan anlayan alıntılardan anlayan palavra adamlar yerine boş muhabbetten başka bir bok yapmayanlar yerine bizim gibi ortaya canavar gibi bilgi ( biliyoruz değil bilgi ) koyan adamları kollayın , eskiden beri olanlar bilir çok az kaldı onlardan
    Gir bak ınsignia başlığına Opel bölümünde , adamlara hayatlarında başlarına gelmeden öğrenemeyecekleri Opel servislerinde hiç öğrenemeyecekleri bilgileri sunuyorum başımıza geldiğinden canımız yandığından hala yok sıfır olanlarda multimedya ekranının görseli böyleymişte falan filan alabildiğine boş muhabbet

Kitap oku dedin ya işte bazı şeyler kitapta yazmıyor ben orada Şile diye yazdığımda sana demediğimi nasıl anlamazsın ?

Adam istanbuldan Antalya’ya gidecek yol tarifi için başlık açıyor sen bana alıntıdan bahsediyorsun
    Yapmayın Allah aşkına

Polemik olmasın benden bu kadar

• Bu millet manyak anlık yakıt tüketiminde ayağı gazda sabitken 1.9 tl görsün tamam benim araba 1.9 lt yakıyor der. Benim aracın mesela uzun yol yakıt tüketimine baktım şakasız 3.3 lt ama dümdüz yolda sabit hızda he hep bunumu yakıyor hayır. En güzel ölçüm depoyu fullersin. Km sıfırlarsın. Depo bitmeye yakın gene fullersin atıyorum 300 tl yakıt aldın 800 km gittin ee 37 kuruş yaktın hane 20 kuruş nerde cebinden çıkana bakacan. 20 kuruş yaksın diyelim 300 tl yakıta 1500 km iiii daaa mal dolu piyasa bugün lpg hariç kimse 30 kuruşun altına toplamda düşemez.

• Özellikle istanbullular için konuşuyorum. Adam çevre yolunda 80-100 arası gidiyor sonra bunun verisini şehir içi diye atıyor. İstanbul için özellikle sıkışık trafikte 8-8.5 altı yakacak benzinli araç olduğunu düşünmüyorum.
  • Adamlar arabalarına put gibi tapıyorlar normal.

• Corsa 1.4 at sanjıman atmosferik motor fabrika verisi 6.9 ama 10 yakıyor full trafikte kısa mesafe 6km uzak mesafe 25km 8 litre

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.