Şimdi Ara

Yanık izi geçer mi? (Acil yardım, yeni oldu!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
34.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar canım sıkılmıştı banyoya gittim saçıma şekil fln vereyim dedim. Sonra gözüme saç düzleştirici ilişti. Saçımı düzleştiriyim dedim. Baya ısınmıştı yanlışlıkla sol baş parmağıma değdirdim ve şuanda çok kötü bir iz oldu ve acayip şekilde acıyor. Bu iz geçermi....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yanık İzi Geçer mi?

Bir düzleştirici veya maşa yanığına maruz kaldıysan, iz kalıp kalmayacağını merak ediyor olabilirsin. Yanık izlerinin iyileşme süreci ve kalıcılığı, yanığın şiddetine bağlı olarak değişebilir.

Hafif Yanıklar

• Hafif yanıklar genellikle ilk derece yanıklardır ve sadece cildin üst tabakasını etkilerler. Bu yanıklar genellikle kırmızı, ağrılı ve şişkindir.
    • Hafif yanıklar genellikle 1-2 hafta içinde iyileşir ve genellikle iz bırakmazlar. Ancak uygun bakım alınmazsa, geç iyileşme iz bırakabilir.

Orta Dereceli Yanıklar

• Orta derece yanıklar genellikle ikinci derece yanıklardır ve cildin alt tabakalarına kadar uzanırlar. Bu yanıklar daha ağrılıdır, kabarcıklar oluşturabilir ve iltihaplanabilir.
    • Orta derece yanıklar iyileşmesi 2-3 hafta sürebilir ve iz bırakabilirler.

Şiddetli Yanıklar

• Şiddetli yanıklar genellikle üçüncü derece yanıklardır ve cildin tüm katmanlarını etkilerler. Bu yanıklar ciddi ağrıya neden olabilir, doku kaybına yol açabilir ve enfekte olabilir.
    • Şiddetli yanıklar için tıbbi yardım almak önemlidir. Bu yanıklar genellikle uzun iyileşme sürelerine sahiptir ve genellikle kalıcı izler bırakırlar.

Yanık İzi Tedavisi

Yanık izlerini önlemek veya azaltmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Yanığı soğut: Yanığı soğutmak için yaralı bölgeyi 10-15 dakika boyunca soğuk su altında tut.
    • Kabarcıkları patlatma: Kabarcıklar koruyucu bir bariyer görevi görür. Bu nedenle, kabarcıkları patlatmaktan kaçınmalısın.
    • Yarayı temiz tut: Yanığı günde birkaç kez ılık su ve sabunla nazikçe temizle.
    • Antibiyotik merhem sür: Enfeksiyonu önlemek için yaranın üzerine ince bir tabaka antibiyotik merhem sür.
    • Güneşten koru: Yanık izlerini güneşten korumak önemlidir. Yarayı güneş ışığından koruyacak güneş kremi veya bandaj kullan.

Yanık izleri zaman alabilir, ancak doğru bakımla izleri en aza indirebilirsin. İzlerin geçmediğini veya enfekte olduğunu fark edersen, tıbbi yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kuzenimin elinde o düzleştiriciden kaynaklanan bir iz var.
    ona dayanarak geçmez diyorum ama sende ne olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

kuzenimin elinde o düzleştiriciden kaynaklanan bir iz var.
    geçer geçer once su toplar sonra geçer
  • quote:

Off..çok sıcaktır o ya

direk soğuk suya tut aralıksız 10-15 dk..Geçmiş olsun
  • quote:

Sevgilimde saçını düzleştirirken,elinden kaymış,havada yakalamıştı ve elinin dış tarafında 3 tane çizik iz kalmıştı.Şimdilerde baya bi geçti.Zamanlar geçer diye düşünüyorum..Ama belli olmaz.Bi doktora git.Yanık için krem falan verirler.
  • quote:

elime erimiş plastik damlamıştı. 1 ay önce filan şuan beyaz ama izi kalır gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ichigo Kurosaki

elime erimiş plastik damlamıştı. 1 ay önce filan şuan beyaz ama izi kalır gibi duruyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim 2-3 saniye değdi...

Işıkta dikkatli baktım çevresi kızarmış. Yanık olan yer beyaz hafif şişmiş birde dikiş atılmış gibi ince bir çizgi var.

Çok kötü acıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wizQ

Işıkta dikkatli baktım çevresi kızarmış. Yanık olan yer beyaz hafif şişmiş birde dikiş atılmış gibi ince bir çizgi var.

Çok kötü acıyor...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: JusT.DreaM`

Çok kötü acıyor...

Umarım buraya yazı yazarken diğer elinde suyun altındadır hani diş macunu filan derler ama çoğu yer ilk müdahele olarak uzun süre soğuk suya tutmak olduğu yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: elif1907

quote:

Çok kötü acıyor...

Umarım buraya yazı yazarken diğer elinde suyun altındadır hani diş macunu filan derler ama çoğu yer ilk müdahele olarak uzun süre soğuk suya tutmak olduğu yazıyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

quote:

Çok kötü acıyor...

O yazıyı yazdıktan sonra suya koydum. Sorun olur mu.

• quote:

quote:

quote:

Çok kötü acıyor...

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Çok kötü acıyor...

Yani orasını bilemem ama ciddiyim uzun bir süre soğuk suyun altında kalsın yanan yer..O aletlerin ne kadar ısınabildiğini biliyorum yani ne kadar acımış olabileceğini tahmin ediyorum

• quote:

quote:

quote:

Çok kötü acıyor...

Alıntıları Göster
    silverdin varmı süper bir merhemdir sürdükten 1 gün sonra o parmağı ısırsan acımaz

• quote:

Çok kötü acıyor...

Alıntıları Göster
    Hemen buz koy ama direk temas ettirme bi poşetden falan yada ince bi selpakdan öyle kalsın sabahda hala kötüyse doktora gitki çare bulsun

• Evde varsa bepanthen sürebilirsin..acısını alabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: elif1907

Evde varsa bepanthen sürebilirsin..acısını alabilir
    Bir doktor olarak tavsiyem. Bu tarz olaylarda blackdreaminde dediği gibi acilen soğuk kompres uygulamaktır. Direk soguk suyun altına sokabilirsiniz. Sonrasında ise bi poşetin içine buz koyup onu yanan bolgeye uygulayabilirsiniz. İz kalıp kalmaması yanığın derecesine göre değiişir. Su kabarcıkları oluştuysa ve deri bütünlüğü bozulduysa.. İz kalabilir. Çok param var ve kesinlikle iz kalmasın diosan :) kabuk bağladıktan sonra Contractubex kullanabilirsin. Normalde 50 ml likte üretilio ama piyasada yok şu anda.. Mecburen 100luk alıcan.. Oda 60 Tl civarında..Aa bi de. bu merhem izi en aza indirir.. Tamamen yok eder die bir şart yok . Bilgin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhalici -- 10 Temmuz 2009; 3:10:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhalici

Bir doktor olarak tavsiyem. Bu tarz olaylarda blackdreaminde dediği gibi acilen soğuk kompres uygulamaktır. Direk soguk suyun altına sokabilirsiniz. Sonrasında ise bi poşetin içine buz koyup onu yanan bolgeye uygulayabilirsiniz. İz kalıp kalmaması yanığın derecesine göre değiişir. Su kabarcıkları oluştuysa ve deri bütünlüğü bozulduysa.. İz kalabilir. Çok param var ve kesinlikle iz kalmasın diosan :) kabuk bağladıktan sonra Contractubex kullanabilirsin. Normalde 50 ml likte üretilio ama piyasada yok şu anda.. Mecburen 100luk alıcan.. Oda 60 Tl civarında..Aa bi de. bu merhem izi en aza indirir.. Tamamen yok eder die bir şart yok . Bilgin olsun...

Alıntıları Göster
    Geçer ancak 1-1,5 yıl sürebiliyor.Koluma ütü kenarı değmişti bayağı bir iz bıraktı.Uzun sürede geçti kremler pek işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Geçer ancak 1-1,5 yıl sürebiliyor.Koluma ütü kenarı değmişti bayağı bir iz bıraktı.Uzun sürede geçti kremler pek işe yaramıyor.

Alıntıları Göster
    Pek ciddi değildir bence. Abimin bacağında küçüklükten kalma yanık izi var. Fırına değmişti. (davul fırınlar olur ya)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quirah

Pek ciddi değildir bence. Abimin bacağında küçüklükten kalma yanık izi var. Fırına değmişti. (davul fırınlar olur ya)

Alıntıları Göster
    Yardımlarınız için teşekkür ederim. 1 saat süreyle soğuk suda tuttum elimi. Sonra sudan çekince biraz acı yaptı. Şuanda çok şükür daha iyi...
  • quote:

Yardımlarınız için teşekkür ederim. 1 saat süreyle soğuk suda tuttum elimi. Sonra sudan çekince biraz acı yaptı. Şuanda çok şükür daha iyi...

Alıntıları Göster
    domuz yağı sür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

domuz yağı sür

Alıntıları Göster
    ya bir kutu fondoten alıcaksınn yada yaşamaya alışcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turistof Kolomb

ya bir kutu fondoten alıcaksınn yada yaşamaya alışcaksın

Alıntıları Göster
    sen, benim dizimdeki yanık izini görsen napardın acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.