Şimdi Ara

Anahtar kapalıyken ampülün yanıp sönmesi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
38.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üzerinde ışık olan ve kapalı konumda iken ışığı yanan anahtarlar var evde...ampül olarak philips tasarruflulardan taktım ama anahtar kapalı konumdayken ampül yanıp yanıp sönüyor...

Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNDYING -- 7 Ağustos 2013; 23:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı sorunu bir kaç tanıdık'da gördüm sorunu yağışlı ve nemli havalar da çok oluyordu büyük ihtimal kaçak var.

• quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

Anahtarda sorun var kontrol edin.

Evdeki tüm anahtarlarda mı sorun var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toprak voltajınız nedir?
    Ölçtünüzmü hiç
  • 4 farkli ampulü 4 farkli duydu 4 farkli anahtarda denedim...

Evi yeni kuruyorum, bı ölçüm yapmadım...

Galiba anahtarda led varsa (ışık kapaliyken yanan) boyle olabiliyormuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O led lambalar sanırım anahtar kapalı iken devreye seri bağlanıyor. Yani nötr hattını seri olarak bağlanan ampul üzerinden tamamlıyor. Akkor flamanlı ampul kullanırsanız sanırım böyle bir sorun olmaz. Denedikten sonra cevap yazarsanız netleşmiş olur.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 8 Ağustos 2013; 2:48:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

O led lambalar sanırım anahtar kapalı iken devreye seri bağlanıyor. Yani nötr hattını seri olarak bağlanan ampul üzerinden tamamlıyor. Akkor flamanlı ampul kullanırsanız sanırım böyle bir sorun olmaz. Denedikten sonra cevap yazarsanız netleşmiş olur.

Saygılar...

Ewet o tarz bir ampülde sorun yok...

Bu "tasarruflu ampül kullanamayacağım" anlamına mı geliyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MOTOR IŞIĞININ YANIP SÖNMESİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tarz anahtarlarda pilot lamba olarak kullanılan led /neon lamba, anahtar kapalı konumda iken dahi devreyi tamamladıgından tasarruflu ampullerin flaş olarak yanıp sönmesine neden olur..Tasarruflu lamba kullanılacaksa normal bir anahtar kullanılmalıdır

• bu sorunu öğrendiğim iyi oldu bende o anahtarlardan alacaktım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

quote:

O led lambalar sanırım anahtar kapalı iken devreye seri bağlanıyor. Yani nötr hattını seri olarak bağlanan ampul üzerinden tamamlıyor. Akkor flamanlı ampul kullanırsanız sanırım böyle bir sorun olmaz. Denedikten sonra cevap yazarsanız netleşmiş olur.

Saygılar...

Sizdeki anahtarda nötr bağlantısı yok mu? Hangi marka hangi modeli aldınız?

• Peki tasarruflu ampül kullanılmamasının
    bir evde aylık elektrik faturasında ne kadar bir farkı olur?

• quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Anahtarın modelini bilmiyorum malasef...evi yeni aldım...

• Daha önce başka bir forumda yazdığım yazıyı buraya yapıştırayım

quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Aynı sorunu 2 sene kadar önce ben de yaşamıştım. Işıklı anahtarların (en azından viko'larda) iki ayrı bağlantı tipi var. Bunlardan ilkinde anahtarın olduğu yerde iki kablo oluyor. Bunlar anahtarın giriş ve çıkışına bağlanıyor. Eğer kullanılan lamba akkor lamba ise bir problem çıkmıyor. Anahtarın üstündeki lamba yanıyor ancak asıl lamba yanmıyor. Anahtara basınca da anahtardaki sönüyor asıl lamba yanıyor. Bu tip bağlantıda aslında anahtar asıl lambaya giden elektriği tam olarak kesmiyor. Üstündeki lambayı yakmaya yetecek kadar bir gerilimi geçiriyor. Ancak bu gerilim asıl lambayı yakmaya yetecek kadar olmuyor. Böylece anahtardaki lambayı yakmaya ihtiyaç duyduğu nötrü asıl lamba üstünden almış oluyor. İkinci tip bağlantıda ise elektrik anahtarına bir de nötr bağlanması gerekiyor. O zaman anahtarın üstündeki lamba yanmak için gerekli olan fazı asıl lambaya giden fazdan alırken nötrü de buradan alıyor. Tasarruflu lamba veya SMPS adaptör bağlı LED aydınlatma var ise ikinci tipte bağlantı yapılması gerekiyor. Eğer birinci tip bağlantı yapıp tasarruflu lamba kullanılmışsa (ki muhtemelen sizin durumunuz bu şekilde) tasarruflu lambanız anlık olarak yanıp sönmeye ve ısınınca da hiç yanmamaya başlıyor. SMPS adaptör bağlı ise de "çıt" diye bir ses çıkarıyor.
    İkinci tip bağlantı yapıp nötrü bağlamazsanız anahtarın üstündeki lamba yanmaz ancak asıl lambanızda problemsiz olarak çalışacaktır. Viko, anahtarın arkasındaki bağlantıların nasıl yapılması gerektiğine dair şemayı anahtarın kutusunda veriyor, diğer firmaların durumunu bilemeyeceğim.
    Ben de banyoda bu anahtardan mevcut. Eve taşındıktan sonra taktığım tasarruflu lamba, ışıklı anahtarla düzgün çalışıyordu. Bozulunca yerine taktığım lamba yanıp sönmeye başladı. Anahtarda problem var diye gittim yeni anahtar aldım. Anahtarın kutusundan çıkan montaj kılavuzunu okuyunca anladım neden yanıp söndüğünü. Ancak işin ilginç yanı daha önce yapmazken neden yapmaya başladığını araştırırken tesadüf eseri başka bir tasarruflu lamba taktım ve birinci tip bağlantıyı yapmış olmama rağmen sorunsuz çalıştı. Philips'in lambası ile deneyin bir. Ben beyaz ışık sevmediğimden sarı ışık olan tasarruflu lamba takmıştım ve yanıp sönmeye başlamıştı. Philips'in beyaz ışığını takınca (Japon mudur Çin midir bilmiyorum. Elektrikçiden aldım hiç bakmadan) aynen düzgün çalışmaya devam etti.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılar...

Anahtarın modelini bilmiyorum malasef...evi yeni aldım...

Ön kapağı söktüğünüzde bir sviç görmeniz lazım akkor flamanlı veya floresan kumandalara kumanda etmek için. Sanırım svicin konumunu değiştirdiğinizde sorunsuz şekilde kullanabileceksiniz. Ancak anahtarınızdaki led aydınlatmalar çalışmayacak.

Aşağıdaki dökümanı inceleyiniz.

http://www.thea.hu/pdf/TheaUserGuide/AnahtarThea.pdf

Saygılar...

• Döküman için teşekkür ederim.
    Thea serisinde switch kullanılıyor. Kardelen serisinde ise kablo ile bu işi yapmak gerekiyor.
    Ancak işin ilginç yanı şu an aşağıdaki resimde 1 numaralı bağlantı tipinde olmasına rağmen banyoda takılı olan tasarruflu lamba flaş yapmıyor ve lambanın ışığı da olması gerektiği şekilde çalışıyor. Başka bir tasarruflu lamba taktığımda ise flaş yapıp duruyor.

Anahtar kapalıyken ampülün yanıp sönmesi???

• UNDYING U kullanıcısına yanıt
    tasarruflu ampulü sök akkor flamalı tak yapacağın başkabirşey yok bede oldu değiştirdim sorun kalmadı anahtarda sorun falan yok
  • konuyu tam okumadım ama bence giriş hattındaki faz nötr ters baglanmış ve anahtara nötr geliyor evde kaçak var ve lambanın yanması için faz yetiyor nötr de kaçak olan yerden alıyor
  • Konunun tamamini okumadim ama evinizdeki duylarin tamaminin ic kisimda faz yan tarafinda notr olmasini saglayacak sekilde yeniden konfigure ediniz.

• quote:

oda olbilir ama bence anahtardaki küçük ışıktan dolayı
    anahtardaki ışık anahtara paralel bağlanınca azda olsa devre tamamlandığından ışık yanıp sönüyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.