Şimdi Ara

yanıp sönen ışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar internetten bir devre buldum yanıp sönen led ile ilgili . bu dvreyi kurdum 5 - 10 defada bağlantı yerlerini kontrol ettim fakat devreye voltajı verdiğimde devre çalışmıyor hiç tık yok öyle bomboş 555 timer ile yapılabilen düzgün bir devre ise internette bulamadım bana programla ile yapılabilecek bir şeyler önermeyin çünkü programlamayı bilmiyorum bu yanıp sönen ışığı ine model arabanın sinyali olarak kullanıcağım yardımlarınızı bekliyorm. yaptığım fakat çalışmayan devre aşagıda bulunmaktadır:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet3063 -- 3 Eylül 2009; 15:22:09 >

• gerilimi yükselt çalışır.
    buda olmazsa ledleri transistörlerin metörüne bağla...
  • hocam transistörün metörü derken neyi kastettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3063

hocam transistörün metörü derken neyi kastettiniz?

Emitörü demek istemiş.
  • aynen öyle emetöre yani transistörlerin ok işareti olan yerine bağla...
  • emitöre bağladım fakat birşey değişmedi ledler düz olarak yanıyor (yanıp sönmüyorlar) gerilimi de yükselltim fakat olmadı
  • peki devreyi eski haline getir. ve yeniden 9V ver. yine ledlerin aynı anda yandığını gördüğünde transistörlerden birinin baz emetörünü bir kaç saniye kısa devre et ve bırak.
    eğer bu işlemden sonra hala sorunun devam ediyorsa kurulumda bir yanlış var demektir.
    kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG IŞIĞI YANIP SÖNÜYOR
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence arkadaş transistörü yaktı gibi
  • r2d2droids dediklerinizi yaptım ffakat yine aynı hiçbir şey değişmedi

transistörde fiziksel bir bozukluk yok yanma belirtisi gibi fakat dediğiniz içinde yanma olmuş olabilir. fakat ben devreye 12 volttan fazla gerilim vermedim hiçbir zaman
  • buyur kardeşim bide bunu dene.bi sorun yok gibi devrede.. o devrede daha fazla transistör yakma. yanlız takarken bacaklarına dıkkat et transıstorun

• teşekkürler '' Enesxx '' . .. sorun halledildi devre çalışıyor bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.