Şimdi Ara

Yakıtsız Jeneratör olabilirmi. ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
17.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dergul

aslında evet, elektrik alanında buluşlar yapan bilim adamların matematik yönleri gelişmiştir. bu konuda önde gelenlerden nikola tesla tam bir matematik dahisiydi.(garip davranışları bundan dolayıdır.) atom altı çalışmalar ve mühendislik bilimleri matematiksel modellemelerle yürür. pratik düşünerekte belli çalışmalar yapabilirsin. ama bir noktada pratik düşünmek yetersiz kalır. bu noktada tesla'nın edinson'a üstün geldiği yerdir.

gerçeği söylemek gerekirse elektron sayıları, toplam kütleler ve diğer atom altı konuları biz elektrikçiler için bir anlam ifade etmiyor. bizim alakamız elektromanyetik alanlar konularıyla sınırlıdır. kaldıki pratikte bu konuları çok fazla kullanmayız. bizler yüzey alanları, sarım sayıları gibi fiziksel değerler ve akım yoğunluğu, akım, güç, gerilim gibi elektriksel değerlerle daha çok ilgiliyizdir.elektronun sayısından çok nasıl hareket ettiği bizim için daha önemlidir.

bu kadar soruyu teorine mantıklı bir temel aramak için soruyorsan bir işine yaramaz. çünkü sorun ve cevaplar manyetik alanlarda değil, enerji çevriminde yatıyor. eletronların hareket etmesini sağlayan şey mile uyguladığımız mekanik enerjidir.(yada yarı iletkene düşen fotonlar, termistöre uygulanan ısı gibi) alternatörlerde ve dinamolardaki manyetizma bu süreci sağlayan bir katalizördür. ekstradan enerji sağlamaz veya 5. boyuttan enerji yüklemesi yapmaz. makina içinde olan tek şey kayıplardır. malzeme teknolojisini geliştirip kayıpları sıfır yapsanız bile en fazla giren enerji, çıkan enerjiye eşit olacaktır.

aydınlatıcı ve sabırlı açıklamaların için teşekkürler.

konuya biraz daha vakıf olabildiğimi düşündüğümde, yine huzursuz edici akıl yürütmelerimle karşınıza çıkarsam beni affedin...;)

• quote:

peki o elektronlar nerden, nasıl ve hangi güçle gelip tekrar sargılarımın üzerine yerleşiyorlar? ve bu dediğin eşitlik nasıl oluyor?

Bunu izah için burada elektromanyetizma dersi vermek zor. İşin harbi tekniğini anlatmak imkanı yok o yüzden. Ama sana basitçe şöyle anlatayım, tekrar..

Teli manyetik alan içinde hareket ettirince, bu hareket enerjisi, elektronları koparır, serbest bırakır.. Olmadı, yanlış oldu. Zira, tel bir metaldir. Metaller, metalik bağ denen olay için serbest elektronlara sahiptirler. Yani bir metalde trilyonlarca elektron serseri mayın gibi, protonlarından ayrı ve gayrı halde gezinir durur. Bunların herbiri kafasına göre bir yöne kafasıan göre bir mesafe gittiği için tel üzerindeki iki nokta arasındaki elektrik yükü sıfırdır. Ama bu tel manyetik alan içine girerse.. Manyetik alan elektronlara bir rüzgar gibi davranır bu serseri elektronlar "manyetik alandan kaçarlar". Hareketin yönü tek yönde olduğuna göre, elektronların manyetik alanın geldiği yönün aksine, "Amanin, kaçın, açılın, savulun.." nidalarıyla kaçışmaları gerekir. Yani, manyetik alan bu serbest elektronları belli bir düzene sokar ve hepsi aynı yöne gitmeye başlar. Bu "gitme" için, manyetik alanın elektronları kovalaması, yani hareket etmesi lazımdır. Hareket ne kadar fazla ise, o kadar fazla elektron kovalanır.

Elbette, elektornlar eli cebinde fink atan avareler değil. Manyetik alanda gözü dönmüş bir canavar değil. Ama ikisi arasındaki bağıntı benzer şekilde. Durum aynen bu, elektronların manyetik alan tarafından belli bir yöne harekete zorlanması.

Aynı şey, tarağı alıp saçına sürtünce de yaparsın. Ama tarak yalıtkandır, serbest elektronlara sahip değildir. Bu sürtme bağlı elektronları koparır. Boşa çıkan elektronlar birbirini iter çeker derken, sürttüğün yerde elektron kaybı veya artışı olur. İşte buna statik elektrik denir. Çünkü, akıp gidecek bir yeri, bir hali yoktur. Ama metalde durum böyle değildir.

İşte telin iki ucu arasında oluşan bu elektron fazlalığı, iki ucu birleştirirsen bir akım akıp gitmesine sebep olur. Statik elektrikten farklı olarak, bu akımın oluşabilmesi için, telin iki ucunun bağlı olması gerekir ki, akım akabilsin. Yoksa, bir tür statik elektrik vakası ortaya çıkar, o bölgedeki elektronlar emilir, elinde statik elektrik yüklü demir bir tel kalır. Bu tele bağlı iletkende telin bir parçası olarak devam eder gider. Ortamda serbest elektron kalmayacağı için, enerji de üretemezsin. İşte o yüzden, telin iki ucu arasını kullanırsın ki, elektrik aksın, akarken de enerji üretsin.

Tamam, biraz çarpık filan bir açıklama oldu. Ama burada bu en kestirmeden böyle anlatılır sanıyorum. Belki daha iyi anlatılabilir ama benim vaktim vs. şimdilik buna müsaade ediyor. Daha detaylarını ilgili manyetizma dökümanlarından öğrenebilirsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: skoylu

....

Tamam, biraz çarpık filan bir açıklama oldu. Ama burada bu en kestirmeden böyle anlatılır sanıyorum. Belki daha iyi anlatılabilir ama benim vaktim vs. şimdilik buna müsaade ediyor. Daha detaylarını ilgili manyetizma dökümanlarından öğrenebilirsin..

yok hiç de çarpık olmadı benim için, "kafama taktığım" şeye epey yakın bir izahat oldu, ona daha sonra tekrar döneceğim, şimdilik üzerinde biraz da bilgi edinmem gereken şeylere kafamı yorayım, yine huzurunuzu kaçırmak için dönerim.

sana da içten bir teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokenerjik -- 16 Eylül 2008; 17:29:28 >
  • ben daha önce cık demiştim ama araştırma yapınca buradakine benzer bir kaç patent'e rastladım.

Başvuru Numarası : 2007/00996
    Evrak Numarası : 2007-G-33501
    Tescil Numarası : 2007 00996

Başvuru Tarihi : 2007/02/20
    Evrak Tarihi : 2007/02/20
    Tescil Tarihi : 2007/09/21

Başvuru Şekli : Ulusal Başvuru
    Koruma Tipi : Faydalı Model
    Yayın Tarihi : 2007/03/21

Başvuru Sahipleri
    Buluşun Tasnif Sınıfları

TARİEL KAPANADZE

Tzkaltubo Sokak No:9 Tiflis GÜRCİSTAN

METİN TÜRK

Ayten Sokak 30/4 Mebusevleri Tandoğan ANKARA

H01B 17/58
    Buluş Sahipleri

TARİEL KAPANADZE

Vekil Bilgileri

UĞUR GÜRŞAD YALÇINER (YALÇINER DAN. ve DIŞ. TİC. LTD. ŞTİ.)

Tunus Cad. 85/8 KavaklıdereANKARA

Buluş Başlığı

Bağımsız enerji cihazı.

Buluş Özeti

Bu buluşla geliştirilen, bağımsız enerji kaynağından (15) aldığı başlangıç elektrik enerjisi ile çalışmaya başlayıp, daha sonra sürekli enerji üreten bağımsız enerji cihazı, şalter (1), kondansatör (2), platin (3), yüksek frekans jenaratörü (4), birinci filitre (5), birinci bobin (6), birinci frekans ayarlayıcısı (7), ikinci filitre (8), frekans dengeleyici (ayarlayıcı) (9), ikinci bobin (10), ikinci frekans ayarlayıcı (11), çıkış (faz) (12), pozitif dönüşüm kablosu (12a), çıkış (nötr) (13), negatif dönüşüm kablosu (13a), nötr (topraklama) (14), başlangıç enerji kaynağı (15) ile karakterize edilmektedir.

• lise 2 de düşünmüştüm aynısını yeditepeden veya bogaziçinden mi tam hatırlamıyorm bir fizik profesörüyle görüştüm uzun uzun anlattım aynı cevapları aldım
    zaten bırakın fiziği hayata aykırı.. tek bir zerre faydayı yoktan var edemezsiniz..
  • değerli arkadaşlar forumda bu konuyu yeni gördüm sorulan soru ile açıklayıcı bilgiler arasındaki bağlar pek çözülür cinsten değil bencede fizik kanununa aykırı mutlaka verilenden daha az alınır
  • bi aralar benimda aklımda böyle bişey vardı forumları okuduktan sonra vazgeçtim.fizik kurallarına aykırı olması yapılamaz anlamına gelmez hiç bir şey imkansız değildir.(kurallar çiğnenmek içindir)
  • yerçekimi olmayan biryerde sürtünme ve ısınma kayıplarının olmayacağı ortamda denenmişmi
    neden böyle dedim,
    uzayda ilk haraketi verdiğin nesne hareketi aldığı yöne doğru sonzuza dek gidiyor değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 7 Ekim 2008; 18:53:23 >
  • asbaskana katılıyorum.
  • uzay söz konusu olduğunda, ekvator yörüngesine iletken dolayıp, dünyanın dönme hareketini ve manyetik alanını kullanarak enerji elde etmek bile düşünülmüştür. ama asıl problem yapmak değil, enerjiyi dünyaya aktarmak olmuştur.(böyle büyük bir cismi yörüngede sabit tutmaktan bahsetmiyorum bile)

uzay sürtünmesiz bir ortam sağlıyor gibi görünsede sonsuz bir güç desteği sağlamaz. bir cisime ilk hareketi verseniz bile çeşitli etkenler yavaşlamasına, hatta durmasını sağlıyabilirler. uzaydaki cisimlerin hareket etmelerini sağlayan etken kütle çekim kuvvetidir. fizikle aram çok iyi olmadığı için tam olarak açıklayamam, ama uzayın derinliklerine gönderdiğimiz sondalara güç sağlamak için başta dünya ve ay olmak üzere 3-4 gezegen yörüngesinde dönüş yaptırmak gerekmektedir. elde edilen hızda çok fazla değildir.

• vazgecme herkeze imkansız gele bilir bende paylaşırorum düşünceni
  • quote:

Orijinalden alıntı: taka8604

Hiçbirşey yoktan var edilemez

cevap bu aslında,yoktan var edilemediği gibi,var olanında yok edilemediğidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: basata

Arkadaşlar uzun süredir düşünüyorum. Acaba yakıtsız jeneratör olurmu.

dinamo karşısına elektrikli motor kullanılsa dinamodan çıkan elektrikle geri besleme yapılıp sürekli olarak çalışan bir jeneratör olabilirmi ?.
    Akü ile bir besleme yapılır. İlk çalıştırma voltajını aküden kullanır. Araştırma yapıyorum. Eğer olursa bobinajcıda hemen sargı yaptıracağım.

olamaz.
  • konuyu tam okumadım ama eskiden araştırmış olduğum motor var sadece ilk hareketi verip çalışıyor oda Manyetik motor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMOX ENERJİ

ben daha önce cık demiştim ama araştırma yapınca buradakine benzer bir kaç patent'e rastladım.

Başvuru Numarası : 2007/00996
    Evrak Numarası : 2007-G-33501
    Tescil Numarası : 2007 00996

Başvuru Tarihi : 2007/02/20
    Evrak Tarihi : 2007/02/20
    Tescil Tarihi : 2007/09/21

Başvuru Şekli : Ulusal Başvuru
    Koruma Tipi : Faydalı Model
    Yayın Tarihi : 2007/03/21

Başvuru Sahipleri
    Buluşun Tasnif Sınıfları

TARİEL KAPANADZE

METİN TÜRK

Ayten Sokak 30/4 Mebusevleri Tandoğan ANKARA

H01B 17/58
    Buluş Sahipleri

TARİEL KAPANADZE

Vekil Bilgileri

UĞUR GÜRŞAD YALÇINER (YALÇINER DAN. ve DIŞ. TİC. LTD. ŞTİ.)

Tunus Cad. 85/8 KavaklıdereANKARA

Buluş Başlığı

Bağımsız enerji cihazı.

Buluş Özeti

Bu buluşla geliştirilen, bağımsız enerji kaynağından (15) aldığı başlangıç elektrik enerjisi ile çalışmaya başlayıp, daha sonra sürekli enerji üreten bağımsız enerji cihazı, şalter (1), kondansatör (2), platin (3), yüksek frekans jenaratörü (4), birinci filitre (5), birinci bobin (6), birinci frekans ayarlayıcısı (7), ikinci filitre (8), frekans dengeleyici (ayarlayıcı) (9), ikinci bobin (10), ikinci frekans ayarlayıcı (11), çıkış (faz) (12), pozitif dönüşüm kablosu (12a), çıkış (nötr) (13), negatif dönüşüm kablosu (13a), nötr (topraklama) (14), başlangıç enerji kaynağı (15) ile karakterize edilmektedir.

.
    Arkadşımın dediği gibi bazen fizik kanunları bile yıkılabiliyor örnek olarak fizikçileri hayrete düşüren çift yarık deneyini verebiliriz...
    elektronik bilgim pek yok kusura bakmayın ama bir arkadaşımızınyukarıda dediği gibi bilgim az ama fikrim var Fikrimde şu: Kapanadze sisteminde de elektrik yoktan var edilmiyor anladığım kadarıyla havada yada toprakta serbest elektriği topluyor olabilirmi fikir olarak...

• forum eskide kalmış fakat yinede bakılması ümidiyle cevap veriyorum
    bedava enerji olmaz diyen arkadaşlar
    müller. bedini, tesla gibi adamların projelerini hiç görmemişler galiba
    özellikle bedini yi örnek vermek istiyorum
    evet motorlar normal sarımlarda biribrini bedavadan dönderemezler fakat sarımlarında yapılan değişiklikler ve eklenen elektronik devrelerle bırakın bedavadan dönmeyi artı olarak elektirik üretiyorlar.
    emin olunki amerikadaki petrol bitene kadar hep sizin gibi düşünmemizi istiyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=klCVnbBYCg4
  • Edacan19 aslında mantıklı olarak düşünsen , amerikan hükümetinin diğer insanların bizim gibi değil senin gibi düşünmelerini isteyeceğini anlardın.Zaman geç değil anlayabilirsin de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edacan19

forum eskide kalmış fakat yinede bakılması ümidiyle cevap veriyorum
    bedava enerji olmaz diyen arkadaşlar
    müller. bedini, tesla gibi adamların projelerini hiç görmemişler galiba
    özellikle bedini yi örnek vermek istiyorum
    evet motorlar normal sarımlarda biribrini bedavadan dönderemezler fakat sarımlarında yapılan değişiklikler ve eklenen elektronik devrelerle bırakın bedavadan dönmeyi artı olarak elektirik üretiyorlar.
    emin olunki amerikadaki petrol bitene kadar hep sizin gibi düşünmemizi istiyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=klCVnbBYCg4

Böyle birşey mümkün olsaydı eğer, herkesden önce ben yapar ben kullanırdım şaka bir yana, farzedelim ki elektrik ürettiğimiz dinamo( motor diyelim yada) sargı sayısını arttırdığımızda, voltajı yükselir, haklısın. Ancak akım ile gerilim ters orantılı olduğundan, Voltajı arttırdıkça akımın azalır. Daha yüksek akım istersekte bunu bobin kesitini arttırarak, ayriyeten de torkumuzu arttırarak yaparız. Torku arttırmak için ise hareket sağlayan motorun gücünü arttırmamız gerekecek. Yani olay yine başa sardı, daha yüksek enerji alabilmemiz için, daha yüksek enerji harcamamız gerekecek. Birde elde ettiğin enerjiyi kullanacağım dersen bu hareket sağlayan motora fazladan güç bindirmek demektir ki, buda fazladan enerji harcamaktır. İşte buna enerji dönüşümü diyoruz( bobinlerdeki kayıpları, motor mil yatak dişli kayıplarını ve sürtünmeyi 0 alsak bile). Yani kısaca özet geçersek, motoru döndürmek için harcadığımız enerji, çıkışta göreceğimiz enerjiye eşit olur ( 0 kayıp ise).
    Konuyu 2005ten beri ayakta tutan sihirli gücün etkisine kapılmayalım :)

• bedini projesini incelerseniz birbiri ile ilintili herhangi bir kayış mil vs söz konusu değil birden fazla telin iç içe sarılmasından oluşan bobinler dönen kısımdaki magnetleri iterek hareket elde ediyor aynı anda da içe geçen diğer bobinlerde bir emk indüklüyor. elektirik elde etme yöntemi bu şekilde yoksa elde ettiği dönme ile bir alternatör çevirmiyor.
  • Erke Dönergeci, Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş.'nin geliştirdiğini duyurduğu devridaim makinesi.
    Firma, 21 Kasım 2006 tarihinde düzenlediği bir basın toplantısıyla Erke Dönergeci'ni "çağın buluşu" adı altında kamuoyuna büyük bir kampanyayla duyurarak; "çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi" olarak tanımladı, fakat bilimsel ve teknik açıklama yapmadı. Basın toplantısına birçok general ve bürokrat katıldı.[1]
    Tasarımı yapan firma, buluşun çevreye zarar vermeyen, istenen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi olduğunu açıkladı. Maddenin eylemsizlik özelliğinden faydalandığını belirtti. Bu buluşun istenen yerde istenen miktarda elektrik üretme yeteneği bulunduğunu belirtti. Tüm taşıtlarda kullanılabileceğini açıkladı. Termodinamik kanunlarına aykırı ve bilimsel olmayan bu iddiaları kanıtlayacak bilgiler, firma tarafından sunulmamıştır.
    Ancak firma, "güvenlik sebebiyle" ayrıntılı teknik açıklama yapmayı reddetti. 2007'de makinenin seri üretimine geçileceğini belirtti. 7 Aralık 2006 tarihinde düzenlediği ikinci basın toplantısında da Erke'nin bilimsel araştırmalar yapan ticari bir kuruluş olduğunun altı çizilerek, yurt içi ve yurt dışındaki hiçbir siyasi parti, siyasi oluşum, siyasi hareket, dernek, vakıf, cemaat, tarikat, finansal kuruluş vb. ile ilgisi bulunmadığı kaydedilmiş, "Yakıt gerektirmeyen elektrik üreteci, 2007 yılında halkımızın kullanımına sunulacaktır" denilmiştir. Ancak 12.12.2007 tarihinde web sitelerinde yayınlanan basın açıklamalarında, verilen tarihe uyulmayabileceği, gecikme yaşanabileceği ifade edilmiştir.
    Bilimadamları, bu tür bir makinenin, "enerjinin sakımı kanunu" gereği mümkün olmadığını söylemektedir. Termodinamik yasaları uyarınca enerjiyi yoktan var eden bir makine geliştirilmesi imkansızdır. Sistemin teknik ayrıntılarının açıklanmaması, basın toplantılarında şirketi bilim adamları ve mühendisler yerine bazı emekli subaylar ve bürokratların temsil etmesi, iddia edilen kabiliyetteki bir makinenin gerçekten geliştirilmediği, olayın sadece bir aldatmaca olduğu yönündeki şüpheleri artırmaktadır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.