Şimdi Ara

Yaklaşık 4m-5m mesafeden tercih edilebilicek TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , evlendim ve düğünüme kadar evimi dizmeye çalışıyorum. 4-5m mesafe var TV ile koltuklarım arasında. Bu mesafeden tercih edebiliceğim maksimum televizyon boyutu ne olur? Sony marka tercih etmek istiyorum ve 2.000 tl ye kadar düşünmekteyim.Büyüklük kalınlık pek te önemli değil. Çözünürlük , 3D , LCD bu özellikleri önemli aslında. Şimdiden ilginiz için teşekkürler :)

• 4-5 metre için minimum 50 inch derim, bana sorarsanız 60 inch normal olur. Ama bu seferde bütçe sorunu ortaya çıkıyor. Bütçenize göre hareket etmeniz daha doğru olacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minimum 47" optimum 55" sağlıklı izleme mesafesine göre ölçü bunlardır
    Ama iş Sony olunca fiyat aralığında sıkıntı olabilir 46EX650 örnek model olarak inceleyebilirsiniz
  • aramam gereken özellikleri pek bilmediğim için biraz da bu konuya Fransız kaldığım için baya bi zorlanıcam sanırım.En garantisi Teknosa'dan alıcam ben bunu.Diyelim ki fiyat sıkıntımız yok ve işimizi görsün yeter diyoruz. 60 inch iyidir dediniz peki, buna uygun başka hangi modeller önerirsiniz?
  • SONY KDL40HX850 FHD 3D EDGE LED LCD TV bu model şu an çok uygun mesela. Bunu düşünsem işimi görür mü sizce?
  • Yazdığınız mesafe için küçüklüğünü geçersek,beklentilerinizi tam olarak belirlerseniz karşılayabilir ama seri sonu çoğu yerde ve bunlar genelde teşhir ürünüdür.
    Alternatif olarak Bütçe sorunu yok derseniz;Panasonic için DT60 ve ya ET60 serileri
    Bulabilirseniz tek full nano led LG LM 960V.
  • Mesajlara geç cevap yazmamın sebebi malum evlilik alışverişlerinde olmam kusura bakmayın öncelikle :)
    Aradığım özellikler aslında şöyle ;
    En yüksek çözünürlük ve 100 Hz olmasındansa 200 Hz olsun.
    Blu-Ray, 3D olsun. Aslında 3D olsa da olmasada olurda. Almışken bi kere alınıcak bu benim için.Misafir odama düşündüğüm için biraz da büyük olsa fena olmaz hani.
    Smart Tv olmasınada pek gerek yok.Benim aradığım en büyük özellikler dediğim gibi
    Yüksek çözünürlük,
    DVD,Blu-Ray oynatma işi.
    Bütçe de 3.500 Tl-4000 Tl kadar çıkarım diyorum. Daha da fazla çıkmam yani.

Bu arada, hocam evlenmek ne zor işmiş yahu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2M'ye kadar araç tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sony olabilir yada samsung

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ve Samsung arasında gidip geliyorum aynen :)
  • 55-60" boyutunda bir TV bakmanızı öneririm.
  • Plazma bakıyorsanız 55VT50 olabilir.(4500TL civarı)
    LED-LCD bakıyorsanız Philips 55PFL8007(4500TL civarı), Sony 55HX850(hala 5500TL civarı gözüküyor)

Güzel modellerdir. Bütçenizi 4500TL civarına çıkarırsanız üst seviye 2012 model TV'leri alabilirsiniz. 2013 modeller fiyatları oturana kadar 6000TL civarında seyrediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

Plazma bakıyorsanız 55VT50 olabilir.(4500TL civarı)
    LED-LCD bakıyorsanız Philips 55PFL8007(4500TL civarı), Sony 55HX850(hala 5500TL civarı gözüküyor)

Güzel modellerdir. Bütçenizi 4500TL civarına çıkarırsanız üst seviye 2012 model TV'leri alabilirsiniz. 2013 modeller fiyatları oturana kadar 6000TL civarında seyrediyor.

aradığım özellikleri kısaca bi toparlasam kendimce şöyle açıklayabilirim size sanırım;
    60''
    yüksek çözünürlük
    Blu-Ray ve 3D özelliği

kısaca bunlar olsa ve beni en az 6-7 sene götürebilicek bi TV arıyorum.
    Bilgisayar programlama okudum arkadaş hala bu TV de aramam gereken özelliklerden bihaberim.
    Sony ağırlıklı düşünüyordum aslında bu zamana kadar ya da olmadı Samsung.

• 1)Samsunglarda çok fazla "clouding" problemi oluyor. Önermem açıkçası. 2013 F serisinde büyük ölçüde giderildi deniyor ancak F serisi de çok tuzlu.
    2)Piyasada 60" TV yok gibi birşey. Sharp modelleri ve Philips 9607(fiyatı 9000TL) var TR piyasasında. Ya 55" ya da 65" bakmak zorundasınız maalesef. 65" modeller içinde en uygun fiyatlı TV ise Panasonic 65ST50 plazma var. O da 5500TL civarı. Sharp ise avrupa pazarında, Amerika'da tutulmayan TV'lerini satıyor.
    3)Hiçbir TV'de dahili Bluray player yoktur. 250TL'ye Pioneer BDP140 veya BDP150 alır ve üzerine custom FW yüklerseniz her türlü medyayı oynatabilirsiniz.

Sonuç olarak size yine ilk mesajdaki önerilerimi tekrarlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış26 -- 11 Mayıs 2013; 17:39:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.