Evin bir odasina sinema sistemi kurmayi planliyorum. Ilk olarak projektör (Epson EH-TW6250) aldim, projektörün sesiyle kullanmaya basladim. Odayi her ay yavas yavas tamamlamayi düsünüyorum. Bu yüzden sizlerin tavsiyelerine ihtiyacim var. Biraz arastirma ile avr icin Yamaha RX-V6A gözüme kestirdim su ara amazonda gayet güzel indirim var daha siparis etmedim. Kullanan ve tavsiye eden olursa alacagim ya da farkli önerilere acigim. Ancak hangi ses sistemini sececegimi bilemiyorum. Anladigim kadariyla kafama göre avr ye ses sistemi alamiyorum, belli degerlerine bakip secmem gerekiyor. RX-V6A icin önereceginiz ses sistemleri ne olabilir? Ilk olarak Bass ve Center mantikli olacak gibi, olursa ön taraflar ile gayet memnun eder. Ilerleyen zamanlarda arka ikili icin ve en sonra üste cift takmayi planliyorum. Odanin plani bu icinde eski esyalar ve onlari sattiktan sonrasi icin de boyama ve ses izolasyonu yapacagim Bir diger soru da projektörü duvara yansitiyorum ve duvarin boyanmasi gerekiyor cok fazla leke var. Tavandaki borular ve elektrikler de farkli yerlerden gidecek. Karanlik ortamda cok fazla rahatsiz etmedi ya da düz beyaz renk olsaydi da ayni kalite olur muydu bilmiyorum. Tavsiyeniz duvari beyaza boyayip kullanmak mi olur yoksa perde mi? Perde olursa 160" bulmak cok zor 150" yapilabilir gibi. Odanin cevresini kapatirken biraz bosluk birakip kablolari ordan gecirip oda görüntüsü gayet güzel olabilir. Perdeyi bu sekilde monte edebilirsem istedigim sonuc olur gibi. Bunun gibi örnekler var mi yapan? |
Yamaha RX-V6A ve Plan
-
-
-
@turuncu55 cok degerli bilgiler icin tesekkür ederim. Kurdugun sistemi (plani) cok begendim, eline saglik
Bahsettigim Avr ve ön taraflar icin Polk Audio Signature Elite ES55 siparislerini verdim ilk adim olarak.
Oda planlamasi olarak hizlica 3D olarak planlamaya da basladim. Simdiki planda asagida paylasacagim örnekler gibi düsünüyorum
Yukaridan bakis
Ileride 150" olarak sabit bir perde olacak ve duvarlara cita cakip koyu tahta ile kaplamayi düsünüyorum, hem kablolari gizlemek icin de ona göre kolay bir kanal yapabilirim.
Dediginiz gibi hali arayisin icin deyim ikeada odayi kaplayacak hali buldum ama ilk önce odayi bosaltmam gerekecek. Gelecek olan hoparlörleri deneyip halinin hemen gerekli oldugunu düsünmem gerekecek.
Aklima gelen diger bir problem elektrik. Tek bir prize bu kadar yüklenmek korkutuyor. Bir prize projektör, isitici (2000W) ve AVR takmak salteri attirabilir diye düsünüyorum
Önümüzdeki hafta bu sekilde görünecek. Avr projektöre yakin olacak ve hoparlörün kablolari simdilik disarida baslayacagim.
Elektrik ve tavandaki borular yapildiktan sonra bu sene sonuna kadar odayi tamamlayi düsünüyorum. Hala fikir biriktiriyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X