Şimdi Ara

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben litreymiş kuruşmuş bakmıyorum artık, hep 100 liralık benzin atıyorum.İdare ediyor beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki polo 'sundan bahsediyor gibi üyemiz. :)
  • Bende Opel Vectra B 2.0 cd var 98 model. Lpg'de 9 litre yakıyor 100km'de şehirler arasında ve hiç 110'un altına inmiyorum, arada 140 civarlarına çıktığım da oluyor. Yanlış hesaplamadıysam sanırım lpg 3₺ baz alırsak 27 krş filan yakıyor. Şehir içi ise 11-12 litre civarında yakıyor yine lpg kullanımında

• Kuruş ta söylesen litrede söylesen hepsi tahmini değerler. Aracın motor performansına, gittiği yoldaki iniş çıkışlara, hıza, trafiğe, taşıdığı yüke, şöförün sürüş sitiline bağlı değişip durur.

Bende aracı ilk aldığımda (2015 golf 1,6 TDI DSG) araç kilometresini yakıt fişlerine yazıp biriktiriyordum. 6-7ay sonra 32kuruş/km gibi bi değer elde etmiştim ozamanlar mazot 4tl filandı heralde

Bu araç bilgisayarı yakıt sarfiyatını nasıl hesaplıyor. Aracın gittiği hız/yola göre tahminimi yoksa motora pompalanan yakıtın geçişine göremi
  • Satip egea alsaydin ekonomi bakani gibi konusuyor sahipleri nerdeyse inanip bide ustune 3 cocuk yaptikmi olay tamam

• genelde 3 şeyde yalan söylüyoruz:
    penis boyu
    insanın kendi boyu
    yakıt tüketimi

• lpg de 26 kuruş yakıyor arabam. 95 liraya doluyor 360 km gidiyor. Yazın ayda 1 kere 50 lira benzin alıyorum. Kışın 2 kere alıyorum lpg geç devreye girdiği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 2 Ağustos 2019; 10:25:3 >
  • Hocam genelde insanlar kullandığı aracı satana kadar kötülemezler piyasası düşmesin diye.
    Diğer bir güruh var onlarda hesaplamasını bilmiyor.
  • bende de durum şöyle
    www.spritmonitor.de
    Diesel consumption: 5,13 l/100km - Volkswagen, Golf, Highline
    https://www.spritmonitor.de/en/detail/624700.html

• Gazlı araba kullananlar gaz vermeyi sever. Gaza gelmeyin.

• Aslında sorun halkımızın çekememezlik huyundan kaynaklı. Buraya aracım 15 litre yakıyor desem millet içten içe sevinir benim aracımdan fazla yakıyormuş diye. Ama 6 litre yaktım desem zoruna gider aksini ispat etmek için kullanmadığı araba hakkında atıp tutmaya çalışır. Sonuçta kim hangi yakıtı kullanıyorsa o en verimlidir, kim hangi aracı kullanıyorsa o en az yakan araçtır. LPG kullanan lpgyi över, dizel kullanan dizeli. İki gün başka arabaya geçince bu sefer en az yakan o olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araç drivvo uygulamasıne göre 55 kuruş yakıyor. Benzinli otomatik.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    LPG olmuş 2.70 adam litre hesabı mı yapar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba dediğin az ya da çok yakar arkadaş. Her şeyin bedeli var arabaya binmenin bedeli de yakıta para vermek, para vermek istemeyen binmesin

• 23 kr. okuyunca heralde 15 yıllık hortlama konu sandım ama değilmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önceden hep 50 liralık alanlardandım, artık hep fullüyorum. Kaç yaktığı umrumda değil 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu muhabbet cahil muhabbet bir suru faktor var .

1-Bagaj durumu
    2-Yolcu Sayisi
    3-Klima vb kullanimi
    4-Yol kosullari ve lastik cesidi hava basinci(surtunme katsayisi vb)
    5-Mevsimsel faktorler (ruzgar-kar-yagmur vb)
    6-Sürüş ortalama hizlari ve motor devri
    7-Yakit kalitesi ve katkisi
    ...... gibi uzayip giden bir liste yapilir karsilastirma yapilicaksa bu sartlari dengeleyip sonra kiyaslayin
    Kütahya gibi trafiksiz ve az trafik lambali bir sehirde yasayan ile istanbuldaki bir şöforun ayni ortalamayi tutturmasi imkansiz oldugu gibi 1000 rakimli bir sehirden deniz kenarina yolculukda gidis ve donus ortalamalari ayni olmayacagi gibi mantik cercevesinde bu yakit konularini kapatin artik (imla ve noktalama eksikleri affola)

• Benim aracın fabrika verisi 7,5lt fakat kullanım tarzım ve ortalama hızımın düşük olması sebebiyle 11-12,5lt arasında değişen tüketimim var. Ortalama hız 21km/h
    Sattığım 1.6 dizel ford focus ile aynı şartlarda 7,3 lt civarı tüketim yapıyordum..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.