Bildirim
Yan sanayiden hayır görmedim. (3. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Verdiğiniz örnek üzerinden devam edelim o zaman. Mesela forumda çok popüler olan Civic'ten bahsedelim. Civic forumlarında göreceksiniz ki pek çok kullanıcı alır almaz aracın fren sistemini, yani disk ve balatalarını değiştirir. Brembo ve EBC gibi markalar fren aksamı konusunda Civic'in "orjinal" parçalarından çok daha sağlamdır. -
quote:
Orijinalden alıntı: münzevii
Verdiğiniz örnek üzerinden devam edelim o zaman. Mesela forumda çok popüler olan Civic'ten bahsedelim. Civic forumlarında göreceksiniz ki pek çok kullanıcı alır almaz aracın fren sistemini, yani disk ve balatalarını değiştirir. Brembo ve EBC gibi markalar fren aksamı konusunda Civic'in "orjinal" parçalarından çok daha sağlamdır.
Civicin özellikle fd6ların kronik fren sorunu olduğunu biliyorum. Bahsettiğiniz olay civicin frenlerinin kötü malzemeden yapılmış olması. İstisna bir durum diyelim o zaman :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracım 2004 model. Aldığım günden beri düzenli olarak hemen her ay bir tarafına para harcadım. Sürekli sorun çıkarıyordu. Aradan geçen süre sonunda geriye dönüp baktığımda; para harcadığım ve değiştirdiğim parçaların tamamı benden önceki sahiplerı tarafından arızalandığında yan sanayi ile değiştirilen parçalardı. Hemen hepsini orijinali ile değiştirdim. Sorunların tamamı ortadan kalktı.
Bobinler yan sanayi
Bujiler yan sanayi
Hava Kütle ölçer yan sanayi
ve bunlardan dolayı da ABS-ESP beyni arızalandı. ONu da orijinali ile değiştirdim. -
Bizim insanımıza muhatabına "haklısın" demek her zaman zor gelmiştir zaten. :) -
-
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_mig
Tefencigim renoda sorun olmuyor barista savasta her turlu duruma uyum saglayip yurutebiliyorsun. Bam.gum guriyon cukura on takim dagilmiyor. Oyle nazli narin degil,merhum toros r12 genlerini tasiyor. Imkanlar dahilinde yasarsin yeri gelir paran olur orjinal yeri gelir paran olmaz yan sanayi yarini bilemezsin.
Ntv deki O an programindaki gibi resimler anlatir.
Haklısın da, yine de mazot filtresini orjinal veya DELPHİ marka kullan, yan sanayi veya Bosch markayı, DCİ motor hiç sevmiyor.
-
Ben sadece periyodik bakım malzemelerini yan sanayi tercih ediyorum. Yağ zaten mobil, gm vs oluyor. Bunun haricinde devridaim veya triger gibi hayati önem taşıyan parçalarımı orijinal seçerim. -
quote:
Orijinalden alıntı: TurkTime
Aracım 2004 model. Aldığım günden beri düzenli olarak hemen her ay bir tarafına para harcadım. Sürekli sorun çıkarıyordu. Aradan geçen süre sonunda geriye dönüp baktığımda; para harcadığım ve değiştirdiğim parçaların tamamı benden önceki sahiplerı tarafından arızalandığında yan sanayi ile değiştirilen parçalardı. Hemen hepsini orijinali ile değiştirdim. Sorunların tamamı ortadan kalktı.
Bobinler yan sanayi
Bujiler yan sanayi
Hava Kütle ölçer yan sanayi
ve bunlardan dolayı da ABS-ESP beyni arızalandı. ONu da orijinali ile değiştirdim.
Elektrik aksamında orijinalden şaşmayacaksın.
-
Ben de orijinalciyim. Fakat eski sahibi parçalar pahalı diye hep yan sanayi kullanmış. Ben sorun yarattıkça peyderpey değiştirdim. Şimdi aracı değiştirmek fikri aklıma takılınca, durup düşünüyorum. En azından herşeyini değiştirdim. Aracın herşeyini biliyorum. Sıfır alamadıktan sonra yeniden 2. el alıp yeniden maceraya atılmayı aklım kesmiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: TurkTime
Ben de orijinalciyim. Fakat eski sahibi parçalar pahalı diye hep yan sanayi kullanmış. Ben sorun yarattıkça peyderpey değiştirdim. Şimdi aracı değiştirmek fikri aklıma takılınca, durup düşünüyorum. En azından herşeyini değiştirdim. Aracın herşeyini biliyorum. Sıfır alamadıktan sonra yeniden 2. el alıp yeniden maceraya atılmayı aklım kesmiyor.
Şu piyasada araç değiştirmek için gerçekten geçerli bir sebebin olmalı. 1-2 yaşında araçlara talipseniz risk daha az ancak daha eski araçlarda aynen dediğiniz gibi. Bilemezsiniz ne yapmış ne etmiş. En iyisi bildiğiniz araç. -
Bazı araçlarda malesef orjinal parça bulamıyorsunuz özellikle fordlar da genelde parçacılar yüksek maliyetli olduğu için malı depoda bekletmemek için orjinal parçaları stoğun da çok az bulunduruyor yada hiç getirmiyor bizim milletimizin genel havası yürüsün iş görsün yeter şeklinde olduğu için çoğu kişi maliyete bakıyor yan sanayi parçalar revaçta geçenlerde şahini bakıma götürdüm gelen yağ filtresi orjinal bosch marka hava filtresi de opar çıktı şaşırdım. -
parçasına ve arabasına göre değişir o. mesela lada samara aracım vardı zamanında. debriyaj teli eğer yan sanayi alırsam 3-5 günde kopardı. orijinali çok uzun süre dayanır, yine kopardı (başka hiçbir araçta böyle bir sorun yaşamadım). lada'nın diğer yan sanayi parçalarında sorun yoktu. şahin aracım da oldu. onun hiçbir yan sanayi parçalarında sorun yaşamadım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X